Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Re: Απάντηση: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Ρε auteur, θα μας τρελάνεις... Ξένο σπίτι λες είναι. Εσύ θα πληρώσεις εγκατάσταση αερίου ?

κοιτα, με τοσα που πληρωσα μεχρι τωρα ισως την εβαζα κιολας..
εχω περασει απο αεροθερμα, θερμοπομπους, ξυλοσομπα..
σομπα πελλετ (αυτη εχω τωρα) + ενα ακομα ενα κλιματιστικο που περασα το καλοκαιρι.

αν ειναι καλή η τιμη, μπορει να πληρωσω εγω την εγκατασταση, και να μην της πληρωνω το ενοικιο για εως οτου εξωφληθει ολο το ποσο.

ισως πρεπει να ψάξω αλλο σπιτι.. αλλα ειμαι και ειδικη περιπτωση..

Καλή τύχη τότε, με τον ιδιοκτήτη... :)

ευχαριστω :)
γνωριζεις μηπως χοντρικά, το κοστος;
αν ειναι μεχρι 2000 οκ, αλλα νομιζω ειναι τουλάχιστον τα διπλασια.

Οχι, έχω άγνοια απο φυσικό αέριο.

Αν είναι να δώσεις 2000+, δώσε κάτι παραπάνω κι αγόρασε το σπίτι, πρώτα... :)))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

ευχαριστω :)
γνωριζεις μηπως χοντρικά, το κοστος;
αν ειναι μεχρι 2000 οκ, αλλα νομιζω ειναι τουλάχιστον τα διπλασια.

Αν δεν υπάρχει προηγούμενη εγκατάσταση καλοριφέρ ,είναι περισσότερα από 2.000 ,ανάλογα και με τα σώματα που θα χρειαστεί

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Αν δεν υπάρχει προηγούμενη εγκατάσταση καλοριφέρ ,είναι περισσότερα από 2.000 ,ανάλογα και με τα σώματα που θα χρειαστεί

φυσικα και ΔΕΝ υπαρχει. μιλαμε για νεοκλασικο 60+ χρονων

Δεν πιστευω να δεχτει ο νοικοκυρης να κανεις εγκατασταση 2000 ευρω και να τα κρατας απο τα νοικια. Να σκεφτεις σε φιλο που μενει σε παλιο σαν το δικο σου ζητησε να κανει μια τρυπα για να βαλει μπουρι για ξυλοσομπα και του ειπε οχι.

Αλλα και παλι να δεχτει να φτιαξετε καποιο χαρτι και οχι στα λογια γιατι εσυ μπορει να κανεις την εγκατασταση και μετα να σου πει μα μου σου του το θελω το σπιτι φυγε.
Οταν ημουν μικρος μας ετυχε περιπτωση σαν αυτη βαψαμε ολο το σπιτι φτιαξαμε υδραυλικα και ηλεκτρικα και μετα δεν δεχοταν να τα κρατει ο πατερας μου απο το νοικι οπως ειχαν συμφωνησει.

Μερικοι το βρισκουν και σαν δικαιολογια και σου λενε ενταξει φτιαξε αυτο που θελεις να φτιαξεις αλλα εσυ θα το χαρεις εγω γιατι να το πληρωσω; ασχετα αν αυτο που θα φτιαξεις οταν θα φυγεις δεν μπορεις να το παρεις μαζι σου.

εχω απολυτη ελευθερια σε τροποποιησεις..
εχω τρυπησει 2 τοιχους για να βαλω την οθονη να στηριζεται απο τοιχο σε τοιχο,
εχω βαψει τοιχους και ταβανι μαυρο,
εχω τρυπησει ολους τους τοιχους και εχω κανει κυκλικο δικτυο σε ολο το σπιτι
περασα γραμμη τηλεφωνου
εβαλα ζεστο νερο στην κουζινα
εβγαλα βρυση στην ταρατσα (~40τμ, πολυ καλη φαση για BBQ & home cinema με 150" οθονη απο μελαμινη, ειναι στα επομενα project)
κ.α.
γενικα της το "εφτιαξα" λιγο.

Το λίγο μ'αρέσει!
Αφού στο επιτρέπει,είσαι από τους τυχερούς!

μεταξυ μας...
τα περισσότερα δεν τα γνωριζει :p
ενταξει, εκτος απο τα 2 πρωτα, ολα τα αλλα, δίνουν περισσότερη αξία στο ακινητο.

