Επιλογή οικονομικού ενισχυτή

sbokt3

New member
9 January 2011
36
ψάχνω ενισχυτή γύρω στα 350 ευρώ για να στήσω ένα σύστημα 5.1 (υπάρχει προοπτική και για 7.1 αν βρεθεί αντίστοιχος ενισχυτής σε αυτά τα χρήματα) και η αλήθεια είναι ότι έχω μπλεχτεί με τα rms και τα ohms αφού είμαι άσχετος με το άθλημα.

έχω ήδη τα ΒΧ2 της monitor audio με ονομαστικές τιμές 100w - 8 ohms
http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx/bx2/specification

και προσανατολίζομαι στα υπόλοιπα ηχεία της σειράς αυτής
http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx
τα BX1 πίσω για surround (70w - 8 ohms),το κεντρικό με 120w - 8 ohms και το subwoofer,αργότερα αν και όποτε έχω διαθέσιμα χρήματα παίρνω μεγαλύτερα μπροστά και αντικαθιστώ τα BX2 ή τα χρησιμοποιώ όλα για 7.1 σύστημα,ανάλογα με τον ενισχυτή.

σκέφτομαι τον pioneer VSX-820 που υποστηρίζει τα σύγχρονα φορμάτ ήχου για blu ray (3d δεν με ενδιαφέρει) αλλά δεν ξέρω με βάση τα ηχεία που έχω επιλέξει αν είναι κατάλληλος (w/rms,ohms και λοιπά χαρακτηριστικά)
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-2020-K/specs.html

κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

Με τον 820 δεν θα έχεις πρόβλημα με τα ηχεία όσον αφορά τα watt/ohms που σε απασχολούν αν και ο ενισχυτής είναι οριακός για την οδήγησή τους. Αν σκέφτεσαι να επεκταθείς σε 5.1 της σειράς αυτής τότε θα ήταν καλό να κινηθείς προς τα ΒΧ5. Διαφορετικά θα πρέπει να κινηθείς σε έναν πιο δυνατό ενισχυτή...

τα BX2 δεν κάνουν για μπροστινά κύρια ηχεία?
αν πάρω τα BX5 για 5.1 , τα BX2 κάνουν για surround πίσω ή είναι μεγάλα?μην μας κυνηγάνε οι γείτονες από τα υπόλοιπα διαμερίσματα:-)

Last edited:
τα BX2 δεν κάνουν για μπροστινά κύρια ηχεία?
αν πάρω τα BX5 για 5.1 , τα BX2 κάνουν για surround πίσω ή είναι μεγάλα?μην μας κυνηγάνε οι γείτονες από τα υπόλοιπα διαμερίσματα:-)

Φυσικά και κάνουν τα ΒΧ2 και για μπροστινά αλλά και για σθρροθνδ με τα ΒΧ5. Το θέμα είναι τί απαιτήσεις έχεις εσύ. Εγώ τα ΒΧ5 στα πρότινα με το σκεπτικό ότι δεν θα χρησημοποιείς τα ηχεία σου μόνο για ταινίες αλλά θα ακούς λκαι μουσική οπότε τα ΒΧ5 είναι καλύτερα στον τομέα αυτό.

Η Monitor audio βγάζει έτοιμα πακέτα home cinema βασισμένα και στα ΒΧ2 και στα ΒΧ5.

Πάς, ακούς και κρίνεις ποια επιλέγεις....

σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!
θα στήσω σιγά σιγά το σύστημα σε 5.1 με βάση τα BX2 με προοπτική για αργότερα αν και όποτε έχω διαθέσιμα χρήματα τα BX5
οπότε ποιόν ενισχυτή να προτιμήσω που να με καλύπτει και μελλοντικά?

δηλαδή 5.1 σύστημα με τα BX2 μπροστά τον vsx-820 τον ξεχνάω?
για τα BX5 αν τα έπαιρνα θα αντικαθιστούσα τα bx2 μπροστά μελλοντικά και πάλι σε 5.1 σύστημα
λεφτά για τον 2020 δεν υπάρχουν διαθέσιμα,δυστυχώς ξεφεύγει πολύ η τιμή

δηλαδή 5.1 σύστημα με τα BX2 μπροστά τον vsx-820 τον ξεχνάω?
για τα BX5 αν τα έπαιρνα θα αντικαθιστούσα τα bx2 μπροστά μελλοντικά και πάλι σε 5.1 σύστημα
λεφτά για τον 2020 δεν υπάρχουν διαθέσιμα,δυστυχώς ξεφεύγει πολύ η τιμή

Οχι βέβαια. Ο 820 μαζί με 5.1 σύστημα με τα BX2 μπροστά είναι καλό σύνολο.

