Επιλογή τηλεόρασης...

ledadi

New member
27 September 2009
14
Γεια σας,

Είμαι ανάμεσα στην αγορά 2 τηλεοράσεων, που θα χρησιμοποιηθεί για ταινιες bp kai 3d από το pc, και gaming.
Η μία είναι η sony η EX720 σε 46αρα βέβαια
Και η άλλη είναι η Samsung UE46D7000

Την Sony την έχω δει να παίζει από κοντά 3d και μου φάνηκε ικανοποιητικό
Ενώ την Samsung δεν την έχω δει.

Για πείτε μου ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερη και ποιες οι διαφορές τους

Ευχαριστώ!

Σε σχέση με την Sony, η Samsung εχει παραπάνω δυνατότητες σαν media player από USB, έχει δορυφορικό δέκτη, η επιφάνεια της οθόνης είναι πιο γυαλιστερή και έρχεται με 2 ζευγάρια γυαλιά 3D. Είναι και πιο ακριβή όμως.

Πριν αποφασίσεις αν αξίζει να δώσεις τα ποαραπάνω που ζητάει η Samsung ή όχι τσέκαρε και το input lag που έχει η καθεμία σε gaming.

παιδια και εγω νεος στο forum ειπα να μην ανοιξω νεο θεμα μια που και εγω ενδιαφερομαι για 46'' οθονη.
με ενδιαφερουν οι ταινιες πιο πολυ,και οι παρακολουθηση καναλιων με σπορ και εκπομπες,
επισης να παιζουν οι ταινιες απο τον σκληρο δισκο ειδικα σε μορφη mkv και αν γινεται και 3d και να παιζουνε και υποτιτλους κανονικα και στα δυο(2d & 3d).
επειδη ο πεθερος μου εχει μια samsung 32'' την le32c550 και παιζουν τελεια τα αρχεια που κατεβαζω 1080ρ mkv οπως οτι και αρχειο βιντεο εχω βαλει πχ avi,mp4 κτλ με ξεχωριστους υποτιτλους, θα πηγαινα σε μαρκα samsung λογω player!

επισης δεν θελω να ξεπερναω τα 1500

σε καλη τιμη εχω βρει αυτην εδω αλλα δεν ξερω αν κανει γιαυτο που θελω, πειτε γνωμες και προτασεις ευχαριστω πολυ

http://www.skroutz.gr/s/330427/Samsung-UE46D6530-46.html

απλά να προσθέσω ότι ανάλογα με την απόσταση θέασης σας μπορείτε να δείτε και την sony 55ex720 αν φυσικά υπάρχει ο χώρος για την τοποθέτηση της. είναι και αυτή στα 1500 και μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από την 46άρα d7000 στα 2.50-3m ειδικά για την περίπτωση ταινιών με μπάρες (2.35:1) και μέ βάση την αρχή το μέγεθος μετράει.

βέβαια σε media player υστερει σε σχέση με τις samsung.

φυσικά η πρόταση μου αφορά κατόχους που έχουν αποφασίσει να πάνε σε lcd διότι σε πλάσμα στα 1500 υπάρχουν επιλογές στις 50 (panasonic) ή ακόμη σε 60 ίντσες (lg) .

Last edited:
Θα συμφωνήσω ότι πρώτα μετράνε οι ίντσες αν σας παίρνει για 55 τότε σίγουρα καλύτερα την EX720 αν και απ ότι είδα κάνει 1600 και πάνω εκτος από ένα κατάστημα. Αλλά σε 46 η EX720 δεν συγκρίνεται με την D7000 πολύ καλύτερη η samsung σε όλα και ας έχει και 10-15ms lag παραπάνω. Εγώ που την έχω και έχω και τις τρείς κονσόλες τα games τρέχουν νεράκι και παίζω και fps online.

Τι καλυτερο εχει η D7000 απο την EX720 δηλαδη?

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ο media player αλλα η Sony εχει μεγαλυτερη γωνια θεασης και λιγοτερες ανακλασεις και επισης λιγοτερες αναφορες για clouding και banding.

