Επιλογή ψηφιακής φωτογραφικής

Status
Not open for further replies.
Re: SLT-A33L Vs D90 Vs 550D Vs D5000

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τα δωροκουπόνια!

Για την Κ-Χ βρήκα αυτό, στα 699 μαζί με 18-55mm και 50-200mm απλά πρόκειται για εκθεσιακό κομμάτι και δε ξέρω αν έχει χρησιμοποιηθεί.

Δε σας κρύβω πως δυσκολεύομαι να πάω για D90 & Κ-Χ ξέροντας πόσο καιρό βρίσκονται στην αγορά, μήπως να περιμένω να πέσει η τιμή της D7000 και να τη χτυπήσω ίσως κατά το Πάσχα?
Επίσης μπορώ να πάρω ένα καλό σώμα με απλό φακό και να αναβαθμιστώ κατά το καλοκαίρι.

Δεν θα παρεις καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας απο την 90 σε σχεση με την Κχ πιστευω , αλλωστε εχουν τον ιδιο αισθητηρα της Σονυ .
Ομως η Νικον εχει καλυτερο σωμα με μεγαλο σκοπευτρο και περισσοτερες ευκολιες , εχοντας ομως και σημαντικα υψηλοτερη τιμη.
Κατα την γνωμη μου και οι 2 ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια τους και την τιμη τους , αλλα μια Κχ με τον Ταμρον 17-50 τον απλο θα βγαζει πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο την 90 με τους κιτ.Ειμαι σιγουρος γι'αυτο.
Θα πρεπει να ξεκαθαρισεις αν το μεγαλυτερο σκοπευτρο (πολυ σημαντικο για μενα) και γενικοτερα το καλυτερο σωμα δικαιολογουν για σενα τα +350~ ευρω που ζηταει η 90 με τους κιτ .
Αν τωρα μπορεις να περιμενεις την πτωση τιμης της 7000 δεν το συζητω , πιστευω μαλιστα πως ειναι η πρωτες aps-c (με την Κ5 πρωτη) που δεν αφηνει κενα σε οτιδηποτε ζητησει ενας απαιτητικος ερασιτεχνης.Αλλα θα πρεπει να λαβεις υπ'οψη οτι πρεπει να ξεχασεις τους κιτ με αυτες , οποτε το ποσο θα ανεβει πολυ αν θελεις να εχει νοημα μια τετοια αγορα.

Re: αγορα φωτογραφηκης μηχανης

Ρίξε καλύτερα μια ματιά στο νήμα (είναι sticky) με τις τοπ προτάσεις για κάθε κατηγορία τιμής. Εκεί θα βρείς review, χαρακτηριστικά και τιμές για αρκετές.

Δυστυχώς στο θέμα κομπακτ δεν έχω και πολλές γνώσεις για να σε βοηθήσω περισσότερο.

Ρίξε μια ματιά στο sticky, κι αν δεν βγάλεις άκρη εδώ είμαστε. Πες μας όμως και δυο λόγια, τι δεν της άρεσε? Την θέλει σε ρόζ, ας πούμε, ή θέλει κάτι καλύτερο ποιοτικά με περισσότερο έλεγχο? Τι ηλικία έχει?

Σκέφτομαι και γω για την Canon SX 130 IS... Είναι καλή;

σας ευχαριστω για την ανταποκριση σας ,τελικα θα την κρατησω εγω δεν την θελη και θελω να κινηθω σε κατι καλιτερο της ειχα παρει την canon A3100 IS
ο πωλητης μου τη συνεστυσε

(το πειρε σε χρημα το δωρο της χαχακαι μου εμεινε η μηχανη)

εχω δη την canon sx130 is sta 199 eyro

kai την PS SX20 IS STA 360 EKUESIAKO KOMATH (εκθεσιακο κοματι)συνφερει ;

την θελω για εικογενιακες στιγμες και για καμια εκδρομουλα να τραβαω και κανενα τοπιο μου αρεσει

το ποσο οπως εγραψα παραπανω 200-350 ευρω περιπου αντεκαι λιγο παραπανω μην το παρακανουμε αυριο θα παω στο πλαισιο για αλαγη

Οι travel zoom που θα δείς στο sticky, είναι μια χαρά, κάτω από 300 . Ειδικά η Sony DSC-HX5V έχει scene modes που κάνουν "τρελά" πράγματα, ενώ η Panasonic TZ8 - 10 είναι πολύ καλές για πιο "κλασσικούς" φωτογράφους. Αν δεν θες να ξοδευτείς όμως, και η SX130 είναι εύχρηστη και θα σε εξυπηρετήσει για την χρήση που περιγράφεις.

