ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

23 November 2009
9
Καλησπερα και καλως σας βρηκα σαν νεο μελος..
ασχολουμαι αρκετα χρονια επαγγελματικα με τον ηχο αλλα στα αυτοκινητα.
δυστυχως με ηχοσυστηματα σπιτιου δεν εχω τοσες πολλες γνωσεις και εμπειρια..

θα ηθελα να ξεκινησω σιγα σιγα να στηνω ενα home cinema..
τα πραγματα που εχω αυτη την στιγμη ειναι η τηλεοραση απο την οποια ειμαι αρκετα ικανοποιημενος και το SONY PS3 το οποιο το χρησιμοποιω για ταινιες BLU-RAY

θα ηθελα να με βοηθησετε με καποιες γνωμες στην επιλογη ενος ενισχυτη εως 1600 ευρω
τι πρεπει να προσεξω?

προσωρινα για οικονομικους λογους θα παιξω με καποια ηχεια ιδιοκατασκευη αποτελουμενα απο μεγαφωνα της peerless και vifa αλλα σε σωστες καμπινες και με αρκετα καλα crossover..(120W RMS - 8ohm)
να τονισω επισης οτι το subwoofer ειναι χωρις built-in ενισχυτη οποτε πρεπει να οδηγηθει απο τον ενισχυτη

αυτα ειχα να πω και ελπιζω να μην σας κουρασα..
σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δημητρης

Γειά σου Δημήτρη....καλώς ήρθες κοντά μας και καλή συνέχεια τόσο εδω, όσο και στην συνέχεια του δικού σου Home Cinema.
Προς το παρών τουλάχιστον το ps3 θα σε καλύψει απο θέμα πηγής....γιά τα ηχεία μιά και είναι ιδιοκατασκευή δεν μπορώ να έχω άποψη.
Στα χρήματα που ζητάς μπορείς να έχεις πολλές επιλογές και αξιόλογες επιλογές σε av ενίσχυση.Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι κυρίως να σε ικανοποιούν οι δυνατότητες που θα σου παρέχει αυτός ο av.Γιά παράδειγμα.....Γιά τι σύστημα μιλάμε;...5,1....θα χρειαστείς μελοντικά αναβάθμιση σε 7,1;......θα περνάς την εικόνα μέσα απο τον av;
To θέμα επίσης οδήγησης του sub απο τον av είναι δύσκολο και προσωπικά θα σου έλεγα να ξεχάσεις αυτη την περίπτωση.......με λίγα χρήματα πλέον μπορείς να βρείς ένα αξιόλογο αυτοενισχυόμενο sub που δεν θα έχει αυτη την απαίτηση,η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.....εδω είμαστε και θα τα λέμε...

Ρωτώντας πληροφοριακά, υπάρχει ενισχυτής σε αυτά τα λεφτά που να έχει έξοδο ενίσχυσης για sub ή απλά μιλάμε για οδήγηση από έξοδο άλλων ηχείων?

Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Γειά σου Δημήτρη....καλώς ήρθες κοντά μας και καλή συνέχεια τόσο εδω, όσο και στην συνέχεια του δικού σου Home Cinema.
Προς το παρών τουλάχιστον το ps3 θα σε καλύψει απο θέμα πηγής....γιά τα ηχεία μιά και είναι ιδιοκατασκευή δεν μπορώ να έχω άποψη.
Στα χρήματα που ζητάς μπορείς να έχεις πολλές επιλογές και αξιόλογες επιλογές σε av ενίσχυση.Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι κυρίως να σε ικανοποιούν οι δυνατότητες που θα σου παρέχει αυτός ο av.Γιά παράδειγμα.....Γιά τι σύστημα μιλάμε;...5,1....θα χρειαστείς μελοντικά αναβάθμιση σε 7,1;......θα περνάς την εικόνα μέσα απο τον av;
To θέμα επίσης οδήγησης του sub απο τον av είναι δύσκολο και προσωπικά θα σου έλεγα να ξεχάσεις αυτη την περίπτωση.......με λίγα χρήματα πλέον μπορείς να βρείς ένα αξιόλογο αυτοενισχυόμενο sub που δεν θα έχει αυτη την απαίτηση,η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.....εδω είμαστε και θα τα λέμε...

Γεια σου Γιαννη και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα και για τις λεπτομερειες που τονισες..
Λοιπον,πιστευω οτι ενα συστημα 5.1 θα με καλυψει μια χαρα και μελλοντικα,
το θεωρω καπως υπερβολη το 7.1 γιατι το σαλονι μου ειναι κοντα στα 40τ.μ. με περιορισμενους χωρους και με μπολικα επιπλακια....
τωρα δεν ξερω ισως να κανω λαθος σε αυτο....

οσο για το θεμα με την εικονα ειχα καποιες αποριες σχετικα με αυτο , αν θα περασει απο τον ενισχυτη η οχι...
ειχα στο μυαλο μου την εξης συνδεσμολογια..PS3 στον ενισχυτη και απο εκει στην τηλεοραση..

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου..

Ααα και κατι ακομη γιατι λες οτι θα δημιουργησει προβληματα αν οδηγησω κατευθειαν το sub απο τον ενισχυτη??

ρωταω εντελως πληροφοριακα..
ευχαριστω και παλι.

Ααα και κατι ακομη γιατι λες οτι θα δημιουργησει προβληματα αν οδηγησω κατευθειαν το sub απο τον ενισχυτη??

ρωταω εντελως πληροφοριακα..
ευχαριστω και παλι.

Καλησπέρα κι από μένα !Εφόσον ασχολιέσαι επαγγελματικά και για πολλά χρόνια με τον ήχο σε αυτοκίνητα , σίγουρα θα έχεις πολλές γνώσεις στο θέμα του ήχου γενικότερα.
Εφόσον γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των ηχείων, και του χώρου σου είναι σχετικά εύκολο να διαλέξεις την ενίσχυση..
Για τη ενίσχυση του παθητικού sub τώρα ,γίνεται να το οδηγήσεις από τα L-R τελικά του av σου, εφόσον θα έχει δυο woofers και crossover ,και από αυτό προς τα δυο L-R ηχεία δορυφόρους σου ,αλλά σκέψου ότι θα έχει και άλλα ηχεία να οδηγήσει και τα watt των av ολοκληρωμένων σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν περισσεύουν ποτέ..!
Εάν θέλεις τη γνώμη μου μη μπερδέψεις με αυτό και η πάρε κάποιο ενεργό sub η βαλε κάποιο άλλο τελικό (έστω και φθηνό) να οδηγήσει το sub σου από την LFE 0 .1 έξοδο του av σου.

Καλησπέρα κι από μένα !Εφόσον ασχολιέσαι επαγγελματικά και για πολλά χρόνια με τον ήχο σε αυτοκίνητα , σίγουρα θα έχεις πολλές γνώσεις στο θέμα του ήχου γενικότερα.
Εφόσον γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των ηχείων, και του χώρου σου είναι σχετικά εύκολο να διαλέξεις την ενίσχυση..
Για τη ενίσχυση του παθητικού sub τώρα ,γίνεται να το οδηγήσεις από τα L-R τελικά του av σου, εφόσον θα έχει δυο woofers και crossover ,και από αυτό προς τα δυο L-R ηχεία δορυφόρους σου ,αλλά σκέψου ότι θα έχει και άλλα ηχεία να οδηγήσει και τα watt των av ολοκληρωμένων σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν περισσεύουν ποτέ..!
Εάν θέλεις τη γνώμη μου μη μπερδέψεις με αυτό και η πάρε κάποιο ενεργό sub η βαλε κάποιο άλλο τελικό (έστω και φθηνό) να οδηγήσει το sub σου από την LFE 0 .1 έξοδο του av σου.

καλησπερα φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση σου
αφου ειναι ετσι οπως τα λες με το sub μαλλον θα προτιμησω την μεθοδο
''ευχαριστω δεν θα παρω'' γιατι πολυ μπερδευονται τα πραγματα...
να σας πω την αληθεια καπου ειχα δει εναν ενισχυτη που ειχε εξοδο για sub
και ειχα μεινει με την αποψη αυτη αλλα καμια σχεση..
συγχωρεστε με που σας κουραζω αλλα ειμαι απειρος ακομα....

Με βάση τα όσα διάβασα μέχρι τώρα : Η σειρά είναι ενδεικτική...

DENON-3310, PIONEER SC-LX71, Onkyo TX-NR906, Marantz SR8002
Marantz SR8002 , Sony STR-DA5400ES

Ελπίζω να σε βοήθησα....

φιλε μου σε ευχαριστω για την γνωμη σου και την βοηθεια σου,
να σου πω την αληθεια 2 απο αυτους τους ενισχυτες τους σκεφτομουνα και εγω
(marantz - pioneer)

Μετα απο μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ
μου εκανε λιγο εντυπωση και ο yamaha rxv-3900
καμια γνωμη αναμεσα σε αυτους τους τρεις??
1.pioneer SC-LX71
2.Marantz SR-8002
3.Yamaha RX-V3900

Μετα απο μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ
μου εκανε λιγο εντυπωση και ο yamaha rxv-3900
καμια γνωμη αναμεσα σε αυτους τους τρεις??
1.pioneer SC-LX71
2.Marantz SR-8002
3.Yamaha RX-V3900

Με μία μικρή διόρθωση μόνο, θα κοιτάξεις για τον Pioneer SC-LX72 ο οποίος είναι νεότερο μοντέλο σε σχέση με τον 71.

http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=SC-LX72

Και οι τρεις παραπάνω είναι πολλοί καλοί ενισχυτές, αν και νομίζω ότι ο LX72 είναι η καλύτερη επιλογή......

Δημητρη δεν ξερω τι ηχεια θα φταξεις και ποσο χαμηλα θα κατεβαινουν τελικα αλλα μην κολλας με το θεμα του sub. Αν οντως χρειαζεται μπορεις ανετα να το οδηγησεις με εναν φθηνο/μτχ τελικο, αλλα υπαρχουν και πολλα ενεργα στην αγορα με παρα πολυ λιγα χρηματα (καινουργια) και παντα βεβαια εχεις και την επιλογη του μτχ sub.

Δημητρη δεν ξερω τι ηχεια θα φταξεις και ποσο χαμηλα θα κατεβαινουν τελικα αλλα μην κολλας με το θεμα του sub. Αν οντως χρειαζεται μπορεις ανετα να το οδηγησεις με εναν φθηνο/μτχ τελικο, αλλα υπαρχουν και πολλα ενεργα στην αγορα με παρα πολυ λιγα χρηματα (καινουργια) και παντα βεβαια εχεις και την επιλογη του μτχ sub.

Γεια χαρα Διαμαντή..
που μπορω να κοιταξω για ενισχυτη SUB?
κανενα Link?

Χωρις να ξερω για τι sub μιλαμε βεβαια ενα απλο παραδειγμα που βλεπω στις αγγελιες του φορουμ μας: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43073&page=2

Βεβαια σ' αυτα τα λεφτα μπορεις να πας και σε ενεργο sub αν θες οπως το παραδειγμα αυτο που βρηκα παλι στις αγγελιες εδω: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52163

Γενικως ψαξ' το λιγο και σε καταστηματα και θα βρεις πολλες ευκαιριες...