Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αρχικα να πω πως μεχρι τωρα εχω εμπιρεια μονο απο 720ρ προβολεις. Οπως πχ panasonic E900. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι ο προβολεας μου ακομα και καινουριος οταν τον αγορασα η εικονα του σε hd ταινιες ειναι θαμπη και δεν εχει την ζωντανια και την φωτηνοτητα οπως οταν βλεπω την ιδια ταινια στην 46" full hd tv μου ακομα και σε σκοτηνο δωματιο. Χωρις αυτο να σημαινει οτι η εικονα του φρν ειναι καλη. Σε ποιοτητα και ευκρινια ειναι κρυσταλινη και εντιπωσιακη ιδικα σε HD υλικο. Απλα το προβλημα ειναι αυτο που σας ανεφερα.. Και αυτο δεν το βλεπω μονο με τον δικο μου αλλα και με αλους προβολεις 720Ρ που ειχα ασχοληθει κατα καιρους. Μαρεσει η μεγαλη εικονα και μαρεσει η αισθηση που σου δεινει ενας προβολεας αλλα θελω να βλεπω τις ταινιες μου το ιδιο καλα οπως θα την εβλεπα στην τv μου. Υπαρχει μεχρι τα 1700 ευρω καποιος προβολεας που θα με ικανοποιησει η να στραφω καλυτερα σε καμια 60"αρα τv plasma και να υσιχασω; Η οποια αγορα γινει θα γινει τον οκτομβριο- νοεμβριο. Αν θελετε πρωτηνετε μου μοντελα κλπ.
Ευχαρηστω

Με τους sony hw15,benq w6000,optoma hd82,epson tw3500 δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Αλλα νομιζω οτι και οι προβολεις που ειναι κοντα στο χιλιαρικο θα σου δωσουν αυτο που θες, και ειναι κλασεις ανωτεροι απο τον δικο σου. benq w1000,optoma hd20/200x.
Αν πας και σε dlp θα εχεις κορυφαια ευκρινεια (μονοτσιπος) , θα χασεις ομως τα ωραια ρυθμιστικα(μεγαλο zoom, lens shift) των lcd...

YΓ. Απο την στιγμη που εχεις 46αρα τηλεοραση, δεν εχει και πολυ νοημα να πας σε 60αρα.Οχι οτι δεν εχει διαφορα, αλλα την "μεγαλη" εικονα και την κινηματογραφικη αισθηση δεν μπορει να στην δωσει καμμια τηλεοραση, μονο ο προβολεας.

YΓ. Απο την στιγμη που εχεις 46αρα τηλεοραση, δεν εχει και πολυ νοημα να πας σε 60αρα.Οχι οτι δεν εχει διαφορα, αλλα την "μεγαλη" εικονα και την κινηματογραφικη αισθηση δεν μπορει να στην δωσει καμμια τηλεοραση, μονο ο προβολεας.

Συμφωνώ απόλυτα, συν το ότι μια 60' τηλεόραση νομίζω ότι στοιχίζει πολύ πιο πάνω από τα 1700 .

ο προβολεας θα προβαλει απο τα 3 μετρα

θα θελα την γνωμη σας για τους epson 3500, benq 6000 ,optoma 82 και sony hw15.

πιο πολυ γερνω προς epson λογω τιμης (700 ευρω λιγοτερα) εκτος αν με πισετε οτι αξιζει η διαφορα και με το παραπανω για αγορα καποιου απο τους αλους....

Τελος θα θελα αν γνωριζετε να μου πειτε ειτε απο εδω ειτε σε πμ καπιο καταστημα που μπορω να παω και να τους δω να παιζουν μαζι ωστε να εχω και εγω μια προσωπικη αποψη αν και δυσκολο το κοβω να υπαρχει καταστημα που να τους εχει ολους για δοκιμη...

ευχαρηστω πολυ

Υποτιθεται οτι ολοι οι αλλοι που ανεφερες ειναι καλυτεροι, αλλα μην φανταστεις κατι τραγικο.
Εγω θα επαιρνα τον optoma hd82 χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι 700ε "καλυτερος" απο τον 3500.
Στην ηχοεκφραση λογικα θα μπορεις να δεις τουλαχιστον τους 3 (δεν ξερω αν εχουν τον σονυ).

Με βαση τι κρητιρια ο 82 θα,αξιζε τα 700 παραπανω;

Ακομα θελω να ρωτησω ειναι σωστο σαν σκεψη οτι η λαμπα στον 3500 διαρκει 4000 ωρες και αρα με συμφερει περισσοτερο σαν αγορα; η η λαμπα να ειναι το τελευταιο που πρεπει να κοιταω σε εναν προβολεα; με την σκεψη οτι περιπου στις 1000 ωρες θα θελει ετσι και αλιως αλαγμα;

Last edited:
Αρχικα να πω πως μεχρι τωρα εχω εμπιρεια μονο απο 720ρ προβολεις. Οπως πχ panasonic E900. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι ο προβολεας μου ακομα και καινουριος οταν τον αγορασα η εικονα του σε hd ταινιες ειναι θαμπη και δεν εχει την ζωντανια και την φωτηνοτητα οπως οταν βλεπω την ιδια ταινια στην 46" full hd tv μου ακομα και σε σκοτηνο δωματιο. Χωρις αυτο να σημαινει οτι η εικονα του φρν ειναι καλη. Σε ποιοτητα και ευκρινια ειναι κρυσταλινη και εντιπωσιακη ιδικα σε HD υλικο. Απλα το προβλημα ειναι αυτο που σας ανεφερα.. Και αυτο δεν το βλεπω μονο με τον δικο μου αλλα και με αλους προβολεις 720Ρ που ειχα ασχοληθει κατα καιρους. Μαρεσει η μεγαλη εικονα και μαρεσει η αισθηση που σου δεινει ενας προβολεας αλλα θελω να βλεπω τις ταινιες μου το ιδιο καλα οπως θα την εβλεπα στην τv μου. Υπαρχει μεχρι τα 1700 ευρω καποιος προβολεας που θα με ικανοποιησει η να στραφω καλυτερα σε καμια 60"αρα τv plasma και να υσιχασω; Η οποια αγορα γινει θα γινει τον οκτομβριο- νοεμβριο. Αν θελετε πρωτηνετε μου μοντελα κλπ.
Ευχαρηστω

Το αιώνιο πρόβλημα….
Φιλε μου δυστυχώς όποιον προβολέα και να αγοράσεις το ιδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις ( σε άλλους προβολείς περισσότερο σε αλλους λιγοτερο)
Παντα η τηλεόραση σου θα δειχνει πιο εντυπωσιακή πιο φωτεινή και ποιο ευκρινής…
Συνεπώς αν θελεις ντε και καλα μεγάλη εικονα θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδεα και να δεχτείς τις παραπάνω υποχωρήσεις σε ότι εχει σχέση με φωτεινότητα και ευκρίνεια…
Πάντως από τους προβολείς που αναφέρεις θα σου πρότεινα πρωτα τον Benq και μετα τον Sony.

Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Με βαση τι κρητιρια ο 82 θα,αξιζε τα 700 παραπανω;

Ακομα θελω να ρωτησω ειναι σωστο σαν σκεψη οτι η λαμπα στον 3500 διαρκει 4000 ωρες και αρα με συμφερει περισσοτερο σαν αγορα; η η λαμπα να ειναι το τελευταιο που πρεπει να κοιταω σε εναν προβολεα; με την σκεψη οτι περιπου στις 1000 ωρες θα θελει ετσι και αλιως αλαγμα;

Καμια λαμπα δεν ειναι ποιοτικά αξιόλογη μετα απο 1000 ωρες λειτουργίας ( και πολλές λεω)
Συνεπώς μην δινεις ιδιαίτερη βάση σε αυτούς τους αριθμούς .

Από τη στιγμή που έχεις ήδη μια 46" τηλεόραση, μην το σκέφτεσαι καθόλου για μεγαλύτερη τηλεόραση. Πήγαινε για προβολέα χαλαρά.
Το καλό θα ήταν να μπορούσες να τους δεις κάπου και να αποφασίσεις μόνος σου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολα τέτοιοι χώροι.
Αν προβάλεις από τα 3μ τότε ο Epson θα σε βοηθήσει λόγω του ζουμ που έχει και του lens shift.

Σαν εικονα θα με ικανοποιησει ομως ο epson η θα κλαιω μετα απο λιγο τα λεφτα μου;

Αρα μες τον οκτομβριι που θα κανω την αγορα λετε να τον βρω και κοντα στο χιλιαρικο;

Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Σαν εικονα θα με ικανοποιησει ομως ο epson η θα κλαιω μετα απο λιγο τα λεφτα μου;

Είναι η χειρότερη επιλογη.
Δώσε κατι παραπάνω για να εχεις καλη προβολική εικονα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Καμια λαμπα δεν ειναι ποιοτικά αξιόλογη μετα απο 1000 ωρες λειτουργίας ( και πολλές λεω)
Συνεπώς μην δινεις ιδιαίτερη βάση σε αυτούς τους αριθμούς .

Ανδρέα, τι ακριβώς εννοείς "ποιοτικά αξιόλογη";

το θεμα δεν ειναι μονο η εικονα αλλα και οι ευκολιες εγκαταστασης γιατι εγω θα προβαλω απο τα 3 μετρα. Οι αλοι απο αυτην την απο σταση τι ιντσες βγαζουν; τελος εχω μπερδευτει. Την μια θα σε ικανοποιησει απολυτα και απο την αλλη, ειναι η χειροτερη επιλογη δεν ξερω τι να κανω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Ανδρέα, τι ακριβώς εννοείς "ποιοτικά αξιόλογη";

Εννοώ πως σε χίλιες ωρες λειτουργίας είναι βέβαιο πως θα χαθει το 50% της φωτεινότητας που ειχε φρέσκια η λάμπα ( με ότι συνεπάγεται σε αυτό στη ποιότητα της εικονας)