παιδια μην με πειτε τρελο ,καλοβλεπω την Nikon DSLR 5000 double kit (12,9mp)
σε προσφορα με δυο φακους

1/ τον ελαφρυ φακο ΑF-S NIKKOR 18--55 VR
2/τον τηλεφακο AF-S NIKKOR 55--200 VR
3/ τριποδο HAMA και
4/ τσαντα μεταφορας NIKON

ΣΤΗ ΤΙΜΗ 689 ΕΥΡΩ αξιζη τον κοπο η υπασρχει κατι αλλο στα λεφτα αυτα

βεβαια ειναι αλλη κατηγορια αυτη σε σχεση με το παραπανω θα υθελα μια υποδειξη με αυτο (λεω νατο προσπαθησω ,το σκεφτομαι)

και μια υποδηξη μετην sx130 canon

Τρελό; Τρελό θα σε λέγαμε αν έσκαγες 350 για compact :p

δεν μου ειπατε για την προσφορα τιποτα η να παω γιαμια με φακο ευριγωνιο
18-55 για καλητερη τιμη

αντε παιδια στη βραση κολαει το σιδερο χαχαχα
ειμαι και λιγο πουρο μην κοιτατε την ορθογραφια μου χαχαχα

αυτο το σετακι εχω παρει και γω απο το καλοκαιρι και ειναι παρα πολυ καλο εφοσον βεβαια θελεις να περασεις απο τις κομπακτ σε κατι πιο ποιοτικο μεν αλλα ξεχνας την ευκολη φορητοτητα δε,δηλαδη θα πρεπει να συνηθησεις στην ιδεα της τσαντας μεταφορας ισως και τις εναλλαγης φακων. Δεν ειναι μηχανη που την βαζεις στη τσεπη η σε μια μικρη σχετικα θηκη και ξεκινας

μια τελευταια ερωτηση (αρκετα σας κουρασα) απο οτι ειδα στα τεχνικα χαρακτιριστικα

η nikon D5000 δεV εχει σταθεροποιητη εικονας
η nikon D3100 εχει σταθεροποιητη εικονας

δεν γνωριζω την σημασησια του για αυτο ρωταω

Η Nikon έχει VR μόνο στους φακούς, κανένα σώμα δεν έχει.

την θελω για εικογενιακες στιγμες και για καμια εκδρομουλα να τραβαω και κανενα τοπιο μου αρεσει

και θα πάρεις DSLR για αυτήν την χρήση? ...Έχω δει πολλές τέτοιες παρκαρισμένες, και τους ιδιοκτήτες να κάνουν το κέφι τους με compact που αγοράσαν μετά, ενώ την άλλη την έχουν για τις "καλές" φωτογραφίες - δηλαδή ποτέ!

Μη στο χαλάσω βέβαια, οι "μεγάλες" ποιοτικά δεν παίζονται, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θα κάνεις με το καινούριο σου παιχνίδι...

Σε κάθε περίπτωση, καλές λήψεις - περιμένουμε δείγματα-bye-

cacau ,μπορει να εχεις δικιο ,το σκεφτικα διαφορετικα ακομα βεβαια στη σκεψη ειμαι , . αν ειναι να δοσω γυρω στα 350 για compact ,
ελεγα να παω στη nikon 3100 οχι παραπανω, 540 ευρω για ακριβοτερη δεν το
νομιζω

αφου εισαι με στο κολπο προτεινε κανα δυο καλες compact ισως με πεισεις
βεβαια οταν αγοραζω κατι θελω στα λεφτα που θα διαθεσω να παρω οτι καλητερο μπορω ,δεν βγαινουν ευκολα τα ατιμα

Re: Aγορά φωτογραφικής μηχανής

εγω προχθες την παρασκευη παρηγγειλα το σωμα μονο (nikon 3100).
φακους εχω...
χρονια πολλα σε ολους

Έκανα σήμερα μια γρήγορη επίσκεψη να τις δω. Έχετε δίκιο σε όλες τις συστάσεις σας, η διαφορά στο σώμα της D90 με την k-x είναι μεγάλη, πολύ καλύτερο grip, σκοπευτικό κ.ο.κ.
Είδα και την nex-3 και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα.
Δυστυχώς όμως δε κατέληξα κάπου. Αυτό που παρατήρησα στην k-x είναι πως στο σκοπευτικό δεν έχει ενδείξεις για το AF..

Re: Aγορά φωτογραφικής μηχανής

Συνιστώ ψυχραιμία και ανάλυση αναγκών, σε ισορροπία βέβαια με το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας...

Αν σκοπεύει να ασχοληθεί κανείς με την φωτογραφία όποτε το θυμάται, αφού τελειώσει με δουλειές, οικογενειακές υποχρεώσεις, κοινωνικές υποχρεώσεις, ποδόσφαιρα, σινεμά, clubάκια κ.λ.π. τότε καλύτερα να πάρει μια travel zoom έως 300 το πολύ. Μια χαρά θα είναι, θα τυπώνει έως 20 Χ 30 ή Α4, θα βλέπει σε οθόνες full HD άψογα, και θα την έχει πάντα μαζί, εύκολα, γρήγορα χωρίς πολλά-πολλά.

Αν θέλει να εντάξει την φωτογραφία, στα κυρίως χόμπυ του (τουλάχιστον), και τραβάει την οικογένεια και τους φίλους κουβαλώντας μαζί την DSLR, πάρει και κανένα φακό "γηπεδικό", και του αρέσει να πηγαίνει μοναχικές βόλτες, θέλει να τυπώσει Α2+ και (για κάποιο λόγο) πρέπει οι φωτό να ¨περνάνε" το pixel peeping, τότε DSLR ή mirrorless.

Οι ολίγοι (?) που είναι κάπου ανάμεσα, Canon S90/95 ή G11/12, Panasonic LX3/5, Nikon P7000 ή mirrorless.

Εσείς ξέρετε...

Δεν ειναι η εικονα που θα σε οδηγησει στη τελικη σου αποφαση...

Απο ολες αυτες , θα παρεις πολυ καλη ποιοτητα , το θεμα ειναι οι φακοι που θα παρεις και οι ευκολιες που εχει η καθε μια.

Status
Not open for further replies.