Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Γίνεται σε λίγο η παραγγελία από thakker. Το γεγονός ότι είναι 3.5 Vm αντί για 5.5 που είναι η 2Μ δεν την κάνει να μειονεκτεί έτσι ;

Τι άλλο να πάρω από thakker από αξεσουάρ; Προτρακτορα ; Όλοι ίδιοι είναι ; Για τον καθαρισμό της κεφαλής τι είναι καλύτερο ; (Το τζελ ακριβό μου πέφτει...εκτός κ αν αξίζει τόσο πολύ)

Όχι, μόνο θα ακούγεται κάπως χαμηλότερα.

Δεν παίρνεις μια ανταλλακτική βελόνα, έτσι για να υπάρχει;

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Γίνεται σε λίγο η παραγγελία από thakker. Το γεγονός ότι είναι 3.5 Vm αντί για 5.5 που είναι η 2Μ δεν την κάνει να μειονεκτεί έτσι ;

Τι άλλο να πάρω από thakker από αξεσουάρ; Προτρακτορα ; Όλοι ίδιοι είναι ; Για τον καθαρισμό της κεφαλής τι είναι καλύτερο ; (Το τζελ ακριβό μου πέφτει...εκτός κ αν αξίζει τόσο πολύ)

για προτράκτορα ρώτα την Ακουστική ή περίμενε να σου πει κάποιος που ξέρει απο Dual.
εγώ δεν ξέρω ούτε το μήκος του βραχίονα.
το τζελ παντού είναι ακριβό, για λοιπά τσιμπράγκαλα μπες στο 3345rpm
https://www.3345rpm.gr/category/αξεσουάρ/καθαρισμός-βινυλίων/

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Την κεφαλή θα την βάλω στο pioneer που είν';ι σε καλύτερη μοίρα από το dual και μέσα στις γιορτές θα επισκευάσω το dual και θα πάρω καινούργια κεφαλή και για αυτό.

Οπότε τον προτρακτορα τον θέλω κυρίως για το pl 514...για όλα τα πικάπ δεν κάνει ο προτρακτορας; Πώς θα ρυθμίσω το pl 514 ;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Την κεφαλή θα την βάλω στο pioneer που είν';ι σε καλύτερη μοίρα από το dual και μέσα στις γιορτές θα επισκευάσω το dual και θα πάρω καινούργια κεφαλή και για αυτό.

Οπότε τον προτρακτορα τον θέλω κυρίως για το pl 514...για όλα τα πικάπ δεν κάνει ο προτρακτορας; Πώς θα ρυθμίσω το pl 514 ;

το ανάλογο μήκος βραχίονα, ο ανάλογος προτράκτορ
9" είναι το pioneer πχ; 9" προτράκτορα θέλει

Δεν το ήξερα , νόμιζα ήταν στάνταρ για όλα τα πικάπ... Διάβασα ότι μπορώ να εκτυπώσω και μόνος σε Α4 Α
από το ίντερνετ... Άρα πρέπει να μάθω πόσο είναι ο βραχίονας του pioneer και πόσο των kenwood k DUAL

Καλησπέρα σε όλους ! Χτες παρέλαβα το πικάπ με ΚΤΕΛ. Πολύ όμορφο το pl514 , σε άριστη κατάστασηνμε μοναδικό πρόβλημα ένα χαλασμένο βύσμα rca και συγκεκριμένα το άσπρο το οποίο έχει θέμα στην γείωση.
Αγόρασα σήμερα δύο εξαιρετικής ποιότητας rca και θα τα αλλάξω το απογευμα.

Η παραγγελία από το thakker της ΑΤ95ΕΧ έγινε και σήμερα παρελήφθη από την DHL,οπότε εν αναμονή!

Το pl514 ήρθε με μια πορτοκαλι Technics αλλά η βελόνα της είναι τρακαρισμενη τελείως. Εκτός του ότι είναι θεοστραβη για κάποιο λόγο όταν βάζω να παίξει δίσκος ακουμπάει όλη η κεφαλή στον δίσκο . Δεν είναι θέμα βάρους,το τσεκαρα.
Είναι καλή σαν κεφαλή; Αξίζει να βρω βελόνα και αν ναι που;

Καλησπέρα σε όλους ! Χτες παρέλαβα το πικάπ με ΚΤΕΛ. Πολύ όμορφο το pl514 , σε άριστη κατάστασηνμε μοναδικό πρόβλημα ένα χαλασμένο βύσμα rca και συγκεκριμένα το άσπρο το οποίο έχει θέμα στην γείωση.
Αγόρασα σήμερα δύο εξαιρετικής ποιότητας rca και θα τα αλλάξω το απογευμα.

