Επιλογή tablet 8'' (ίσως και 9'')

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,350
Αθήνα
Παίδες ψάχνω για android tablet. Είμαι απολύτως νέος στο χώρο, ούτε android τηλέφωνο δεν έχω ακόμη, με της γυναίκας μου ''παίζω'' μερικές φορές. Προορίζεται για all around χρήση δηλαδή σερφάρισμα, ανάγνωση e-books, κάποια παιχνίδια κλπ. Ψάχνοντας τον ιδανικό συνδυασμό χρηστικότητας και φορητότητας και απ'όσα έπιασα στα χέρια μου, θα έλεγα ότι των 10 in είναι μεγάλα και των 7 in είναι μικρά. Οπότε η διάσταση θα είναι από 8 έως 9 in. Το budget αρχικά έχει τεθεί στα 300 ευρώ, με προοπτική (ως συνήθως) να ξεχειλώσει ελαφρώς.
Στη διάσταση που ψάχνω, έχω τσεκάρει τα:
1. Samsung Galaxy Tab 3 8.0 T310 16 Gb Wifi (8 in)
2. Samsung Galaxy Note 8 N5110 16GB Wifi (8 in)
3. Lenovo A2109A 16GB Wifi (9 in)
το Lenovo με μισή καρδιά το βάζω, λόγω... ''Κινεζικότητας'' και δεν νομίζω να αποτελέσει δυνατή υποψηφιότητα μέχρι τέλους.

Κάποια χαρακτηριστικά
Πυρήνες: Διπύρηνο το 1 και τετραπύρηνα τα 2,3
RAM: 1Gb το Lenovo - 1,5 Gb το Tab 3 - 2 Gb το Note
Επέκταση μνήμης: 32 Gb το Lenovo - 64 Gb τα Samsung

Πλήρη χαρακτηριστικά
Samsung Tab 3
Samsung Note
Lenovo

Για την γενική χρήση που θέλω το μηχάνημα δεν ξέρω σε ποιά άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να δώσω βάρος.
Το Note έχει και πενάκι το οποίο όμως χρησιμεύει σε λίγες εφαρμογές. Το Tab 3 είναι ολοκαίνουργιο μηχάνημα με ότι αυτό συνεπάγεται (παιδικές ασθένειες κλπ) και επιπλέον δεν ξέρω αν θα έχει έρθει μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα φύγω για διακοπές. Το Note σε Public, Πλαίσιο κοστίζει 499 ευρώ ενώ σε κάποια σκρουτζομάγαζα η τιμή του είναι γύρω στα 360 ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι ύποπτη αυτή η μεγάλη διαφορά τιμής.

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ή οποιαδήποτε παρατήρηση σχετικά με τα υποψήφια μοντέλα ή σχετικά με το γενικότερο σκεπτικό μου, παρακαλώ γράψτε, θα είναι σημαντική βοήθεια.

Last edited:
Καλησπέρα , είμαι κάτοχος ipad 1st gen απο την πρώτη μέρα παρουσίασης του , και πριν λίγο καιρό πήρα το samsung galaxy tab 2 7.0 σε προσφορά απο τα media markt .
Τον παραπάνω πρόλογο στον έγραψα για να σου πω τα εξής , αν σώνει και καλά θέλεις android συσκευή , τότε προσωπικά προτείνω το galaxy tab 3 παιδικές ασθένειες πλέων δεν υπάρχουν , αλλά έτσι όπως περιγραφεις τη χρήση που θέλεις υλικρινά θα σου έλεγα να πας σε ipad mini .
Δεν θα σου πω για μένα γιατί τα χρεισιμοποιώ εξίσου , αλλά σαν βαρόμετρο πέρνω γυναίκα και παιδιά όλοι θέλουν το ipad λόγο ευκολίας χρήσης , αν όμως προσανατολίζεσαι σε σπάσμενες εφαρμογές και βιβλία android...
Αν θέλεις ρωτάς οτιδήποτε άλλο.

Σοβαρό (για μένα) μειονέκτημα των ipad είναι ότι δεν παίρνουν κάρτες για επέκταση μνήμης. Έχω κάμποσες δεκάδες mp3 και με 1-2 microSD κάρτες θα τα έχω όλα μαζί μου σε διακοπές κλπ. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά e-books. Όπως καταλαβαίνεις το λειτουργικό είναι μονόδρομος.

Μη με παρεξηγήσεις , δεν είμαι πλασιέ των apple , αλλά για τα μεν mp3 σίγουρα δεν θα έχεις θέμα να τα περάσεις αλλά για τα ebooks στ αλήθεια δεν γνωρίζω αν μπορείς να τα βάλεις δεν δοκίμασα ποτέ ( ένας απο τους λόγους που πήρα το galaxy tab ) .
Οπότε και πάλι προσωπική εκτίμηση με σειρα προτερεότητας ipad min , samsung tab 3 !!!!