Συγγνώμη φιλε yperion αλλα η D7000 είναι καλύτερη σε όλα. Σε εικόνα 2D και 3D ,στο ότι έχει 200Hz panel, είναι καλύτερη σε κίνηση, έχει καλύτερα χρώματα, έχει ενσωματωμένο δορυφορικό δεκτη, έχει καλύτερο player, έχει το smurt hub, έχει ίσος το καλύτερο design τις αγοράς και έχει και ένα ζευγάρι γυαλιά μέσα. Όλα αυτά που λέω δεν τα λέω με το μάτι αλλα από τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα σε reviews απ όλα τα site. Αν δεν είχε καμία διαφορά τότε κανείς δεν θα έπαιρνε την sony HX820 και HX920 θα παίρναν όλοι την EX720. Και λογικό είναι η D7000 και D8000 να έχουν περισσότερες αναφορές για clouding από την EX720 αφού έχουν και πολλαπλάσιες πωλήσεις. Δεν αντιλέγω ότι η EX720 είναι μια καλή τηλεόραση και σε καλή τιμή αλλά η D7000 είναι σε άλλη κατηγορία και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη και στα χαρτιά και στις μετρήσεις αλλά και στο μάτι.

Last edited:
Σε σέβομαι και σε εκτιμάω yperion ξέρω ότι έχεις γνώσεις και δεν θα ήθελα να το συνεχίσω γιατί σε κάποια πράματα είσαι ισχυρογνώμων, όπως ότι δεν πας με τίποτα τις lcd και ότι σιχαίνεσαι τις samsung ειδικά αυτή τι σειρά και μην πεις το αντίθετο σε όλα τα thread τις κράζεις. Αλλα συγγνώμη δεν θα μας βγάλεις και τρελούς. Πρώτον έκανες το λάθος να αναφέρεις την συγκεκριμένη βαθμολογία από το www.hdtvtest.co.uk την οποια εσκεμμένα άλλαξες λιγάκι δεν υπάρχει Qualified recommended ! Το site όπως καλά ξέρεις έχει τέσσερις βαθμολογίες και πάνε έτσι με την σειρά: Reference Level(ανφοράς δηλαδή), Highly Recommended(συνίσταται παρα πολύ), Recommended(συνίσταται), Qualified Recommendation(δηλαδή έχει προσόντα για σύσταση). Και για να το καταλάβεις καλύτερα πήγαινε να δεις στα χειρότερα μοντέλα την βαθμολογία. Αν και το site κανονικά δεν δίνει βαθμολογίες απλά προτείνει και μεγάλος παράγοντας παίζει ρολο και ποσο κοστίζει η tv, για να το καταλάβεις δες την 55EX720 την έχει Recommended δηλαδή παραπάνω από την 40EX720 και αυτό όχι γιατί η 55άρα έχει καλύτερη εικόνα απλά στις 55 ίντσες η EX720 έχει παρα πολύ καλή τιμή και συμφέρει. Τελικά και αυτό το site που ανέφερες όπως και εδώ http://reviews.cnet.co.uk/tvs/ και εδώ http://www.fullhd.gr/ και σε όποιο και να πας την έχουν καλύτερη. Αλλα σου λέω και πάλι είναι γέλιο να σε πίσω για κάτι που είναι γνωστό ότι η D7000 είναι καλύτερη, απλά μονο και μονο επειδή την σιχαίνεσαι εσύ θα το αρνείσαι. Σου απάντησα ξεκάθαρα που είναι καλύτερη σου μίλησα για panel για 3D και για αλλα πράματα ενώ εσύ απλά πηγες να διαστρεβλώσεις μια πρόταση ενός site που τελικά και εκεί είχες άδικο. Στο είπα και πριν αν η EX720 ήταν τόσο καλή τότε η HX820 και η HX920 δεν θα πούλαγαν τίποτα. Αν θες για πλακα μπορείς εδώ η σε οποιοδήποτε άλλο site να κανεις και δημοψήφισμα για να πάρεις την απάντηση που θες. Είναι σαν να σου λέω εγώ ότι η ST30 είναι καλύτερη από την VT30 σίγουρα έχουν αρκετά κοινά αλλα η VT30 είναι πολύ καλύτερη.

