Επιλογή προβολεα

agrino

Senior Member
13 November 2008
454
Καλησπέρα. Μέτα από καιρό χρειάζομαι και πάλι την καθοδήγηση και τις συμβουλές σας. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα για να αποκτήσω τον πρώτο μου προβολέα. Το ζήτημα είναι ποιον? Τα δεδομένα... Απόσταση θέασης από τον καναπέ 2.90μετρα! απόσταση πανιου από τον μηχάνημα έως 4 μέτρα. Ομως δεν μπορεί να μπει σε ευθεία και θα χρειαστεί να τοποθετηθεί ελαφρώς διαγώνια ο προβολεας. Τι κάνω? Ψάχνω για αξιοπρεπές μηχάνημα για 3d ταινίες και μπάλα. Το μπάτζετ περιορισμένο. Θα κοίταζα για κάτι από δεύτερο χέρι αλλιώς αναγκαστικά καινούριο! Με πανί τι κάνω? Ευχαριστώ

ψάχνεις προβολέα με οριζόντιο lens shift και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα μιας και οι προβολείς με lens shift κοστίζουν γύρω στα 1500. Ποιο είναι το διαθέσιμο budget??

Ωχ! Μπορω να δωσω μεχρι 700 ευρω! Γιαυτο είπα να κοιταξω κάτι από δευτερο χερι... Η τοποθετηση του θα είναι περίπου 50 εκατοστα απο το κέντρο του πανιού!

Με μια πατέντα που θέλω να αποφύγω μπορώ να τον κέντραρω. Σε αυτή την περίπτωση ποια θα είναι μια αξιοπρεπής και οικονομική λύση?

Όσον αφορά τον κάθετο άξονα? Δεν υπάρχουν προβλήματα? Ο προβολέας μπορεί να κάτσει όπου θέλει?

Αν θέλεις, δώσε μας λίγα στοιχεία όπως ύψος ταβανιού και το διαθέσιμο χώρο στον τοίχο για την οθόνη. Η οθόνη σταθερή?

Re: Απάντηση: Επιλογή προβολεα

Όσον αφορά τον κάθετο άξονα? Δεν υπάρχουν προβλήματα? Ο προβολέας μπορεί να κάτσει όπου θέλει?

Αυτές είναι ερωτήσεις γιατί δεν ξέρω τις απάντησεις :)
Ο διαθεσιμος χώρος γιοα την οθόνη είναι περίπου 180 μ πλάτος. για το ύψος δεν υπάρχει πρόβλήμα. Δεν μπορεί να μπει σταθερή γιατί θα είναι σε σαλόνι. Το ύψος του ταβανιού αν δεν κάνω λάθος ειναι περίπου 2.80μ με μια μικρή απόκλιση που θα την δω όταν πάω στο σπίτι