Επιλογή μεταξύ Philips 47PFL7606H και Samsung UE46D6000

Ευχαριστώ. Θα περιμένω σήμερα να μάθω για το DTS από LG και από το παιδί από το κατάστημα στον Παπαδάτο που μου είπε ότι θα ρωτήσει την LG ο ίδιος. Ενας media player έχει γύρω στα 50 ευρώ στο κάτω κάτω. Γνώμη μου άσχετη με το θέμα. Προτιμάμε οικογενειακά καταστήματα και όχι αλυσίδες. Πάντως την παραγγελία για την D6100 την άφησα στο κατάστημα. Οπότε έχω 3 εβδομάδες περιθώριο για να αποφασίσω αν θα την κρατήσω ή θα πάρω την LG 47LW5500

Για εμενα οι LW4500/5500 ειναι δυο σκαλια πιο κατω σε εικονα απο την σειρα 6 της Samsung.

Θα προτιμουσα επισης την Sony EX720 ως καλυτερη των δυο LG.

Σύμφωνοι. Θα μπορούσες να μου το τεκμηριώσεις με κάποιο review που διάβασες στο Internet;

Λοιπόν

Παραθέτω την επίσημη απάντηση της LG όσο αφορά την αναπαραγωγή ήχου DTS. Σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπεία δεν υποστηρίζεται ήχος DTS από τη θύρα USB ούτε firmware δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει. Οπότε πάμε για Samsung ή λύση media player αν δίνει και γυαλιά passive 3D η LG.

--------------------------------

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι τηλεοράσεις μας δεν υποστηρίζουν αναπαραγωγή ήχου DTS κατά την απευθείας αναπαραγωγή ταινιών από την θύρα usb ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για την δημιουργία firmware που να αλλάζει αυτό το χαρακτηριστικό μέχρι στιγμής.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε με την LG στο 801 11 200 900 ή 210 4800564.

Με εκτίμηση,
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
LG Electronics

Την D6100 ή D6000 τις είδες από κοντά?
Αν όχι κάντο κι αν μπορείς στο ίδιο κατάστημα που είδες τις LG.
Για να σχηματίσεις πρώτα ο ίδιος άποψη για τη διαφορά στην εικόνα.
Στη συνέχεια πας και σε reviews.

Δεν είχε καμία από τις D6000 και D6100 στο κατάστημα. Τις είδα όμως σε Mediamarkt και μου αρέσανε γι'αυτό κράτησα την παραγγελία και πολύ πιθανό να πάρω αυτή. Στο mediamarkt δεν τόλμησα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω USB πάνω να δω αν παίζει dts και τι ποιότητα. Θα πάω να ρωτήσω και στο mediamarkt πάλι αλλά από βδομάδα. Δεν έχω καμία όρεξη να πάω σε αυτά τα τέρατα καταστήματα πάντως που εκεί είσαι ένα νούμερο γι' αυτούς και τίποτε άλλο.

Φίλε μου είπαμε πως παίζουν DTS οι Samsung, δε ξέρω αν είδες κάποια Post πιο πάνω που σου'γραψα.
Και κατά δεύτερον αν κατεβάσεις το manual απ'το site το γράφει κι εκεί.
Δε νομίζω να έχω κάποιο λόγο να σε παραπληροφορήσω.

Ναι, το ξέρω. Δεν αντιλέγω ότι παίζουν DTS οι Samsung. Το αναφέρει και στο site

Οκ. Πέρασα τελικά από Media Markt και είδα από USB ταινία. Παίζει κανονικά DTS ήχο! Εικόνα δίπλα δίπλα με την LG. Ελαφρώς καλύτερη η Samsung σε 2D

Ξέχασα να αναφέρω και το εξής. Είδα και την Philips 47PFL606H δίπλα στην 46D6100. Αυτή κι αν έχει διαφορά στην εικόνα! Μου έδωσε την αίσθηση του ψυχρού. Υπερβολικά φωτεινή και τα πρόσωπα χλωμά! Κάτι άλλο που είδα στην 46D6100 ήταν ότι ήταν λίγο σκοτεινή σε σχέση με τη διπλανή της Philips 47PFL606H αλλά τα χρώματα τα απέδιδε πιο φυσικά. Την D6100 και την LW5500 τις είδα επίσης στις 55 ίντσες δίπλα δίπλα. Πρέπει να προσέξεις πολύ για να δεις διαφορές. Είναι εμφανείς αλλά δεν είναι και τίποτα τρομερό. Και οι δυο τηλεοράσεις νομίζω αξίζουν το ίδιο. Δίνω προβάδισμα στην D6100 αλλά ακόμη μια μικρή επιφύλαξη για την LW5500. Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει καθόλου ότι έχει εξόδους και από πίσω σε αντίθεση με τη Samsung που έχει μόνο στο πλάι και από κάτω δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω σε μια πολύ λεπτή επιτοίχια βάση και να είναι σαν έργο τέχνης!:music-smiley-005:

