επιλογη πιατου

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,895
Πάτρα
καλοκαιρι ερχεται και ειπα να ασχοληθω λιγο με την εγκατασταση μου,το 1.20 που εχω με τα 9 lnb το αφηνω ετσι και θελω να παρω ακομη ενα,πηγα λοιπον σε ενα τοπικο καταστημα για να αγορασω ενα 1.20+μοτερ diseqc1.2 και μου ειπαν οτι δεν θα αντεξει το βαρος του πιατου καθοτι ειναι σιδερενιο και αντι αυτου μου προτειναι ενα giberti 1.05 αλουμινιου μου ειπε οτι εχουν την ιδια απολαβη ισχυει κατι τετοιο?

Σε οριακές λήψεις πιστεύω το 1,20 θα αποδίδει σαφώς καλύτερα καθώς και σε περιπτώσεις κακοκαιρίας. Στην αγορά υπάρχουν μοτερ με μεταλλικά γρανάζια που αντέχουν όπως αναφέρουν μέχρι και 1,20χ1,40. Τώρα αν ένα Gibertini 1,05 αποδίδει το ίδιο με το πιάτο σου του 1,20 τί να σου πω. Πάντως όπως έχει αναφερθεί κάποιοι έμποροι προσπαθούν να πουλούν imitation Gibertini ως αυθεντικά καρπώνοντας την διαφορά. Σε αυτό το θέμα προσοχή.

Αν τα πιατα ειναι σοβαρων κατασκευαστων θα πρεπει να γραφουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά και την απολαβή που έχουν σε 2-3 ενδεικτικές συχνότητες (πχ στα 11GHz-12GHz) οπότε θα μπορούσες να συγκρίνεις. Πολύ φοβάμαι όμως πως...δεν θα γραφουν!

πηγα λοιπον σε ενα τοπικο καταστημα για να αγορασω ενα 1.20+μοτερ diseqc1.2 και μου ειπαν οτι δεν θα αντεξει το βαρος του πιατου καθοτι ειναι σιδερενιο ...

Φιλε Leo06 , δεν υπαρχουν πιατα 1.2 αλουμινιου ??? Γιατι σου προτειναν σιδερενιο ??? Νομιζω οτι σημερα πια υπαρχουν μοτερ που ευκολα αντεχουν & κινουν τα 1.2 αλουμινιου ...
χμμ και γω προσανατολιζομαι να αντικαταστησω το 1.0 μ κινητο με ενα
μεγαλυτερο 1.2 (παλι κινητο) γιατι ειναι συμαντικες οι συχνοτητες που χανονται σ' αυτα τα 20 εκατοστα ...

δεν νομιζω οτι χανεις και τιποτα ιδιαιτερο το παν ειναι να εχεις ανοιχτο ουρανο
δυτικα και ανατολικα και με ενα μετρο εισαι οκ

Πέρα από το βάρος, καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι κλιματολογικές συνθήκες που γενικά επικρατούν στην περιοχή και η προστασία που παρέχει η θέση που θα τοποθετηθεί το πιάτο από αυτές. Αν στην περιοχή σου έχει πολύ αέρα π.χ. ισχυρούς βόρειους - βορειανατολικούς που γενικά είναι οι επικρατούντες άνεμοι στη χώρα μας και το πιάτο σου και δεν προστατεύεται από κανένα τοίχο, βράσε ρύζι αγαπητέ, τι μεταλλικά γρανάζια και ενισχυμένα μοτέρ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το μόνο που διαφέρει είναι ο χρόνος που θα εμφανισθεί το αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η άποψη μου αφού δοκίμασα gilbertini 1,2 αλουμινίου με μοτέρ stab. Αποτέλεσμα: Τζόγος 5-6 μοίρες στο τόξο, συνεπώς μοτέρ άχρηστο.

@Voreios
το 1.20 ειναι noname σαν αυτο που εχω και δεν γραφει τι απολαβη εχει
@molivos
δεν ειχε 1.20 αλουμινιου και μου προτειναι το 1.05
@teomad
ανοιχτο ουρανο εχω και ανατολικα και δυτικα
@Γιάννης Μπράβος
το πιατο θα ειναι εντελως εκτεθημενω απο ολες τις πλευρες και οι ανεμοι εδω ειναι αρκετα δυνατοι

Με τις συνθήκες που περιγράφεις, προσωπικά δεν θα δοκίμαζα ούτε το 1μ αλουμινίου, απλά γιατί το θέμα σου δεν είναι το βάρος αλλά οι τάσεις που θα ασκεί το πιάτο στον άξονα του μοτέρ. Θα πήγαινα για polar mount.

Ποια η διαφορά του polar mount; Δεν χαλάει το μοτέρ αν το πιάτο είναι εκτεθειμένο σε άνεμο;

Ποια η διαφορά του polar mount; Δεν χαλάει το μοτέρ αν το πιάτο είναι εκτεθειμένο σε άνεμο;

σταθεροτατο και βαζεις επανω οτι πιατο θες.μονοδρομος για καθε satmaniac!!!!!

Re: Απάντηση: επιλογη πιατου

Με τις συνθήκες που περιγράφεις, προσωπικά δεν θα δοκίμαζα ούτε το 1μ αλουμινίου, απλά γιατί το θέμα σου δεν είναι το βάρος αλλά οι τάσεις που θα ασκεί το πιάτο στον άξονα του μοτέρ. Θα πήγαινα για polar mount.
το κοστος σε αυτη την περιπτωση θα ανεβει πολυ polar mount+positioner+actuator=150 ευρο περιπου + 80 ευρο για το πιατο 1.05 παμε στα 230ευρο.θα βαλω το diseqc προς το παρον και αν δεν αντεξει βαζω actuator

μια αλλη ερωτηση μπορω να συνδεσω το μοτερ σε μια εισοδο του 10χ1 και να το δει ο 800αρις ?

Ναι μπορείς , θα το βάλεις στην 1η είσοδο του διακόπτη !
το εχεις δοκιμασει,γιατι αν ειναι ετσι τοτε θα μπει και αυτο στον 800αρι και η αγορα του azbox λογο 4:2:2 θα αργισει λιγο

και στο μενου του δεκτη τι δηλωνω?

Στον δέκτη.
Στις ρυθμίσεις diseqc επέλεξε "μη στάνταρ ρύθμιση"
Στη θέση lnb1 όρισε diseqc 1.2 και input1 σε κάποιον δορυφόρο του τόξου που λαμβάνεις. Αυτόματα όλοι οι δορυφόροι με lnb μηδέν θα ρυθμιστούν ως diseqc 1.2
Στη θέση lnb 2 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου input2 του διακόπτη και επέλεξε diseqc 1.1 input2
Στη θέση lnb 3 όρισε τον δορυφόρο της εισόδου input3 του διακόπτη Diseqc 1.1 - input3
........κλπ.

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έτσι θα δουλέψει λογικά.
Πείτε ρε παίδες το έχει δοκιμάσει κανείς ; :BDGBDGB53: