Επιλογη projector

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Εδω και καιρο σκεφτομαι τη αγορα ενος οικονομικου προβολεα αλλα εχω καποιους ενδιασμους..εχει να κανει ποιο πολυ με την εικονα.
Συγκεκριμενα ειχα παρει πριν 2 χρονια εναν EPSON LCD δε θυμαμαι μοντελο.
Σαν φωτεινοτητα ηταν τελειος αλλα με ενοχλουσε πολυ οτι φαινονταν εντονα ο κοκος στην εικονα.ηταν φτηνο μοντελο 800χ600 αναλυση. Τον εδωσα σε 1 μηνα.
Μετα επαιξα λιγο με εναν Optoma DLP και ενω δε ειχε κοκο, με ενοχλουσε πολυ ενα αχνοτρεμουλο της οθονης..δε ξερω πως να το περιγραψω αλλιως,εφε καπως σαν crt οθονη με λιγα Hz.. Και αυτος ηταν 800χ600 , προτζεκτορας 4ετιας..
Τωρα λοιπον μου χει κολησει να παρω προβολεα και το διαθεσιμο budget ειναι το πολυ 500ε.
Σκεφτομαι οτι μετα απο 2-3 χρονια τα προβληματα αυτα θα χουν λυθει, σωστα?,,τι θα προτεινατε με αυτα τα χρηματα?..κοιταω κυριως απτο you.gr γιατι ειμαι φιλος με τον ανθρωπο που εχει την you στην Σαμο και θα μου κανει ευκολιες.
Ετσι κοιταω τον ACER X1230K στα 480ε.μου φαινεται ελκυστικος.. Με νοιαζει κυριως να μην εχω τα προαναφερθεν προβληματα και να ναι σχετικα μικρος, οχι κουμουτσα. χρηση 99% για ταινιες mkv 720p και 1080p.
Δε με καιει η απολυτη πιστοτητα χρωματων η το απολυτο μαυρο κτλ, απλα να μην εχει κοκο και τρεμουλο..
Καθε γνωμη ειναι πολυτημη!

Στα 500ε μπορεις να βρεις εναν μτχ epson tw700.Δεν νομιζω να το μετανιωσεις.
Καινουργιο μεχρι τα 500ε δεν θα βρεις τιποτα αξιολογο.

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής και σε καινούργιο μηχάνημα όντως δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές.

Κοίταξε για κάποιον DLP διετίας, μεταχειρισμένο με λίγες ώρες στη λάμπα, και ανάλυσης τουλάχιστον 720p.

να ρωτησω, δεν ειναι αξιοπρεπες σε τι?..γιατι κι οι 2 που δοκιμασα μου κανανε με εξαιρεση τις λεπτομερειες που ειπα παρα πανω οτι ηταν ενοχλητικες.
Λογικα lcd νεος με 1024/768 δε θα χει τοσο κοκο και λογικα οι νεοι dlp δε θα παρατρεμουν...Ειπα οτι δε θελω απολυτες επιδοσεις απλα να μη εχουν αυτα τα 2 ελλατωματα.

παιδια υποψιν οτι απο την εικονα δεν εχω τρελες απαιτησεις..απλα με ενοχλουν μονο αυτα τα 2 που προανεφερα.
Σν tv εχω μια 32αρα lcd samsung και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Δηλαδη δε εκτιμω τεχνολογιες οπως οι νεες lcd , plasma κτλ.

Βασικά οι προβολείς που θα βρεις με 500 (καινούργιους πάντα) είναι ουσιαστικά μηχανήματα για παρουσιάσεις. Έτσι έχουν δώσει βάρος στην φωτεινότητα, εις βάρους όλων των υπολοίπων παραγόντων. Οπότε, θα έχεις έναν προβολέα που θα μπορεί να φωτίσει άνετα 150", αλλά δεν θα έχει "κινηματογραφική εικόνα", και λογικά θα κάνει και αρκετό θόρυβο.

Εννοείται ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις έναν από αυτούς να παίζει σε κάποιο μαγαζί, και να κρίνεις.

α ο θορυβος δε με νοιαζει...το βολευω αυτο..το κακο ειναι οτι εδω σαμο που βρω μαγαζι να τον δω..

