Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Θα βοηθουσε μια φωτογραφια απο τον θερμοσιφωνα που εχεις, το γραφω γιατι ο θειος μου εβαλε θερμοσιφωνα που ηταν για οριζοντιος ορθιο με αποτελεσμα να μην μπορει να γινει σωστη εξαερωση με αποτελεσμα να εχει πολυ λιγο νερο και αυτο να κοχλαζει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κανονικα για ασφαλεια δεν πρεπει να το βαλει πανω απο το 60 ασχετα αν μπορει να εχει και μεχρι το 90

Ναι είναι συχνό λάθος όταν δεν ξέρουν. Ο θείος σου παίρνει τώρα ζεστό νερό απο το ίδιο υψομετρικά σημείο που μπαίνει και το κρύο νερό. Δηλαδή αν απο 20 βαθμούς, ζεσταίνει το νερό στους 60, αυτός κάνει μπάνιο με 40...

Re: Απάντηση: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Θα βοηθουσε μια φωτογραφια απο τον θερμοσιφωνα που εχεις, το γραφω γιατι ο θειος μου εβαλε θερμοσιφωνα που ηταν για οριζοντιος ορθιο με αποτελεσμα να μην μπορει να γινει σωστη εξαερωση με αποτελεσμα να εχει πολυ λιγο νερο και αυτο να κοχλαζει.

Κανονικα για ασφαλεια δεν πρεπει να το βαλει πανω απο το 60 ασχετα αν μπορει να εχει και μεχρι το 90

θα ανεβάσω φωτογραφία θερμοσιφωνα & πίνακα μόλις πάω σπίτι.
πάντως το νερό βγαίνει καυτό δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το κοχλάζει.

θα δω και πόσα λίτρα είναι.

Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

αντε και αλλαξα θερμοσίφωνα και πήρα εναν με 120 λιτρα.
αν δεν μου φτάνει το ζεστό νερό τι κάνουμε;
πόση ώρα θέλει για να ξαναζεστάνει;
αν θέλω να πλένω κανα πιάτο;
επισης δεν μου λύνει το πρόβλημα του να ανοίγει απο το μπάνιο και όχι απο τον πίνακα.

Αν κάνεις μόνο εσύ μπάνιο, 80 λίτρα είναι υπεραρκετά. Εκτός αν κάθεσαι μια ώρα και είσαι και μερακλής.

αντε και αλλαξα θερμοσίφωνα και πήρα εναν με 120 λιτρα.
αν δεν μου φτάνει το ζεστό νερό τι κάνουμε;
πόση ώρα θέλει για να ξαναζεστάνει;
αν θέλω να πλένω κανα πιάτο;
επισης δεν μου λύνει το πρόβλημα του να ανοίγει απο το μπάνιο και όχι απο τον πίνακα.

Απλά ανεβάζεις τη θερμοκρασία του θερμοστάτη ,την πηγαίνεις π.χ στους 75 βαθμούς έτσι ώστε να καταναλώνεις λιγότερο περιεχόμενο από το θερμοσίφωνα και περισσότερο κρύο νερό για την ανάμειξη
Το να βάλεις διακόπτη για τον θερμοσίφωνα στο μπάνιο ,απλά είναι έγκλημα Ελπίζω να ριζωθεί βαθιά μέσα σου και να το ξεχάσεις οριστικά
Και μια που θα ασχοληθείς με όλα αυτά κοίταξε μήπως η γείωση του σπιτιού καταλήγει σε πλαστικό σωλήνα

