Επιλογη τηλεορασης 47,50 ή 55 για home cinema στο σαλόνι- καθιστικό.

Goran

New member
2 February 2013
12
Αφού σας ευχαριστήσω όλους σας για τη σημαντική σας βοήθεια απο τα όσα έχω ήδη διαβάσει στο site, θα ήθελα τις σκέψεις σας σχετικά με τη νέα τηλεόραση που πρόκειται να αγοράσω.
Καταρχάς η αποσταση θέασης θα είναι 2,5-3,2 m. H χρηση θα αφορά σε ελληνικα κανάλια. Ταινίες blu ray και ps3( κυρίως 2K, pro και tennis).
Σκέφτομαι κατα το δυνατόν οικονομικές- value for money επιλογές. Είμαι ανάμεσα στις Panasonic 47et50, 47et5 και 55et5. Μια επιλογη μου θα μπορούσε να είναι (οριακά απο άποψη budget) και η 50gt50, όμως έχουμε έναν περιορισμό στο βάθος του επιπλου που θα τοποθετηθει(30cm) αφενός και αφετέρου το passive 3d της 55et5 μοιάζει πιο ξεκουραστο και κυρίως οικονομικοτερο( για αγορα επιπλέον γυαλιων).
Περιμενω τις σκέψεις σας για τις επιλογές μου αλλα και δικές σας προτάσεις.
Ευχαριστω.

Η χρήση θα γίνεται κυρίως ημέρα ή νύχτα?

Αν πάρεις την ET5 την νύχτα θα βλέπεις γκρι αντί για μαύρο , ομοίως η GT50 την ημέρα θα έχει πρόβλημα (ανάλογα και με τα παράθυρα/κουρτίνες βέβαια).

Οπότε ανάλογα με τις απαιτήσεις σου κρίνεις και αποφασίζεις.

Αν παίζεις πολλές ώρες καθημερινά κοιτάζεις μόνο προς LCD. Διαφορετικά, μια plasma στις 50" είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, αν η περισσότερη χρήση αφορά θέαση τηλεοπτικού προγράμματος μπορείς να βολευτείς και με λύσεις φθηνότερες από αυτές που έχεις ήδη ξεχωρίσει.

Yperion, η τηλεόραση μας ως τώρα είναι ανοιχτή συνέχεια αλλα μετα τη δουλεια. Οποτε μεσημέρι απόγευματακι κι έπειτα. Η χρηση που προανεφερα σε Ταινίες blu ray (πιθανώς και 3D), αγώνες και ps3 κυρίως βραδάκι θα γίνεται. Το δωμάτιο έχει δυο μπαλκονοπορτες αλλα οταν κλεισουν οι κουρτινες περνάει λίγο και καθολου έντονο και ενοχλητικό φως. Φαντάζομαι βέβαια ότι βράδυ με αγώνα-πίτσα μπύρα δεν θα είμαστε στα σκοτάδια θα έχουμε σίγουρα ανοιχτό φως(όσον αφορά πιθανές αντανακλάσεις).
Ούτως ή άλλως σαν επιλογές τηλεοράσεων πώς σας φαίνονται. Η 47αρα; Που είναι και πιο οικονομική;
Συνονοματε Michalis3 ποιες υπαινισεσαι;
Ευχαριστώ πολυ για την έγκαιρη ανταπόκριση και τους δυο σας! Λέω σήμερα να αποφασίσω γιατι η διαθεσιμότητα είναι μικρή.
Τέλος, ως προς αυτο, έρχονται τα μοντέλα του 13, αξίζει να περιμένω για 2-3 μήνες; Μιλάμε πάντα για το ίδιο κοστος(1000-1250 ).

Ευχαριστώ πολυ για την έγκαιρη ανταπόκριση και τους δυο σας! Λέω σήμερα να αποφασίσω γιατι η διαθεσιμότητα είναι μικρή.
Τέλος, ως προς αυτο, έρχονται τα μοντέλα του 13, αξίζει να περιμένω για 2-3 μήνες; Μιλάμε πάντα για το ίδιο κοστος(1000-1250 ).

To να περιμένεις είναι μια σκέψη αλλά λάβε υπόψη σου ότι τα νέα μοντέλα αρχίζουν συνήθως σε υψηλότερες τιμές από αυτά που αντικαθιστούν. Επίσης αγοράζοντας ένα μοντέλο στην αρχή της κυκλοφορίας του είσαι από τους πρώτους κατόχους και δεν γνωρίζεις προβλήματα που παρουσιάζει.Στα μοντέλα του 2012 ξέρεις ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους

Ευχαριστώ vas_papavas! Έχεις άποψη για αυτές που σκέφτομαι ή για άλλη κοντινου κόστους, για τη χρηση που ανέφερα;

Κοίτα την Samsung E550, νομίζω πως θα είναι μια χαρά, αρκεί όπως είπα να μην παίζεις πολλές ώρες καθημερινά. Μπορείς να δεις και ακριβότερες προτάσεις αν θέλεις, με καλύτερο αντιανακλαστικό φίλτρο, αυτό όμως εξαρτάται από εσένα.

Ευχαριστώ michalis3! Προτάσεις όπως;;;; Σημειοτεον, Υπάρχει και το βάθος του επιπλου που ανέφερα ότι μας δεσμεύει.

Re: Απάντηση: Επιλογη τηλεορασης 47,50 ή 55 για home cinema στο σαλόνι- καθιστικό.

Ευχαριστώ πολυ συνονοματε! Μας βοηθάς παρα πολυ! Αν τις βρω, γιατι υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας, πώς θα τις κατετασες γι'αυτο πού ζητώ σε σχέση με την 55et5?

Αν δεν έχεις απαιτήσεις ως προς το πως θα δείχνει σε σκοτεινό χώρο (πχ. βλέπεις με ένα λαμπατέρ αναμμένο) μια χαρά τηλεόραση είναι η ΕΤ5. Βέβαια εξαρτάται και αν θα πέσεις σε κομμάτι με πολύ ή λίγο clouding. Όλες οι LED LCD σε τέτοια μεγέθη είναι σίγουρο ότι κάποιο πρόβλημα ομοιομορφίας θα το έχουν σε κάποιο βαθμό.

Τότε yperion μήπως είναι ασφαλέστερο να κινηθώ για την 47et50 την οποία τη βρίσκω σε καταπληκτικη τιμη;( 250 κάτω απο την 55et5)

Αγοράζοντας την ΕΤ50 χάνεις το πλεονέκτημα του παθητικού 3D ενώ σε 2D είναι απλά λίγο καλύτερη από την ET5.

Για θέαση 3D θεωρώ τις 55" ως το ελάχιστο μέγεθος για να διατηρείται η αίσθηση (να καλύπτει η οθόνη αρκετό μέρος του οπτικού πεδίου) στα 2.5 μέτρα. Μάλιστα αν μπορούσες να κάθεσαι και στα 2 μέτρα ακόμη καλύτερα.

Πόσες ώρες θα παίζεις PS3 (αν είναι πχ. μια ώρα και κάτω μειώνεται αρκετά ο κίνδυνος burn in) και να θα την χρησιμοποιείς κατά κόρον ημέρα ή νύχτα , αυτά καθορίζουν την απάντηση.

Παιδια, τελικα επέλεξα την 47et5 λόγω κόστους κι αγόρασα μαζι έναν marantz 1403 και ηχεια jbl 200.5. Όλα μαζι στα 1280 . Ωστόσο μετα απο πολυ κόπο στις συνδέσεις, έχω τρελαθεί γιατι δεν μπορω να ακούσω την τηλεόραση μεσω του ενίσχυτη(!!!!!!) και δεν μπορω να δω στην τηλεόραση αυτο που παίζει το ps3 όταν το συνδέω με τον ενισχυτη! Οι συνδέσεις είναι μονο με , arc tv-arc rv και hdmi ps3-hdmi in rv. Έχω τρελαθει!!! Στα mediamarkt μου είπαν ως προτερήμα του συγκεκριμένου rv τη θύρα hdmi arc καθώς με ένα καλωδιο λαμβάνει εικονα και ηχο και επιστρέφει εικόνα. Παρακαλω τη βοήθεια σας!!!!!!

marantz_nr1403_back.jpg

Αυτός πρέπει να είναι ο Marantz , περίγραψε μας τι έχεις συνδέσει και πού.

Hdmi απο τη θύρα hdmi arc της τηλεορασης στη θύρα monitor arc . Hdmi απο το ps3 στη θύρα game ή στη θύρα blu ray του marantz. To ps3 ακούγεται αλλα δεν φαίνεται στην tv. H tv δεν ακούγεται απο τα ηχεια. Ευχαριστω πολυ για την ανταπόκριση yperion! Περιμένω την οποια βοήθεια σας!

Κάνε μια ερώτηση στο τμήμα του ήχου...

http://www.avclub.gr/forum/forumdis...ογίες-Χώροι-Εγκαταστάσεις-Συνδέσεις-Ρυθμίσεις

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω γιατί δεν ξέρω αν πρόκειται για τις ρυθμίσεις του ενισχυτή ή είναι θέμα ρυθμίσεων της τηλεόρασης (ψάξε να βρεις αν υπάρχει ενεργοποίηση του ARC από το μενού).