Αν όμως θέλεις 5.1 σύστημα με τα BX5 μπροστά τότε ένας ισχυρότερος ενισχυτής είναι απαραίτητος πιστεύω...

Εχω την προηγούμενη σειρά Bronze BR με Denon 2310
Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό
Τα έχω ακούσει και τα ΒΧ Αν έχεις χώρο πάνω απο 15τμ είναι σίγουρα καλύτερα να πάς στα ΒΧ5 ειδικά για μουσική
Το μέγεθος δεν έχει σχέση με την ένταση
Συμφωνώ με τον φίλο ο 820 οριακά Δεν είναι πολύ δύσκολα ηχεία αλλά το ρευματάκι το θέλουν

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
το σετάκι θα είναι καθαρά για ταινίες,η μουσική με έχει ξεπαραδιάσει σε εξοπλισμό στο pc:smile:
τα BX5 είναι πολύ καλύτερα αλλά κοστίζουνε και ανεβάζουν και το κόστος του ενισχυτή και πιστεύω τα BX2-BX1-Central-Subwoofer της σειράς αυτής να έχουν ένα αποδεκτό αποτέλεσμα με δεδομένο οτι δεν είχα και ποτέ home cinema για να έχω μέτρο σύγκρισης
στα χρήματα του 820 δεν έχω δεί κάτι αντίστοιχο ή και καλύτερο:chinscratch:

15-16 τ.μ είναι ο χώρος
είδα και τον marantz αλλά δεν ξέρω τις διαφορές,αν είναι καλύτερος είναι μέσα σε αυτά που διαθέτω

τελικά κλείνω περισσότερο προς τον pioneer vsx-820
επειδή δίνω βάση στα πίσω ηχεία και το κεντρικό (διάλογοι) αν αργότερα αφήσω σαν τελευταία αγορά το subwoofer είναι ορθή σκέψη?όλα μαζί δεν θα μπορέσω να τα αγοράσω και επομένως η επόμενη αγορά όταν έχω διαθέσιμα χρήματα θα είναι τα πίσω+κεντρικό ή το subwoofer και πολύ αργότερα θα κλείσω το σύστημα σαν 5.1

Και εγώ 820 ψηφίζω από τις επιλογές σου
Sub θα χρειαστείς ειδικά με ηχεία βάσης αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος
Σιγά σιγά το ολοκληρώνεις
Καλή συνέχεια

τελικά αγόρασα τον vsx-920,για το σύστημα με 5.1 με βάση τα bx2 τι γνώμη έχετε για το παρακάτω subwoofer?
http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/02e783d2-51b4-4a08-b431-5b43362db3a3.aspx

γιατί το bxw10 της σειράς monitor audio είναι ακριβό και αν δεν έχει τρελές διαφορές με το παραπάνω να το προτιμήσω

κεντρικό θα είναι από τη σειρά της monitor audio για να δένει με τα bx2

τελικά σε αυτά τα θέματα τρώγοντας έρχεται η όρεξη και φεύγουν τα χρήματα:laugh:
αν και το ξεκίνησα για χαμηλό κόστος,στην πορεία έδωσα πολύ περισσότερα και με δεδομένο ότι δεν ξεκίνησα από την αρχή έτσι,αλλά και το γεγονός ότι δεν είχα γνώσεις επί του θέματος πιστεύω στα χρήματα αυτά μπορούσα να στήσω καλύτερα το σύστημα,αλλά και πάλι έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
έχω κάποιες απορίες,το σύστημα έχει ως εξής:
ενισχυτής: pioneer vsx-920
μπροστά ηχεία: monitor audio BX2 (100w/8ohms)
πίσω ηχεία: monitor audio BX1 (70w/8ohms)
κεντρικό : monitor audio BX Centre (120w/8ohms)
το subwoofer είναι το C4 της Kef (8",200w) το οποίο βρήκα σε πολύ καλή τιμή σαν τελευταίο κομμάτι,δεν προτίμησα μεγαλύτερο γιατί δεν είμαι φάν του μπάσου και τα υπόλοιπα που είδα είχαν και πολύ μεγάλες διαστάσεις (16τμ χώρος)

1)για τη σύνδεση του sub πήρα ένα χοντρό σχετικά καλώδιο RCA-RCA 75Ω,κάνει?
2)αν αργότερα πάω για τα BX5 (120w/8ohms) θα τα οδηγήσει σωστά ο pioneer σαν μπροστινά σε 7.1 ή σε 5.1 ?
3)πώς πρέπει να συνδέσω τον ενισχυτή με την tv για να δώ το menu του και να τον σετάρω?