Επιλογή Panasonic 50VT20 vs Samsung 58C6500 vs Samsung 50C7000 vs LG60PK950?

damigos

New member
2 May 2008
33
Θεσσαλονίκη
Γειά σε όλους.

Μία προσωπική άποψη για επιλογή πλάσμα άνω των 50' κυρίως για TV, DVD και ταινίες μέσω PC. Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 4-4.3 μέτρα.

Οι υποψήφιες τηλεοράσεις:

Panasonic 50VT20 vs Samsung 58C6500 vs Samsung 50C7000 vs LG60PK950

Last edited:
Έτσι έχω διαβάσει για την Panasonic αλλά εκτός από την μεγάλη απόσταση έχω ήδη Plasma 42' (Hitachi 42PD7000 - τρομερή εικόνα ακόμα και σήμερα), να ανέβω μόνο στις 50'?

Να βάλουμε και την Samsung 63c7000 στην λίστα.

Last edited:
αφού έχεις plasma 42'' γιατί δεν επενδύεις τα λεφτά σου σε ένα HD προβολέα που θα σε ικανοποιήσει τουλάχιστον σε μέγεθος 4 φορές παραπάνω απο την 50άρα ή την 63άρα?

Έτσι έχω διαβάσει για την Panasonic αλλά εκτός από την μεγάλη απόσταση έχω ήδη Plasma 42' (Hitachi 42PD7000 - τρομερή εικόνα ακόμα και σήμερα), να ανέβω μόνο στις 50'?

Αυτο γραφω και εγω...παρε 60" η 63" ακομη καλυτερα...

αφού έχεις plasma 42'' γιατί δεν επενδύεις τα λεφτά σου σε ένα HD προβολέα που θα σε ικανοποιήσει τουλάχιστον σε μέγεθος 4 φορές παραπάνω απο την 50άρα ή την 63άρα?

Υπάρχει ήδη HD προβολέας (EPSON TW2000) ο οποίος παίζει ικανοποιητικότατα. Απλά μετακομίζω και λέω να βάλω την 42' στην κρεβατοκάμαρα και μιάς και το σαλόνι είναι μεγαλύτερο να βάλω μία μεγαλύτερη TV εκεί.

Απ'οτι με βλέπω μάλλον μία από τις δύο:

Samsung 63C7000 και LG 60PK950.

Το όνομα της Samsung παίζει πιό πολύ γενικά στο δίκτυο, δέν ξέρω τί εμπειρίες μπορεί να έχετε. Και προσφέρει 3 ίντσες παραπάνω + 3D (δέν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα) με περίπου 300 ευρώ παραπάνω.

Η samsung είναι καλύτερη,αλλά η συγκεκριμένη είναι κυριολεκτικά άφαντη...2-3 έχουν έρθει στην Ελλάδα.

+ ότι τελευταία πολλά ακούγονται για το service της samsung που δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά, αν και συμφωνώ ως πρός το ότι είναι καλύτερη απο την lg σε θέμα ποιότητας.
Απο την άλλη η lg έχει συμπεριφερθεί αρκετά καλά έως τώρα σε περιπτώσεις προβλήματος ή αντικατάστασης και έχει και ωραίο design + αρκετές ψηφιακές ευκολίες

Όντως η LG έχει πολύ καλό service και άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης. Μου έτυχε μία περίπτωση με μία Plasma 50 ιντσών που εμφάνισε μία μπλέ γραμμή ψηλά μετά από κανα χρόνο και ήρθαν οι τεχνικοί και την αντικατέστησαν.

Δηλάδή σάν ποιότητα και απόδοση όλοι μάλλον προτιμούν Samsung από LG ή οι διαφορές τους είναι αμελητέες; Service μάλλον καταλήξαμε. LG +1

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές Samsung vs LG,όπως πχ τα πάνελ,αλλά και από πλευράς ευκολιών η Samsung απλά είναι πολύ πιο μπροστά από την LG.Η PS63C7000 απλά πρέπει να είναι η πιο δυσεύρετη τηλεόραση του έτους...Μπορεί να βρείς την ps63C6900 που είναι παρόμοια.

