Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Ανδρέα, ο φίλος μας όμως τονίζει συνεχώς ότι θα προβάλλει από τα 3 μέτρα. Από αυτή την απόσταση, πλην του Epson, ποιος άλλος προβολέας είναι τόσο ευέλικτος και ταυτόχρονα προσιτός στην τιμή?

Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

το θεμα δεν ειναι μονο η εικονα αλλα και οι ευκολιες εγκαταστασης γιατι εγω θα προβαλω απο τα 3 μετρα. Οι αλοι απο αυτην την απο σταση τι ιντσες βγαζουν; τελος εχω μπερδευτει. Την μια θα σε ικανοποιησει απολυτα και απο την αλλη, ειναι η χειροτερη επιλογη δεν ξερω τι να κανω

Τα παρακάτω Link με τα πινακακια δείχνουν να τα καταφέρνει ο benq στις 90 ιντσες από την απόσταση των τριων μέτρων ( μετρώντας από το φακο)
Benq ( ο sony μαλον οχι)

Η Epson δεν είναι τυχαια οικονομικότερη από τους αλλες εταιρείες.
Παντα έφτιαχνε φθηνούς προβολείς και εννοώ κατασκευαστικά φθηνούς.

μαρεσει ο benq αλλα οι 90 ιντσες ειναι λιγες.... Θελω να τους δω απο κοντα να δω αν οι διαφορα στην εικονα θα ειναι τοσο ορατη.... Επισης να πω δεν ξερω αν παιζει ρολο, προβαλω σε τοιχο και συγκεκριμενα σε πολυ καλα σπατουλαρισμενη γυψοσανιδα, βαμενη λευκη με ενα πολυ ελαφρη τονο γκρι

Το ότι προβάλεις σε γιψοσανιδα σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα χρήσης σταθερής οθόνης.
Τα αποτελέσματα τις γιψοσανιδας στην αντανάκλαση φωτός είναι αμφίβολα.
Οπότε δε μπορείς να αναζητάς ευκρίνεια προβάλλοντας σε τοίχο.
Όλα τα παραπάνω μηχανάκια είναι καλά αλλά εσύ πόσες ίντσες θες να βγάλεις από τα 3 μέτρα και ποια είναι η απόσταση θέασης;

ναι υπαρχει δυνατοτητα οθονης αλλα ειχα ακουσει οτι ενας καλος και λειος τοιχος ειναι παντα καλυτερος απο μια οθονη δηλαδη σε οθονη,θα εχω καλυτερη εικονα;

ναι υπαρχει δυνατοτητα οθονης αλλα ειχα ακουσει οτι ενας καλος και λειος τοιχος ειναι παντα καλυτερος απο μια οθονη δηλαδη σε οθονη,θα εχω καλυτερη εικονα;
με το καταλληλο βάψιμο ναι ετσι είναι..

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Για τα τρια μετρα ειναι πολυ καλα 90 ιντσες...
Εσυ με ποσες θα εισαι ικανοποιημενος;

εγω απο 3 μετρα βλέπω 126' και οριακά διακρίνω τα pixel...αρα 90 πρέπει να είναι super απο θέμα εικόνας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Εννοώ πως σε χίλιες ωρες λειτουργίας είναι βέβαιο πως θα χαθει το 50% της φωτεινότητας που ειχε φρέσκια η λάμπα ( με ότι συνεπάγεται σε αυτό στη ποιότητα της εικονας)

Βέβαιο δεν θα το έλεγα.. Σίγουρα όχι για όλους τους προβολείς.

Τις προάλλες άλλαξα τη λάμπα του w5000 μου μετά από 2500 ώρες χρήσης. Είδα διαφορά στο φως, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν +50%.

Δημητρη μονο αν εχεις μετρήσει τον προβολέα σου εξ αρχής με καποιο φωτόμετρο και για τακτα χρονικά διαστήματα μπορεις να εισαι σίγουρος για το ποσοστό πτώσης της φωτεινότητας..
Μπορει να έβαλες στο προβολέα σου καινουργια λαμπα και να ειδες μια Α διαφορά αλλα σε καμια περιπτωση δεν τον εχεις φερει στην φωτεινότητα που ειχε στη πρωτη του νεοτητα…
Αν ειχες σημερα διπλα σου ένα νέο w5000 ( του κουτιού) θα εβλεπες πως ακομα και με την νεα λαμπα που έβαλες στο προβολη σου η φωτεινότητα του σε σύγκριση με τον καινούργιο είναι χαμηλότερη…
2500 χιλιαδες ωρες λειτουργίας δεν ξεχνιούνται με την αλλαγη μονο της λαμπας..
Το φαινόμενο της πτώσης φωτεινότητας, δυστυχώς είναι πιο εντονο στους dlp και επαναλαμβάνω αυτό δεν οφείλεται μονο στη λαμπα αλλα στο οπτικο μονοπάτι του προβολεα που χανει με τον καιρο την αντανακλαστικότητα φωτός που ειχε καινούργιος…

Ο tegonik ξερει περισσότερα και από πρώτο χερι… :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

εγω απο 3 μετρα βλέπω 126' και οριακά διακρίνω τα pixel...αρα 90 πρέπει να είναι super απο θέμα εικόνας.

Σίγουρα ειναι ( πιο συμπαγής εικόνα)

Καλα βρε τρελε δε πιάνεται το σβέρκο σου σε τόσο μεγαλη οθόνη;

Re: Απάντηση: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Δημητρη μονο αν εχεις μετρήσει τον προβολέα σου εξ αρχής με καποιο φωτόμετρο και για τακτα χρονικά διαστήματα μπορεις να εισαι σίγουρος για το ποσοστό πτώσης της φωτεινότητας..
Μπορει να έβαλες στο προβολέα σου καινουργια λαμπα και να ειδες μια Α διαφορά αλλα σε καμια περιπτωση δεν τον εχεις φερει στην φωτεινότητα που ειχε στη πρωτη του νεοτητα…
Αν ειχες σημερα διπλα σου ένα νέο w5000 ( του κουτιού) θα εβλεπες πως ακομα και με την νεα λαμπα που έβαλες στο προβολη σου η φωτεινότητα του σε σύγκριση με τον καινούργιο είναι χαμηλότερη…
2500 χιλιαδες ωρες λειτουργίας δεν ξεχνιούνται με την αλλαγη μονο της λαμπας..
Το φαινόμενο της πτώσης φωτεινότητας, δυστυχώς είναι πιο εντονο στους dlp και επαναλαμβάνω αυτό δεν οφείλεται μονο στη λαμπα αλλα στο οπτικο μονοπάτι του προβολεα που χανει με τον καιρο την αντανακλαστικότητα φωτός που ειχε καινούργιος…

Ο tegonik ξερει περισσότερα και από πρώτο χερι… :smile:

Κοίταξε, προφανώς και μετά από 2500 ώρες το light path το θέλει το καθαρισματάκι του.. Αλλά η σύγκριση που έκανα (όντως με το μάτι) είναι με το ίδιο light path. Όση ζημιά έκανε το light path στην παλιά λάμπα, κάνει και στην καινούργια. Οπότε, ναι μεν ένας καθαρισμός θα βελτιώσει τα πράγματα, αλλά και για τις δύο λάμπες (παλιά και καινούργια).

Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, ο φίλος tegonik είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι από δικές του μετρήσεις ο w5000 είχε πολύ μικρότερη πτώση φωτεινότητας σε σχέση με τον μέσο όρο.

Αν μπορεί ας μας θυμίσει τα νούμερα.

οσον αφορα το δικο μου θεμα τι λετε αναμεσα στον epson k ton benq? ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα ποιοτητας της εικονας;

Συγνωμη να διορθώσω ένα λαθος μου …
Ο Benq αν και υπερτερεί σε ολες τις κατηγορίες…
  • Πιο ευκρινής ( λογο του ενός τσιπ και φακου)
  • πιο φωτεινος ( με μεγαλυτερη διαρκεια στη φωτεινότητα)
  • και με πολύ καλύτερο on-off και ansi contrast..
...δυστυχώς δεν μπορει να δωσει τις ιντσες που θελεις..
Μονο ο Epson και ο Sony ( οριακά) εχουν το zoom που απαιτείται ωστε να σου δωσουν 92 ιντσες από τα τρια μετρα..
Ακομα και ο Epson που εχει μεγαλύτερο zoom θα σου προσφέρει μετα βιας περιπου 10 ιντσες παραπάνω.

