Επιλογή οθόνης = πονοκέφαλος...

Strax

Established Member
19 June 2006
190
Ψάχνω να βρω μια οθόνη για τον JVC 350 που αναμένω...
Οι προσπάθειες μου μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει σε αποτυχία (για διάφορους λόγους) και κινδυνεύω να έχω προβολέα και να τον κοιτάω στην κούτα του...

Η οθόνη πρέπει να είναι γύρω στις 105-110" (16:9) και ηλεκτρική. Θα ήθελα κάποια που να είναι ανθεκτική στις ζάρες και το budget είναι γύρω στα 600 . Αν βρεθεί κάτι πολύ καλό μπορώ να το τραβήξω και μέχρι 1000 . Έχω βρει τις εξής μέχρι στιγμής:

1. Celexon professional (104"). Η prof έχει πιο χοντρό (καλύτερο) πανί από την απλή και άλλη κάσα. Τιμή καταλόγου γύρω στα 660 . Την έχω βρει και από Γερμανία με 500 περίπου. Δείτε εδώ, δυστυχώς στα Γερμανικά (στα ελληνικά δεν έχει ιδιαίτερη περιγραφή)

2. Grandview tab tensioned. Αυτή είναι στις 106" και έχει και το πλεονέκτημα ότι έχει τεντωτήρες. Τιμή γύρω στα 1000 . Δείτε την εδώ

3. Επίσης πήρε κάπου το αυτί μου για Invideo (αν δεν κάνω λάθος), αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω. Πρέπει να είναι στο ίδιο επίεπεδο τιμής με την Grandview και νομίζω ότι και αυτή έχει τεντωτήρες. Εδώ δεν έχω βρει πληροφορίες.

Τι θα προτιμούσατε?

Εννοείτε ότι αν έχετε άλλες προτάσεις, είναι ευπρόσδεκτες!!!

Ψάχνοντας, βρήκα μερικές πληροφορίες και για την επιλογή 3. Η μάρκα είναι adeo και περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς εδώ. Βέβαια η τιμή της μαζί με εντατήρες ακουμπάει τα 1500 ...

Άρα εκτός απροόπτου πηγαίνω για μία από τις 2 πρώτες!

Η αλήθεια είναι ότι την είχα δει σαν επιλογή, αλλά τιμή μου είχαν πει γύρω στα 1500 , οπότε την είχα αποκλείσει. Το 1000 είναι το τραβηγμένο μου ταβάνι (που πριν ήταν 700 και ακόμα πιο πριν 500 ...)

Επειδή κάποια στιγμή έπρεπε να καταλήξω σιγά-σιγά στην οθόνη, στη βάση και στα μέτρα του HDMI καλωδίου, άρχισα από την οθόνη.

Επέλεξα την επιλογή 2, την Grandview, η οποία υπήρχε ετοιμοπαράδοτη και εχθές έφτασε στο σπίτι. Όταν άνοιξα τη συσκευασία, αντίκρυσα κάτι που δεν το περίμενα.
Η βάση της (κάσα) ήταν μαύρη...
Είχα δει στο επίσημο site ότι έβγαινε και μαύρη και άσπρη, αλλά η φωτογραφία στο eshop που την παρήγγειλα ήταν άσπρη. Μετά από ώριμη και ψύχραιμη σκέψη, αποφάσισα ότι δεν με πειράζει τελικά, μια και το σαλόνι έχει αρκετά μαύρα στοιχεία και δεν θα είναι τελείως ξεκάρφωτη. Εξάλλου θα τοποθετηθεί σε δοκάρι, κάτι που εξ' ορισμού την κάνει λιγότερο ορατή. Τέλος, σε πιθανή μετακόμισή της σε dedicated χώρο, θα ταιριάξει πολύ καλύτερα.

Περισσότερες λεπτομέριες και στοιχεία αμέσως μετά την εγκατάστασή της...

Καλοριζικη φιλε μου καλες θεασης.Οταν ξεκινησης προβολες θα ηθελα λεπτομεριες μιας και με ενδιαφερη η συγκεκριμενη οθονη.Περιμενω εντυπωσεις για την ποιοτητα τις οθονης.

H τελική τιμή ήταν 979 και 10 μεταφορικά.

Δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται να αναφέρω κατάστημα. Θα σου στείλω το link με PM.

Last edited:
Λοιπόν, από ότι είδα τις συγκερκιμένες οθόνες τις φέρνει στην Ελλάδα η Κινοτεχνική.

Εγώ ψώνισα από εδώ.

Σήμερα ελπίζω να την "κρεμάσω", οπότε θα μπορώ να πω και περισσότερα πράγματα. Βέβαια ακόμα περιμένω τον προβολέα...

Φιλε strax αν δε σε κανει κοπο πες δυο λογια για την οθονη που αγορασες,πιστευω να εκανες αρκετες προβολες για να μας πεις τις πρωτες εντυπωσεις.

Λοιπόν, από την οθόνη είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα πάρω φωτογραφίες το απόγευμα και θα γράψω ένα mini review. Αλήθεια...

Ξέρω ότι είναι οθόνες που έχουν προτιμήσει αρκετοί. Δεν έχω προσωπική άποψη!