Last edited:
Η EX720 ειναι σειρα 7 οπως και η D7000, οπως η Sony βγαζει την EX820 ετσι η Samsung βγαζει την D8000. Ενω αντιπαλος της EX920 ειναι η D9000 εφοσον καποτε βγει.

Εγω δεν εχω ουτε την EΧ720 ουτε την D7000 οποτε μιλαω αντικειμενικα.

ΥΓ. Qualified recommendation ειναι ενα σκαλι πανω απο το recommended.

Last edited:
Ο ρε φίλε yperion τι είπες τώρα νόμιζα ότι ήξερες τι παίζει στην αγορά και στα μοντέλα ποπό. sorry που είμαι ειρωνικός αλλα το κορυφαίο μοντέλο τις samsung για φέτος και άμεσος ανταγωνιστής στα ίσα της HX920 είναι η samsung D8000 και βασικά και η D7000 αφού μιλάμε για την ίδια τηλεόραση με διαφορετικό πλαίσιο. Σου παραθέτω και ένα κομμάτι από το review τις D8000 του fullHD.gr "Eδώ δεν υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Εδώ επικρατούν τηλεοράσεις όπως οι Samsung D8000, Sony HX920 & Philips 46PFL9706. Η πρώτη απέδειξε ότι αξίζει την φήμη της και ότι επάξια διεκδικεί μία θέση στο βάθρο." Καλύτερα την ΕΧ720 να την συγκρίνεις με την samsung D6100 που πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και ίδιες τιμές.

ΥΓ. Qualified recommendation ειναι ενα σκαλι πανω απο το recommended.

Sorry αλλά θα σε εκθέσω γιατί η δεν διάβασες το review που ανέβασες η κάνεις πως δεν το είδες. http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40ex723-kdl32ex723-201105121145.htm Διάβασε ακριβώς πάνω από το Qualified recommendation τις τρεις τελευταίες γραμμές. Θα το γράψω και εδώ και θα το μεταφράσω μήπως και το καταλάβεις επιτέλους. At the current asking price of between £900 and £1000, the LED LCD TV narrowly misses out on a “Recommended” rating due to its 3D display quirks. Μετάφραση: Στην συγκεκριμένη τιμή 900 με 1000 λίρες αυτή η TV έχασε στο παρατρίχα την Recommended βαθμολογία μας λόγο κάποιον ιδιορρυθμιών στην 3D απεικόνιση. Δηλαδή λόγο ότι δεν είχε τόσο καλο 3D. Το λέει και στο review αν το διαβάσεις. Μετά απο αυτό αν επιμένεις ότι το Qualified recommendation είναι καλύτερο τι να πω ας μπούμε στο τρελάδικο !

Last edited:
Ο ρε φίλε yperion τι είπες τώρα νόμιζα ότι ήξερες τι παίζει στην αγορά και στα μοντέλα ποπό. sorry που είμαι ειρωνικός αλλα το κορυφαίο μοντέλο τις samsung για φέτος και άμεσος ανταγωνιστής στα ίσα της HX920 είναι η samsung D8000 και βασικά και η D7000 αφού μιλάμε για την ίδια τηλεόραση με διαφορετικό πλαίσιο. Σου παραθέτω και ένα κομμάτι από το review τις D8000 του fullHD.gr "Eδώ δεν υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Εδώ επικρατούν τηλεοράσεις όπως οι Samsung D8000, Sony HX920 & Philips 46PFL9706. Η πρώτη απέδειξε ότι αξίζει την φήμη της και ότι επάξια διεκδικεί μία θέση στο βάθρο." Καλύτερα την ΕΧ720 να την συγκρίνεις με την samsung D6100 που πάνω κάτω έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και ίδιες τιμές.

