Επιλογή πολυκάναλου ενισχυτή

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Παιδιά καλημέρα

Μετά από ενα καίριο χτύπημα που δέχτηκε ο ενισχυτής μου χτές και κατέστη κλινικά νεκρός θεωρώ οτι ήρθε η ώρα της αλλαγής. Λιγο οτι μουσικά δεν μου άρεσε, λιγο οτι ήθελα κάτι να υποστηρίζει τα νεα φορμάτ ήχου οπότε με την ευκαιρία λέω να μην τον επισκευάσω (ή εαν το κοστος επισκευής ειναι μικρό να τον στείλω στο εξοχικό) και να αγοράσω εναν καινουργιο

Το ενδιαφέρον μου ειναι να ειναι σχετικά (στα μετρα του δυνατου) καλος και στην αναπαραγωγή μουσικής και πολυκάναλου ήχου, να υποστηρίζει τα νεα φορμάτ ήχου , να εχει τουλάχιστον 2-3 HDMI in και 1 OUT και να κοστίζει μέχρι 700 Ευρώ.. Δεν με ενδιαφέρει τοσο πολύ το εξαιρετικο upscale (μαλλον με ενδιαφέρει αλλά δεν θέλω να δώσω περισσότερα χρήματα τώρα )

Η αγορά θα γινει είτε από τα γνωστά Γερμανικά καταστήματα είτε εαν βρεθει κατι συμπαθητικό από Ελλάδα

Μερικές επιλογές που μαρκαρα με μια γρήγορη αναζήτηση

Denon 1909 (καινουργιο μοντέλο)
Onkyo 606 (γνωστός και μη εξαιρετέος)
Yamaha 663 (all time classic)
Pioneer VSX-1018 (υπάρχει εναλλακτική από Pioneer εδώ)

Για να πώ την αμαρτία μου κλείνω περισσότερο προς τον Denon αλλά δεν αποκλείω τίποτα.

Για ρίχτε καμμιά ιδέα :grinning-smiley-043

Απο τα ανωτερω εγω θα προτιμουσα τον Denon. Με λιγα παραπανω χρηματα ομως φερνεις απο Γερμανια ενα καλο ONKYO.
http://www.schlauershoppen.de/home-...-Ultra2-Plus-AV-Receiver-SR-806-::264881.html

Τον έχω υπόψην αν αποφασίσω να κινηθώ παραπάνω σε χρήματα. Απλά φοβάμαι οτι δεν θα χωράει στο έπιπλο και δεν θέλω να το αλλάξω -bye-

Τον 2309 denon τον είχα βρει με 740. Νομίζω αξίζει να δώσεις 40 ευρώ παραπάνω και να πάρεις αυτόν αντί για τον 1909.

Δες και Ηarma Kardon AVR255... 550E στο e-shop... Τους ίδιους με εσένα έψαχνα αλλά έσκασε τελευταία στιγμή και ο Η/Κ και κατέληξα σε αυτόν... ;)

Γιώργο, εαν οι προτιμήσεις σου είναι στο 50-50 μουσικής/κινηματογράφου η και + στον κινηματογράφο, δες πολύ σοβαρά την περίπτωση του Onkyo...διαφρετικά σε βλέπω προς Denon μεριά.

+1 :a0210: Συμφωνώ απόλυτα.

Re: Απάντηση: Επιλογή πολυκάναλου ενισχυτή

Γιώργο, εαν οι προτιμήσεις σου είναι στο 50-50 μουσικής/κινηματογράφου η και + στον κινηματογράφο, δες πολύ σοβαρά την περίπτωση του Onkyo...διαφρετικά σε βλέπω προς Denon μεριά.

To + ειναι ελαφρά προς τη μουσική οπότε μάλλον και εγώ για τον Denon προσανατολιζομαι . το θεμα ειναι εαν θα παρω τον μικρό 1909 ή να δώσω κατι παραπάνω για τον 2309..

Θα δούμε..

Είμαι απόλυτα ευτυχής με τον Yamaha. Τον Ονκυο τον φοβήθηκα λόγω υπερθέρμανσης και κακής Ελληνικής αντιπροσωπείας (αν και οι τιμές Γερμανίας ήταν παρόμοιες). Μήπως στα 700 φτάνεις τον 863;

Τον 2309 denon τον είχα βρει με 740. Νομίζω αξίζει να δώσεις 40 ευρώ παραπάνω και να πάρεις αυτόν αντί για τον 1909.
ΒΤW που τον έχεις βρει 740 ? Ο 1909 πάντως έχει πάει στα 625 .

Προσωπικά πάντως σε αυτή την κατηγορία τιμής (ίσως και όχι μόνο) θα κοίταγα σε Denon.

Από ένα μαγαζί στη γνωστή στοά (Φέξη) αλλά όχι το κλασσικό που έχουμε εκεί. Παρεπιπτώντος δεν ρώτησα εκεί επομένως αν πας ρίξε και εκεί μια ερώτηση για να δεις γιατί έχει καλές τιμές.

Δες και Ηarma Kardon AVR255... 550E στο e-shop... Τους ίδιους με εσένα έψαχνα αλλά έσκασε τελευταία στιγμή και ο Η/Κ και κατέληξα σε αυτόν... ;)

+ 50 όσα και τα watt του ανά κανάλι που είναι WATT όχι ψευτοwatt