Παρολα αυτά δε θα σου προτεινα Epson..
Ειχα καποτε Epson ειχα δει καποτε και τον 1000αρι και γενικα τους θεωρω προβολεις για λιγο η καλυτερα για καποιον που θελει να παρει το βάπτισμα του πυρος στη μεγαλη εικονα.

Καλυτερα ο Sony.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Σίγουρα ειναι ( πιο συμπαγής εικόνα)

Καλα βρε τρελε δε πιάνεται το σβέρκο σου σε τόσο μεγαλη οθόνη;

η προηγούμενη οθόνη ήταν 135' ,την έκανα 126' μεγαλώνοντας το μαύρο πλαίσιο γύρω της για να χωρέσουν τα ηχεία δεξιά και αριστερά της. Αυτή η σμίκρυνση μου έχει στοιχίσει...:bigcry:

Κοίταξε, προφανώς και μετά από 2500 ώρες το light path το θέλει το καθαρισματάκι του.. Αλλά η σύγκριση που έκανα (όντως με το μάτι) είναι με το ίδιο light path. Όση ζημιά έκανε το light path στην παλιά λάμπα, κάνει και στην καινούργια. Οπότε, ναι μεν ένας καθαρισμός θα βελτιώσει τα πράγματα, αλλά και για τις δύο λάμπες (παλιά και καινούργια).

Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, ο φίλος tegonik είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι από δικές του μετρήσεις ο w5000 είχε πολύ μικρότερη πτώση φωτεινότητας σε σχέση με τον μέσο όρο.

Αν μπορεί ας μας θυμίσει τα νούμερα.
Μετρήσεις μπορώ να κάνω και φρέσκιες σήμερα το βράδυ και να τις ανεβάσω άλλα η αλήθεια είναι ότι ή έχω τύχει σε καλή λάμπα ή ο 5000 φοράει καλή λάμπα.Πάνω απο 1000 ώρες και παίζω με τα πάντα στο low και η αλήθεια είναι ότι τον ήθελα ελαφρώς πιο σκοτεινό..
Στις 550 ώρες έβγαζε περιπου 120 nits αν θυμάμαι καλά.Τα ίδια μέτρησα και στις 700.
Προσεχώς θα γίνει καθαρισμός οπτικών του benq οπότε εκεί θα μας λυθούν αρκετές απορίες.
Πάντως στον IN76 του Γιάννη που αλλάξαμε λάμπα στις 1500 ώρες (ας με διορθώσει ο Γιάννης εαν κάνω λάθος) η φωτεινότητα που πήραμε δεν ήταν πάνω απο 5-10% μεγαλύτερη και μας έκοψε κρύος ιδρώτας.
Τι να πώ..άβυσσος η ψυχή μιάς λάμπας..-bye-

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Τα παρακάτω Link με τα πινακακια δείχνουν να τα καταφέρνει ο benq στις 90 ιντσες από την απόσταση των τριων μέτρων ( μετρώντας από το φακο)
Benq ( ο sony μαλον οχι)

Η Epson δεν είναι τυχαια οικονομικότερη από τους αλλες εταιρείες.
Παντα έφτιαχνε φθηνούς προβολείς και εννοώ κατασκευαστικά φθηνούς.
παντως απο τα λινκ που βαζεις δεν προκυπτει οτι ο benq πιανει τις 90 ιντσες απο 3μ 70 βγαζει!

Στους dlp καθαρίζεις παντα και τον τροχο η κατά περίσταση;
πάντα,άλλα σημαντικότερη φθορά με τον χρόνο την βλέπω συνήθως στον κύριο καθρέφτη πάνω απο το dlp που θολώνει αρκετά (κάτι σαν τον καθρέφτη μπάνιου).Επίσης σημαντικό είναι και το πρίσμα ή το τζάμι μετά τον χρωματικό τροχό (ολο το φως της λάμπας περναει μέσα απο μια τρύπα λιγότερο απο μισό εκατοστό),φαντάσου τι πτώση φωτεινότητας έχουμε αν εκεί βρεθούν έστω και μερικοί κόκοι σκόνης.