Επιλογή surround συστήματος - Soundbar Vs Wireless Speakers Vs Κάτι άλλο;

soulmob

New member
14 February 2010
13
Καλημέρα everyone,

Σκεφτόμουν τελευταία να εξοπλίσω την καινούργια μου τηλεόραση με έναν surround ενισχυτή ένα set ηχείων, αλλά καθώς έχω μια αντιπάθια ως προς τα καλώδια να τρέχουν μέσα στο σπίτι, σκεφτόμουν τις sound bar. Γενικά τι γνώμη έχετε; (Σημ. ο χώρος που θέλω να βάλω το σύστημα απο την μία μεριά έχει τοίχο αλλά από την άλλη είναι αρκετά μεγάλος και δεν ξέρω τι απόδοση θα έχει ένα soundbar) Αξίζει τον κόπο ή μήπως να μπώ σε μία λύση ασύρματων πίσω ηχείων για το surround? (Είναι καθόλου καλά τα ασύρματα ηχεία;

Εντωμεταξύ δεν ξέρω και τι χρήση θα γίνεται στο surround σε αντίθεση με ένα καλό 2.1 για μουσική που σίγουρα θα ήταν χρήσιμο.

Τι γνώμη έχετε; Προς τα πού να κινηθώ;

γεια χαρα σου φιλε. λοιπον γενικα αφου ο χωρος σου δεν εχει συμμετρια θα απορριπτα την λυση της ηχομπαρας. απο εκει και μετα ειτε παιρνεις ασυρματα πισω ηχεια με ετοιμες λυσεις που δινου καποιες εταιριες η παιρνεις ασυρματους ενισχυτες και τα συνδεεις με τα ηχεια της επιλογης σου.πες μας λιγο το μεγεθος του χωρου σου καθως και το ποσο που θα ηθελες να χαλασεις ωστε να μπορεσουμε να γινουμε πιο αναλυτικοι!!

καλημέρα!ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!ο χώρος συνολικά είναι περίπου 75 τετραγωνικά.ο χώρος που βρίσκετε η τηλεόραση νοητα είναι καμία 20αρια τετραγωνικά.η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω βγάλει budget (μελλον το ταβανι μου ειναι γυρω στα 2000) θα ήθελα να πάρω κάτι σχετικά καλό αλλά επειδή με ενδιαφέρει και ο 2.1 ήχος δεν ξέρω αν θέλω να θυσιασω ένα καλό 2.1 για ένα πολύ καλό 5.1

Re: Απάντηση: Επιλογή surround συστήματος - Soundbar Vs Wireless Speakers Vs Κάτι άλλ

Για ενισχυτη σου προτείνω τον Pioneer VSX 1019 γύρω στα 950 Ευρώ ενώ για ηχεία άκου τα KEF IQ-70 στα 750 Ευρώ περίπου για μουσική.

Για πολυκαναλικά ηχεία άκου αυτά :

http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=521&option=com_virtuemart&Itemid=5

ή και αυτά

http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=520&option=com_virtuemart&Itemid=5

fragoulisnaval, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να αποφύγω τα καλώδια, και από ότι βλέπω τα ηχεία αυτά που μου προτίνεις δεν είναι ασύρματα. Θα ήθελα βασικα τα rear μου μόνο να είναι ασύρματα καθώς τα front δεν με ενοχλούν...

Εντύπωση μου κάνει που λες ότι ο VSX 1019 είναι στα 1000 ευρώ γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση στο skroutz μου τον έβγαλε από τα 450 (εκτός και αν είναι κάποιος άλλος)..

Re: Απάντηση: Επιλογή surround συστήματος - Soundbar Vs Wireless Speakers Vs Κάτι άλλ

fragoulisnaval, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να αποφύγω τα καλώδια, και από ότι βλέπω τα ηχεία αυτά που μου προτίνεις δεν είναι ασύρματα. Θα ήθελα βασικα τα rear μου μόνο να είναι ασύρματα καθώς τα front δεν με ενοχλούν...

Εντύπωση μου κάνει που λες ότι ο VSX 1019 είναι στα 1000 ευρώ γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση στο skroutz μου τον έβγαλε από τα 450 (εκτός και αν είναι κάποιος άλλος)..

Ασύρματα πίσω ηχεία δεν έχω ακούσει και δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο σετ. Θα πρέπει να τα ακούσεις (όπως και κάθε πρόταση ηχείων που σου δίνουμε) εσύ ο ίδιος και να αποφασίσεις.

Όσο για τον ενισχυτή μπορεί να χει πέσει σε τιμή. Και γω την τιμή που σου έδωσα από τον σκρούντζι την πείρα ξέρω γω.....:nounder:

Anyway καλό είναι να πέφτουν οι τιμές!!:2thumb22sup: