Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Αν είναι να παιδεύεσαι τόσο και να ρισκάρεις με μεταχειρισμένα και μάλιστα vintage που δεν ξέρεις τι θα προκύψει, γιατί δεν πας σε καινούργιο, π.χ. κάποιο εισαγωγικό Project ή (ακόμα καλύτερα) Rega. Θα υπάρχει μιά διαφορά στα χρήματα, αλλά θα είναι καλύτερο από αυτά που ψάχνεις και είναι βέβαιο ότι θα το ευχαριστηθείς!

Η άλλη λύση είναι να στείλεις για Service στην αντιπροσωπεία το Dual. Έτσι κι αλλιώς έχεις κάνει τόσο κόπο!

Και δες και την άλλη πλευρά. Παρ' όλα τα προβλήματα δεν βγαίνεις ζημιωμένος. Οι γνώσεις που αποκομίζεις στην πορεία είναι το μεγάλο σου κέρδος! :smile:

Απάντηση: Re: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Αν είναι να παιδεύεσαι τόσο και να ρισκάρεις με μεταχειρισμένα και μάλιστα vintage που δεν ξέρεις τι θα προκύψει......

Συμφωνω . ΕΚΤΟΣ κι αν προηγουμενως εχει καποιος την ευκαιρια να τσεκαρει οτι ολα λειτουργουν ενταξει. Προσωπικα αγορασα πολλα μεταχειρισμενα vintage μηχανηματα σε αψογη κατασταση, οποτε δεν με ενοχλει το οτι ειναι μεταχειρισμενα η παλια. Η αγορα των μεταχειρισμενων/παλιων εχει πραγματικα διαμαντια σε ολες τις τιμες. Προσοχη χρειαζεται και εμπιστο πωλητη.

Δεν διαφωνώ. Όλοι έχουμε αγοράσει μηχανήματα από δεύτερο χέρι. Με την προϋπόθεση όμως ότι σε κάθε περίπτωση έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε ότι λειτουργούν κανονικά και χωρίς πρόβλημα από όλες τις πλευρές. Κανόνας απαράβατος.

Αλλιώς πάμε σε καινούργιο. Που ακόμα και στα τυφλά να αγοράσουμε, υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις που προβλέπει το εμπόριο.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για κάποιο λόγο έχω τρέλα με τις αντίκες και τα παλιά μηχανήματα οπότε δεν θέλω κάτι σύγχρονο...

Ο πωλητής είναι μάλλον γνωστός έχει και car πάρα πολλά μηχανήματα (ηχεία, ενισχυτές πικάπ) φαίνεται αξιόπιστος.

Θα πάρω από αυτόν και ηχεία και όταν φτιαχτεί το grindig θα τα πουλήσω.

Πικάπ μάλλον καταλήγω στο pioneer p514x (αλλά με φοβίζουν οι αυτοματισμοί) ή σε κάτι πιο απλό όπως το AKAI ap b10c για το οποίο μου είπαν καλά λόγια , επιπροσθέτως το πενεψε και ο πωλητής και φυσικά θέλω την γνώμη σας και για τα δύο. Το pioneer ήδη μου το προτείνατε , αλλά πείτε μου γιατί ? Το γνωρίζεται? Με το ΑΚΑΙ τι παίζει (πειράζει που δεν έχει antiskate?)

Τέλος για ηχεία κατέληξα μάλλον στα ΑΚΑΙ SR H40 για τα οποία παρακαλώ να μου πείτε την γνώμη σας.

Είδα και τα celestion ditton 15xr ( τι μάρκα είναι αυτή; ) Καθώς και τα Yamaha ns30x τα οποία όμως είναι πιο ακριβά. Εάν θεωρείτε όμως πως κάποιο από τα δύο τελευταία ηχεία είναι πολύ καλύτερο από το akai sr h40 θα το σκεφτώ σοβαρά.

Παρακαλώ τις γνώμες σας για να φύγουν αύριο το πρωί τα πράγματα...

Και πάλι σας χιλιοευχαριστω για όλα

Last edited by a moderator:
ειδικά τα πικάπ είναι τα πιο "ακίνδυνα" μηχανήματα σε μτχ.
αλλά με όσο πιο λίγους αυτοματισμούς.
όταν δεν έχουν κανέναν δεν υπάρχει κάτι που θα χαλάσει... άντε άλλαξες έναν ιμάντα (αν είναι BD)
το να ελεγχθούν bearings είναι πανέυκολο ακόμα και με βίντεοκλήση :laugh:

Ta pioneer εκεινης της εποχης ηταν πολυ καλα πικαπ.Το 514 το ειδα και απο κοντα στο δευτερο συστημα ενος φιλου και ειναι καλοφτιαγμενο και παιζει και καλα.Απο το ΑΚΑΙ εχει τουλαχιστον καλυτερο βραχιονα και οχι μονο λογω antiskating. Eπισης, ιστορικα η pioneer εφτιαχνε καλυτερα πικαπ απο την ΑΚΑΙ κατα τη γνωμη μου.Δες και το sl1500 ομως.

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

......

