Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξία της λάμπας μεταξύ των 2? Μάλλον θα προτιμήσω τον optoma.. Όσο αφορά το πανί, αρχικά θα προβάλω στον τοίχο ώστε να δω με πόσες ίντσες είμαι ευχαριστημένος και μετά βλέποντας και κάνοντας..

Τελικά προτίμησα τον optoma (πριν κανένα μήνα).. Απλά τα σπάει o προβολέας, δεν το περίμενα... Η προβολή γίνεται στον τοίχο και είναι κομπλέ! Δε νομίζω ότι αξίζει να αγοράσω πανί.. Επίσης έχω συνδέσει το media player με ένα hdmi 10m των 15 ευρώ και παίζει απροβλημάτιστα...

Τελικά προτίμησα τον optoma (πριν κανένα μήνα).. Απλά τα σπάει o προβολέας, δεν το περίμενα... Η προβολή γίνεται στον τοίχο και είναι κομπλέ! Δε νομίζω ότι αξίζει να αγοράσω πανί.. Επίσης έχω συνδέσει το media player με ένα hdmi 10m των 15 ευρώ και παίζει απροβλημάτιστα...

Καλα για το πανι το σηζηταμε εκτος και αν εχεις κανα τοιχο που ειναι ηδη καποιον προδιαγραφων για προβολη. Πως σου φαινεται το επιπεδο μαυρου? Πχ σε πολυ σκοτεινες σκηνες που εχει κυριως μαυρο το επιπεδο σου φαινεται μαυρο η σκουρο γκρι? Ρωταω για να δω αν ενα γκρι πανι θα σου εκανε την διαφορα. Παντα υποκειμενικα και παντα με τις συνθηκες θεασης του δωματιου σου.

Καλα για το πανι το σηζηταμε εκτος και αν εχεις κανα τοιχο που ειναι ηδη καποιον προδιαγραφων για προβολη. Πως σου φαινεται το επιπεδο μαυρου? Πχ σε πολυ σκοτεινες σκηνες που εχει κυριως μαυρο το επιπεδο σου φαινεται μαυρο η σκουρο γκρι? Ρωταω για να δω αν ενα γκρι πανι θα σου εκανε την διαφορα. Παντα υποκειμενικα και παντα με τις συνθηκες θεασης του δωματιου σου.

Ο τοίχος είναι λείος (σπατουλαριστός) και το χρώμα ένα πολύ ανοιχτό προς το μωβ αλλά φαίνεται σαν άσπρο ( κωδικός vitex 415-10 RB - περίπου έτσι στο πιο ανοιχτό βέβαια). Σε σκοτεινές σκηνές το επίπεδο του μαύρου είναι ελάχιστα πιο φωτεινό από μια lcd tv.. Πιστεύω ότι είναι ικανοποιητικό.. Δε νομίζω ότι αξίζει να σκάσω τόσα για πανί (120'')

Καποιος που γνωριζει , μπορει να μου πει αν αξιζει αυτη η προσφορα???

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.180947

Πρέπει να μπει κάποιος από το newletter για να του βγάλει την προσφορά γιατί αλλιώς φαίνεται η κανονική τιμή. Στα 699 είναι πολύ καλή τιμή (δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει πέσει χαμηλότερα απο 700 στην Ελλάδα ή κάποιος 1080p 3d αντίστοιχος). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι επειδή δεν το φέρνει η Ελληνική αντιπροσωπία, το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις ευρωπαική εγγύηση.

Εγώ πάντως απο την στιγμή που το είδα (την Παρασκευη νομίζω από δικό σου ποστ :a0210: σχετικα με την ultra hd, γιατί εμένα ακόμα να μου έρθει το συγκεκριμένο newsletter) τον έχω χτυπήσει, επειδή τον έψαχνα καιρό σε καλή τιμή από Ελλαδα.

Οι διαφορές του είναι ελάχιστες. Πρακτικά είναι ίδια μηχανήματα. Ίσως έχει λίγο καλύτερο μαύρο, όμως, αυτό γίνεται αντιληπτό μόνο σε απευθείας αντιπαράθεση.

Εριξα και γω παραγγελια σημερα με 699.Ελπιζω να αξιζει τα λεφτα του.Απο τραπεζακι στα 2,5 μέτρα τι μεγεθος οθονης βγαζει?Είναι πρώτη μου επαφή με προβολέα.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν ειναι καλυτερος απο τον 1070

Είναι παρόμοιοι προτζέκτορες με τον optoma να έχει λίγο καλύτερο μαύρο όπως είπε και ο κ. Χατζηγεωργίου και τον benq καλύτερη χρώματική ακρίβεια σύμφωνα με τα reviews. Επίσης ο optoma είναι πιο long throw (αν έχεις θέμα τοποθέτησης) και μάλλον λίγο πιο αργό τροχό χώρίς βέβαια να έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα με rainbow. Πάντως στα 699 από Ελλάδα δεν βρίσκεις τον benq. Περίπου 100 ευρώ πάνω.

