Επιλογη τηλεφακου για canon

Re: Απάντηση: Επιλογη τηλεφακου για canon

Τον παράγοντα βάρος που λέει παραπάνω ο Σωκράτης και ο Ναθαναήλ μην τον προσπερνάς έτσι αψήφιστα. Ένας 70-200 φ/2.8 έχει σοβαρό και βάρος και κυρίως όγκο στη τσάντα. Θα συμφωνούσα κι εγώ για τον f/4 is, είναι εξαιρετικός φακός. Αλλά δες λιγάκι και τον νέο stm, είναι εξαιρετική επιλογή για τα 300 ευρώ του.

Επειδη εχω δουλεψει και τον canon f4 αλλα και τον f2.8 μιλαμε για τρομακτικη διαφοραστην χρηση λογω βαρους.

Το ενα στοπ δεν θα σου χρειαστει σχεδον ποτε (μιας και μιλαμε για is μοντελα) αλλα το μισο βαρος του f4 κανει την διαφορα.

Έχουν διαφορά στο ξεφοντάρισμα, το 2.8 είναι πάντα 2.8, αλλά ψιλά γράμματα, μπροστά σε τέτοια διαφορά βάρους. Και όγκου στην τσάντα, ακόμη σπουδαιότερο. Κατ' αρχάς δεν χωράει σε όλες τις τσάντες, αλλά και σε εκείνες που χωράει, πιάνει τη μισή τσάντα και μπαίνει μόνος του και όχι φορεμένος στη μηχανή (εκτός εάν μιλάμε για μεγάλες πλάτης ή βαλίτσες).

Α καλα.. Αμα εχουν τετοια διαφορα ογκου (δε τους εχω δει απο κοντα) τοτε τον 2.8 τον ξεχναω..

Με τον canon 70-200 f4 l is θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα πεις πω πω τι φώτο έβγαλα ο φούστης

και μην ακούς μόνο τα παλικάρια παραπάνω που σε συμβουλεύουν καθότι το κατέχουν το άθλημα και με σπασμένο φακό θα βγάλουν φωτογραφία,
άκου κι εμένα που είμαι υπερερασιτέχνης!
Θα τον καταφχαριστηθείς!

edit : υπερερασιτέχνης = οτιδήποτε άλλο εκτός απο σχετικός με την φωτογραφία :D

Last edited:
εγω παντως θα κοιταγα και τον 135/2 σαν εναλακτικη , στα ιδια λεφτα δεν ειναι?:)
οκ μερικες φορες θα χανεις καπιες ληψεις επειδη θα εισαι πολυ κοντα, αλλα ειναι πολυ καλος φακος, αποτι καταλαβα απο τους καλυτερους canon eva:)

Α πα πα.. Δεν ειμαι ακομα για σταθερους!! Ειμαι λιγο τεμπελακος..
Το πηρα αποφαση, θα παω για τον 70-200 f4 is..