Η παραγγελία από το thakker της ΑΤ95ΕΧ έγινε και σήμερα παρελήφθη από την DHL,οπότε εν αναμονή!

Το pl514 ήρθε με μια πορτοκαλι Technics αλλά η βελόνα της είναι τρακαρισμενη τελείως. Εκτός του ότι είναι θεοστραβη για κάποιο λόγο όταν βάζω να παίξει δίσκος ακουμπάει όλη η κεφαλή στον δίσκο . Δεν είναι θέμα βάρους,το τσεκαρα.
Είναι καλή σαν κεφαλή; Αξίζει να βρω βελόνα και αν ναι που;

βγάλε φωτό να δούμε την κεφαλή, αλλά και όλο το πικάπ.
η ανάρτηση της βελόνας πρέπει να έχει σαπίσει και δεν κρατάει το βάρος πια..
αν μπορέσουμε να βρούμε το μοντέλο της κεφαλής θα δούμε και για βελόνα..

Technics P24 είναι 99.9% η κεφάλοβελόνα.Θα το κάνουμε 100% όταν σχολασω και γυρίσω σπίτι .

Είναι καλή κεφαλή;
Σε σύγκριση με την ΑΤ95ΕΧ;
Αξίζει να της βάλω καινούργια βελόνα ;
Βρήκα μια εδώ αλλά δεν ξέρω αν είναι γνήσια 100% : https://www.artsound.gr/product/dia...ylus-technics-sl-bd26-panasonic-p24-eps24-cs/

Οι βελονες της Ρ24 που θα βρεις δεν ειναι αυθενικες διοτι δεν παραγεται πλεον.Θα βρεις απομιμησεις γυρω στην τιμη που ηδη ειδες.
Πηγαινε για την ΑΤ95ΕΧ , απλα δεν εχει ανταγωνισμο , και οχι μονο στην τιμη της.
Καμια σχεση μεταξυ των δυο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Την ΑΤ95ΕΧ την έχω ήδη παραγγείλει και την περιμένω. Απλώς έλεγα αν άξιζε σαν δεύτερη κεφαλή να άλλαζα την βελόνα της p24 (το επιβεβαίωσα αυτή είναι). Απ'οτι καταλαβαίνω μάλλον αξίζει πιο πολύ να πάρω μια δεύτερη ΑΤ95ΕΧ όμως, σωστά ?

Να και μερικές φωτογραφίες:

Pioneer https://imgur.com/gallery/VcGimTY

Δουλεύει καλά , του άλλαξα και rca σήμερα βύσματα με εξαιρετικής ποιότητας.
Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει πλήρες σέρβις και το dual και θα αποφασίσω ποιο από τα δύο θα κρατήσω εν τέλει.

Όταν έρθει η ΑΤ θα ανεβάσω και βιντεάκι

Εκανα αρχικα και τη σκεψη για μια βελονα της 24 ,αλλα λεω μια σφαιρικη βελονα, απομιμηση στα 35 ευρω , καπου δεν ηταν πολυ λογικο.
Με λιγα λεφτα περισοτερα, ναι μπορεις να παρεις μια δευτερη ΑΤ95ΕΧ. Ειμαι σιγουρος οτι η 95ΕΧ θα τα παει περιφημα με το πικαπ σου.Καλοριζικο και να το απολαμβανεις.
:a0210:

εγώ θα κράταγα το pioneer.
θα του έβγαζα και off το automatic return, θα του έβαζα καλωδίωση της προκοπής στον βραχίονα με κορδόνι αρμών στο arm tube, 3πολικό ρεύματος για να γειωθεί όλο το μηχάνημα απευθείας στο δίκτυο -εκτός τον βραχίονα (αυτόν θα τον απομόνωνα εντελώς και θα είχε δική του γείωση) και ένα κόλπο στο αλουμινένιο πλατώ για να μην είναι "καμπάνα".
το κόλπο δεν μπορώ να το ξεφουρνίσω όμως -και τα υπόλοιπα φτάνουν να το κάνουν πικαπάρα! :7707:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

