Επιλογή τελικού

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Εν μεσω πολλων σκεψεων για αναβαθμισεις συστηματος (οι σκεψεις και το ψαξιμο ειναι η καλυτερη περιοδος τελικα) λεω ν' αναβαθμισω, μεταξυ αλλων, και τα μπροστινα ηχεια του 5καναλου συστηματος μου τα οποια ειναι οντως πολυ budget. Ομως καταλαβαινω οτι ο av ενισχυτης μου (pioneer vsx-d2011) δεν θα μπορει να οδηγησει επαρκως καπως 'καλυτερα' ηχεια (ας πουμε των 2000-3000 ευρω δαπεδου) τα οποια θα παιζουν και μονα τους για μουσικη 2καναλη. Για την επιλογη ηχειων θα τα... πουμε αργοτερα...

Για τον av δεν σκεφτομαι απολυτως τιποτα ακομα μιας και ειναι απο τα πιο τιμια μηχανακια (best buy στην εποχη του) και με συνοδευει απο το 2003 αβασανιστα...

Το θεμα μου ειναι λοιπον αυτο, να παω σε 2καναλο τελικο μονο για τα μπροστινα και ν' αφησω στον av τα υπολοιπα η αξιζει να παω σε 5καναλο τελικο? Με τι budget? Βεβαια για τον πιο τελικο μετα την αναβαθμιση των ηχειων φανταζομαι...σωστα?

Ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοηθεια σας.

Ποιά είναι τα ηχεία σου , τι ευαισθησία ´´εχουν? , ποιά ηχεία front θέλεις να πάρεις , και περίπου πόσα e θέλεις να δώσεις για τελικό ?
Καλοί και τίμιοι τελικοί είναι οι rotel σαν αυτούς που έχει ο argi.
Σίγουρα μπορεί να σου προτέινει η να σου βρεί φαντάζομαι.

Είχα τον συγκεκριμένο ενισχυτή, ο 5κάναλος είναι υπερβολή, μιας και μπορεί να οδηγήσει άνετα τα πίσω ηχεία. Θα σου πρότεινα 2κάναλο τελικό και ακόμα καλύτερα 3κάναλο.

Ευχαριστω φιλε jomark911 ακομα δεν εχω καταληξει σε ηχεια (οπως λεω αυτο ειναι γι' αργοτερα) απλα η ερωτηση ειναι αν αξιζει να παω σε 5καναλο τελικο η με 2δικαναλο μπορω να κανω εξ' ισου καλα τη δουλεια μου?

Αν θες υποθετικα να πουμε οτι τα οποια ηχεια αγοραστουν θα ειναι δυσκολα φορτια (ετσι ωστε και ευκολα να ειναι στο τελος θα ειμαστε ακομα καλυτερα)
τα υπαρχοντα front ειναι mission m74 , λενε οτι ειναι 91 dbl spl/m/2.83v???

Re: Απάντηση: Επιλογή τελικού

Είχα τον συγκεκριμένο ενισχυτή, ο 5κάναλος είναι υπερβολή, μιας και μπορεί να οδηγήσει άνετα τα πίσω ηχεία. Θα σου πρότεινα 2κάναλο τελικό και ακόμα καλύτερα 3κάναλο.

Δημητρη να φανταστεις οτι προσωρινα και τα 2 πισω τα οδηγει ενας μικρος τελικος 2χ50 τον οποιον ομως θελω ν' αξιοποιησω σε ενα αλλο συστηματακι.

Ευχαριστω φιλε jomark911 ακομα δεν εχω καταληξει σε ηχεια (οπως λεω αυτο ειναι γι' αργοτερα) απλα η ερωτηση ειναι αν αξιζει να παω σε 5καναλο τελικο η με 2δικαναλο μπορω να κανω εξ' ισου καλα τη δουλεια μου?

Αν θες υποθετικα να πουμε οτι τα οποια ηχεια αγοραστουν θα ειναι δυσκολα φορτια (ετσι ωστε και ευκολα να ειναι στο τελος θα ειμαστε ακομα καλυτερα)
τα υπαρχοντα front ειναι mission m74 , λενε οτι ειναι 91 dbl spl/m/2.83v???

Αν είναι έτσι και προτίθεσαι να μείνεις με αυτά ο pioneer θα τα οδηγεί μια χαρά , αρα παίρνεις 2κάναλο τελικό και θα είσαι άρχοντας, έχοντας τον pioneer μόνο για center,surround.

Αν είναι έτσι και προτίθεσαι να μείνεις με αυτά ο pioneer θα τα οδηγεί μια χαρά , αρα παίρνεις 2κάναλο τελικό και θα είσαι άρχοντας, έχοντας τον pioneer μόνο για center,surround.

