Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Θεμα γειωσης. Εχει ξεχωριστο καλωδιο γειωσης το πικαπ?
Αν ναι, με ενα πολυμετρο τσεκαρε αν μεταξυ του και του χερουλιου του βραχιονα υπαρχει συνοχη.
Αν οχι, πρεπει να βρεις που διακοπτεται η συνοχη.
Παρομοιο προβλημα μπορει να υπαρχει επισης αν το σασι του πικαπ δεν ειναι γειωμενο.

Κι εγώ γείωση σκέφτηκα και μάλλον είναι καλό αυτό γιατί δεν είναι κάτι δύσκολο , σωστά
Το πικάπ όχι δεν έχει γείωση ξεχωριστή καθώς από μέσα του βγαίνει κατευθείαν το 5DIN καλώδιο. Δεν είναι RCA+Γείωση δηλαδή.

1) οι υψηλές συχνότητες και Σίγμα στα τραγούδια ακούγονται άσχημα σαν να παραμορφώνουν...

Πιθανον η βελονα να εχει φθορα, η κεφαλη να μην ειναι στη σωστη θεση (overhang) , λανθασμενο βαρος αναγνωσης η/και anti-skating.

To πικαπ ειναι κοντα σε αλλο μηχανημα? Το βουητο ισως και να προερχεται απο κατι τετοιο.
Μετρησε το χερουλι του βραχιονα με το πιν γειωσης του DIN plug.Αν υπαρχει συνοχη, που καταληγει η γειωση αυτη?
Τωρα το phono ή ο ενισχυτης εχουν εισοδο DIN ή εχεις ανταπτορα σε 2 rca ?
Eπισης μετρησε μεταξυ χερουλιου και σασι του πικαπ.

Αν είναι θέμα κεφαλής όλα αυτά θα ρυθμιστούν μόλις αγοράσω καινουργια. Άμεσα δηλαδή.
Το πικάπ ήταν έπιπλο ολοκληρωμένο ηχοσύστημα και το έχω στην θέση του επάνω στο επιπλο. Από κάτω (διαχωρίζονται με ξύλινο ράφι) είναι ο ενισχυτής , πιο κάτω το κασετόφωνο και πιο κάτω το ραδιόφωνο. Έχω την εντυπωσει και τον ενισχυτή όταν ακουμπούσα έκανε κάποια θορυβακια μικρά....

Ο ενισχυτής έχει 5din για phono και είναι συνδεδεμένο εκεί το πικάπ. Έχει και rca + γείωση αν θες αλλά είναι ξένη η θέση καθώς το πικάπ μου βγάζει μόνο 5din.

1) Δεν ξέρω στο 5din πιο είναι το pin της γείωσης. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο πιο αναλυτικά θα το εκτιμούσα καθως δεν έχω και πάρα πολλές γνώσεις αλλά τα καταλαβαίνω εύκολα και πιάνουν τα χέρια μου.

2)Πως ακριβώς θα χρησιμοποιήσω το πολύμετρο ; Εννοώ σε ποια θέση θα το βάλω και τι πρέπει να δω ;

Το πολυμετρο εκει που ειναι το κουδουνακι, απλα νε δεις οτι υπαρχει συνοχη.Η γειωση στο DIN ειναι το κεντρικο πιν.
Αυτο πρεπει να εχει συνοχη με το χερουλι του κελυφους, τον βραχιονα και το σασι του πικαπ. Αν ολα ειναι οκ, τοτε ο ενισχυτης πρεπει να ειναι γειωμενος μεσω του σουκο στην πριζα.

Λοιπόν δοκίμασα με το πολυμετρο.Στην φώτο που ακολουθεί τα κυκλομενα με κόκκινο είναι τα σημεία που δοκίμασα μαζί με.την γείωση από το 5din. Αυτά που έχουν Χ δεν έκανε τίποτα το πολύμετρο. Στα σημεία που έχω V είναι τα σημεία που χτύπησε το πολύμετρο.
Δοκίμασα απευθείας στο σασί αλλά τίποτα, μόλις έβαλα στην βίδα που φαίνεται στην φώτο χτύπησε το πολύμετρο.

Στον βραχίονα δοκίμασα στο χερουλακι που τον πιάνει και τζιφος. Το ίδιο και στο σώμα του βραχίονα όπως βλέπετε στην φώτο. Χτύπησε όμως πιο πίσω από τον βραχίονα σε ένα όραμα που δεν ξέρω πως λέγεται αλλά το έχω με τικ στην φώτο. Στον βραχίονα χτύπησε μόνο επάνω στο καπάκι του headsell.

Οπότε τι κάνω ? Πώς θα φτιάξω / βάλω γείωση άρα το πρόβλημα.ειναι από ενισχυτή και όχι από την γείωση του πικάπ ?

Αυτο θα φανει. Απο μια βιδα στο κατω μερος του ενισχυτη , τραφηξε ενα καλωδιο και γειωσε το.Βαλε ενα με καποια διατομη ας πουμε 1μμ
Αν δεν σιωπησει, θα δουμε που παμε μετα.

Λοιπόν έβαλα ένα καλωδιακι σε.μιαμβιδα στο σασί του ενισχυτή και το άλλο άκρο το γείωση σε πρίζα. Κανένας θόρυβος, καμία παρεμβολή ! Δοκίμασα ξυπόλητος να κρατήσω το καλωδιο από την μεριά που γείωση στην πρίζα πάλι δεν ακουγόταν τίποτα. Μόλις αφήνω το καλώδιο δηλαδή δεν είχε γείωση τσουπ θόρυβος απαλά απαλά.
Οπότε μάλλον είναι από το ενισχυτή.... Τι κάνουμε τώρα ?