Η Philips ειναι πιο πισω και απο την W4500. Ουτε στην λιστα δεν επρεπε να την ειχες βαλει.
Την έβαλα γιατί είναι τηλεόρασης Ενεργειακής κλάσης Α+

Η Philips ειναι πιο πισω και απο την LW4500. Ουτε στην λιστα δεν επρεπε να την ειχες βαλει.

Τωρα ειναι σωστο. Μου εφυγε ενα "L".

Την έβαλα γιατί είναι τηλεόρασης Ενεργειακής κλάσης Α+

Αλλα απο οτι ειδες με τα ματια σου σε εικονα ειναι C-.

Φίλε αυτή πρέπει να είναι η δήλωση του μήνα!
Ε, τι να κάνω; Δεν ήξερα στην αρχή και μου φάνηκε καλό αυτό για να μην καταναλωνει πολύ ρεύμα :smash:

Αλλα απο οτι ειδες με τα ματια σου σε εικονα ειναι C-.
Πράγματι. Ευτυχώς που ήταν στο δρόμο μου το Media Markt στη Συγγρού και στάθηκα λίγο να τη δω από κοντά. Ετσι κι αλλιώς δεν θα την αγόραζα τη Philips. Αλλά η LG παίζει ακόμη.

Επειδή σε ποιότητα εικόνας είναι σχεδόν ίδια με τη Samsung κι επειδή η 46άρα ή d6100 μου φάνηκε λίγο σκοτεινή σε σχέση με την 55άρα την LG αλλά μπορεί να είναι και θέμα ρύθμισης γιατί τα χρώματα ήταν φυσικά. Επίσης να προσθέσω ότι είδα και την 40άρα την D6100 εκεί και μου φάνηκαν απίστευτα ζωηρά τα χρώματα και η εικόνα της! Είχα μείνει να την κοιτάω. Μήπως παίζει ρόλο και το μέγεθος της οθόνης; Ολες οι τηλεοράσεις πάντως παίζανε το ίδιο. Ταινία HD. Τι άλλο; Το τελευταίο Transformers:HTEHETH63:

Πραγματικά,πως γίνεται μια τηλεόραση που αποδίδει άνετα 300++ cd/m^2 να είναι σκοτεινή;Σε κάθε περίπτωση πήγαινε για την Samsung.Αρκετά πίσω σε εικόνα η LG.Αυτό που μπορείς να παρατηρήσεις,και είναι ιδιέταιρα εμφανές,είναι η διαφορά στο μαύρο μεταξύ των δύο τηλεοράσεων.

Νομίζω ότι αυτό είναι που με χάλαγε στην LG. Η διαφορά στην απόδοση του μαύρου. Εκεί παίζει καλύτερα η Samsung. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επειτα με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα θα μου έρθει πιο ακριβά στην τελική η LG γιατί αν αγοράσω δύο ζευγάρια γυαλιά θα πάει + 90 ευρώ για ενεργά γυαλιά 3D Samsung. Σύνολο 1089 ευρώ, ενώ δεν χρειάζεται εξωτερικός media player. Ενώ η LG έχει 1080 + 50 τουλάχιστον ένας media player αν υποθέσουμε ότι έχει και passive 3D γυαλιά η τηλεόραση μας κάνει 1130 τουλάχιστον. Αλλά και να μην έχει θα χρειαστεί να σκάσω λίγα ακόμη για δύο ζευγάρια γυαλιά τουλάχιστον. Άρα ακριβότερη η LG.

Οκ. Έκλεισε η Samsung! :ernaehrung004:

Λεπτομέρειες όταν έρθει προς το τέλος του μήνα αρχές Δεκέμβρη. Ελπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή σε τηλεόραση και κατάστημα. Μετράει πολύ που κάνουν ανακύκλωση παλιών συσκευών