Για να πάρω apple με 64 Gb, το κόστος πάει μακριά. Αφήστε που έχω και ένα θεματάκι με την Apple γενικότερα :violent-smiley-030: (ούτε iPod δεν έχω.)
Καμμία παρεξήγηση, αλίμονο. Τα φώτα σας ζητάω (αλλά σε android) :smile:

Eγω, λογω κοστους απεκτησα κι ενα δευτερο (εκτος ipad 3) , 7αρι Android κινεζικο και ενας φιλος μου το ιδιο και μαζι με ενα 10αρι.

Πολυ πιο φτηνα απο τα αναφερομενα και παιζουν μια χαρα (για τα λεφτα τους).

αν δε ζητας κατι "ποιοτικο" , κατασκευαστικα, και οχι με πολλες "ευκολιες" (GPS - 3G κλπ ) θα σου προτεινα καποιο παρομοιο στα μισα λεφτα ή λιγοτερο ....

πχ αυτο εδω με 158 ευρω ... http://www.pipo-store.com/pipo-m8pro-quad-core-rk3188-tablet-pc-9-4-inch-ips-bluetooth-ram-2gb.html

pipo-m8pro-23005.jpg

Last edited:
Είναι κάποια στοιχεία για τα οποία είμαι διατεθειμένος να πληρώσω κάτι παραπάνω:
ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, υποστήριξη.
Δεν θέλω να έχω το άγχος (σχήμα λόγου) αν η συσκευή θα ανοίξει αύριο ή θα καεί το τροφοδοτικό της πχ ή οτιδήποτε άλλο. Όχι ότι δεν υπάρχουν ελαττωματικές συσκευές και από επώνυμους κατασκευαστές αλλά νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι λιγότερες. Για να μη βάλω και το ψυχολογικό κομμάτι: νιώθεις πιο σίγουρος με επώνυμη αγορά (άλλο ότι συχνά δεν αποδεικνύεται στην πράξη).

Τότε μην το ψυρίζεις άλλο , με το samsung είσαι καλυμένος 100% , πέρα απο τα 2 χρόνια εγγύηση είναι πολύ Ωραία σε αίσθηση συσκευή . Εγώ τουλα´χιστον απο το δικό μου έχω μείνει πολύ ικανοποημένος ( αλλά σαν τα μπ@*&%λα τα ipad den exei ).

Τότε μην το ψυρίζεις άλλο , με το samsung είσαι καλυμένος 100% , πέρα απο τα 2 χρόνια εγγύηση είναι πολύ Ωραία σε αίσθηση συσκευή . Εγώ τουλα´χιστον απο το δικό μου έχω μείνει πολύ ικανοποημένος ( αλλά σαν τα μπ@*&%λα τα ipad den exei ).

Εννοείς το Tab 3 προφανώς.
Νομίζεις ότι αξίζει μια μικρή ακόμη υπέρβαση για το Note; Γενικά δεν είναι κάπως καλύτερο σαν μηχάνημα;
Λέγοντας μικρή υπέρβαση εννοώ τα 350 ευρώ σε κάποια σκρουτζομάγαζα. Όπως είπα και παραπάνω Πλαίσιο, Public το έχουν 499 ευρώ και δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω τόσο. Όμως με προβληματίζει αυτή η μεγάλη διαφορά τιμής.

Ναι το Tab 3 εννοώ , πιστεύω οτι θα σε υπερκαλύψει , και μην ξεχνάς οτι αυτό είναι 3η γενειά ενώ το note είναι 2η και οσονούπω έρχεται το τρίτο. Εγώ προσωπικά το Tab 3 θα χτυπούσα ειδικά μ αυτές τις τιμές , είδα οτι στα public σου δίνουν δώρο και μια αδιαβροχή θήκη , πολυ χρήσημη...

Ο κύβος λοιπόν έχει σχεδόν ριφθεί! :smile:

Καιρός για κάποιες γενικές περί android απορίες:

1. είναι απαραίτητο το antivirus για τις android συσκευές;
2. κάποιες συσκευές παίρνουν micro-SIM κάρτα. Ποιά η χρησιμότητα;
3. σε ένα pc, αν θέλουμε (ή αν αναγκαστούμε) κάνουμε format και εγκαθιστούμε ξανά το λειτουργικό (ή άλλο λειτουργικό). Στις android συσκευές γίνεται κάτι ανάλογο;

Ο κύβος λοιπόν έχει σχεδόν ριφθεί! :smile:

Καιρός για κάποιες γενικές περί android απορίες:

1. είναι απαραίτητο το antivirus για τις android συσκευές;
2. κάποιες συσκευές παίρνουν micro-SIM κάρτα. Ποιά η χρησιμότητα;
3. σε ένα pc, αν θέλουμε (ή αν αναγκαστούμε) κάνουμε format και εγκαθιστούμε ξανά το λειτουργικό (ή άλλο λειτουργικό). Στις android συσκευές γίνεται κάτι ανάλογο;

1. Αλλοι το προτεινουν,αλλοι παλι οχι. Κατα καιρους βγαινουν διαφορες ειδησεις για ιους που προσβαλουν android συσκευες,κυριως ομως αυτοι προερχονται απο "πειρατικα" markets που κατεβαζεις σπασμενες/πειρατικες εφαρμογες. Στο επισημο market της google σιγουρα ειναι αρκετα μειωμενες οι προβληματικες εφαρμογες,ωστοσο καποιος ελεγχος της google για το τι εφαρμογη ανεβαζει ο καθε developer,απ'οτι εχω διαβασει,δεν υπαρχει. Δικη σου η επιλογη.