εγώ θα κράταγα το pioneer.
θα του έβγαζα και off το automatic return, θα του έβαζα καλωδίωση της προκοπής στον βραχίονα με κορδόνι αρμών στο arm tube, 3πολικό ρεύματος για να γειωθεί όλο το μηχάνημα απευθείας στο δίκτυο -εκτός τον βραχίονα (αυτόν θα τον απομόνωνα εντελώς και θα είχε δική του γείωση) και ένα κόλπο στο αλουμινένιο πλατώ για να μην είναι "καμπάνα".
το κόλπο δεν μπορώ να το ξεφουρνίσω όμως -και τα υπόλοιπα φτάνουν να το κάνουν πικαπάρα! :7707:

Το auto return δουλεύει πολύ σωστά , γιατί να το απενεργοποιήσω ;
Καλωδίωση στον βραχίονα πως αλλάζω ?
Δεν είναι καλή η δική του? Που θα βρω καλώδια?
Τι είναι το arm tube; Ο βραχίονας από μέσα;
Ρεύμα τριπολικο έχει μάλλον από το εργοστάσιο του καθώς βγαίνει με υποδοχή ρεύματος ίδια με αυτήν που έχουν τα desktop pc,.καλωδιαρα. δεν νομίζω ο προηγούμενος να του έκανε πατέντα, μάλλον εργοστασιακό είναι οπότε φαντάζομαι έχει και έξτρα γείωση.
Το στρογγυλό μεταλλικό μπορώ να το γείωση φαντάζομαι εύκολα με ένα καλωδιακι κάπου στο εσωτερικό του πικάπ στις γειώσεις ;

Τον βραχιονα μόνο του πως θα τον γείωσω;

Για τις πληροφορίες σε πληρώνω εν ανάγκη ^^
- Το εννοώ

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Το auto return δουλεύει πολύ σωστά , γιατί να το απενεργοποιήσω ;
Καλωδίωση στον βραχίονα πως αλλάζω ?
Δεν είναι καλή η δική του? Που θα βρω καλώδια?
Τι είναι το arm tube; Ο βραχίονας από μέσα;
Ρεύμα τριπολικο έχει μάλλον από το εργοστάσιο του καθώς βγαίνει με υποδοχή ρεύματος ίδια με αυτήν που έχουν τα desktop pc,.καλωδιαρα. δεν νομίζω ο προηγούμενος να του έκανε πατέντα, μάλλον εργοστασιακό είναι οπότε φαντάζομαι έχει και έξτρα γείωση.
Το στρογγυλό μεταλλικό μπορώ να το γείωση φαντάζομαι εύκολα με ένα καλωδιακι κάπου στο εσωτερικό του πικάπ στις γειώσεις ;

Τον βραχιονα μόνο του πως θα τον γείωσω;

Για τις πληροφορίες σε πληρώνω εν ανάγκη ^^
- Το εννοώ

στο auto return θα κάνεις ένα τέστ να δούμε αν είναι καλής ποιότητας αφού δεν θες να το βγάλεις...
βρες έναν δίσκο που τα αυλάκια με μουσική να πλησιάζουν πολύ στην ετικέτα.
βάλε ακουστικά και άκου προσεκτικά σε καλή ένταση αν προς το τέλος του δίσκου ακούγεται ο μηχανισμός που θα κοντεύει να "οπλίσει".
αν ακούς το παραμικρό "τακ τακ τακ" πριν τελειώσει ο δίσκος, απομονωσέ τον. (εκτός αν δεν σε πειράζει)

για καλωδίωση θα δούμε αργότερα, πρώτα δείξε φωτό από το καλώδιο ρεύματος.