Βασικα εσυ κανεις λαθος γιατι η HX920 εχει direct LED με local dimming και δεν ειναι edge LED με ψευτο dimming οπως οι D8000/D7000.

Οι μετρησεις του fullHD στην D8000 εγιναν με μοντελο που δεν ειναι Ευρωπαικο , οι Ευρωπαιες D8000 δεν εχουν micro dimming plus.

YΓ. Πες μας σε παρακαλω ποσες D7000 αλλαξες λογω dimming , το να επιμενεις ποσο καλη ειναι μια τηλεοραση οταν εχει σοβαρο κατασκευαστικο προβλημα ειναι λιγο παραξενο θα ελεγα.

Last edited:
Βασικά δεν με ενδιαφέρει τι τεχνολογία led έχει αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει καλή εικόνα και η HX920 και η d8000 και D7000 έχουν ισάξια εικόνα. Να σου πω την αλήθεια δεν σου κρύβω αν μου έδιναν μια από τις 2 τσάμπα την sony θα επέλεγα αλλα επειδή τσάμπα δεν είναι τίποτα τα 2500 euro είναι παρα πολλά για 46άρα lcd δεν μπα να έχει και όλα τα dimming του κόσμου. Και ναι δεν το κρύβω 2 φορές άλλαξα την D7000 την μια λόγο πλαισίου και όχι εικόνας και την αλλη λόγο του led που φώτιζε πιο πολύ που μπορεί να σου τύχει σε οποιαδήποτε led. Αλλα εδώ δεν συγκρίνουμε την D7000 με την HX920 άντε και με την HX820 που θα ήταν και λογικό αλλα την EX720 που είναι 3-4 σκαλιά-μοντέλα πιο κάτω, γι'αυτό λέω ότι είναι ντροπή. Υπάρχει η HX920, HX820, ΗΧ720, NX720 και η τελευταία ΕΧ720. Δηλαδή μου συγκρίνεις το καλύτερο μοντέλο της samsung με το τελευταίο της sony ! Ε γι'αυτό έχω βγει απ τα ρούχα μου ! και δεν έχω κάτι με την sony αντίθετος την πάω πολύ η παλιά μου tv ήταν η sony 40Χ3500 ακόμα το λατρεύω αυτό το μοντέλο.
YΓ. Eλπίζω για το Qualified recommendation να το κατάλαβες επιτέλους ! :argue:

Last edited:
Βασικά δεν με ενδιαφέρει τι τεχνολογία led έχει αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει καλή εικόνα και η HX920 και η d8000 και D7000 έχουν ισάξια εικόνα.

Δεν γινεται να εχει ισαξια εικονα η HX920 με δυο τηλεορασεις που ειναι EDGE LED. Και η EX720 Εdge LED ειναι αρα ειναι στην ιδια κατηγορια με τις δυο Samsung.

Ενα απλο recommeded παντως με βαση και την τιμη της D7000 δεν δειχνει οτι προκειται για τοσο καλη τηλεοραση οπως λες.

ΥΓ. Για να κανουμε δηλαδη ανασκοπηση αλλαξες συνολικα (με αυτην που εχεις τωρα) ΤΡΕΙΣ D7000 λογω κατασκευαστικων ελαττωματων.

Φαντασου τι προβληματα θα βγαλουν τα μοντελα αυτα αργοτερα σε μερικα χρονια.

καλά είσαι απίστευτος εσύ δηλαδή όλες τις EDGE LED τις βάζεις στην ίδια κατηγορία γιατί φέτος μονο η HX920 έχει σύστημα οπίσθιου φωτισμού. Τα άλλα δεν μετράνε δηλαδή, το panel, το 3D , τα χρώματα ,ο εξοπλισμός,οι δυνατότητες ρύθμισης ? όχι μορέ όλες οι edge led είναι ίδιες τι αν έχεις την samsung D8000, τι αν έχεις την sony HX820, τι αν έχεις LG LW650S αφού όλες edge led είναι πάρε την EX720 το ίδιο πράμα είναι ! Συγγνώμη yperion αλλα ή τελικά δεν πας καθόλου τις samsung ή αρχίζω να καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις και πολλά από τηλεοράσεις. Τόση ώρα αντί να κουβεντιάζουμε για τα χαρακτηριστικά τον τηλεοράσεων μου αναφέρεις αν η μια είναι recommeded η όχι !
ΥΓ. Άλλαξα 2 όχι τρείς την τρίτη την κράτησα.

an kai apolaystikoi πρεπει να ανατρεξουμε στην αρχη για την ερωτηση...

φιλικα...χαιρετισμους κ στους 2
κ δαγκωσε την γλωσσα σου υπεριωνα :ernaehrung004:

καλά είσαι απίστευτος εσύ δηλαδή όλες τις EDGE LED τις βάζεις στην ίδια κατηγορία γιατί φέτος μονο η HX920 έχει σύστημα οπίσθιου φωτισμού. Τα άλλα δεν μετράνε δηλαδή, το panel, το 3D , τα χρώματα ,ο εξοπλισμός,οι δυνατότητες ρύθμισης ? όχι μορέ όλες οι edge led είναι ίδιες τι αν έχεις την samsung D8000, τι αν έχεις την sony HX820, τι αν έχεις LG LW650S αφού όλες edge led είναι πάρε την EX720 το ίδιο πράμα είναι

Ωραια για πες μου εσυ αφου εχω αδικο με αποδειξεις που υστερει η EX720 σε σχεση με την D7000.

Γιατι εγω βλεπω...

Benchmark Test Results EX720

Dead pixels None
Screen uniformity Good for an edge LED LCD
Overscanning on HDMI 0% by default with 1080p signal
Blacker than black Passed
Calibrated black level (black screen) 0.05 cd/m2
Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.05 cd/m2
Black level retention Stable
Primary chromaticity Very Good
Scaling Excellent
Video mode deinterlacing Very effective jaggies reduction
Film mode deinterlacing Passed 2-2 PAL and 3-2 NTSC tests
Viewing angle Good for an LCD TV
Motion resolution 1080 with [Motionflow] “Clear”
Digital noise reduction Present, optional
Sharpness Defeatable edge enhancement
Luma/Chroma bandwidth (2D Blu-ray) Full Luma, slightly blurred Chroma except in “Game” or “Graphics” modes
1080p/24 capability No judder in 2D or 3D
Input lag 21ms compared to lag-free CRT
Full 4:4:4 reproduction (PC) Yes, in “Game” and “Graphics” modes

Benchmark Test Results D7000

Dead pixels None
Screen uniformity Visible unevenness, especially at edges
Overscanning on HDMI 0% with [P.SIZE] set to “Just Scan”
Blacker than black Passed
Calibrated black level (black screen) 0 cd/m2 (LEDs switch off)
Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.044 cd/m2
Black level retention Stable, subtle rising in “Game Mode”
Primary chromaticity Excellent
Scaling Excellent, smooth
Video mode deinterlacing Very effective jaggies reduction
Film mode deinterlacing Passed 2-2 PAL and 3-2 NTSC tests in SD and HD
Viewing angle Good for LCD; gamma/greyscale shift from sides
Motion resolution 300 in “Game Mode”, 1080 otherwise with [Motion Plus] “Clear” and [LED Motion Plus] On
Digital noise reduction Undefeatable smoothing can cause blur, except in “Game Mode”
Sharpness Defeatable edge enhancement
Luma/Chroma bandwidth (2D Blu-ray) Full Luma, Chroma horizontally blurred except in “Game Mode”
1080p/24 capability Some judder present
Input lag 33ms in [Game Mode] and “PC” label
Full 4:4:4 reproduction (PC) Yes, with input mode set to “PC”

Δηλαδη ουσιαστικα πουθενα. Και επισης δεν εχει το προβλημα "Undefeatable smoothing can cause blur" και δεν ειχε και clouding.

Last edited: