Επιλογή ολοκληρωμένου Yamaha και ηχείων σε συνδυασμό με Dual πικαπ

bird

New member
1 April 2015
7
Καλησπέρα στους φίλους του ήχου και της μουσικής.
Eίμαι νέο μέλος αλλά παρακολουθώ αρκετό καιρό τις συζητήσεις σας εδώ, με πολύ ενδιαφέρον. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξω και εγώ ένα θέμα καθώς χρειάζομαι την γνώμη σας για αγορά ενισχυτή σε συνδυασμό με πικαπ.

Το σύστημα με το οποίο ακούω αυτή την στιγμή μουσική αποτελείται απο ηχεία Klipsch RF82, ολοκληρωμένο παλιό Sansui AU-X701 (2x120W 8Ω) και πικάπ NAD 5120 (με AT91) όλα κλεμένα από τον πατέρα μου εδώ και περίπου 3 χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με το βινύλιο.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα σε χώρο 18τμ, βέβαια πρίν με θυμάμαι μόνο με "ψείρες" στα αυτιά, οπότε δεν έχω πολύ εμπειρία. Το πρόβλημα είναι ότι παντρεύομαι, μετακομίζω (σε περίπου ίδιο χώρο) και τα δανεικά μετά από απαίτηση του ιδιοκτήτη πρέπει να επιστραφούν.

Να σημειώσω ότι έχω μία συλλογή με 325 δίσκους καλής ποιότητας (ελέκτρο-ποστ πανκ-ροκ) η οποία αργά και σταθερά μεγαλώνει. Αγαπημένο σπορ με την σύντροφο μου έιναι να ακούμε μουσική με ένα ποτό.
CD player (δεν έτυχε) δεν παίζει στο σπίτι και έχω ψηφιοποιήσει την συλλογή μου. Οπότε η δεύτερη "πηγή" μας είναι τα smartphone που παίζουν μέσω apple airport express & 3.5mm to RCA καλώδιο στον ενισχυτή, όπου όποιος έρχεται επίσκεψη του επιτρέπεται να παίζει ό,τι του κατέβει :bird:

Τα χρήματα που διαθέτω είναι πολύ συγκεκριμένα και φαντάζομαι ότι όσοι είσαστε παντρεμένοι καταλαβαίνετε οτι θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια προκειμένου να μου επιτραπεί νέα αγορά :))) .

Οι συνδυασμοί που έχω καταλήξει λοιπόν είναι οι εξής δύο που καταλήγουν στο ίδιο περίπου συνολικό κόστος:
1. Yamaha A-S2100 + DUAL CS 505-4
2. Yamaha A-S1000 + DUAL CS 600

Τα Klipsch τα κρατάω ευτυχώς γιατί ποτέ δεν τα συμπάθησε ο πατέρας μου. Στο πλάνο είναι να αγοραστεί καποια στιγμή και ένα audiolab mDAC, αλλά ας μην μας απασχολήσει και αυτό σε αυτό το Θέμα.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι ανώτερος ενισχυτής που φέρει και καλό phono και μέτριο αξιόπιστο πικαπ ή η δεύτερη λύση που με τις περιορισμένες γνώσεις μου μου φαίνεται πιο ισορροπημένη.
Από την μία έχω εμμονή ότι κάποια πράγματα μόνο μία φορά τα πέρνεις στην ζωή σου (Yamaha A-S2100) οπότε δώστα και μην το κουράζεις, από την άλλη σκέφτομαι και το καλό πικάπ.

Λυπάμαι πολύ αν σας κούρασα με την ιστορία της ζωής μου, απλά ελπίζω να έδωσα μία εικόνα για τις ακουστικές μου συνήθειες και ελπίδες.
Ανυπομονώ για τις απόψεις σας.

Φιλικά,
Νίκος.

Re: Επιλογή ολοκληρωμένου Yamaha σε συνδυασμό με Dual πικαπ

Δώστα και μην το κουράζεις.

Λακωνικός Pleo, μεγάλη αλήθεια...αλλά 1. ή 2. ;

Εγώ θα έλεγα να ακούσεις πρώτα τον συνδυασμό yamaha - klipsch έτσι ώστε να αποκλείσεις την πιθανότητα κουραστικού ήχου από το ματσάρισμά τους

Λόγω Klipsch τον 2100. Δεν έχω ακούσει τον 1000. Με το player το 2100 τον έχω ακούσει μαζί. Θα το αγόραζα το σετ αν είχα τη δυνατότητα με κλειστά μάτια. Και σε ό,τι αφορά τα κομμάτια ξεχωριστά, αν διάλεγα ένα θα διάλεγα τον ενισχυτή.

Τώρα αν μου ζητάς να σου πω αν ένας ενισχυτής παίζει καλύτερα με μια καλύτερη πηγή, 505 vs 600 δηλαδή, η απάντηση είναι φυσικά και παίζει καλύτερα.

Ευχαριστώ George είναι στα προσεχώς

Εγώ θα έλεγα να ακούσεις πρώτα τον συνδυασμό yamaha - klipsch έτσι ώστε να αποκλείσεις την πιθανότητα κουραστικού ήχου από το ματσάρισμά τους

Μύθος που δεν ισχύει στον 2100. Το αντίθετο.