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι οι λέβητες αερίου που είναι 24kw είναι μια χαρά σα ταχυθερμοσίφωνες...
Με τον ηλεκτρικό τον 3-4-5kw πού πας ρε καραμήτρο... Άμα δε μπει δεκάρης χαίρι δε βλέπω :)
Το οποίο σημαίνει αύξηση ισχύος στη ΔΕΗ και τριφασικό κλπ κλπ.
Εγώ θα λεγα άστο καλύτερα.
Καλά στο μπάνιο πόση ώρα κάνεις? Να κλείνεις το νερό. Να μην το αφήνεις να τρέχει. Σπάταλε.
Και να μην ακούς τον bios που προτείνει με βρεγμένα μαλλιά, χέρια, πόδια και λοιπά, ζωσμένος την πετσέτα να βάζεις χέρι στον πίνακα του κάποτε που έχεις σπίτι. Στα λέει για να γνωρίσει τις φίλες σου στην κηδεία σου.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Απλά ανεβάζεις τη θερμοκρασία του θερμοστάτη ,την πηγαίνεις π.χ στους 75 βαθμούς έτσι ώστε να καταναλώνεις λιγότερο περιεχόμενο από το θερμοσίφωνα και περισσότερο κρύο νερό για την ανάμειξη
Το να βάλεις διακόπτη για τον θερμοσίφωνα στο μπάνιο ,απλά είναι έγκλημα Ελπίζω να ριζωθεί βαθιά μέσα σου και να το ξεχάσεις οριστικά
Και μια που θα ασχοληθείς με όλα αυτά κοίταξε μήπως η γείωση του σπιτιού καταλήγει σε πλαστικό σωλήνα

δεν υπάρχει γείωση στον πίνακα, αυτό μου το είχε πει ο ηλεκτρολόγος.
εχω 2 ups και ειναι πάντα σε under voltage οταν ανοίγω θερμοσίφωνα ή κανα θερμαντικό/κλιματιστικο. καμια φορά και χώρις καμιά συσκευη να καταναλώνει ρεύμα στο σπίτι.
οπως κατάλαβες το σπίτι και οι εγκαταστασεις του ειναι τουλαχιστον πριν την λίθινη εποχή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

δεν γίνεται να μην έχει γείωση... Εγκατέλειψε το σπίτι αμέσως...

...Και να μην ακούς τον bios που προτείνει με βρεγμένα μαλλιά, χέρια, πόδια και λοιπά, ζωσμένος την πετσέτα να βάζεις χέρι στον πίνακα του κάποτε που έχεις σπίτι. Στα λέει για να γνωρίσει τις φίλες σου στην κηδεία σου.

Χωρίς γείωση δεν θα το αποφύγουμε
Η τραγική στιγμή κάνει τις γυναίκες πιό ευάλωτες και έχουν ανάγκη στήριξης.

Αν κάνεις μόνο εσύ μπάνιο, 80 λίτρα είναι υπεραρκετά. Εκτός αν κάθεσαι μια ώρα και είσαι και μερακλής.

Πραγματι τα 80 λιτρα ειναι μια χαρα και το λεω εγω που οταν κανω μπανιο πανε κατω στα πεθερικα οι υπολοιποι για την αναγκη τους και κανω με καφτο δεν βλεπεις τιποτα μεσα στο μπανιο απο τον ατμο.

Ο παλιος ηλιακος που ειχα που ηταν για τα μπαζα τον Χειμωνα ακομα και με 5 μερες ηλιο δεν ειχε ζεστο νερο και για να μην βαζω με ρευμα να ζεστανει 160 λιτρα και επειδη δεν ειχα λεφτα για αλλον ειχα βαλει εναν 80 λιτρα κανονικο θερμοσιφωνα.

Πραγματι τα 80 λιτρα ειναι μια χαρα και το λεω εγω που οταν κανω μπανιο πανε κατω στα πεθερικα οι υπολοιποι για την αναγκη τους και κανω με καφτο δεν βλεπεις τιποτα μεσα στο μπανιο απο τον ατμο.

Ο παλιος ηλιακος που ειχα που ηταν για τα μπαζα τον Χειμωνα ακομα και με 5 μερες ηλιο δεν ειχε ζεστο νερο και για να μην βαζω με ρευμα να ζεστανει 160 λιτρα και επειδη δεν ειχα λεφτα για αλλον ειχα βαλει εναν 80 λιτρα κανονικο θερμοσιφωνα.