και αν το νοικιασει φιλος του audio/video θα εκτιμησει και τα πρώτα 2.
:p

Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

εχω απολυτη ελευθερια σε τροποποιησεις..
εχω τρυπησει 2 τοιχους για να βαλω την οθονη να στηριζεται απο τοιχο σε τοιχο,
εχω βαψει τοιχους και ταβανι μαυρο,
εχω τρυπησει ολους τους τοιχους και εχω κανει κυκλικο δικτυο σε ολο το σπιτι
περασα γραμμη τηλεφωνου
εβαλα ζεστο νερο στην κουζινα
εβγαλα βρυση στην ταρατσα (~40τμ, πολυ καλη φαση για BBQ & home cinema με 150" οθονη απο μελαμινη, ειναι στα επομενα project)
κ.α.
γενικα της το "εφτιαξα" λιγο.

Ετσι ειχε κανει και ο πατερας μου στο δωματιο του αλλα οχι με μπογια αλλα με καπνιλα απο μια ξυλοσομπα που ειχε και μολις το ειδε ο σπιτονοικοκυρης επαθε 5 εγκεφαλικα :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

μεταξυ μας...
τα περισσότερα δεν τα γνωριζει :p
ενταξει, εκτος απο τα 2 πρωτα, ολα τα αλλα, δίνουν περισσότερη αξία στο ακινητο.

και αν το νοικιασει φιλος του audio/video θα εκτιμησει και τα πρώτα 2.
:p

Ολα αυτά καλά είναι ,για τις γειτόνισες δε λές κουβέντα ...
Το αποφεύγεις επιμελώς

Screen_Shot_2016_12_03_at_18_12_17.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

solcore_data.jpg

το παρακατω με εψησε αρκετα, και δεν ειναι ακριβο.

Ετσι ειχε κανει και ο πατερας μου στο δωματιο του αλλα οχι με μπογια αλλα με καπνιλα απο μια ξυλοσομπα που ειχε και μολις το ειδε ο σπιτονοικοκυρης επαθε 5 εγκεφαλικα :flipout:

Πολύ ζωηρός ήταν ο πατέρα σου

Πολύ ζωηρός ήταν ο πατέρα σου
Ηταν αρκετα :2thumb22sup:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως ταχυθερμαντηρας χωρις γειωση το βλεπω πολυ επικινδυνο. Εγω που εχω ηλιακο στην ταρατσα με καλη γειωση τις μερες που δεν εχει ζεστο η ειναι χλυαρο και πρεπει να του δωσω ρευμα παντα κανουμε μπανιο αφου κλεισουμε το ρευμα.

Εννοείται ότι πρώτα θα φροντίσω το θέμα της γείωσης. Ίσως με βοηθήσουν σε αυτό και οι καλοί μου γείτονες

Μία άλλη λύση που μου προτάθηκε απο φίλο, είναι φτηνός ηλιακός θερμοσιφωνας (200-300 ) αξίζουν;

Οχι γιατι δεν ειναι μονο ποσο κανει ο ηλιακος που με 200-300 παιρνεις καζανι που βραζεις φασολαδα θελεις τουλαχιστον 600 για κατι καλο αλλα θελεις υδραυλικο να σου τραβηξει γραμμες νερου στην ταρατσα που σιγουρα δεν εχεις.

Μολις ειδα οτι θερμοσιφωνα 100 λιτρα αγοραζεις με 100 ευρω και οπως ειπαμε αυτος που εχεις ηταν 60 λιτρα γιατι πλεον δεν θα ειναι ουτε 50 με τα αλατα που θα εχει μεσα.

Λογικα πρεπει να μιλησεις πρωτα με τον νοικοκυρη σου γιατι ισως να μην θελησει ουτε στον απλο θερμοσιφωνα να συμβαλει και να σου πει μια χαρα δουλευει γιατι οι περισσοτεροι μονο λεφτα θελουν να παιρνουν και αν τους πεις οτι πρεπει να βιδωθει μια βιδα το ριχνουν στο καλαματιανο. :flipout:

Εννοείται ότι πρώτα θα φροντίσω το θέμα της γείωσης. Ίσως με βοηθήσουν σε αυτό και οι καλοί μου γείτονες

Μία άλλη λύση που μου προτάθηκε απο φίλο, είναι φτηνός ηλιακός θερμοσιφωνας (200-300 ) αξίζουν;

Στο γράφω με κάθε επιφύλαξη
Υπάρχουν καυστήρες αερίου που λειτουργούν και με βουτάνιο -προπάνιο .Μπορείς να βρείς κάποιον επισκευασμένο και να τον τοποθετήσεις στο μπαλκόνι για αποκλειστική χρήση θερμού νερού,με μια φιάλη βουτανίου -προπανίου Νομίζω το κόστος θα βγεί κάπου στα 500
Με κάθε επιφύλαξη όμως