Επιλογη TV ιντσες και αποριες περι HZ.

mitsdim1

New member
9 January 2014
11
Καλησπερα. Βρισκομαι και εγω στην ευχαριστη θεση να ψαχνω νεα τηλ. Εχω διαβασει λιγο και εχω καταληξει σε Samsung αντε και LG. Λοιπον αποσταση θεασης ειναι απο 1μ εως 2.2μ γιατι ο καναπες ειναι καθετα στην τηλ. Τωρα εχω μια 22 lcd που απλα επαρκει. μπορω να παω σε 32 αλλα σκεφτομαι αφου θα γινει η αγορα να παω σε 39-42. Η χρηση θα ειναι pc monitor digea και ταινιες-σειρες απο τον υπολογιστη,usb. Θελω καλο media player (εξου και samsung) αλλα εδω ερχονται οι αποριες. 100 hz η 50 hz? θα ειναι μεγαλη η διαφορα? αξιζει εν ετη 2014 να παρω 50hz? Θα ηθελα να συνδεεται στο δικτυο μου ωστε να μην μεταφερω αρχεια συνεχεια αλλα μπροστα στο κοστος ας ειναι και μονο με καλωδιο και οχι wifi. το 3D θα με αφορουσε επισης αλλα πολλα καρπουζια σε μια μασχαλη δεν χωρανε οποτε θα το αφηνα αυτο το χαρακτηριστικο. Τα δυσκολα τωρα ειναι στο μπατζετ οπου μπορει να παει μονο μεχρι τα 350 αυστηρα. οποτε μονο για προσφορες κοιταε η καποιο ξεστοκαρισμα. Ευχαριστω και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ!

Καλωσόρισες. Με το budget που διαθέτεις ούτως ή άλλως κοιτάς μόνο για 50 Hz. Στα 370 βρίσκεις την LG LN5200 ενώ στα 350 την Sony R471/R473. Σε φθηνότερες επιλογές πέφτεις στις 32" ουσιαστικά. Αν προκύψει κάποια προσφορά και σε άλλα μοντέλα με τις εκπτώσεις ίσως αυξηθούν οι επιλογές σου.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας. η 5000 εχει dlna πανω της? τα 50 Hz θα τα δω ή δεν χρειαζομαι τα 100hz?

Τα χρειάζεσαι εφόσον βλέπεις αθλητικά. Κοντά στο budget σου με 100 Hz υπάρχει η Samsung F4500, αλλά εφόσον τη χρησιμοποιείς για browsing κλπ δεν είναι η καλύτερη λύση.

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο βρισκομαι στις εξης επιλογες, 40f5300 η40f6100. Μηπως η dual core και dlna 5300 υπερσκελιζει τα 100hz και 3d της 6100?

Αν βλέπεις αθλητικά, καλύτερα την F6100. Επίσης, αν βλέπεις σε μεγάλες γωνίες θέασης, καλύτερα να δεις κάποια plasma ή LCD με IPS panel, όπως η LN5200 πιο πάνω.

αθλητικα δεν βλεπω καθολου. ταινιες σειρες μεσω pc και κανενα παιχνιδακι. Wii kai usb αρχειο. οταν λες γωνιες θεασης? απο ποιο σημειο χαλανε τα πραγματα?

Μπορείς να το δεις και μόνος σου με δοκιμή σε κάποιο κατάστημα, αλλά αν κάθεσαι σε γωνία 40-50 μοιρών μάλλον θα βλέπεις ξεπλυμένα χρώματα με κάποια LCD με VA panel.

Καλημερα. Μολις βρηκα την eh6030.Αξιζει η αγορα της σε σχεση με την f5300? Εχει σμαρτ αλλα ειναι 50hz, ενω η 6030 εχει 3d κ ειν 100. Εχει και δικτυο. Τι λετε?

Θα έλεγα να προτιμήσεις την ΕΗ6030 γιατί σου δίνει περισσότερα στο βασικό λόγο που θέλεις την τηλεόραση,την εικόνα. Είναι 40ρα (το πιο βασικό) , 100 Hz με καλό αλγόριθμο κίνησης κι έχει αξιοπρεπέστατο 3D στην περίπτωση που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις (θα το κάνεις λίγες φορές,αλλά πάντα θα το έχεις σαν επιλογή). Ο υπολογιστής θα παραμείνει υπολογιστής και την κυρίως χρήση του ίντερνετ θα εξακολουθήσεις την κάνεις από εκεί.
Ό,τι και να επιλέξεις να το ευχαριστηθείς όσο μπορείς !

ευχαριστω για τις γνωμες σας. παραγγελθηκε τελικα η 6030 και περιμενω να μου ερθει..να μπω στην διαδικασια calibration με dvd που κυκλοφορουν?

Στο μεντια αλλα μονο τυχαια στη μια το βραδυ. Το πρωι που μπηκα δεν υπηρχε. Τεταρτη προς πεμπτη.