Επιλογή ψηφιακής

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

nodas_21greek

New member
24 February 2008
19
Παιδιά καλησπέρα σε όλο το φόρουμ.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.
Έχω καταλήξει στα εξής 4 μοντέλα.
Canon SX100

Sony DSC-H3

Panasonic Lumix DMC-TZ3
Sony DSC-H7 Black

Θα ήθελα τις προτάσεις σας σχετικα με το ποια να επιλέξω ή αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση γύρω στα 300 ευρώ.
Ευχαριστώ

Εϊναι η πρώτη μου ψηφιακή. Για καθαρά ερασιτεχνική χρήση την θέλω. Οι διαστάσεις δεν με πολυνοιάζουν, ούτε τα μέγιστα Μρ. Αυτό που κοίταξα κυρίως είναι να έχει μεγάλο ζουμ.
Απλά επειδή δεν ξέρω ποια από τις 4 δίνει τα περισσότερα σε έναν μη-απαιτητικό χρήστη (στο auto θα παίζω για πολύ καιρό, αν όχι για πάντα), ζητάω την πολύτιμη βοήθεια σας!!!

Αντί για την sx100, θα έπαιρνα από Canon, την S3is (ή ακόμα καλύτερα την S5is. 20ευρώ παραπάνω έχει)...

Πολύ καλή επιλογή είναι και η Panasonic FZ8. Τσέκαρε την...

Η Sony δεν μου κάθονται καλά (προσωπική εμπειρία και μόνο)...

Δες τι θα σου πει και κάποιος πιο έμπειρος.

Προτείνω την Fujifilm - FinePix S6500fd ως φθηνότερη
Αλλά καλύτερα την Fujifilm - FinePix S9600 ως ιδανική.
Οι λόγοι: (1)Φακός που ξεκινάει απο 28mm (ευρυγώνιος) εως 300mm(υπεραρκετό),[οι άλλες ξεκινούν απο 36-38mm που σε περιορίζει],-
(2)Χειροκίνητο zoom (στοιχειώδης αξιοπρέπεια...)
Αυτά ισχύουν και για τις δυο αυτές.
Θα βγείς και απ'το auto μ'αυτές, σίγουρα!:grandpa:

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας.
Δυστυχώς, ξέχασα να αναφέρω (παράλειψή μου) ότι την μηχανή θα την φέρω από Ιαπωνία. Τα μοντέλα που κοιτούσα είναι πολύ φτηνότερα εκεί από ότι εδώ. Δεν σκοπεύω δλδ να περάσω τα 200 ευρώ. Όλες οι προτάσεις σας ήταν πολύ καλές, αλλά δεν ήταν αρκετά φτηνότερες από ότι έχουν εδώ.
Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο έφτασα να ξεχωρίσω 4 μοντέλα στα οποία σας παραθέτω και την τιμή που θα τα πάρω, για να μου προτείεντε ποιο αξίζει περισσότερο. Επαναλαμβάνω ότι προορίζεται για ερασιτεχνική χρήση η μηχανή. Απλά να τραβάει καλές φωτογραφίες, αξιοπρεπή βιντεάκια κι ένα ζουμ μεγαλύτερο από το στάνταρ 3αρι των περισσοτέρων. Δεν ξέρω αν φτάνει ένα 5χ ή 7χ ή κατά πόσο το 10χ είναι υπερβολικό.

Πάμε λοιπόν:

Panasonic Lumix DMC-TZ3 130
Nikon Coolpix P 60 160
Canon SX100 IS 170
Olympus μ1020 180

Ευχαριστώ και πάλι

Είσαι σίγουρος ότι βρήκες την TZ3 130 ευρώ; Νομίζω γύρω στα 250 κυμαίνεται. Εάν την βρήκες 130, να την πάρεις, είναι καλό μοντέλο για γενική χρήση, ιδίως λήψεις σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Ναι κι εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά τόσο την έχουν. Άγνωσται οι βουλαί των Ιαπώνων

http://kakaku.com/item/00501911107/

Γενικά το kakaku.com είναι σαν το δικό μας skroutz. Έχει σε άλλα μοντέλα ακόμα μεγαλύτερες διαφορές. Μέχρι και 200 κάτω υπάρχουν. Αν έχεις άκρη να φέρεις μην το σκέφτεσαι καθόλου (ή περίμενε να σου πω εντυπώσεις)