Εν τω μεταξύ, το να πάει η θερμοκρασία απο τους 20 στους 60, κοστίζει πχ 1Ε, απο τους 60 στους 70 κοστίζει τα τριπλά και απο εκει και πάνω το χάος...
(Στο περίπου... θέλω να δείξω την μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

δεν γίνεται να μην έχει γείωση... Εγκατέλειψε το σπίτι αμέσως...

Χωρίς γείωση δεν θα το αποφύγουμε
Η τραγική στιγμή κάνει τις γυναίκες πιό ευάλωτες και έχουν ανάγκη στήριξης.

γιαυτο και εγώ μένω εκεί.. ζω επικίνδυνα και αυτό τις σαγηνευει..
σοβαρα τωρα, το σπιτι ΔΕΝ εχει γείωση.
εχει ομως πολύ ανεκτικούς γείτονες (και αλλα καλά) που δύσκολα θα βρεις.

Εν τω μεταξύ, το να πάει η θερμοκρασία απο τους 20 στους 60, κοστίζει πχ 1Ε, απο τους 60 στους 70 κοστίζει τα τριπλά και απο εκει και πάνω το χάος...

αρα το ρυθμίζουμε στους 60 με 70 βαθμους!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

δεν υπάρχει γείωση στον πίνακα, αυτό μου το είχε πει ο ηλεκτρολόγος.
εχω 2 ups και ειναι πάντα σε under voltage οταν ανοίγω θερμοσίφωνα ή κανα θερμαντικό/κλιματιστικο. καμια φορά και χώρις καμιά συσκευη να καταναλώνει ρεύμα στο σπίτι.
οπως κατάλαβες το σπίτι και οι εγκαταστασεις του ειναι τουλαχιστον πριν την λίθινη εποχή.

Οι παλιές εγκαταστάσεις είχαν όλες γείωση και φυσικά έχουν και οι καινούργιες ,το ερώτημα είναι που καταλήγει η γείωση
Πως γίνεται να καταναλώνει ρεύμα χωρίς συσκευή ; το έλεγξες από το ρολόι της ΔΕΗ ,γιατί αν εκείνο γυρίζει χωρίς κατανάλωση στο σπίτι ,τότε μάλλον θέλει ψάξιμο

Γείωση πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει.

Αν δεν είχε γείωση θα έπεφτε η ασφάλεια του ρολογιού... όχι στον πίνακα. Αρα απο τον πίνακα και πίσω, υπάρχει γείωση.

Κάτι άλλο θα του είπε ο ηλεκτρολόγος, για κάποιο άλλο θέμα και δεν θα το κατάλαβε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Οι παλιές εγκαταστάσεις είχαν όλες γείωση και φυσικά έχουν και οι καινούργιες ,το ερώτημα είναι που καταλήγει η γείωση
Πως γίνεται να καταναλώνει ρεύμα χωρίς συσκευή ; το έλεγξες από το ρολόι της ΔΕΗ ,γιατί αν εκείνο γυρίζει χωρίς κατανάλωση στο σπίτι ,τότε μάλλον θέλει ψάξιμο

η γειωση καταλήγει κάτω στο εδαφος/πεζοδρόμιο στο οποιο ομως με ενημέρωσαν οτι ΔΕΝ ειναι συνδεμένος με τον πίνακα μου ή τουλάχιστον με την ασφάλεια του θερμοσίφωνα. κατι τέτοιο.
2 ηλεκτρολόγοι μου το ειπαν.

θα βγάλω φωτογραφία και τα UPS με χρήση πχ θερμοσίφωνα για να καταλάβεις τι εννοώ.

μεχρι πόσα KW σηκώνει το μονοφασικό;
πχ μπορώ να έχω 8,5KW ή 9,5KW;

είναι και σχετικά όμορφα τα παραπάνω

Last edited:
Οχι... 8 ή 9 kw είναι το σύνολο που δίνει η ΔΕΗ για μονοφασική παροχή... Παραπάνω πέφτει η ασφάλεια στο ρολόι σου. Κάνε τις προσθέσεις με τις άλλεσ συσκευές του σπιτιού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

...