για να δεις αν ο βραχίονας είναι απομονωμένος από πλίνθο, πλατώ κλπ, πάρε ένα πολύμετρο και βάλτο στο beeper.
ακούμπα τον έναν πόλο στον βραχίονα (είτε στο μεταλλικό κολάρο, είτε πάνω σε bearing) και τον άλλο πόλο στον άξονα περιστροφής.
αν δεν κάνει μπιπ, είναι καλό σημάδι!
κράτα τον πόλο στον βραχίονα και το άλλον κάνε τον βόλτα σε διάφορα μεταλλικά σημεία του πικάπ να δούμε...
(το πικάπ αποσυνδεδεμένο από το υπόλοιπο σετ για να μην σε μπερδέψει το beeper στα "-" των καναλιών αν το σώμα της κεφαλής γειώνεται σε κάποιο από αυτά)

ναι το arm tube ή arm pipe είναι ο σωλήνας του βραχίονα που "τρέχει" μέσα η καλωδίωση.
αν πιάνουν τα χέρια σου και δεν κωλώνεις θα αλλάξεις την καλωδίωση με καλύτερης ποιότητας (1ον) γιατί η δική του πρέπει να έχει έναν σκασμό χρόνια στην πλάτη της και το insulation θα έχει γίνει πέτρα και 2ον, η νέα θα έχει καλύτερο.. μετάξι, ή βαμβάκι, ή teflon, ή θα δούμε τι άλλο..

στο auto return θα κάνεις ένα τέστ να δούμε αν είναι καλής ποιότητας αφού δεν θες να το βγάλεις...
βρες έναν δίσκο που τα αυλάκια με μουσική να πλησιάζουν πολύ στην ετικέτα.
βάλε ακουστικά και άκου προσεκτικά σε καλή ένταση αν προς το τέλος του δίσκου ακούγεται ο μηχανισμός που θα κοντεύει να "οπλίσει".
αν ακούς το παραμικρό "τακ τακ τακ" πριν τελειώσει ο δίσκος, απομονωσέ τον. (εκτός αν δεν σε πειράζει)

για καλωδίωση θα δούμε αργότερα, πρώτα δείξε φωτό από το καλώδιο ρεύματος.

για να δεις αν ο βραχίονας είναι απομονωμένος από πλίνθο, πλατώ κλπ, πάρε ένα πολύμετρο και βάλτο στο beeper.
ακούμπα τον έναν πόλο στον βραχίονα (είτε στο μεταλλικό κολάρο, είτε πάνω σε bearing) και τον άλλο πόλο στον άξονα περιστροφής.
αν δεν κάνει μπιπ, είναι καλό σημάδι!
κράτα τον πόλο στον βραχίονα και το άλλον κάνε τον βόλτα σε διάφορα μεταλλικά σημεία του πικάπ να δούμε...
(το πικάπ αποσυνδεδεμένο από το υπόλοιπο σετ για να μην σε μπερδέψει το beeper στα "-" των καναλιών αν το σώμα της κεφαλής γειώνεται σε κάποιο από αυτά)

ναι το arm tube ή arm pipe είναι ο σωλήνας του βραχίονα που "τρέχει" μέσα η καλωδίωση.
αν πιάνουν τα χέρια σου και δεν κωλώνεις θα αλλάξεις την καλωδίωση με καλύτερης ποιότητας (1ον) γιατί η δική του πρέπει να έχει έναν σκασμό χρόνια στην πλάτη της και το insulation θα έχει γίνει πέτρα και 2ον, η νέα θα έχει καλύτερο.. μετάξι, ή βαμβάκι, ή teflon, ή θα δούμε τι άλλο..

:O αυτό και αν είναι DIY !! Ευχαριστώ πάρα πολυ για όλα αυτά που μου είπες.

Το απόγευμα ανεβάσω φωτογραφίες και θα ενημερώσω για τα beep.
Άξονα περιστροφής εννοείς το μοτέρ που κινεί τον ιμάντα η αυτό στην μέση του πλατό ;

Απ'οτι κατάλαβα ο βραχίονας δεν πρέπει να κάνει μπιπ με τίποτα πάνω στο πικάπ, σωστά ;

Τα καλώδια του βραχίονα τώρα δεν έχω ιδέα πως αλλάζουν, μπορώ να το κάνω αν μου πείτε το πώς ,αν και φοβάμαι μη κάνω καμιά ζημιά στο σύστημα του βραχιονα..