H φετινή σειρά Plasma της LG, βάσει μετρήσεων reviewers, calibrators και κατόχων, έχει καλύτερο μαύρο από την αντίστοιχη σειρά της Samsung...

H φετινή σειρά Plasma της LG, βάσει μετρήσεων reviewers, calibrators και κατόχων, έχει καλύτερο μαύρο από την αντίστοιχη σειρά της Samsung...

Έχουμε αριθμούς;Συνολικά εγώ νομίζω τουλάχιστον πως η συγκεκριμένη Samsung είναι καλύτερη από την αντίστοιχη LG,παρ όλα αυτά,θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή από της παραπάνω είναι η Panasonic,η οποία είναι σημαντικά καλύτερη από την Samsung και την LG(δες έχει βγεί και σε 65 ίντσες...)

Έχουμε αριθμούς;Συνολικά εγώ νομίζω τουλάχιστον πως η συγκεκριμένη Samsung είναι καλύτερη από την αντίστοιχη LG,παρ όλα αυτά,θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή από της παραπάνω είναι η Panasonic,η οποία είναι σημαντικά καλύτερη από την Samsung και την LG(δες έχει βγεί και σε 65 ίντσες...)

Ναί, υπαρχει και η 65άρα αλλά και καλά και χιλιάρικά της...:bigcry::bigcry::bigcry:

Άν ήταν μόνο η τηλεόραση θα το σκεφτόμουνα σοβαρά αλλά έχω σέτ ηχείων KEF και ενισχυτή DENON μαζί σε πακέτο... πακέτο...

Κατα την προσωπικη μου εκτιμηση η LG στις πλασμα εχει καλυτερη εικονα απο τις αντιστοιχες Samsung.

Όντως,συγκεκριμένα μοντέλα της LG είναι καλύτερα από αυτά της Samsung.

Ναί, υπαρχει και η 65άρα αλλά και καλά και χιλιάρικά της...:bigcry::bigcry::bigcry:

Άν ήταν μόνο η τηλεόραση θα το σκεφτόμουνα σοβαρά αλλά έχω σέτ ηχείων KEF και ενισχυτή DENON μαζί σε πακέτο... πακέτο...

H 65άρα είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις,αλλά είναι ακριβή...60 ίντσες υπάρχουν και σε lcd(samsung 60c650)αλλά αφενός δεν θα σου πρότεινα lcd στις 60 ίντσες αφετέρου,εάν μπορείς να πάρεις την VT20 είναι απλά μια δεύτερη επιλογή...(η τιμή της δεν ξεφεύγει πάντως...η 55'' κάνει 1900 περίπου,οπότε γύρω στα 2200 θα κάνει η 60'')

Αναφέρονται 0,03-0,04nits για τις LG και 0,06-0,09nits για τις Samsung...

Αναφέρονται 0,03-0,04nits για τις LG και 0,06-0,09nits για τις Samsung...

Ένα έμπειρο μάτι δηλαδή μπορεί να δει την διαφορά,ξαναλέω πάντως πως στις Plasma η Panasonic(αφού σταμάτησε να παράγει πλέον η pioneer)είναι στην κορυφή...

Παιδιά ίσως είναι λίγο off topic αλλά είδαι σήμερα στο Saturn την Samsung 55C7000 δίπλα στην Panasonic 50VT20 και δέν μπορώ να πώ ότι είδα τεράστιες διαφορές. Ίσα ίσα ίσως το μαύρο της Samsung να ήταν και καλύτερο. Πολύ ωραία, έντονα χρώματα και ακόμη και DTV φαινόταν άψογα. Πιθανολογώ ότι η 55C8000 θα είναι ακόμη καλύτερη. Έχει κανείς εντυπώσεις; Είναι άξια αντίπαλος νομίζω.

Αξια αντίπαλος με τα φώτα ανοιχτά ναι
Οταν όμως κλείνουν η διαφορά είναι μεγάλη
H VT20 είναι η καλύτερη TV που κυκλοφορεί σήμερα ενώ η C8000 ούτε στην πρώτη πεντάδα με μετρημένο μαύρο 0.06 όταν η συγκεκριμένη Panasonic έχει <0.01