Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

παντως απο τα λινκ που βαζεις δεν προκυπτει οτι ο benq πιανει τις 90 ιντσες απο 3μ 70 βγαζει!

Εγώ πάντως από το παραπάνω calculator βλέπω 212cm (84") διαγώνιο από τα 3μ με full zoom:

attachment.php

Attachments

• BenQ_w6000_3m.jpg
    BenQ_w6000_3m.jpg
    55.5 KB · Views: 92
στα δικα μοθ ματια που δεν ειμαι ιδικος ομως ουτε ψειρας και ουτε θα φερω ανθρωπο να μου τον ρυθμισει μηπως ο 3500 ειναι καλυτερη επιλογη, απο την αποψη οτι και καλυτερη εικονα να βγαζει ο 6000 , δεν θα μπορεσω να την διακρινω; εκτος και αν μιλαμε για τεραστιες διαφορες

δεν θα καταλαβεις πολλες διαφορες, ειδικα αν δεν τους εχεις διπλα διπλα δεν θα καταλαβεις τιποτα.

ναι υπαρχει δυνατοτητα οθονης αλλα ειχα ακουσει οτι ενας καλος και λειος τοιχος ειναι παντα καλυτερος απο μια οθονη δηλαδη σε οθονη,θα εχω καλυτερη εικονα;

αυτούς που στα λένε αυτά απλώς να μην τους ξανακούσεις.....

σου μιλάει κάποιος που έχει πειραμτιστεί με όλα τα χρώματα που υπάρχουν τεστάροντας και ξανατεστάροντας ....έφτασα στο σημείο να ξεκινήσω να τριβω με 200 χαρτί και να φτάνω στο 800άρι!!! που ξεκινώ για να προετοιμάσω τα κράνη για το βάψιμο....εκεί βε´βαια φτάνω μέχρι και το 2000 αλλά δεν μας αφορά εδώ...

έχω δοκιμάσει διάφορα χρώματα και το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με το dulux brilliant white είτε το ματ είτε το vinyl shilk που αν και έχει περισσότερη γυαλάδα σου κάνει μια επιφάνεια γυαλί....

έφτανα στο σημείο να μην κάνω εφαρμογή με το ρολό αλλά με το devilbiss ..το πιστόλι βαφής ...προκειμένου να δω και να συγκρίνω....

λοιπόν τα αποτελεσματα είναι παρα μα πάρα πολύ καλά....αλλά είναι λίγο δύσκολο να ξεπεράσεις την ποιότητα μιας καλής οθόνης...

δεν δοκίμασα χρώματα ειδικά για οθόνες για τον απλούστατο λόγο ότι αν αναφερόμαστε στο μέσο σπίτι θες το λευκό του τοιχου στην οθόνη να είναι ίδιο με το λευκό έξω απο αυτήν ....στο σαλόνι για παράδειγμα...και απλώς τεσταρα χρώματα που τα χρησιμοποιούμε όλοι στη βαφή των σπιτιών μας ...ελληνικά αμερικανικα και αγγλικά....

το καλό με τον τοίχο είναι ότι προβάλλεις σε όσες ίντσες θες....και δεν έχεις να σε απασχολεί αν κάνει κανένα κυματάκι....το πανι......

Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

το καλό με τον τοίχο είναι ότι προβάλλεις σε όσες ίντσες θες....και δεν έχεις να σε απασχολεί αν κάνει κανένα κυματάκι....το πανι......

Το οποίο ισχύει ΜΟΝΟ αν είναι τελείως ευθεία σοβατισμένος ο τοίχος, το οποίο 99.9% ΔΕΝ επιτυγχάνεται στην πράξη. Βάλε ένα φακό από το πλάϊ και δες αν έχει κοιλάδες-βουνά.

Τοίχος ολόϊσιος ΜΟΝΟ με γυψοσανίδα επιτυγχάνεται.

επίσης το μαύρο πλαίσιο ...που έχει η οθόνη και φαντάζομαι δεν θα έχει ο τοίχος του σαλονιού...παίζει καθοριστικό ρόλο για τον τρόπο που λαμβάνει το μάτι σου την εικόνα και δεν μπαίνει τυχαία....

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

Το οποίο ισχύει ΜΟΝΟ αν είναι τελείως ευθεία σοβατισμένος ο τοίχος, το οποίο 99.9% ΔΕΝ επιτυγχάνεται στην πράξη. Βάλε ένα φακό από το πλάϊ και δες αν έχει κοιλάδες-βουνά.

