Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Ότι λύση και αν βρω, δεν θέλω να ξεφύγω από τα ~200 (ταβάνι 300 με τα περαστικα)

Δωσε 100 ευρωπουλα βαλε εναν 100αρη θερμοσιφωνα και εισαι αρχοντας τζαμπα προσπαθεις να ξοδευτεις και να παιδευτεις για ξενο σπιτι.:singer:

Την περασμένη εβδομάδα έμεινα για 2 ημέρες σε συγγενικό σπίτι στην Λάρισα.Όταν ζήτησα να κάνω μπάνιο και ρώτησα αν έχει ζεστό νερό,ο θείος μου είπε πριν μπω στο μπάνιο να πατήσω το κουμπί σε εναν διακόπτη έξω από αυτό και να μπώ.
Σε λιγότερο από ένα λεπτό έκανα το μπανάκι με ζεστό νερό.
Τι στα διάλα ήταν αυτό,δεν ρώτησα.
Αέριο πάντως δεν έχει,καλοριφέρ δεν έχει και πουθενά στο μπάνιο δεν υπήρχε κάποιο κουτί να μοιάζει με ταχυθερμοσίφωνα.
Θα τον ρωτήσω αύριο και θα το μεταφέρω.

Υπάρχουν ταχυθερμαντήρες/ταχυθερμοσιφωνες που το μηχάνημα που ζεσταίνει το νερό είναι σε άλλο χώρο πχ παταρι, σοφίτα, υπόγειο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν μάθεις τι ακριβώς ηταν, ενημέρωσε μας.

Και ενα βίντεο για το τι πρέπει να εξασφαλισουμε πριν τοποθετησουμε ταχυθερμαντήρα/electric shower

https://youtu.be/fcOU8OyNZl8

Απάντηση: Re: Επιλογή ταχυθερμαντήρα - ταχυθερμοσίφωνα

Υπάρχουν ταχυθερμαντήρες/ταχυθερμοσιφωνες που το μηχάνημα που ζεσταίνει το νερό είναι σε άλλο χώρο πχ παταρι, σοφίτα, υπόγειο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν μάθεις τι ακριβώς ηταν, ενημέρωσε μας.

Και ενα βίντεο για το τι πρέπει να εξασφαλισουμε πριν τοποθετησουμε ταχυθερμαντήρα/electric shower

https://youtu.be/fcOU8OyNZl8

Μιλαει για παροχη 80Α στο σπιτι. Ειδα εχει αυτοματη ασφαλεια 32Α στο πινακα, σχεδον οση ειναι η παροχη σε ενα μεσο ελληνικο σπιτι με 1φ παροχη.
Οποτε για ενα αξιολογο ρευμα χρειαζεται τουλαχιστον ενισχυμενη παροχη για 1Φ ( που δινει 12kva-50A ασφαλεια) ή τριφασικη για τριφασικο ταχυθερμαντηρα.
Οσους ταχυθερμαντηρες εχω δει μεχρι τωρα σε χρηση, ειτε κατουρουσαν χλιαρο-ζεστο νερο ειτε ηταν πολυ μεγαλοι σε ισχυ που σημαινει πως αν εκεινη τη στιγμη δουλευε μια αλλη μεγαλη καταναλωση θα ειχαμε θεμα.

Σήμερα ήρθε ο ηλεκτρολόγος

Αυτά που έμαθα..

1) είμαι πολύ τυχερός που γραφω
2) είμαι παρανομος (εντάξει, όχι εγώ αλλά το σπίτι της σπιτονοικοκυρας)
3) ξεχνάω τους ταχυθερμαντήρες, εκτός και αν θέλω να γίνω Electric dragon 80.000 V.
4) το σπίτι* έχει ουδετερογειωση σε κουζίνα θερμοσιφωνα αλλά και στις πριζες σουκο. Το οποίο είναι πλέον παράνομο και έχει καταργηθεί.

*συζητήσιμος ο χαρακτηρισμός

Τόσο επικίνδυνο είναι αυτό το 4;

Ουσιαστικά όλα τα σπίτια που είναι αρκετών δεκατιων, έχουν ουδετερογειωση. Η πολυκατοικία που είμαι τώρα πρέπει να είναι 80+ χρόνων και όχι 60+ που ανέφερα.

5) τελικά αυξησαμε την θερμοκρασία του θερμοσιφωνα, απο 40 βαθμούς, σε 75 και ευελπιστώ να λυθεί το πρόβλημα του κρύου μπάνιου.

6) ΠΑΝΤΑ να μπαίνουμε στην ντουζιέρα με κλειστό το θερμοσιφωνα. Ειδικά σε σπίτια με ουδετερογειωση.

Last edited:
Να σε ρωτήσω είδες ο ηλεκτρολόγος που ήρθε αν έκανε μέτρηση με μηχάνημα σε κάθε πρίζα του σπιτιού;

Ναι έκανε σε 2 πριζες. Εκεί μου είπε ότι τελικά έχω ουδετερογειωση και στις πριζες. Μέχρι τότε μου έλεγε ότι είχα ουδετερογειωση ΜΟΝΟ στο θερμοσιφωνα και ίσως στην κουζίνα.

Όταν αναβαμε τον θερμοσιφωνα έπεφτε η ταση κατα 20-40 v

Μου είπε ότι η χαμηλότερη τάση δεν χαλάει τα μηχανήματα (έχω ενισχυτή, sub κτλ). Είναι έτσι;

Last edited:
Δεν τα χαλάει αλλά δεν είναι και καλό.
Το θέμα είναι ότι όταν γενικά είναι σε κακή κατάσταση όλα, δεν υπάρχουν γειώσεις τα καλώδια είναι παλιά με κόπωση, οι ασφάλειες παλιές, ο διαρροής παλιός, όλα αυτά αθροιστικά κάποια στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν ένα απρόβλεπτο πολύ επικίνδυνο γεγονός.

Η ηλεκτροπληξία είναι ένα πράγμα που δεν σε προετοιμάζει κάτι δεν υπάρχουν ορατά σημάδια.

Σήμερα ήρθε ο ηλεκτρολόγος

Αυτά που έμαθα..

1) είμαι πολύ τυχερός που γραφω
2) είμαι παρανομος (εντάξει, όχι εγώ αλλά το σπίτι της σπιτονοικοκυρας)
3) ξεχνάω τους ταχυθερμαντήρες, εκτός και αν θέλω να γίνω Electric dragon 80.000 V.
4) το σπίτι* έχει ουδετερογειωση σε κουζίνα θερμοσιφωνα αλλά και στις πριζες σουκο. Το οποίο είναι πλέον παράνομο και έχει καταργηθεί.

*συζητήσιμος ο χαρακτηρισμός

Να φανταστω οτι ρελε διαρροης δεν θα εχει ο πινακας...

Οταν πεφτει η ταση λογω θερμοσιφωνα καπου υπαρχει διαρροη, οπου αυτη η διαρροη μπορει να ειναι μεσα στην καλωδιωση του σπιτιου μπορει να ειναι και στο ρολοι το οποιο προφανως δεν θα ειναι γειωμενο σωστα...
Για τα μηχανηματα οταν υπαρχει πτωση τασης τραβανε περισσοτερο ρευμα για να βγαλουν την ισχυ τους, οποτε καποια στοιχεια καταπονουνται και ανεβαζουν θερμοκρασια...