Ευχαριστώ πολύ Pleo, με βοήθησες πολύ.

Μύθος που δεν ισχύει στον 2100. Το αντίθετο.

Βασικά εγώ τα ηχεία υποπτεύομαι... :p

Άμα είσαι fan του καλού γιαπωνέζικου hi-fi, ο 2100 θα σου αρέσει πολύ. Έτσι είναι φτιαγμένος. Όλα τα καλώδια βιδωτά, πυκνωτές Nipon Chemicon και Nichicon, ότι διακόπτη ακουμπάς έχει ρελέ κλπ. Προσεγμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει (σχεδόν). Από πλευράς υλικών δηλαδή τίμιος.
Δεν ξέρω από που προκύπτει ο μύθος της σκληράδας, ίσως επειδή έχει παίξει γύρω γύρω πολύ ο 1000 που δεν τον έχω ακούσει. Δεν τον λες σκληρό πουθενά, μάλλον το αντίθετο. Εάν τον βάλεις να παίξει σε ηχείο που δεν χαμπαριάζει από laid back, που στα σπρώχνει όλα μπροστά σου, τότε το καταλαβαίνεις. Μου φαίνεται ότι θα ταιριάξει με τα Klipsch.

Άμα είσαι fan του καλού γιαπωνέζικου hi-fi, ο 2100 θα σου αρέσει πολύ. Έτσι είναι φτιαγμένος. Όλα τα καλώδια βιδωτά, πυκνωτές Nipon Chemicon και Nichicon, ότι διακόπτη ακουμπάς έχει ρελέ κλπ. Προσεγμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει (σχεδόν). Από πλευράς υλικών δηλαδή τίμιος.
Δεν ξέρω από που προκύπτει ο μύθος της σκληράδας, ίσως επειδή έχει παίξει γύρω γύρω πολύ ο 1000 που δεν τον έχω ακούσει. Δεν τον λες σκληρό πουθενά, μάλλον το αντίθετο. Εάν τον βάλεις να παίξει σε ηχείο που δεν χαμπαριάζει από laid back, που στα σπρώχνει όλα μπροστά σου, τότε το καταλαβαίνεις. Μου φαίνεται ότι θα ταιριάξει με τα Klipsch.

Αρχίζω να πείθομαι...γιατι ειμαι φαν του Ιαπωνικου ηχου (Sansui, Technics pro-power), αλλα ο Yamaha μου φαινόταν λιγο ψυχρός. Τωρα ψιλο-ψήνομαι για δευτερο Japan ενισχυτη ποιότητος και δεν βλεπω κάτι άλλο, Accuphase & νεο Luxman αποκλείονται γιατι πανάκριβα (συν οτι λεγεται οτι ο Λουξ ειναι κινέζικος τωρα φημες ; ) Η Ονκυο ξαναβγηκε αλλα χωρις κάτι εντυπωσιακό Υπάρχει η Marantz (αλλα ειναι Γιαπωνέζικος ο ηχος ; Εννοω την δυναμική που εχουν οι Ιαπωνες)
Οποτε η Yamaha έρχεται να μαρκάρει το τερραιν με μια εμφανη ποιότητα. Λέω εμφανη απο τα καλά σχόλεια που ακουω και την κατασκευή που βλέπω, αλλα δεν τον έχω ακουσει.

Πάντως μου αρέσει πολυ και μένα σαν μοντελο.

Να σου καταθεσω την δική μου εμπειρία. Καποια στιγμη ενας φίλος είχε αγοράσει εναν as-2000 μεταχειρισμένο. Στο σπιτι που τον ειχαμε ακουσει επαιζε με klipsch. Το αποτέλεσμα στα αυτιά μου τουλαχιστον ηταν χάλια. Ο φίλος βέβαια έχοντας εμπιστοσυνη στην yamaha τελικα τον αγορασε. Οταν τον άκουσα σπίτι του με τα audio spectrum sirene νόμιζα οτι ακούω άλλον ενισχυτή. Το αποτέλεσμα ηταν πολύ πολύ καλό.

Πάντως Pleo και εγώ την ίδια εντύπωση έχω από τον Sansui με τα Klipsch RF-82.
Όπως είπα έχω πολύ μέτριες μουσικές πηγές μου ακούγονται πολύ ευχάριστα στα αυτιά μου τα οποία βέβαια δεν είναι πολύ εκπαιδευμένα.
Γενικά από όσα έχω καταλάβει και διαβάσει τα Klipsch και γενικά η κόρνα δεν μπορεί να κολακέψει ένα μέτριο εισερχόμενο audio όσο να αναδείξει ένα καλό.
Βέβαια φίλε madbass τον A-S2000 δεν τον λες μέτριο. Ο φίλος σου είχει RF-82 ή Bookself Klipsch ;

Aπό ότι φαίνεται μάλον προς τον A-S2100 πηγαίνω και το μικρό Dual.

Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι ο A-S2100 έχει εξαιρετικό phono. Έχει κανένας φίλος άποψη για αυτό;

Αρχίζω να πείθομαι...γιατι ειμαι φαν του Ιαπωνικου ηχου (Sansui, Technics pro-power), αλλα ο Yamaha μου φαινόταν λιγο ψυχρός. Τωρα ψιλο-ψήνομαι για δευτερο Japan ενισχυτη ποιότητος και δεν βλεπω κάτι άλλο, Accuphase & νεο Luxman αποκλείονται γιατι πανάκριβα (συν οτι λεγεται οτι ο Λουξ ειναι κινέζικος τωρα φημες ; ) Η Ονκυο ξαναβγηκε αλλα χωρις κάτι εντυπωσιακό Υπάρχει η Marantz (αλλα ειναι Γιαπωνέζικος ο ηχος ; Εννοω την δυναμική που εχουν οι Ιαπωνες)
Οποτε η Yamaha έρχεται να μαρκάρει το τερραιν με μια εμφανη ποιότητα. Λέω εμφανη απο τα καλά σχόλεια που ακουω και την κατασκευή που βλέπω, αλλα δεν τον έχω ακουσει.

Πάντως μου αρέσει πολυ και μένα σαν μοντελο.

Έχω πολύ καιρό να ακούσω Marantz σε αυτή την κατηγορία. Έναν PM15 (τον s1 όχι τον s2) που είχα ακούσει παλιότερα δεν με έπειθε με την ισχύ του. Τώρα βέβαια έχει άλλα μοντέλα ανταγωνιστικά του 2100, τον PM14s1.

έαν κρίνω απο τις τιμές που κοίταξα στο ebay και που πιθανολογώ οτι μπορεί να τον αγοράσει κάποιος, θεωρώ οτι οι επιλογές είναι πολλές...
βέβαια είναι πανέμορφος και σίγουρα δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις αρετές του, αλλά θα προσπαθούσα σίγουρα πριν αποφασίσω την όποια
κίνηση αγοράς του,να τον ακούσω πρώτα...δεδομένων των ηχείων, θα άκουγα και κάτι καλό σε λάμπα ή σε υβριδικό...γενικά θα προσπαθούσα
να ακούσω όσα περισσότερα μπορώ, για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη, στο βαθμό βέβαια που είναι εφικτό.
όλα τα ανωτέρω βέβαια είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, χωρίς να τον έχω ακούσει

Στα λεφτά που θέλεις να κινηθείς είναι κρίμα να μην ακούσεις και άλλους ενισχυτές. Εγώ ακούω πάνω κάτω την ίδια μουσική και έχω να σου προτείνω τους φίλτατους και εξυπηρετικότατους αδερφούς Τσακιρίδη. Εχουν σίγουρα κάτι στα λεφτά σου. Γενικά άκου και καμμιά λάμπα.

έαν κρίνω απο τις τιμές που κοίταξα στο ebay και που πιθανολογώ οτι μπορεί να τον αγοράσει κάποιος, θεωρώ οτι οι επιλογές είναι πολλές...
βέβαια είναι πανέμορφος και σίγουρα δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις αρετές του, αλλά θα προσπαθούσα σίγουρα πριν αποφασίσω την όποια
κίνηση αγοράς του,να τον ακούσω πρώτα...δεδομένων των ηχείων, θα άκουγα και κάτι καλό σε λάμπα ή σε υβριδικό...γενικά θα προσπαθούσα
να ακούσω όσα περισσότερα μπορώ, για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη, στο βαθμό βέβαια που είναι εφικτό.
όλα τα ανωτέρω βέβαια είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, χωρίς να τον έχω ακούσει

Θα συμφωνήσω. Στη θέση σου θα έβαζα στις επιλογές μου κάποιον υβριδικό Unico ή εκμεταλευόμενος τη μεγάλη ευαισθησία των Klipsch κάποιον αμοιγώς λαμπάτο ενισχυτή. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα άρεσε.

Πάντως Pleo και εγώ την ίδια εντύπωση έχω από τον Sansui με τα Klipsch RF-82.
Όπως είπα έχω πολύ μέτριες μουσικές πηγές μου ακούγονται πολύ ευχάριστα στα αυτιά μου τα οποία βέβαια δεν είναι πολύ εκπαιδευμένα.
Γενικά από όσα έχω καταλάβει και διαβάσει τα Klipsch και γενικά η κόρνα δεν μπορεί να κολακέψει ένα μέτριο εισερχόμενο audio όσο να αναδείξει ένα καλό.
Βέβαια φίλε madbass τον A-S2000 δεν τον λες μέτριο. Ο φίλος σου είχει RF-82 ή Bookself Klipsch ;

Aπό ότι φαίνεται μάλον προς τον A-S2100 πηγαίνω και το μικρό Dual.

Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι ο A-S2100 έχει εξαιρετικό phono. Έχει κανένας φίλος άποψη για αυτό;
Ο φιλος εχει τα audio spectrum sirene. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε τα rf-82.

Περνα μια βολτα απ τους Τσακιριδαιους..κριμα να μην ακουσεις μια καλη λαμπα