Εριξα και γω παραγγελια σημερα με 699.Ελπιζω να αξιζει τα λεφτα του.Απο τραπεζακι στα 2,5 μέτρα τι μεγεθος οθονης βγαζει?Είναι πρώτη μου επαφή με προβολέα.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Εδώ http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD131Xe-projection-calculator-pro.htm μπορείς να τσεκάρεις ότι θες για αποστάσεις σχετικα με τον hd131. Με τέρμα το ζουμ σου δινει στα 2,7 80 ίντσες παρακάτω δεν λέει στο calculator. Αν έχεις πρόβλημα με απόσταση μάλλον πρέπει να πας για τον w1070 http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1070-projection-calculator-pro.htm ο οποίος είναι πιο short throw kai σου δίνει στα 2.5 μέχρι και 98 ίντσες.

τα γυαλια ομως πανε εξτρα οποτε με + 2 ζευγαρια γυαλια η τιμη δεν φτανει στα 800?

Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Είναι παρόμοιοι προτζέκτορες με τον optoma να έχει λίγο καλύτερο μαύρο όπως είπε και ο κ. Χατζηγεωργίου και τον benq καλύτερη χρώματική ακρίβεια σύμφωνα με τα reviews. Επίσης ο optoma είναι πιο long throw (αν έχεις θέμα τοποθέτησης) και μάλλον λίγο πιο αργό τροχό χώρίς βέβαια να έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα με rainbow. Πάντως στα 699 από Ελλάδα δεν βρίσκεις τον benq. Περίπου 100 ευρώ πάνω.

Εδώ http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD131Xe-projection-calculator-pro.htm μπορείς να τσεκάρεις ότι θες για αποστάσεις σχετικα με τον hd131. Με τέρμα το ζουμ σου δινει στα 2,7 80 ίντσες παρακάτω δεν λέει στο calculator. Αν έχεις πρόβλημα με απόσταση μάλλον πρέπει να πας για τον w1070 http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1070-projection-calculator-pro.htm ο οποίος είναι πιο short throw kai σου δίνει στα 2.5 μέχρι και 98 ίντσες.

Σωστός και απολογούμαι. 77 ίντσες δίνει από τα 2,5 μέτρα.

τα γυαλια ομως πανε εξτρα οποτε με + 2 ζευγαρια γυαλια η τιμη δεν φτανει στα 800?

Προφανώς αν πάρεις γυαλιά θα ανέβει το κόστος αλλά αυτο ισχύει και για τον benq, eκτός αν έχεις βρει καμιά προσφορά. Πάντως τα γυαλιά είναι άλλο θέμα γιατι έχεις πολλές επιλογές (ειδικά στον optoma) ανάλογα με τα λεφτα που διαθέτεις και νομίζω ότι πρέπει να το δεις μόλις αποφασίσεις για τον προτζέκτορα.

Τα γυαλιά που έχω απο lg TV (passive 3d ) δεν κάνουν;

Δυστυχώς δεν κανουν για κανένα προτζέκτορα. Αλλά και ενεργά να ήταν δεν νομίζω να είχες και καλύτερη τύχη.

Γιατί έχω 10 ζευγη

Το ebay ειναι η καλυτερη πηγη για DLP γυαλια καλα και φθηνα. Τωρα παιζουν πολυ αυτα τα κινεζικα που ερχονται ομως απο Ολλανδια και σε πακετο των 4 με τα ιδια ταχυδρομικα του ενος. Υποψη οτι ειναι δοκιμασμενα στο Βρετανικο AVForum στο thread του HD131xe. Υπαρχουν βεβαια και RF αλλα ειναι πιο ακριβα και χρειαζονται και τον πομπο.

Παρήγγειλα τον HD131xe χθες, για να τον κάνω δώρο στον κουμπάρο, και μαζί 2 ζευγάρια γυαλιά DLP από Ολλανδία (αυτά που αναφέρονται στην προηγούμενη απάντηση). Ως κάτοχος του HD65 είπα να μείνω στον Optoma αφού οι διαφορές από Benq είναι ελάχιστες.
Μόλις δοκιμάσουμε το 3D θα επανέλθω.