Παναθεμα σε.
Χαιεντας ακομα και στο πλυσιμο των πιατων εισαι εσυ.
Ζω για την ωρα και τη στιγμη που θα ασχοληθεις με το σπορ του δικαναλου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

η γειωση καταλήγει κάτω στο εδαφος/πεζοδρόμιο στο οποιο ομως με ενημέρωσαν οτι ΔΕΝ ειναι συνδεμένος με τον πίνακα μου ή τουλάχιστον με την ασφάλεια του θερμοσίφωνα. κατι τέτοιο.
2 ηλεκτρολόγοι μου το ειπαν.

θα βγάλω φωτογραφία και τα UPS με χρήση πχ θερμοσίφωνα για να καταλάβεις τι εννοώ.

μεχρι πόσα KW σηκώνει το μονοφασικό;
πχ μπορώ να έχω 8,5KW ή 9,5KW;

To ότι η γείωση καταλήγει στο έδαφος είναι πολύ καλό ,το γιατί δεν είναι συνδεμένη με τη παροχή σου είναι το παράξενο
Επ ευκαιρία ,όταν συνδεθεί φρόντισε να ποτίζεις και τό έδαφος όπου είναι η γείωση [πολύ παλιά συνταγή]

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφων

Παναθεμα σε.
Χαιεντας ακομα και στο πλυσιμο των πιατων εισαι εσυ.
Ζω για την ωρα και τη στιγμη που θα ασχοληθεις με το σπορ του δικαναλου!

το μαυρο ταιριάζει και με τον JVC.

δικαναλο ε;
σε αλλη ζωη.
εκτος και αν με χτυπήσει κανα ρεύμα στο μπάνιο.

Τα περισσότερα,πολύ παλιά σπίτια συνήθως από την κατασκευή τους,δεν είχαν καλώδιο γείωσης προς τον μετρητή της ΔΕΗ.
Είχαν καλώδιο γείωσης τοπικά στην ηλ.κουζίνα,από τις κοντινές μεταλλικές σωλήνες ύδρευσης κάτω από τον νεροχύτη και τοπικά στις μεταλλικές σωληνώσεις του ηλ.θερμοσίφωνα,που γείωναν ζεστό,κρύο.
Πολλές φορές βέβαια υπάρχει και ένα καλώδιο,μικρής διατομής 1,5mm2,από το ηλεκτρολογικό κουτί σύνδεσης της ηλ.κουζίνας πρός τον ηλ.πίνακα,για να πάρουν γείωση και κάποιες άλλες πρίζες, όπως πλυντηρίου και ευρύτερου χώρου της κουζίνας.
Αν υπάρχει καλώδιο γείωσης στο σπίτι που οδεύει μέχρι το έδαφος θα πρέπει να καρφωθεί ένα η περισσότερα ηλεκτρόδια γείωσης, από κάποιον ηλεκτρολόγο,αν υπάρχει βέβαια κάπου έστω και λίγο χώμα και θα πρέπει να μετρηθεί με ειδικό όργανο μέτρησης.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις βέβαια, είναι να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να τοποθετήσει στον ηλ.πίνακα ένα ρελέ διαρροής αν δεν υπάρχει,οπωσδήποτε,μέχρι να δείς τι θα κάνεις με το θέμα της γείωσης.
Αυτό πρέπει να γίνει απαραίτητα πρίν προχωρήσεις σε λύσεις για το ζεστό νερό που ψάχνεις.
Είναι θέμα μεγάλης ζωτικής ασφάλειας.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

...............................................................................
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις βέβαια, είναι να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να τοποθετήσει στον ηλ.πίνακα ένα ρελέ διαρροής αν δεν υπάρχει,οπωσδήποτε,μέχρι να δείς τι θα κάνεις με το θέμα της γείωσης.
Αυτό πρέπει να γίνει απαραίτητα πρίν προχωρήσεις σε λύσεις για το ζεστό νερό που ψάχνεις.
Είναι θέμα μεγάλης ζωτικής ασφάλειας
.
Ακριβώς αυτό. -bye-