Επιλογή tablet 8'' (ίσως και 9'')

Πολύ μικρά ποσοστά για τα ‛ανώνυμα’ κινέζικα βλέπω – περισσότερα τα περίμενα
Αν και είναι για USA + Canada
Και βασίζεται στον όγκο web μόνο δεδομένων
Και όχι στα κομμάτια που πουλήθηκαν.
Στην Ελλάδα και την ΕΕ είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Παίδες, έχετε να συστήσετε κάποια συγκεκριμένη κάρτα microSD 64 Gb;
Πρέπει να προτιμηθεί class 10;

Την έχω πατήσει παίρνοντας stick USB 3.0 το οποίο στην πράξη έπιανε ταχύτητές που μόνο 3.0 δεν ήταν. Κάποια παλιότερα USB 2.0 του έριχναν στ'αυτιά.

Στους Φωτογράφους δίπλα δεν είδα κάποιο νήμα με κάρτες μνήμης.

υπαρχει καποια ρυθμιση στο android , που ν αποθηκευει οτιδηποτε (media-εφαρμογες κλπ), εξ ορισμου, στην εξωτερικη καρτα sd και οχι στην εσωτερικη μνημη ?

οι sd καρτες αρχικα (και οι περισσοτερες συσκευες) υποστηριζαν μεχρι 32gb (microSD HC) , argotera βγηκαν οι νεοτερες microSD ΧC poy uevrhtika yposthrizoyn mexri 2 ΤΒ!
Ειναι πιο γρηγορες και πιο ακριβες... ομως πρεπει να τις υποστηριζουν οι συσκευες.
Αυτες που εχω εγω δεν τις υποστηριζουν, πρεπει να δεις προσεκτικα κι εσυ τι υποστηριζουν τα tablets κλπ που θα τις βαλεις.

https://www.sdcard.org/consumers/sdxc_capabilities/using_sdxc

υπαρχει καποια ρυθμιση στο android , που ν αποθηκευει οτιδηποτε (media-εφαρμογες κλπ), εξ ορισμου, στην εξωτερικη καρτα sd και οχι στην εσωτερικη μνημη ?

Δυστυχώς για εφαρμογές ΟΧΙ , αλλά για τα διάφορα αρχεία , φώτος , μουσική κλπ σε ρωτάει η εκάστοτε εφαρμογή !!!

Αυτό είναι το μεγάλο αδερφάκι.
Η μια είναι microSD HC και η άλλη microSD ΧC
Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά;
Πάρε για 100% συμβατότητα τις HC . Oi XC είναι πολύ καινούργιες ....

Πάρε για 100% συμβατότητα τις HC . Oi XC είναι πολύ καινούργιες ....

backwards-compatibility.gif

Δυστυχώς οι HC είναι μέχρι 32 Gb. Και η ταμπλέτα όμως είναι καινούργια (Tab 3 8.0). Επικοινώνησα με τη Samsung (για το Tab 3 8.0) και μου είπαν (όπως γράφει και το manual βέβαια) ότι η συσκευή υποστηρίζει μέχρι 64 Gb. Δεν ήξεραν περί HC και XC αλλά με λογική επαγωγή συμπέραναν (όπως κι εγώ) ότι:
αφού η συσκευή υποστηρίζει 64 Gb και αφού οι 64άρες είναι XC τότε η συσκευή υποστηρίζει XC.
Σκέφτομαι να πάω με την ταμπλέτα και να ζητήσω από το μαγαζί που θα πάρω την κάρτα, να την δοκιμάσω επί τόπου.

Last edited:

Αυτό είναι το μεγάλο αδερφάκι.
Η μια είναι microSD HC και η άλλη microSD ΧC
Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά;

backwards-compatibility.gif

Δυστυχώς οι HC είναι μέχρι 32 Gb. Και η ταμπλέτα όμως είναι καινούργια (Tab 3 8.0). Επικοινώνησα με τη Samsung (για το Tab 3 8.0) και μου είπαν (όπως γράφει και το manual βέβαια) ότι η συσκευή υποστηρίζει μέχρι 64 Gb. Δεν ήξεραν περί HC και XC αλλά με λογική επαγωγή συμπέραναν (όπως κι εγώ) ότι:
αφού η συσκευή υποστηρίζει 64 Gb και αφού οι 64άρες είναι XC τότε η συσκευή υποστηρίζει XC.
Σκέφτομαι να πάω με την ταμπλέτα και να ζητήσω από το μαγαζί να δοκιμάσω την κάρτα επί τόπου.
Ναι αλλά ο υπολογιστής σου ΕΧΕΙ αναγνώστη καρτών SD XC ;;; Θα πρέπει να πληρώσεις έναν εξωτερικό αναγνώστη κατών , και όπως δείχνει και το σχεδιάγραμμα που ανέβασες δεν ΘΑ ΈΧΕΙς ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑ ME Άλλες συσκευές , άκουμε και πάρε την απλή HC .

Π.χ. έρχeσε σπίτι μου και θέλεις να σου περάσω ένα αρχείο απο τον υπολογιστή μου που έχει αναγνωση κάρτας SD αλλά όχι SD XC τι κάνουμε ;;;

Ναι αλλά ο υπολογιστής σου ΕΧΕΙ αναγνώστη καρτών SD XC ;;; Θα πρέπει να πληρώσεις έναν εξωτερικό αναγνώστη κατών , και όπως δείχνει και το σχεδιάγραμμα που ανέβασες δεν ΘΑ ΈΧΕΙς ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑ ME Άλλες συσκευές , άκουμε και πάρε την απλή HC .

Π.χ. έρχeσε σπίτι μου και θέλεις να σου περάσω ένα αρχείο απο τον υπολογιστή μου που έχει αναγνωση κάρτας SD αλλά όχι SD XC τι κάνουμε ;;;

Λύσεις υπάρχουν:
bc94af0ca8541ec2a10fc84af2be2488.jpg

Η συμβατότητα με άλλες συσκευές δεν με ενδιαφέρει. Την κάρτα τη θέλω ουσιαστικά σαν έναν επιπλέον σκληρό δίσκο στη συσκευή για αύξηση χωρητικότητας.
Αν έρθω σπίτι σου θα φέρω και ένα απλό στικάκι ή θα θυμηθώ τη συμβουλή του Τάσου για WiFi :smile:

Παιδιά εννοείται ότι δεν θα το ρισκάρω. Μόνο αν με αφήσουν να τη δοκιμάσω ή αν βεβαιωθώ από διαδικτυακή έρευνα, θα πάρω 64άρα.

Η λύση για να περάσει κάποιος ένα ebook ή pdf στο ipad είναι πολύ απλή.
Το στέλνει με επισυναπτόμενο αρχείο στο email που έχει στο ipad περασμένο και μετά ανοίγει το επισυναπτόμενο αρχείο με το ibooks και είναι έτοιμος.