Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Παρήγγειλα τον HD131xe χθες, για να τον κάνω δώρο στον κουμπάρο, και μαζί 2 ζευγάρια γυαλιά DLP από Ολλανδία (αυτά που αναφέρονται στην προηγούμενη απάντηση). Ως κάτοχος του HD65 είπα να μείνω στον Optoma αφού οι διαφορές από Benq είναι ελάχιστες.
Μόλις δοκιμάσουμε το 3D θα επανέλθω.

Οταν τα παραλαβεις και κανετε καμια 3D βραδια πες μας εντυπωσεις απο τα γυαλια. Εχω ακουσει οτι λειτουργουν σωστα αλλα μια παραπανω γνωμη δεν βλαπτει.

Παρήγγειλα τον HD131xe χθες, για να τον κάνω δώρο στον κουμπάρο, και μαζί 2 ζευγάρια γυαλιά DLP από Ολλανδία (αυτά που αναφέρονται στην προηγούμενη απάντηση). Ως κάτοχος του HD65 είπα να μείνω στον Optoma αφού οι διαφορές από Benq είναι ελάχιστες.
Μόλις δοκιμάσουμε το 3D θα επανέλθω.

Τελικά δοκίμασατε τα γυαλιά? Έχω διαβάσει πολλές κριτικές για τα zodiac αλλά όχι για τα rainbow.

Οι κατοχοι του HD131xe μπορουν να μου πουν αν χανει καθολου το focus? Αφοτου γινει το calibration το ξανακανετε καποια στιγμη μετα;

Ανοιξα ενα θεμα για εναν Acer που εχω αλλα δεν απαντησε κανεις.. και ειμαι αναμεσα στον HD131xe και σε μια 55" LED tv .

Ο optoma ρε παιδιά δεν είναι εξαιρετικά περιοριστικός λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου zoom 1,2x και της έλλειψης κατακόρυφου lens shift σε συνάρτηση και με το offset που έχει?
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό είδα ότι για να έχεις 100 ίντσες στην οθόνη τότε πρέπει να τον έχεις σε απόσταση από 2,5-3,3 μέτρα από το πανί. Ωραία και που θα κάθεσαι εσύ ως θεατής
αν θέλεις ο προβολέας να είναι πίσω σου και όχι ανάμεσα σε σενα και στο πανί? Πρεπει να είσαι στα 2,30 από το πανί άρα άκυρο για 100 ίντσες προβολή.
Το ίδιο πρόβλημα έχει βέβαια και ο Benq αλλά τουλάχιστον εκείνος έχει κατακόρυφο lens shift οπότε λύνεται το πρόβλημα του offset.

και οι άλλοι 10? δεν υπάρχει λύση για αυτούς? :operator: Μάλλον πρέπει να πάνε σε διπλή τιμή υποθέτω.

Ο optoma ρε παιδιά δεν είναι εξαιρετικά περιοριστικός λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου zoom 1,2x και της έλλειψης κατακόρυφου lens shift σε συνάρτηση και με το offset που έχει?
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό είδα ότι για να έχεις 100 ίντσες στην οθόνη τότε πρέπει να τον έχεις σε απόσταση από 2,5-3,3 μέτρα από το πανί. Ωραία και που θα κάθεσαι εσύ ως θεατής
αν θέλεις ο προβολέας να είναι πίσω σου και όχι ανάμεσα σε σενα και στο πανί? Πρεπει να είσαι στα 2,30 από το πανί άρα άκυρο για 100 ίντσες προβολή.
Το ίδιο πρόβλημα έχει βέβαια και ο Benq αλλά τουλάχιστον εκείνος έχει κατακόρυφο lens shift οπότε λύνεται το πρόβλημα του offset.

Δεν ξέρω πως έκανες τους υπολογισμούς σου αλλά για να δώσει ο optoma 100" πρέπει να είναι 3,3-4 μέτρα. Ο Benq είναι στην απόσταση που λες και γενικά έχει πιο short throw φακό, οπότε αυτός είναι που πρέπει να μπει πιο κοντά. Όπως είπες όμως ο w1070 έχει πιο μεγάλο zoom και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι εχει και lens shift.

Τσέκαρε ξανά εδώ http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD131Xe-projection-calculator-pro.htm

Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

και οι άλλοι 10? δεν υπάρχει λύση για αυτούς? :operator: Μάλλον πρέπει να πάνε σε διπλή τιμή υποθέτω.

Μα ήδη έθεσες μια δύσκολη προϋπόθεση (ο προβολέας να πάει και από πίσω). Με δεδομένο ότι πρέπει να τον βάλεις καθ' ύψος πάνω από μέτρο από το έδαφος (για να μην σκάει η δέσμη στα κεφάλια) και με δεδομένο το αρκετό offset του φακού και την ανυπαρξία lens shift, η εικόνα θα ξεκινάει από πολύ ψηλά (~1.30-1.40). Έτσι, η θέαση από τα 3-3,5 μέτρα γίνεται μάλλον άβολη. Αν κάτσει σε τραπεζάκι μπροστά ο προβολέας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Μα ήδη έθεσες μια δύσκολη προϋπόθεση (ο προβολέας να πάει και από πίσω). Με δεδομένο ότι πρέπει να τον βάλεις καθ' ύψος πάνω από μέτρο από το έδαφος (για να μην σκάει η δέσμη στα κεφάλια) και με δεδομένο το αρκετό offset του φακού και την ανυπαρξία lens shift, η εικόνα θα ξεκινάει από πολύ ψηλά (~1.30-1.40). Έτσι, η θέαση από τα 3-3,5 μέτρα γίνεται μάλλον άβολη. Αν κάτσει σε τραπεζάκι μπροστά ο προβολέας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μα για αυτό θεωρώ το κατακόρυφο lens shift εκ των ουκ άνευ για έναν προβολέα. Οι optoma και Benq νομίζω έχουν το ίδιο zoom 1,2x το οποίο θεωρώ πολύ λίγο.

Ναι, σαφώς, απλά είναι δύσκολο να το βρεις σε προβολείς αυτής της ζώνης τιμής. Εδώ, και τα LCD που παραδοσιακά το έβαζαν και στα εισαγωγικά μοντέλα, το κατήργησαν.

Ευτυχώς που υπάρχουν στην αγορά βάσεις για ταβάνωμα που ρυθμίζεις και το ύψος ,αυτό σε βοηθά όταν δεν υπάρχει lens shift .Υπάρχει και η πιο εύκολη τοποθέτηση σε τραπεζάκι και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν τα συν και τα πλην .....Περί ορέξεως δηλαδή ...Και το πως σε βολεύει .

Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Ναι, σαφώς, απλά είναι δύσκολο να το βρεις σε προβολείς αυτής της ζώνης τιμής. Εδώ, και τα LCD που παραδοσιακά το έβαζαν και στα εισαγωγικά μοντέλα, το κατήργησαν.

Aκριβώς έχεις απόλυτο δίκιο. Απορώ γιατί το έκαναν αυτό. Μάλλον έδωσαν 1080p και 3D στο λαό σε προσιτές τιμές και από εκεί και πέρα και το παραμικρό εξτρα το χρεώνουν αδρά.
Για να βρεις πλέον Epson με lens shift πρέπει να πας κοντά στα 2000 αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον οι LCD της epson έχουν καλό zoom ακόμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Aκριβώς έχεις απόλυτο δίκιο. Απορώ γιατί το έκαναν αυτό. Μάλλον έδωσαν 1080p και 3D στο λαό σε προσιτές τιμές και από εκεί και πέρα και το παραμικρό εξτρα το χρεώνουν αδρά.

Εκτός από αυτό που πολύ σωστά αναφέρεις, το έκαναν διότι η T.I. σταμάτησε εδώ και καιρό την εξέλιξη των τσιπ της με αποτέλεσμα η εικόνα από την μεριά των DLP να έχει παραμείνει στάσιμη. Τον καιρό που οι τρίτσιποι προσέφεραν στα εισαγωγικά μοντέλα τέτοιες ευκολίες, το έκαναν για να αντισταθμίσουν την χασούρα στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα καθρεφτάκια, προσφέροντας ένα παραπάνω δέλεαρ ως προς την εγκατάσταση (ως γνωστόν, lens shift φόρεσαν ελάχιστα DLP, τα περισσότερα δε, σε υψηλές ζώνες τιμής).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

Παιδιά για βοηθήστε. Έχω ηλεκτροκίνητη οθόνη 120" ταβανωμένη και τα όρια του λευκού είναι 23cm από ταβάνι και 106cm από πάτωμα. Επίσης υπάρχει στα 4.1-4.2μ απόσταση, κρεμασμένος στα 60cm από το ταβάνι, EPSON TW700, που έχει και τα δύο lens shift, οπότε το κάδρο το πετυχαίνω άριστα, χωρίς ανάγκη keystone. Ο καναπές θέασης είναι ακριβώς κάτω από τον προτζέκτορα.

Αν θέλω να πάω σε φτηνό FHD, τον 131XE μάλλον τον ξεχνάω, λόγω τοποθέτησης και έλλειψης vertical lens shift? Υποθέτω ότι ούτε κολλημένος στο ταβάνι δεν θα πιάσει σωστά το κάδρο, ε? (και έχω και ένα σποτ οροφής 20-25cm ύψος στα μισά της απόστασης από το πανί). Οι W1070/ΤΗ680 θα μου κάνουν το χατήρι να δείξουν εκεί που πρέπει, ή ούτε αυτούς τους φτάνει το lens shift που έχουν?

Re: Απάντηση: Επιλογή μεταξύ BENQ w1070 και OPTOMA HD131xe

E, όντως. Κι άμα δεν μου κάνουν το χατήρι, κόβω την κρεμαστή βάση και την κονταίνω, να τον κρεμάσω 20-30cm πιό ψηλά.

Ο ΤΗ680 BenQ είναι κι αυτός, αλλά μάλλον με τάσεις προς presentation αντί για home, έχει 3000lm αντί για 2000 του W1070, αλλά φαντάζομαι θα το πληρώνεις ακριβά στο μαύρο. Τον σκέφτηκα για μιά στιγμή γιατί τον έχει 659 το Crazy sunday του Eshop http://www.e-shop.gr/benq-th680-p-PER.181217?sid=1 .

παιδια τελικά που καταλήξαμε με το 3d ? το δοκίμασε κανείς είναι οκ; και απο οτι βλεπω στο skroutz ο optoma εχει πέσει στα 670 http://www.cosmodata.gr/product/220103/ σε σχέση με τον benq w1070 που αν και παλιό μοντελο πλεον αφου εχει βγει και ο w1080 ..αντι να πέφτει η τιμή ανέβηκε (τουλάχιστον στην ελλαδα...μαλλον μας πήραν χαμπάρι απ τα φόρουμ..) είναι σημαντική η διαφόρα στην τιμή πλέον του optoma 670 vs 830 είναι 160 ευρώ... Αξίζει αυτη την διαφορά χρηματων ο Benq ;;

Για εμένα προσωπικά τα αξίζει τα παραπάνω χρήματα που ζητάει. Ποιοτικά δεν έχει καμία σχέση ο 131 με τον 1070. Ο 1080 δεν είναι ο "καινούργιος", είναι απλά ο 1070 με short throw φακό.