Οχι βεβαια δε θα μεινω μ' αυτα, γι αυτο και η ολη συζητηση.

Παντως φαινεται οτι ενας 2καναλος (η αντε και 3καναλος) τελικος rotel να μπορει να με καλυψει σε περιπτωση που αγοραστουν απαιτητικα σε ρευμα ηχεια front?

Εαν φίλε μου δεν αποφασίσεις η τουλάχιστον δεν γήρεις προς κάποια ηχεία, τα οποία φαντάζομαι ότι θα τα κρατήσεις αρκετό καιρό, δεν θα μπορέσεις να έχεις μιά ασφαλή απάντηση στο ερωτημά σου.
Πάντως γενικά με την προσθήκη ενός τελικού γιά τα εμπρός ηχεία θα ανασάνεις πραγματικά.

Εγώ πάλι θα πρότεινα τρικάναλο τελικό θεωρώντας ότι σ' ενδιαφέρει το Home cinema και πρόκειται να αγοράσεις εφάμιλλο κεντρικό με τα L,R και όχι απλά να πάρεις ένα οποιοδήποτε κεντρικό για να λες απλά ότι έχεις κεντρικό.

Εγώ πάλι θα πρότεινα τρικάναλο τελικό θεωρώντας ότι σ' ενδιαφέρει το Home cinema και πρόκειται να αγοράσεις εφάμιλλο κεντρικό με τα L,R και όχι απλά να πάρεις ένα οποιοδήποτε κεντρικό για να λες απλά ότι έχεις κεντρικό.

Συμφωνώ με τον Τάσο...ακόμη καλύτερα αφού ο κεντρικός ήχος σε ένα καθώς πρέπει home cinema που θέλει να σέβεται ον εαυτό του, μετράει περισσότερο απο ότι δήποτε άλο.

Υποψηφιοτητες, ειναι και λιγο design biased, ... ξερετε λογω waf:-

-triangle genese quartet
-kef xq40
-pioneer s-3ex

Τα παραπανω θα πρεπει να συνδιαστουν και με καταλληλο κεντρικο βεβαια.

Δεν σας κρυβω βεβαια οτι εχω παντα στο μυαλο μου και τα martin logan
purity τα οποια θα με γλυτωσουν και απο τελικο οντας ενεργα αλλα κατι με το φινιρισμα τους που δεν εχει κανονικο ξυλο με χαλαει λιγο.

Ολα τα παραπανω θα πρεπει να συνδιαστουν και με καταλληλο κεντρικο βεβαια.

Συνολικος χωρος περιπου 45 τμ (ενιαιο σαλονι και κουζινα) για ακροαση περιπου τα 2/3.

Περιμενω τα σχολια σας...

Έχω τα S3ex σε συνδυασμό με 1017 σε παρόμοια τετραγωνικά.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι κάτι άλλο απο ενισχυτές εκτός αν κάνεις πάρτυ κάθε μέρα.

Έχω τα S3ex σε συνδυασμό με 1017 σε παρόμοια τετραγωνικά.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι κάτι άλλο απο ενισχυτές εκτός αν κάνεις πάρτυ κάθε μέρα.

Φιλε mixapapai ευχαριστω.

Αυτος ο 1017 τι αποδοση εχει?

Tα s-3ex ειναι δυσκολα στην τοποθετηση στο χωρο (αποστασεις απο πισω, πλαινους τοιχους κλπ)?

7Χ140
δεν τον έχω τερματίσει
Σταματάω στο -10 (αν δεν κάνω λάθος πάει μέχρι +20) και δεν μπορώ να μιλήσω σε κάποιον που κάθετε δίπλα.
Βέβαια όλα αυτά είναι γούστα
Νομίζω οτι τώρα κοντά θα βγει ο 1018

Για μισο λεπτο, λες τον av pioneer 1017? Εισαι σιγουρος οτι μπορει να οδηγησει σωστα ενα ηχειο σαν το s-3ex που μαλλον θελει αρκετα ρευματα???

Απο τοποθετηση των ηχειων στο χωρο?

Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα.
Όταν ακούω μουσική παίζω στο -20 (μονο τα S3) και όταν βλέπω ταινίες στο -30. Φυσικά με ακούνε μερικά σπίτια παραπερα αλλα Napoli qua
Να σημειώσω οτι το ύψος του δωματίου είναι περίπου 3,5 μέτρα που μας δίνει πολλά κυβικά

Η τοποθέτηση με κούρασε λίγο, αλλά έχω άνετο χώρο και διπλάσια ψήφο για εκείνο το μέρος του σπιτιού οπότε :guitarist:
Να σημειώσω οτι προτιμώ μελωδικά ακούσματα και όχι μπίτ