Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

leas

Senior Member
5 August 2009
362
Καλημέρα στο forum.

Εχω φαγωθεί να αντικαταστήσω την 29άρα Philips Matchline του 2003 που έχει αρχίσει να έχει κάτι προβλήματα όσο αφορά την εικόνα. Την παραμορφώνει λιγάκι στις άκρες. Τίποτα αντιαισθητικό ή λειτουργικό. Απλά θα ήθελα μία καινούργια που να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Χρήση. Κυρίως για ταινίες και σειρές υψηλής ευκρίνειας και λιγότερο για θεάση κυρίως των ψηφιακών καναλιών. Και για σύνδεση φορητού υπολογιστή με καλώδιο HDMI.

Απόσταση θέασης 2,8 μέτρα. Είναι για το καθιστικό μου πάνω σε έπιπλο με διαστάσεις 1,40 πλάτος και φάρδος 60 εκατοστά πάνω κάτω :smile:

Οθόνη υποθέτω από 32 έως το πολύ 42 ίντσες (το 42 το θεωρώ υπερβολικό για τέτοια απόσταση και επειδή δεν είμαι εργένης θα έχει αντίρρηση και η συμβία μου :rolleyes: ) Προσωπικά προτιμώ 37 με 40 αλλά όλα είναι σχετικά.

Τεχνολογία LED με 100 Hz ή 200 Hz. Κατά προτίμηση με local dimming. Για 3D θα το προτιμούσα αλλά σκέφτομαι και το κόστος των αξεσουάρ (ενεργά γυαλιά). Με ενδιαφερει το άψογο contrast σε άσπρο μαύρο και η σωστή απεικόνηση των χρωμάτων με calibration ή χωρίς.

Συνδέσεις: Εκτός από τις κλασσικές (HDMI, Scart) είσοδο USB για αναπαραγωγή αρχείων divx avi και mkv μέχρι 1080p με ελληνικούς υπότιτλους από εξωτερικό σκληρό δίσκο. Είσοδο Ethernet και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης για Internet TV και πρόσβαση στον υπολογιστή μου αλλά και για να συνδέω φορητό με καλώδιο HDMI.

Φυσικά να παίζει απροβλημάτιστα τα ψηφιακά της DIGEA. Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι θέμα μιας και όλες οι καινούργιες έχουν και mpeg4 αποκωδικοποιητή.

Λεπτός σχεδιασμός.

Τέλος, φιλική προς το περιβάλλον.

Budget 800 με 1000 ευρώ.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένα κομμάτια στο μυαλό μου εκτός του ότι έχω δει από κοντά μερικές Samsung όπως την UE37C6000 και την είδα δίπλα δίπλα στην LG Infinia 42E8500. Η ποιότητα της εικόνας ήταν καλύτερη στη Samsung μέσα στο μαγαζί.

Last edited:
MINIMUM 42" για την απόσταση που έχεις. αν πάρεις μικρότερη θα το μετανιώσεις πολύ γρήγορα!
Οταν θα δεις τι μέγεθος σου περισσεύει με ταινίες 2.35:1 θα καταλάβεις τι εννοώ...

Ναι, το καταλαβαίνω αλλά δεν παίρνω μόνο εγώ την απόφαση. Διαφορετικά στις 42 θα πήγαινα άμεσα :smile: Επίσης ταινίες σε 2.35:1 δεν θα δω. Δεν υπάρχει πια ταινία που να προβληθεί σε 2.35:1 όσο αφορά download από Internet. Για TV δεν το συζητώ γιατί οι πανέξυπνοι καναλάρχες το έχουν ακόμα αυτό το format αλλά και πάλι σε όλη την οθονη μπορεί να παίξει χωρίς να αφήνει περιθώρια δεξιά αριστερά και πάνω κάτω

Απάντηση: Re: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Δεν υπάρχει πια ταινία που να προβληθεί σε 2.35:1 όσο αφορά download από Internet.

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, η πλειοψηφία είναι σε 2,35:1...:chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, η πλειοψηφία είναι σε 2,35:1...:chinscratch:
Τότε είπα βλακεία :FSGSFGS4:

Αναφέρεται στην Αγγλία, επίσης και τα review του είναι από τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στην Αγγλία (αν δεις κάποιες διαφορές σε κωδικούς ή εξοπλισμό).