Τοίχος ολόϊσιος ΜΟΝΟ με γυψοσανίδα επιτυγχάνεται.

επειδή έχω βάψει αρκετά σπίτια ...να τα προετοιμάσω για βιντεοπροβολή..-πλάκα κάνω-....θα σου πω ότι δεν έχω ξανακάνει τέτοιο σπατουλάρισμα ποτέ και γινόταν πάντα με 500 κεριά λάμπα....κατακαλόκαιρο....παρολα αυτά θα συμφωνήσω ....είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχεις σε 130 ίντσες κάπου έστω και μια μικρή ανομοιομορφία....

μηπως λεω προσπαθουμε με το ζορι να βρουμε κανενα ελατωμα???? σε 130" ιντσες τοιχο και να υπαρχει καπου μια μικρη ανομοιμορφια την ωρα που παιζει η ταινια θα το καταλαβει το ματι σου? εκτος και αν δεν παρακολουθεις την ταινια και ψαχνεις τον τοιχο για ελατωματα...

...αφενως, αλλα και αφεταιρου, σωστα μεν λεει ο Τασος παραπανω οτι αν βαλεις ενα φακο στο πλαι βλεπεις τις ατελειες, αλλα ο προβολεας προβαλει "φατσα". Οποτε, δεν φαινεται τιποτε ασχημο (απο πλευρας μη τελειας επιφανειας).
Το θεμα ειναι οτι ειναι απαραιτητο το μαυρο πλαισιο

Απάντηση: Re: Επιλογη προβολεα η 60" ΤV

...αφενως, αλλα και αφεταιρου, σωστα μεν λεει ο Τασος παραπανω οτι αν βαλεις ενα φακο στο πλαι βλεπεις τις ατελειες, αλλα ο προβολεας προβαλει "φατσα". Οποτε, δεν φαινεται τιποτε ασχημο (απο πλευρας μη τελειας επιφανειας).
Το θεμα ειναι οτι ειναι απαραιτητο το μαυρο πλαισιο

καλά ας κάνει κανά panning η κάμερα και να έχει ανομοιομορφία ο τοίχος και θα δεις αν έχει σημασία που προβάλει φάτσα ο προβολέας....

Να σε ρωτήσω: Οταν το πανί έχει "κύματα" το χεις δει ποτέ τι γίνεται στο οριζόντιο panning;

Nαι, δε λεω οτι ειναι τελεια στον τοιχο.
Απο την αλλη, δεν εχω δει πουθενα σπατουλαρισμενο τοιχο να εχει κυμα σαν μιας μετριου ποιοτητας οθονη.
Βγηκαμε τελειως off για η ιδεα μου ειναι ;-) )

Συμφωνώ.

Για να πω και την γνώμη μου στον φίλο μας απαντώντας στον τίτλο του θέματος, θα έλεγα άλλο τα αγγούρια και άλλο οι ντομάτες παρόλο που και τα δύο τρώγονται.

Είναι μια αιώνια σύγκριση (TV vs Projector) που κατ' εμέ μπαίνεις σε ένα λάθος τρυπάκι σκέψης. Μάλλον οι εταιρείες μας έχουν βάλει να σκεπτόμαστε κατ' αυτό τον τρόπο.
Και στο λέω λόγω προσωπικής εμπειρίας επειδή τυχγάνει να έχω και τα δύο που αναφέρεις. Σου απαντώ λοιπόν με απολύτως ρεαλιστικό τρόπο: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το ένα με το άλλο.

Εν τάχει, επιλέγοντας 60" TV χάνεις την αίσθηση της πραγματικά μεγάλης εικόνας, διότι όπως και να το κάνουμε άλλο 60 ιντσούλες και άλλο 110-120"
Επιλέγοντας προβολέα, χάνεις την ευκολία της θέασης οποιδήποτε ώρα της ημέρας , διότι ως γνωστόν το πρωί τον ΞΕΧΝΑΣ τον προβολέα.

Και κατηγορηματικά σου απαντώ (φαντάζομαι στην πιό κρισιμη ερώτηση πουθα 'χεις) ότι: ΟΧΙ, Η 60αρα TV ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ.

Last edited:
νομίζω φίλε τάσο ότι έχει ξεπεράσει ο φίλος μας το δίλημμα... απλω´ς δεν μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο πολύ καλών προβολέων....

μαλον θα γινει η αγορα του 3500 εκτος μεσα σε εναν μηνα που γινει η αγορα παρουσιαστει κατι αλο εξαιρετικο