Επιλογή μεγέθους τηλεόρασης. Υπάρχει απόσταση...

orestoubas

New member
19 November 2007
10
Καλησπέρα μελη του φόρουμ.
Εχω μια απορία σχετικά με το μέγεθος της τηλεόρασης που πρέπει να τοποθετηθεί στο καινούργιο σαλόνι :)
η απόσταση τοίχο τοίχο απο τον καναπέ μέχρι την τηλεόραση, είναι 6.10 μέτρα, ας πούμε 5μιση μέτρα απο το κεφάλι μεχρι την τηλεόραση. Ειναι μεγάλη η απόσταση και δυστυχώς λόγω τζακιού και παραθύρων δε παίζει να μπει αλλού η TV. Τώρα ρωτάω εγώ, τι μέγεθος θα πρέπει να έχει η τηλεόραση, ώστε να μη χρειαζόμαστε κυάλια για να παρακολουθήσουμε??
Καλα απο 37 και κάτω είναι εκτός κουβέντας. Εκεί που προβληματίζομαι, είναι αν ειναι αναγκαίο να μπουν στη διαδικασία επιλογής οι πλάσμα... Τι να πω... Έχω βρει τις εξής τηλεοράσεις σε καλές τιμές:

TFT/LCD
52" Full HD Toshiba 52Z3030DG 100Hz Pixel Processing V, DVB-T tuner, 3xHDMI, Scart,S-VHS, Component 2750E
46" HD Ready Sony KDL-46S2510/30K , Bravia, 2xHDMI, 1300:1, 8ms 1550E
40" Full HD Sony KDL-40W2000 2xHDMI, PC, 2xSCART, SVMS 1475E

PLASMA
50" HD Ready LG 50PC51 100Hz, Nex XD Engine 2007, 1500cd/m2, 15000:1, PC, 2xHDMI (HDCP,SIMPLINK) Componet, SCIDEO, 2xSCART, AUDIO OUT 1450E
50" HD Ready LG 50PC55/56 DVB-T tuner, audio optical out τα υπόλοιπα οπως πανω χωρίς 100Hz, 1220E
42" Full HD Panasonic TH-42PY70P Full HD V-REAL PRO 2, VIERA LINK, 2HDMI+PC 1550E

Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να μην είναι Full HD, μιας και πανω της θα υπάρχει πάντα ένα media pc, που θα παίζει και παιχνίδια ενίοτε. Αν και απο τοσο μεγάλη απόσταση όπως έχω διαβάσει, δεν φαίνεται η διαφορά του 1080p... Τι να πω, ρίξτε παρακαλώ τα φώτα σας!

Καλησπέρα φίλε μας και καλως ήρθες.:ernaehrung004:

Εγώ προσωπικά αδυνατώ να δώ από 5,5 μέτρα ακόμα και σε 52''.(πολύ μακρυά για μένα πάντα)
Σίγουρα δεν μπορεί να έρθει ο καναπές πιό κοντά ?

Προβολέας δεν "παίζει" στα σχέδιά σου ?Μιλάμε για μεγάλη απόσταση..

Αν όχι θα πρότινα ασυζητητί την 52'' FullHD.

Καλησπέρα μελη του φόρουμ.
Εχω μια απορία σχετικά με το μέγεθος της τηλεόρασης που πρέπει να τοποθετηθεί στο καινούργιο σαλόνι :)
η απόσταση τοίχο τοίχο απο τον καναπέ μέχρι την τηλεόραση, είναι 6.10 μέτρα, ας πούμε 5μιση μέτρα απο το κεφάλι μεχρι την τηλεόραση.

Γεια χαρα , στην αποσταση αυτη πρεπει να πας κανονικα σε 60αρα για να μην πω και παραπανω. Για κατω απο 50" δεν το συζηταω καν.

Επειδη ομως οι τιμες στις 60αρες ειναι ακομη φωτια ισως πρεπει να κοιταξεις για μια rear projection πχ. οπως η Sony 55A2000:

http://www.megamarket.gr/sonykds55a2000hdmisurs11xxl5200-p-49051.html

Κάτω από 50'' θα σου φαίνεται μικρή από αυτή την απόσταση. Αφού αναφέρεις πως θα παίζεις και αρκετά παιχνιδάκια και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις τις 52άρες LCD.

Εννοείται πως με προβολέα και 120'' είσαι ακόμα καλύτερα :D

Μονο με το πανι θα εχεις κινηματογραφικη αισθηση...Αγορασε,λοιπον,μια 42αρα για τα τηλεοπτικα δρωμενα και με τα "ρεστα" παρε εναν προτζεκτορα για να βλεπεις ταινιες.

Η προσωπική μου εμπειρία: για απόσταση 3.70-4μ αγόρασα 42". Ευτυχώς προνόησα και έφτιαξα custom έπιπλο με ροδάκια (διαβάζοντας και τις απόψεις σας).
Τώρα για DVD φέρνω το έπιπλο 1 m (και...) κοντύτερα...

Μαλιστα τώρα ειμαι πανευτυχής με τον προυπολογισμό... :( Όσο για το δεύτερο δίλλημα, TFT ή PLASMA? Πλέον εδώ που φτάσαμε, η διαφορά είναι μεγάλη? (καλα απο τετοια απόσταση δεν πιστεύω να φαίνεται η διαφορά...
Μπορώ να καθυστερήσω την αγορά μέχρι μετά τα χριστούγεννα τουλάχιστον, θα δουμε τιποτα τρελλο να πανε στη ξεφτύλα τα μεγέθη...? Ειμαι μπερδεμένος. Οι τιμές ειναι καλές που έχω βρει?

52" Full HD Toshiba 52Z3030DG 100Hz Pixel Processing V, DVB-T tuner, 3xHDMI, Scart,S-VHS, Component 2750E

50" HD Ready LG 50PC55/56 DVB-T tuner, audio optical out τα υπόλοιπα οπως πανω χωρίς 100Hz, 1220E
Τεράστια η διαφορά για τις 2 ίντσες επιπλέον.
Το full HD θα αργήσεις να το δεις σε τηλεοπτικά προγράμματα,οπότε
με 2750 που θα σου κόστιζε η 52άρα,παίρνεις:
Την 50άρα plasma, 1.220
ένα Playstation3 400
ένα προβόλι με 1000
και μία ηλεκτρική οθόνη 400
και είσαι άρχοντας για τα 5 μέτρα.

Re: Απάντηση: Επιλογή μεγέθους τηλεόρασης. Υπάρχει απόσταση...

Και για να μην "πνιγείς",δες τιμούλα για ένα τεράστιο ηλεκτρικό πανί:
http://www.audioshop.gr/index.php?section=products&cat=31&subcat=37&viewid=257

Συγνώμη αλλά τα 10000Kg βάρος που έχει ισχύουν ή είναι λάθος; Δηλαδή έχει βάρος 10 τόνους το πανί; Θα τρελαθούμε τελείως;