Μάλιστα. Άσχετο. Γιατί δεν εκπέμπουν τα ψηφιακά σε 16:9 εκτός του ΣΚΑΙ;

Ναι, το καταλαβαίνω αλλά δεν παίρνω μόνο εγώ την απόφαση. Διαφορετικά στις 42 θα πήγαινα άμεσα :smile:

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω αυτή την καταπίεση. Διότι περί καταπίεσης πρόκειται. Οταν αγοράζει εκείνη χύτρες, κατσαρόλες, μίξερ, ταψιά κλπ της επιβάλετε τι να πάρει;

Είναι κρίμα να δώσεις χρήματα και να πάνε χαμένα και να τα κλαίς σε ένα μήνα. Δες τις αγγελίες που πουλάνε κάποιοι τηλεοράσεις λόγω "λάθους εκτίμησης" μεγέθους. Προτείνω να πάτε μαζί και να δείτε δίπλα-δίπλα 37-42
ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα προτιμήσει τις 37. Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω (φυσικά αν δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός).

Οσο για τις ταινίες, δυστυχώς ή ευτυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λές. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι 2.35:1 (ναι αυτές που "τρώνε" την οθόνη με τις μαύρες μπάρες).

Καμιά πρόταση για TV; Τι να πάω να κοιτάξω;
Χθες κατέβηκα κέντρο Αθήνας και πέρασα απο Κοτσόβολο, ένα Expert μέσα στο Notos home και στα ηλεκτρομάγαζα της Δραγατσανίου. Δεν είχαν πολλά καινούργια μοντέλα και πολλές τηλεοράσεις τις είχαν σβηστές. Και για σύγκριση από ψηφιακές πηγές παίζανε ελάχιστες. Οι περισσότερες παίζανε αναλογικά κανάλια!!!!! Φρίκη!

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω αυτή την καταπίεση. Διότι περί καταπίεσης πρόκειται. Οταν αγοράζει εκείνη χύτρες, κατσαρόλες, μίξερ, ταψιά κλπ της επιβάλετε τι να πάρει;

Είναι κρίμα να δώσεις χρήματα και να πάνε χαμένα και να τα κλαίς σε ένα μήνα. Δες τις αγγελίες που πουλάνε κάποιοι τηλεοράσεις λόγω "λάθους εκτίμησης" μεγέθους. Προτείνω να πάτε μαζί και να δείτε δίπλα-δίπλα 37-42
ε δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα προτιμήσει τις 37. Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω (φυσικά αν δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός).

Οσο για τις ταινίες, δυστυχώς ή ευτυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λές. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι 2.35:1 (ναι αυτές που "τρώνε" την οθόνη με τις μαύρες μπάρες).

Εντάξει, θα πάω για 42άρα τότε. Το 2.35:1 σε σχέση με το 16:9 είναι το ίδιο; Γιατί αυτό είχα στο μυαλό μου

Last edited:
Τάσο, 2,8 μέτρα λέει και η 42άρα μικρούλα δεν θα είναι??...:vroam:

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αλλά όταν λέει ο φίλος ότι με το ζόρι προσπαθεί να πείσει το έτερον ήμισυ για 42, τι να προτείνεις; 50" ;;; θα τον καταστρέψουμε τον άνθρωπο... :grinning-smiley-043

Φιλε εχω την ιδια αποσταση με σενα και πηρα 50αρα για να απολαμβανω τελεια τις ταινιες!Και επειδη ειχα τα ιδια προβληματα με το ετερον, πηγα μαζι της στο mall που εχει καναπε και ειδε την αποσταση και την εψησα αμεσως!Τις πηρα και ενα αρωματακι και τελειωσε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

Εντάξει, θα πάω για 42άρα τότε. Το 2.35:1 σε σχέση με το 16:9 είναι το ίδιο;

Μάλιστα. Λοιπόν προτείνω να πας σε ένα κατάστημα ή σε φίλο και να ζητήσεις να δείτε ταινίες 16:9 και 2.35:1

Φιλε εχω την ιδια αποσταση με σενα και πηρα 50αρα για να απολαμβανω τελεια τις ταινιες!Και επειδη ειχα τα ιδια προβληματα με το ετερον, πηγα μαζι της στο mall που εχει καναπε και ειδε την αποσταση και την εψησα αμεσως!Τις πηρα και ενα αρωματακι και τελειωσε!

Αυτό είναι ! ΕΥΓΕ :award:

Re: Απάντηση: Επιλογή νέας τηλεοράσης. 3D ή LED;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αλλά όταν λέει ο φίλος ότι με το ζόρι προσπαθεί να πείσει το έτερον ήμισυ για 42, τι να προτείνεις; 50" ;;; θα τον καταστρέψουμε τον άνθρωπο... :grinning-smiley-043

50"! Δεν θα χωράει στο έπιπλο. Είναι απλά τα πράγματα. Οι 42" είναι 1 μέτρο σε πλάτος. Οι 50", που δεν θα είναι 50 αλλά 55, θα είναι 1,30 τουλάχιστον. Χωράει δεν χωράει στο έπιπλο.