2. Καρτα sim παιρνουν οι συσκευες που εχουν 3g. Στην ουσια,με ενα tablet που δεχεται καρτα sim(αρα εχει και 3g,περαν του wifi,για συνδεση στο ιντερνετ)θα ειναι σαν κινητο τηλεφωνο. Τηλεφωνα,κλησεις,μηνυματα,internet κτλ. Βεβαια ποσο χρηστικο θα ειναι το να εχεις στο αυτι 8ιντση ή 9ιντση συσκευη και να κανεις κληση...αστο καλυτερα! Εννοειται οτι υπαρχει και η λυση για bluetooth ακουστικο.

3. Υπαρχει η επιλογη factory reset/επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων που ψιλοκανει την ιδια δουλεια. Επαναφερει την συσκευη στην κατασταση που ηταν οταν το πρωτοανοιξες. Για χρηστες που θα κατσουν να ψαχτουν και να ασχοληθουν υπαρχει και η λυση του root.
Root permision για το android ειναι οτι και το administrator user για τα windows. Χωρις root ειναι σαν να εισαι απλος user στα windows. Με το να κανεις root την συσκευη σου(=στην ουσια αποκτας δικαιωματα administrator)χανεις και την εγγυηση για την συσκευη. Απο εκει και περα,με το root μπορεις να κανεις παρα πολλα πραγματα,απο το να διαγραψεις μια προεγκατεστημενη εφαρμογη της συσκευης,να περνας τις εφαρμογες που κατεβαζεις στην καρτα μνημης,μεχρι και να βαλεις διαφοροποιημενες εκδοσεις του λειτουργικου,παραμετροποιημενες αναλογως πως το εκρινε ο καθε developer που την εφτιαξε.

Αυτα εν ολιγοις.

Υ.Γ.: Ολα τα παραπανω τα λεω με καποια επιφυλαξη,μην τα παρεις τοις μετρητοις. Ας απαντησει και καποιος που γνωριζει καλα το αντικειμενο.

Πάνω κάτω έτσι είναι....
Οι κριτικές πάντως διεθνώς δεν είναι οι καλύτερες.... Και οι δικές μου επίσης για Android tablet.... Γράφω από ένα τέτοιο τώρα και δυστυχώς, ακόμα, η εμπειρία χρήσης είναι πολύ πίσω από το ipad.... http://www.theverge.com/2013/7/22/4543316/samsung-galaxy-tab-3-8-0-and-10-1-review

Ότι έγραψε ο Fotaras , συμφωνώ με τον Γιάννη , ΑΛΛΑ σχετικά με την εμπειρία χρήσης του ipad < πάλι συμφωνώ με τον Γιάννη > συνηδητοποίησα οτι μάλλον είναι το πρώτο σου τάμπλετ ΑΡΑ δεν γνωρίζεις τις διαφορές των 2 , αππλε ανδροιδ , ΑΡΑ μη μασας προχώρα κι ασε εμας να λέμε......

Σχετικά με τις sim και τα λοιπά απο προσωπική πείρα στο 90% των περιπτώσεων σε καλύπτει το απλό wifi , ακόμη και τα περισσότερα μπιτσόμπαρα ( ´ή κ@λ0Bara ) έχουν πλέον wifi !!!!

Επί πλέον αν η android συσκευή σου έχει θύρα usb host μπορεί να πάρει εξωτερικό 3G Stick. Τέλος τα περισσότερα smartphone μπορούν να γίνουν wi fi spot "μοιράζοντας" την 3G σύνδεσή τους...

συμφωνω... αν δεν εχεις προηγουμενη εμπειρια δε θα εχεις προβλημα.

Εμενα παντως το 7ari μου εχει σπασει τα νευρα (πολυ lag) και μαλλον θα το κανω πασα στον ανηψιο μου να παιζει κανα παιχνιδι.

Πάντως και για το 8αρι εγώ ακούω καλά λόγια – το έχει κολλητός – που είχε και το πρώτο ipad.
Γιάννη, λες για τα νέα φθηνά που έφερες ?

εχω δοκιμασει αρκετα tablet , οπως και κινητα (android)... δεν ειναι μονο στα κινεζικα (που ειναι με 1GB RAM - τετραπυρηνα , Android 4.2.2 klp)
Ειχα και nexus 7 kai sasmung tab 2 (για δοκιμες).

Στα κινητα, τα πραγματα εχουν βελτιωθει πολυ (στα ακριβα μοντελα) , ειναι πια σχεδον ισαξια με το iphone σε θεμα ομαλοτητας.
Στα tablet ομως , οχι και τοσο... ειδικα στο θεμα lag αλλα και στη σχεδιαση εφαρμογων... ειναι πολυ πισω ακομη.

Last edited: