ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!!

Εγώ είχα 1η μου επιλογή τον BenQ W5000 αλλά επειδή έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο Rainbow όταν τον είδα με ενόχλησε αφάνταστα οπότε πήρα τον Panasonic PT-AE2000E που είναι Tri-LCD (ίσως ο καλύτερος Tri-LCD που υπάρχει σήμερα).
Πήγαινε να δεις τον BenQ και αν δεν έχεις ευαισθησία στο Rainbow πάρε τον χωρίς δεύτερη σκέψη αφού το μηχανάκι είναι εξαιρετικό.

ΟΥΠΣ, σωστά!! :FSGSFGS4:

Είναι τόσο κοντά ρε παιδιά τα μηχανάκια αυτά που ειλικρινά δέν βγαίνει άκρη..!

Απο την άλλη στο projectorreviews.com ορκίζεται ο reviewer στην εικόνα του Epson TW2000 και τον έχει νικητή στην κατηγορία.. Και απο κάτω με ισοπαλία τον BENQ και μετά τον SONY. Το είδε κανείς;

Επίσης ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ BENQ ΓΑ..Ω ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΥ;;;;!!!!! Καλά θα ήταν να υπάρχει μία αίθουσα.. Εκτός και άμα έχει κανείς να προτείνει κάτι που δέν ξέρω..

Last edited:
Συμφωνα με τις προδιαγραφες φαινεται ο 40αρης να ειναι ιδος (?) με τον pearl (50αρης). Ισχυει κατι τετοιο γιατι εαν ναι τοτε τα σχολια στο forum για τον pearl ειναι πολλα. Δηλαδη θα υπαρχει μετρο συγκρισης.

Σημειωτέο δέ οτι ο προβολέας θα παίζει κυρίως Divx ταινίες σε νορμάλ αναλύσεις όχι HD αλλά για να μή ξαναχρειαστεί αλλαγή σύντομα αποφάσισα να πάω σε HD προβολέα.

ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???????????????????????????????????????????

ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑ 1080p και θα παιζεις divX??? Δεν χρειαζεται καν να το συζητας. Προβολεα που να παίζεις ανετα divx βρίσκεις αυτη τη στιγμή με 200-300 ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να καις τη λάμπα ενός σουπερ προβολικου για SD ταινίες μετριας ποιότητας.
Ολο το NET βρωμάει από sites που βρίσκεις όλες τις ταινίες σε bluray rips με ανάλυση 1080p. Δοκίμασε να τα ψαξεις, αλλιως πετας ΠΟΛΛΑ λεφτά χωρις λόγο.

ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ!!!!!!!

Τον παίρνω κ για μελλοντική χρήση.. Επι το πλείστον, τουλάχιστο για την ώρα θα παίζει SD αλλα καί κάποια HD.. Στο μέλλον ευελπιστώ μόνο HD!

Ο 40άρης έχει ένα μειονέκτημα.. Δέν είναι πολύ φωτεινος.. Για τον Epson τελικά τί λέτε;; Τον έχει δεί κανένας;

ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ!!!!!!!

Τον παίρνω κ για μελλοντική χρήση.. Επι το πλείστον, τουλάχιστο για την ώρα θα παίζει SD αλλα καί κάποια HD.. Στο μέλλον ευελπιστώ μόνο HD!

Ο 40άρης έχει ένα μειονέκτημα.. Δέν είναι πολύ φωτεινος.. Για τον Epson τελικά τί λέτε;; Τον έχει δεί κανένας;
Φιλε damigo... απο οτι εχω διαβασει και εγω, διαπιστωνουμε πως υπαρχουν 3-4 μοντελα ικανα στα χρηματα τους (Epson-Benq-Panasonic-Sony). Τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του καθε προβολεα αν μπορεις διαπιστωσε τα με τα δικα σου ματια...... Υπαρχουν βεβαια γνωμες για οποιοδηποτε θεμα αλλα μεινε μεχρι εκει.

Τελικά απο ότι καταλαβαίνω λάθος επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα δέν έχει..

Κατέβασα ένα flash αρχείο που είναι για να τσεκάρεις εάν βλέπεις RBE και το έβαλα στον Infocus LP600 και όντως έβλεπα αλλά όχι τίποτα φοβερό.. Θέλω να υποθέτω ότι στον BENQ δέν θα βλέπω τίποτε με ταχύτητα τροχού 7x.

Κατέβασα ένα flash αρχείο που είναι για να τσεκάρεις εάν βλέπεις RBE και το έβαλα στον Infocus LP600 και όντως έβλεπα αλλά όχι τίποτα φοβερό.. Θέλω να υποθέτω ότι στον BENQ δέν θα βλέπω τίποτε με ταχύτητα τροχού 7x.
Για δώσε μας το λινκ για το αρχείο!!!

Πιστεύω θα είναι πολύ χρήσιμο για όλους μας!

Τελικά απο ότι καταλαβαίνω λάθος επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα δέν έχει..

Νομίζω ότι η ταχύτητα του τροχού του BENQ 5000, είναι 2χ, 2.5χ, 3χ. και όχι 7χ

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

δες εδω ειναι μαλλον κατι παρομοιο
http://www.ausmedia.com.au/DLP_Sensitive.htm
και αυτο το παιζεις σε προβολεα αν καταλαβα καλα
http://www.ausmedia.com.au/rainbow_test.htm
Το download .exe που αναφέρει ότι υπάρχει για το Rainbow Test δεν το βρίσκω πουθενά στη σελίδα!

Πάντως είναι και πολύ καλό τεστ για την ευαισθησία στα Phosphor Trails των Plasma TV και καλό είναι όποιος βλέπει Rainbows στους DLP προβολείς και θέλει να πάρει Plasma TV να τσεκάρει επίσης και την Plasma. Χθες βράδυ είχα πάει σε ένα συνάδελφο που έχει μια 50" Sony Plasma και τρελάθηκα από το συνεχές Flickering και Phosphor Trail!!!

Το download .exe που αναφέρει ότι υπάρχει για το Rainbow Test δεν το βρίσκω πουθενά στη σελίδα!

Πάντως είναι και πολύ καλό τεστ για την ευαισθησία στα Phosphor Trails των Plasma TV και καλό είναι όποιος βλέπει Rainbows στους DLP προβολείς και θέλει να πάρει Plasma TV να τσεκάρει επίσης και την Plasma. Χθες βράδυ είχα πάει σε ένα συνάδελφο που έχει μια 50" Sony Plasma και τρελάθηκα από το συνεχές Flickering και Phosphor Trail!!!
για αρχειο exe δεν ειδα απλα οτι εχει στην σελιδα (απο αναζητηση στο google ως rainbow effect

Εγώ σε κάποιες plasma βλέπω κάτι το οποίο θυμίζει rainbow.. Και το βλέπω περισσότερο απ' ότι το παρατηρώ στον DLP μου!

Περίεργα πράγματα..
Δημήτρη αυτό που περιγράφεις είναι το "Phosphor Trail" που είναι πρόβλημα των πλάσμα και που προσωπικά το βλέπω ιδιαίτερα έντονα.
Δες εδώ: http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/04/01/plasma-phosphor-trail/