Είδα και τα celestion ditton 15xr ( τι μάρκα είναι αυτή; ) Καθώς και τα Yamaha ns30x τα οποία όμως είναι πιο ακριβά. Εάν θεωρείτε όμως πως κάποιο από τα δύο τελευταία ηχεία είναι πολύ καλύτερο από το akai sr h40 θα το σκεφτώ σοβαρά.
.....

Τα Celestion Ditton ηταν παρα πολυ καλα ηχεια. Ασχετα αν εχουν εξαφανιστει εδω και πολλααα χρονια απο την αγορα για λογους που δεν γνωριζω.

Για να σου δωσω ενα αντικειμενο αναφορας, ηταν αναλογα των KEF σαν μαρκα και εκτιμηση.
Καμμια σχεση με ηχεια Αkai η αλλα αρομοια, που ουτως η αλλως ολα αυτα τα συνοδευτικα ηχεια συστηματων ηταν δευτερης διαλογης.

Μακριά από ηχεία της AKAI. Ούτε τώρα ούτε εκείνη την εποχή! Για μαγνητόφωνο ή κασετόφωνο δεν θα έλεγα όχι. Ειδικά για μαγνητόφωνο πολύ ευχαρίστως, μετά από σχετικό έλεγχο.

Η Celestion που δεν την ξέρεις, έβγαζε πολύ καλά ηχεία εκείνη την εποχή. Ξάδερφος μου έχει τα Celestion SL-6. Από τα καλύτερα που έίχε βγάλει και πιο αντιπροσωπευτικά της εποχής. Η Celestion ήταν κλασικός εκπρόσωπος της βρετανικής σχολής. Κρίμα που δεν υπάρχει πια. Ορίστε και review για τα Celestion Ditton 15.

Αφού έχεις τέτοια επιθυμία για τα μηχανήματα αντίκες, σε συμβουλεύω να προτιμάς μηχανήματα από τις δεκαετίες 1975 και έπειτα. Διότι τότε είχε ωριμάσει αρκετά η τεχνολογία και διότι οι πιθανότητες να βρεις μηχανήματα σε καλύτερη κατάσταση είναι μεγαλύτερες.

Επίσης να κάνεις σχετική έρευνα πριν προβείς σε αγορά. Να βρίσκεις τα ιστορικά και τεχνικά στοιχεία που υπάρχουν για το κάθε μοντέλο, reviews εκείνης της εποχής ή μεταγενέστερες, κλπ. Έτσι θα προχωράς με κάποια σιγουριά, όχι στα τυφλά. Η έρευνα θα σε ανταμείβει.

Οσον αφορα το πικαπ, το ειπα και θα το ξαναπω........φτιαξε το Kenwood KD1033. To εχεις και αλλοι το ψαχνουν με τα κυαλια ...........
Τι μπορει να εχει ενα πικαπ με ενα μοτερ και ενα διακοπτη ????

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Οσον αφορα το πικαπ, το ειπα και θα το ξαναπω........φτιαξε το Kenwood KD1033. To εχεις και αλλοι το ψαχνουν με τα κυαλια ...........

unipivot βραχίονα έχει;;
https://www.google.com/search?q=ken...D9IUKHdY6BAQQ9QF6BAgLEBc#imgrc=xClZegWb3ShE4M

Οχι.
Εχει και αναρτηση, μετριας μαζας βραχιονα,antiskating με βαριδι,ειναι manual.Ολα τα καλα δηλαδη.
Θα ελεγα με καινουργιο ιμαντα και λιγες σταγονες λαδι θα ειναι ετοιμο. Και vintage

Οχι.
Εχει και αναρτηση, μετριας μαζας βραχιονα,antiskating με βαριδι,ειναι manual.Ολα τα καλα δηλαδη.
Θα ελεγα με καινουργιο ιμαντα και λιγες σταγονες λαδι θα ειναι ετοιμο. Και vintage

Και την ΑΤ-95ΕΧ ....................

Το kenwood εκτός του ότι θέλει ιμάντα , θελει βαριδιο antiskate και πλέον για κάποιο άγνωστο λόγο το πλατό βρίσκει κάτω στο σασί. όταν βγάζω το πλατώ στο αξονάκι του τέρμα κάτω είχε ένα πολύ μικρό κομματάκι το οποίο φαίνεται σαν να έχει σπάσει οπότε δεν ξέρω ούτε τι ανταλλακτικό θέλει ούτε αν αξίζει να επισκευαστεί. Τέλος θέλει καινούργια καλωδίωση
για αυτό το λόγο και επειδή δεν ξέρω αν φτιάχνεται και αν συμφέρει στρέφομαι σε αυτή τη λύση

Και για τα ηχεία Τα yamaha και celestion δεν τα πρόλαβα δυστυχώς. Οπότε πάμε μεταξύ των παρακάτω :
- hitachi hs 307
- pioneer cs 797

Κοιταξε μηπως χαλαρωσε το μπρουντζινο παξιμαδι και χαμηλωσε το πηγαδι η λειπει η ροδελα κατω απο το παξιμαδι.
Βαριδι για antiskating βρισκεις ευκολα.