Επιλογή συστήματος ήχου για μπάρ

Icecut

New member
27 April 2014
2
Χαιρετίζω σαν νέο μέλος την ομάδα του φόρουμ και περνάω άμεσα στο θέμα.Πρόκειται να ανόιξω ένα μπάρ γύρω στα 65 τ.μ.με 4 μ. ύψος.Έχω ξεκινήσει να ψάχνω το θέμα της μουσικής και του ήχου.Δεν έχω καμία σχέση με το χώρο,είμαι μηχανικός και δε γνωρίζω τίποτα!μίλησα ήδη με 2 παιδιά που ουσιαστικά κατασκευάζουν ηχεία και εμπορεύονται εξοπλισμό και νομίζω οτι τα κόστη για αυτό που θέλω να κάνω στο χώρο μου είναι πολύ υψηλά,δε θα παίξω ποτέ δυνατά και σίγουρα δεν θέλω και τον καλύτερο και ποιοτικότερο ηχο.Μιλάμε για 4 ηχεία που θα καλύψουν τις ανάγκες μου έναν ενισχυτή με μίκτη και 2 players...έχω χαθεί σε αύτη μου την προσπάθεια και για αυτό θα ήθελα την όποια βοήθεια!Ευχαριστώ προκαταβολικά

Χαιρετίζω σαν νέο μέλος την ομάδα του φόρουμ και περνάω άμεσα στο θέμα.Πρόκειται να ανόιξω ένα μπάρ γύρω στα 65 τ.μ.με 4 μ. ύψος.Έχω ξεκινήσει να ψάχνω το θέμα της μουσικής και του ήχου.Δεν έχω καμία σχέση με το χώρο,είμαι μηχανικός και δε γνωρίζω τίποτα!μίλησα ήδη με 2 παιδιά που ουσιαστικά κατασκευάζουν ηχεία και εμπορεύονται εξοπλισμό και νομίζω οτι τα κόστη για αυτό που θέλω να κάνω στο χώρο μου είναι πολύ υψηλά,δε θα παίξω ποτέ δυνατά και σίγουρα δεν θέλω και τον καλύτερο και ποιοτικότερο ηχο.Μιλάμε για 4 ηχεία που θα καλύψουν τις ανάγκες μου έναν ενισχυτή με μίκτη και 2 players...έχω χαθεί σε αύτη μου την προσπάθεια και για αυτό θα ήθελα την όποια βοήθεια!Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσον αφορά την μουσική αναπαραγωγή σε εμπορικό κατάστημα.Σίγουρα το ένας ' ενισχυτής με 4 ηχεία' αν θες να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι σε άλλα παρόμοια τύπου μαγαζιά θέλει λίγο προσόχή...εκτός αν έχεις πολύ καλό πόστο ,που σε συνδυασμό με το μη απαιτητικό πελατολόγιο ,κατατάσσουν την μουσική διασκέδαση δευτρεύουσα υπόθεση στο παρεχόμενο service.
Εκτός απ την υποτυπώδη ποιότητα που όντως λίγοι την προσέχουν καθότι ανίδεοι οι περισσότεροι,σημαντικό θέμα είναι η αντοχή των μηχανημάτων δλδ ο επαγγελματικός τους σκοπός και η υποστήριξη.Στα μέρη μου αυτός που επιβίωσε είναι αυτός που όλο το 24ωρο ότι και να συμβεί στα μηχανήματα ...(και όταν μιλάμε για νύχτα μπορούν να συμβούν πάρα πολλά),το κάλυπτει ή για live event πρόκειται ή για απλή αναπαραωγή με μίξη.
Απ τη δική μου τεράστια εμπειρία ..η παραμόρφωση πουλάει αν είναι για απλές κατηγορίες πελατών.
Αν είναι για καφέ με χαμηλά ντεσιμπέλ,οι λύσεις είναι πάρα πολλές.

έγω θα έλεγα να πάς απο κάποια εξειδικευμένα μαγαζιά του χώρου όπως το AthensProAudio πχ και να πάρεις κάποιες προσφορές
ΜΗΝ πάρεις αψήφιστα το θέμα ήχος πάντως... για εμένα είναι απο τα σημαντικότερα πράγματα σε ένα μαγαζί... ακόμα και για χαμηλές εντάσεις!!
γιατί χρειάζεσαι δυο player; ένας υπολογιστής νομίζω πως φτάνει... ΙΜΟ μάλλον δεν χρειάζονται καθόλου τα player
πάρε ένα ζευγάρι καλά ενεργά ηχεία μια κάρτα ήχου και έναν μείκτη... με την προοπτική σε λίγο καιρό να προσθέσεις ακόμα δυο ηχεία (ίδια)

Last edited:
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...το κατάστημα θα είναι ένα καφέ και οι εντάσεις θα είναι χαμηλές σε γενικές γραμμές.Η ιδέα για τα 2 player έχει προκύψει απο το ότι μπορεί να υπάρξει στο άμεσο μέλλον dj επομένως γιατί να μην υπάρχει απο τώρα η υποδομή?Μπορώ να διαβάσω κάπου διαφορές ανάμεσα σε ηχεία τεχνολογίες ,μίκτες και λοιπά μέρη?Τι ποσό θεωρείτε αποδεκτό και όχι υψηλό για να στήσω τον ήχο σε τέτοιο κατάστημα?Ευχαριστώ

Χρειάζεσαι επαγγελματικό χέρι βοήθειας αν πας για dj αργότερα...γιατί τα σημερινά ακούσματα έχουν ψηλά peaks,χαμηλά αβυσσαλέα και είνα απαραίτητη η τοποθέτηση 'προστατευτικών' για αποτροπή καταστροφής ηχείων την ώρα που θα υπάρχει φλέρτ με έντονη παραμόρφωση και ψηλές εντάσεις.
Χρήση ενισχυτικών με έξελιγμένους ανεμιστήρες,καλή τοποθέτηση των ηλεκτρονικών για αποφυγή κραδασμών που περνούν στο σήμα και ακούγονται ,αλλά και τα αυτονόητα στο στήσιμο των ηχείων...
Πολλά cafe ,έχουν για παράδειγμα ηχεία Bass reflex ,κολλητά στον τοίχο και ξεκινώντας το πρόγραμμα απόγευμα με chill χαλαρή μουσική ακούγονται καλά ,αλλά όταν ανέβει το tempo μπουμάρουν και δεν μπορείς ούτε να ακούσεις ,ούτε να μείνεις απ την ενόχληση.Βέβαια υπάρχει τέτοια ανιδεότητα που πολλοί την προσλαμβάνουν για ..ποιότητα!!!
Αναγκαίο είναι να έχεις και ένα δεύτερο μίκτη για τις δύσκολες ώρες ..
Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για players,ενώ για ενισχυτές υπάρχουν και λύσεις από Ελλάδα,για ηχεία επίσης πολλές οι εναλλακτικές.πρέπει να ακούσεις όμως μαγαζιά με κόσμο για να βγάλεις συμπεράσματα γιατί εκεί την πατάνε οι περισσότεροι.Με άδειο το μαγαζί σ όλες τις πρόβες ηλεκτεονικών για διόρθωση χώρου ,ακούγονται τέλεια,και εδώ είναι η μεγαλύτερη διαφορά απ το οικιακό περιβάλλον,ότι δλδ με κόσμο το μαγαζί ο ήχος αλλάζει.
Το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα σε cafe εξωτερικού το άκουσα με cerwin vega.
Επίσης κοίτα και προς παλιά Roister ,athens pro ,αλλά και έλληνες κατασκευαστές ..

Η εποχή του βινυλίου για μένα τελείωσε πριν καμιά δεκαριά χρόνια λόγω ευχρηστίας και μόνον...
Μέχρι πριν δυό χρόνια CDs και Mini Disks και σήμερα CDs και flac/wav/mp3s...
Ίσως αν κυκλοφορούσαν περισσότερα SACDs της αρεσκείας μου να τα προτιμούσα.
ΥΓ. Νομίζω ότι η λίστα επιλογών πρέπει να διευρυνθεί με την κατηγορία "CDs-Άυλα μέσα" μιας και είναι πολλοί αυτοί που κινούνται κάπως έτσι και δεν μπορούν να ψηφίσουν.