επιλογη οθονης για JVC Hd350

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
καλησπέρα!

Εχω καταληξει στην αγορα του JVC HD350 και θα ηθελα να μου προτεινετε μια οθονη..

θα ηθελα την βοηθεια σας για το αν μπορω να τοποθετησω μια dedicated screen στο χωρο που διαθετω..μιας και νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι και ο χωρος που φτιαχνω θα ειναι μονο για την προβολη ταινιων. το ποσο που διαθετο ειναι 1500ε.

Εχω δυο επιλογες για την τοποθετηση της οθονης

1) Tο δωματιο ειναι 2,80 χ 4.70 και υψος 2,80..τοιχοι και ταβανι θα ξαναβαφτουν σκουρο γκρι και θα τοποθετηθουν blackout κουρτινες στα παραθυρα και πορτες..Η πορτα στην φωτογραφια μπορει να αχρηστευτει μιας και το αλλο δωματιο εχει και αλλη προσβαση..

2) στην παρακατω φωτογραφια το δωματιο ειναι 3 χ 4,70 και υψος 2,80..(ειναι η απεναντι πλευρα της προηγουμενης φωτογραφιας)

Συνάμα, αυτο που δεν γνωριζω ειναι το πως τοποθετουνται αυτες οι dedicated screens..

ο μηχανισμος στηριξης ειναι απο τις γωνιες? ειναι περιμετρικα? ή ειναι στο κέντρο?

Επισης, το ταβανι ειναι ψευδοροφη, οποτε δεν γνωριζω αν ειναι προβλημα αυτο για την τοποθετηση του προβολεα ή για την στηριξη της οθονης...

Υπαρχει καποιος στην θεσσαλονικη οπου μπορω να απευθυνθω και να με κατατοπιση?

Ειλικρινα ευχαριστω για την βοηθεια σας μιας και ειμαι πρωταρης στον κοσμο του home theater και δυστυχως δεν εχω και κανενα γνωστο που να γνωριζει τετοια θεματα...

Να ναι καλα αυτα τα φορουμ..
ευχαριστω!

Last edited:
καλησπέρα!

Εχω καταληξει στην αγορα του JVC HD350 και θα ηθελα να μου προτεινετε μια οθονη..

θα ηθελα την βοηθεια σας για το αν μπορω να τοποθετησω μια dedicated screen στο χωρο που διαθετω..μιας και νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι και ο χωρος που φτιαχνω θα ειναι μονο για την προβολη ταινιων. το ποσο που διαθετο ειναι 1500ε.

Εχω δυο επιλογες για την τοποθετηση της οθονης

1) Tο δωματιο ειναι 2,80 χ 4.70 και υψος 2,80..τοιχοι και ταβανι θα ξαναβαφτουν σκουρο γκρι και θα τοποθετηθουν blackout κουρτινες στα παραθυρα και πορτες..Η πορτα στην φωτογραφια μπορει να αχρηστευτει μιας και το αλλο δωματιο εχει και αλλη προσβαση..

2) στην παρακατω φωτογραφια το δωματιο ειναι 3 χ 4,70 και υψος 2,80..(ειναι η απεναντι πλευρα της προηγουμενης φωτογραφιας)

Συνάμα, αυτο που δεν γνωριζω ειναι το πως τοποθετουνται αυτες οι dedicated screens..

ο μηχανισμος στηριξης ειναι απο τις γωνιες? ειναι περιμετρικα? ή ειναι στο κέντρο?

Επισης, το ταβανι ειναι ψευδοροφη, οποτε δεν γνωριζω αν ειναι προβλημα αυτο για την τοποθετηση του προβολεα ή για την στηριξη της οθονης...

Έχεις καταλήξει στο αν θα έχεις μία σειρά η δύο σειρές παρακολούθησης;

Λογικά σε παίρνει να έχει 2 μία σειρά στα 3μ ας πούμε και μία πίσω στο τείχο.

Με τέτοιες αποστάσεις μπορείς να παίξεις με οθόνη πλάτους από 2μ μέχρι και τα 2.6μ. Για τα 2.6μ δεν θα μπορείς να βάλεις τα ηχεία παραπλεύρως και θα πρέπει να τα έχεις από κάτω. Καλύτερα να αφήσεις 25-30εκ στο πλάι(ίσως και λιγότερο εαν τα ηχεία σου είναι μικρά) που θα σου επιτρέψει να έχεις μια οθόνη πλάτους 2.2μ η λίγο παραπάνω.

Όσο αφορά τη στήριξη, ανάλογα με τον κατασκευαστή της οθόνης υπάρχουν και διαφορές. Συνήθως είναι κρεμμάμενες με στηρίξεις στο πίσω από το μαύρο πλαίσιο και περιμετρικά (4-6).

Η βάση του προβολέα θα πρέπει να στερεωθεί στο μπέτον όχι στην γυψοσανίδα...

Θα σου πω τι θα εκανα εγω αν ημουν στην θεση σου:

1. στον τοιχο που ειναι η πορτα, θα κρεμουσα απο το ταβανι μεχρι το πατωμα ενα υφασμα σαν κουρτινα. Ας ειναι τεντωμενο. Μαυρο βελουδο θα ηταν ιδανικο.

2. Θα εβαζα μια σταθερη οθονη, πλατους σε καμια περιπτωση πανω απο 2 μετρα (90",) και η πλατη του καναπε θα ηταν κανα μετρο μπροστα. με τους υπολογισμους μου θα ησουν 3,5 μετρα απο την 90αρα οθονη. (τέλεια)
Και λεω πλατους 2 μετρων μιας και απο τα 2,80 αν αφαιρεσεις τα 2,10 μετρα που θα ειναι το ολικο πλατος της οθονης των 90", σου μενουν 35 εκατοστα εκατερωθεν της για τα ηχεια.
Σχετικα στριμωγμενα, δεδομενου οτι τα ηχεια, γενικως, δεν ειναι οτι καλυτερο να ειναι τοσο κοντα σε πλαινους τοιχους

3. ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ θα επελεγα ηχεια κολωνες για τους παρακατω 2 λογους:

α. Ο μεγεθος του χωρου σου επιτρεπει ΑΝΕΤΑ ηχεια βασης, τα οποια εχουν και ενα ακομα πλεονεκτημα. Μπορουν να ειναι ολα ομοια (ειτε 5 ειτε 7 βαλεις)
β. Θα με "επνιγαν" στο ματι

Έχεις καταλήξει στο αν θα έχεις μία σειρά η δύο σειρές παρακολούθησης;

Λογικά σε παίρνει να έχει 2 μία σειρά στα 3μ ας πούμε και μία πίσω στο τείχο.

Για αρχη θα εχω μια σειρα και στο μελλον βλεπουμε...

Με τέτοιες αποστάσεις μπορείς να παίξεις με οθόνη πλάτους από 2μ μέχρι και τα 2.6μ. Για τα 2.6μ δεν θα μπορείς να βάλεις τα ηχεία παραπλεύρως και θα πρέπει να τα έχεις από κάτω. Καλύτερα να αφήσεις 25-30εκ στο πλάι(ίσως και λιγότερο εαν τα ηχεία σου είναι μικρά) που θα σου επιτρέψει να έχεις μια οθόνη πλάτους 2.2μ η λίγο παραπάνω.
Λεω να παρω τα B&W 683 (ολο το σετ 3350ε) συνοδευομενα απο εναν ενισχυτη Pioneer lx81 αλλα ειναι γυρω στα 1800ε, ενα mac mini και ενα ps3..

Αν μπορείς να βάλεις σταθερή, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Σταθερή δαγκωτό!!!

Όσον αφορά τις ίντσες, θα πρότεινα να πας σε 100άρα για δύο λόγους. Α) Είχα ακριβώς το ίδιες αποστάσεις και μεγέθη που αναφέρει ο Ντίνος. 92άρα από τα 3,5 μέτρα. Ενώ, την πρώτη μέρα έλεγα ''τέλειες διαστάσεις, είμαι ευχαριστημένος'', από τη δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησα τα ''γιατί δεν έπαιρνα 100άρα, αφού με χωρούσε''. Αυτό γιατί Β) βλέποντας ταινίες που το κάδρο τους ήταν 2,35:1, και είναι πολύ συχνό κάδρο για να λέμε την αλήθεια, αναζητούσα τη μεγαλύτερη διάσταση στην οθόνη.

Φυσικά, μην ξεχάσεις να μασκάρεις την οθόνη σου. Θεωρώ ότι είναι εκ των ουκ άνευ το masking στο H.C. Δεν γνωρίζω πόσο έχουν οι σταθερές οθόνες με ηλεκτρικό masking σε αυτές τις διαστάσεις, αλλά αν είναι μέσα στο μπάτζετ σου, βουρ χωρίς δεύτερη κουβέντα.....-bye--bye-

Για σταθερη θα παω χωρις δευτερη κουβεντα!

Μηπως ομως ξερετε καμια αλλη μαρκα (για σταθερες) και ποιος τις φερνει στην ελλαδα, εκτος απο stewart που ξεφευγει οικονομικα...

Τωρα για το masking δεν ξερω αν αξιζει, μιας και ο JVC HD350 δινει καλο μαυρο και ισως δεν υπαρχει αναγκη...αλλα θα δουμε..

Ισως αντι για masking αξιζει περισσότερο να παρω 2 οθονες μια 2:35:1 και μια 4χ3 μιας και ειναι τα πιο συχνα φορμα που θα βλεπω...

οι σταθερες με ηλεκτρικο masking ειναι πανακριβες και απο οτι ειδα βγαινουν σε μικρα μεγεθοι..92'' η μεγαλυτερη που βρηκα...