Εδω και καιρο σκεφτομαι τη αγορα ενος οικονομικου προβολεα αλλα εχω καποιους ενδιασμους..εχει να κανει ποιο πολυ με την εικονα.
Συγκεκριμενα ειχα παρει πριν 2 χρονια εναν EPSON LCD δε θυμαμαι μοντελο.
Σαν φωτεινοτητα ηταν τελειος αλλα με ενοχλουσε πολυ οτι φαινονταν εντονα ο κοκος στην εικονα.ηταν φτηνο μοντελο 800χ600 αναλυση. Τον εδωσα σε 1 μηνα.
Μετα επαιξα λιγο με εναν Optoma DLP και ενω δε ειχε κοκο, με ενοχλουσε πολυ ενα αχνοτρεμουλο της οθονης..δε ξερω πως να το περιγραψω αλλιως,εφε καπως σαν crt οθονη με λιγα Hz.. Και αυτος ηταν 800χ600 , προτζεκτορας 4ετιας..
Τωρα λοιπον μου χει κολησει να παρω προβολεα και το διαθεσιμο budget ειναι το πολυ 500ε.
Σκεφτομαι οτι μετα απο 2-3 χρονια τα προβληματα αυτα θα χουν λυθει, σωστα?,,τι θα προτεινατε με αυτα τα χρηματα?..κοιταω κυριως απτο you.gr γιατι ειμαι φιλος με τον ανθρωπο που εχει την you στην Σαμο και θα μου κανει ευκολιες.
Ετσι κοιταω τον ACER X1230K στα 480ε.μου φαινεται ελκυστικος.. Με νοιαζει κυριως να μην εχω τα προαναφερθεν προβληματα και να ναι σχετικα μικρος, οχι κουμουτσα. χρηση 99% για ταινιες mkv 720p και 1080p.
Δε με καιει η απολυτη πιστοτητα χρωματων η το απολυτο μαυρο κτλ, απλα να μην εχει κοκο και τρεμουλο..
Καθε γνωμη ειναι πολυτημη!

Φίλε sifis_samos μάλλον ξεκινάς λάθος. Οι Data προβολείς που καλοβλέπεις (μάλλον λόγω ...τιμής), δεν κάνουν για (99% όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις), θέαση ταινιών και μάλιστα 720ρ και 1080ρ. Είναι φτιαγμένοι για να προβάλλουν παρουσιάσεις φτιαγμένες στον υπολογιστή και γι' αυτό:
1) χρησιμοποιούν κάδρο με λόγο πλευρών 4:3 και όχι 16:9 η 2,35:1 που είναι γραμμένες οι ταινίες στα δισκάκια και που βεβαίως χρησιμοποιούν οι home cinema προβολείς.
2) η φωτεινότητα τους είναι μεγάλη γιατί καλούνται να λειτουργήσουν συνήθως σε περιβάλλον με μικρό η και "μπόλικο" φωτισμό, με αποτέλεσμα το κόντραστ να πηγαίνει περίπατο και τα χρώματα εκτός από ανακριβή να "ξεπλένονται", δηλ. κινηματογραφική αίσθηση 0!
3) δεν μπορούν να δείξουν σωστή κίνηση σε σύγχρονες ταινίες, γιατί συνήθως δεν υποστηρίζουν 24ρ, οπότε θα βλέπεις μόνιμα ταινίες με σπασίματα και χάλια κίνηση και μόνιμα ξεσυγχρονισμένους υπότιτλους!
Φυσικά υπάρχουν και ένα σωρό άλλα θέματα, απλά σου ανέφερα επί τροχάδην τα σπουδαιότερα...
Κατόπιν τούτου θα σου πρότεινα να αυξήσεις τα 500 σου σε ~1000, και να προτιμήσεις ένα σύγχρονο μηχάνημα αυτής της κατηγορίας τιμής και μάλιστα 1080ρ. Υπάρχουν στο χιλιάρικο αξιοπρεπέστατα μηχανάκια που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες πραγματικά!
Αλλοιώς θα είναι σαν να πηγαίνεις με το Datsun (βάλε 500-700 κιλά ...πατάτες!!!) στο νταμάρι για να κουβαλήσεις ...όγκους μαρμάρου 20 - 40 τόννων :flipout:

Φιλικά
Γιώργος.

αχα..τωρα μαλιστα ναι αυτα ειναι μειονεκτηματα...ετσι και κανει σπασιματα τοτε βραστα..το σιχαινομαι αυτο...οποτε αμα παμε για 1000αρικο τοτε μαλον θα περιμενω κιαλο γιατι αυτη την στιγμη το budget Παει στο στησιμο του ηχου...αρα εχουμε μελον ακομα...κανα προτεινομενο μοντελο στο 1000αρικο ετσι να χω κατι κατα νου?..