Επιμελεια παραγωγης....

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,338
Ministry Of Silly Walks
Vasilis T....:grinning-smiley-043

Με λίγα λόγια...

Εδώ και καιρό ήθελα ένα dac για κοτσάρω πάνω ένα πρόχειρο htpc με σκοπό να ακούω ιντερνετικο ραδιόφωνο αλλά και βίντεο απ το you tube...Εννοείται πως μπήκαν πάνω και κάποιοι σκληροί δίσκοι με αρχεία μουσικής κυρίως...
Κατά την διάρκεια λοιπόν της αναζήτησής μου,ανακάλυψα πως ο Bill ειχε κάτι στα σκαριά και του ειπα πως θα περιμενω να τελειωσει αυτο που φτιάχνει ετσι ωστε να το ακούσω....
Όταν μου το έφερε σε δοκιμαστικό στάδιο,συνέδεσα πάνω του με ενα απλό καλώδιο το primare cd21 που εχω σαν πηγή...
Το αποτέλεσμα;;...Όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής του dac δεν ήθελα να το αποχωριστώ...Το dac έβαζε κάτω το primare για πλάκα..Ειδικά στις χροιές και στην ροή...Αλλά και στις χαμηλές ...
Του είπα όπως είναι λογικό να προχωρήσει,αφού στο ενδιάμεσα είχα ακούσει και το wolfson το οποίο το βρήκα ψυχρό και αδιάφορο (για τα γούστα μου)..Χωρίς συναίσθημα δηλαδη...

Πριν αρκετές ημέρες λοιπόν το πήρα στα χέρια μου...

_1017150-001.jpg

_1017164-1.jpg

Όταν το παρέλαβα,το έβαλα να παίξει με ένα ομοαξονικό καλώδιο των πέντε ευρώ...Εκεί κατάλαβα πως ένα καλύτερο καλώδιο θα απέδιδε πολύ καλύτερα ετσι έπεσα πάνω στην συγκριτική δοκιμή στο av mentor http://avmentor.gr/reviews/group_test_spdif_coaxial_cables_2011_00.htm και επέλεξα το παρακάτω http://avmentor.gr/reviews/group_test_spdif_coaxial_cables_2011_07.htm....

Εντυπώσεις λοιπόν αύριο αύριο γιατί είναι λιγάκι αργά...

Βασιλη Thanx :ernaehrung004::worshippy:

_1017163.jpg

Last edited:
Κάτσε να δώσουμε και λίγο info ..

δέκτης είναι το wm8804 με 4 low noise τροφοδοτικά κατα τόπους και χρονισμένο στα 12 mhz με το νέας γενιάς xpresso oscillator,
σεταρισμένο σε hardware mode για i2s έξοδο 24bit

DAC είναι το ad1865 σε nos mode με κάμποσα hex inverter για μπάφερ και προσαρμογή , και στάδιο εξόδου 2 γλομπάκια ρώσικα 6n2p σε srpp
το iv με αντίσταση zfoil ,,

περισότερες λεπτομέρειες αναμείνατε ,, θα ανεβάσω το θεωριτικό κλπ ,, όταν ,, το βρώ .. :flipout:

Bill συγχαρητήρια!
Μια ερώτηξι μόνο.
Κάθε ένα που φτιάχνεις παίζει το ίδιο?
Ρωτάω γιατί είναι άτιμα αυτά τα πράματα κι ένα διαφορετικό υλικό ή μια λίγο πιο χοντρή κόλληση τα αλλάζει όλα.

μπουτίκ dac λέμε.....
σιγά μην είναι όλα ίδια!
τί θα έχουμε το ίδιο με τον δίπλα?:grinning-smiley-043

δια χερός:grandpa:

Σωστά ,,, αλλά δεν θα ξεφύγεις και πολύ ,, την ίδια γεύση θα πάρεις πάνω κάτω ,,
αλλα στην προκειμένη υπάρχουν πλακέτες με υλικά μεγάλης ακριβείας ,, οπότε εάν κάποιος γουστάρει να το σάξει ,, δεν θα φύγει απο την αρχική σχεδίαση ,,

αλλα η πλάκα σε αυτά είναι το φέρνεις και λίγο στα γούστα σου ,,

Re: Απάντηση: Επιμελεια παραγωγης....

Κάτσε να δώσουμε και λίγο info ..

δέκτης είναι το wm8804 με 4 low noise τροφοδοτικά κατα τόπους και χρονισμένο στα 12 mhz με το νέας γενιάς xpresso oscillator,
σεταρισμένο σε hardware mode για i2s έξοδο 24bit

DAC είναι το ad1865 σε nos mode με κάμποσα hex inverter για μπάφερ και προσαρμογή , και στάδιο εξόδου 2 γλομπάκια ρώσικα 6n2p σε srpp
το iv με αντίσταση zfoil ,,

περισότερες λεπτομέρειες αναμείνατε ,, θα ανεβάσω το θεωριτικό κλπ ,, όταν ,, το βρώ .. :flipout:

Για μας τους πτωχούς που δεν καταλαβαίνουμε, είναι usb dac ; ... το ότι το τσιπάκι είναι νος, σημαίνει αυτομάτως ότι δεν θα παίζει αρχεία χάι-ρες, παρά μόνον με down - κάτι ;

down υπάρχει στα bit ,, 18 εκει μιλάει το τσιπάκι ,, πρακτικά δεν έχει να κάνει ,,
τα κιλοχερτζ λένε το έργο , ως αναφορά το hd

στην προκειμένη δέχεται native 192 khz 24 bit ,,

είναι αδυσώπητος κατα περίπτωση αναφορικός ήχος που δεν χαρίζεται σε τίποτα ,,
είναι άφιλτρο σε κάθε έπιπεδο ,, και το μόνο που παρεμβάλει ανάμεσα στην ουσιαστική πηγή (σκληρός η cd ) και στον τελικό στάδιο είναι το ρεκλόκ ,, ο χρονισμός δλδ της πηγής σε 2 επίπεδα ,,

θα τα πουμε πιο αναλυτικά πως έγινε όλο το κόλπο ,,

έχει δεκάδες παραμέτρους ,,

πάντως δεν μπορεί να ζήσει ο καθείς με ένα μηχανάκι με αυτήν την νοοτροπία ..

ειναι παράξενο άκουσμα που συνάμα φέρνει σε βινίλια και μαζί σε ψηφιακή αναφορά ,, ξεχάστε γλυκά και γλαφυρά ακουσματα ,, είναι κάπως αλλιως ,,

keep in touch ..

Δέν ξέρω εάν και κατα πόσο υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχτεί απο "απλους" ντιούηδες κάτι τέτοιο ,, δεν έχει σημασιά ,, θα δωθούν όλλες οι οδηγίες ,, και βοηθειά μας ..

Το μεγάλο παιχνίδι είναι στο αναλογικό στάδιο. Εδώ και κάμποσες μέρες δεν μπορώ να καταλήξω σε λάμπα ή τελεστικό. Μια πάω από δω και μια απ’ κει. Να δούμε στο τέλος που θα βγει.

Τρία έχουμε ,, με τρία παίζουμε ,, μπππάλααα

αγία τριάς

1 2 3 πάαααμε .

το τρίτο το καλύτερο που λέμε ..

ΤΡΙΟΔΟΣ ,

Πάτρα Κόρινθο Τρίπολη ..

για φτιάξε και τα 2 στάδια ετοιμοπόλεμα .

να δούμε ,, τι θα δούμε ,,

0060-0808-2402-3406_Blind_Man_Using_a_Cane_Clip_Art_clipart_image.jpg

Και τα δυο στάδια είναι έτοιμα και συνδεδεμένα. Η αλλαγή γίνεται με απλό διακόπτη Α-Β. Φίλος που το άκουσε πήγε προς τον τελεστικό, άλλος προς την λάμπα. Εγώ δεν μπορώ να καταλήξω . Οποίο και ν’ ακούσω σε δυο λεπτά συνηθίζω και δεν έχω πρόβλημα.
Είναι θέμα γούστου…..

Παιδιά δεν την έκανα με ελαφρά...Απλά έχω μπλέξει με περίεργα ωράρια στην δουλειά και δεν υπάρχει χρόνος για εντυπώσεις...

Έχει πέσει πάντως μπόλικη ακρόαση και θα επανέλθω στα μέσα της εβδομάδας με αναλυτική παρουσίαση....

Ένα θα πω για την ώρα...Χρωστάω ένα κέρασμα στον Βασίλη στο καλύτερο γαβγαδικο της Αθήνας...:BDGBGDB55:

Καταρχήν...Επειδή ο χώρος ακρόασης,δεν είναι μεγάλος,είπα στον Βασίλη ότι αυτό που ενδιέφερε πρωτίστως ήταν να βελτιωθεί το βάθος της σκηνής..Κάτι που έγινε...
Ένα δεύτερο θεματακι υπήρχε με το κάτω άκρο του φάσματος,το οποίο σε υψηλές εντάσεις έδειχνε 'μπουκωμένο' και μπέρδευε αρκετά,παρότι που ο ενισχυτής είναι αρκετά γρήγορος...
Βέβαια στα παραπάνω δυο φταίει ότι τα ηχεία είναι μόνον πενήντα πόντους μακριά από τους πίσω τοίχους ενώ σε δοκιμή που έχω κάνει παλαιότερα σε άλλο χώρο,το ιδανικό τους είναι από 80 πόντους μέχρι ένα μέτρο...
Λοιπόν..Το ντακακι δεν έχει θύρα usb...Δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο...Με τον υπολογιστή είναι συνδεδεμένο μέσω της ομοαξονικής..Μια χαρά βολεύομαι ετσι...

Εντυπώσεις τώρα..Από την Παρασκευή που μου ηρθε το καλώδιο,είναι συνδεδεμένο με το primare cd21...Να πω εδώ πως το primare (το cd) δεν είναι και ο ορισμός του ουδέτερου ήχου...Στα αρνητικά του cd ειναι επίσης η,,,''ηλεκτριλα'' που περιβάλει τις φωνές...Με την λάμπα το δεύτερο διορθώθηκε σε υπερθετικό βαθμό...Όπως επίσης και η ουδετερότητα του συστήματος,που αν και έχασε λιγάκι (γνώμη μου) από τα σώματα σε όλο το φάσμα,κουράζει λιγότερο σε υψηλές στάθμες και αυτό γιατί τα δυναμικά από τα όργανα πρώτης γραμμής.''σπρώχνονται'' πιο πίσω,αφήνοντας χώρο και στα υπόλοιπα να 'αναπνεύσουν'....
Το περίεργο είναι πως σε χαμηλές εντάσεις ο όγκος που βγάζει το dac είναι αξιοσημείωτος (δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέρνει)...Σαν να ενεργοποιείται ένα αόρατο loudness,το οποίο εξαφανίζεται από μόνο του όταν οι εντάσεις ανεβαίνουν...

Το μεγαλύτερο ατού,τώρα, του dac είναι ο διαχωρισμός των οργάνων και η τοποθέτηση τους στην σκηνή...Ειδικά τα τύμπανα απέκτησαν καλύτερο βάθος και ατάκα και πλέον δεν μπερδεύονται με το μπάσο όπως παλαιότερα...
Στις καλές παραγωγές η ακουστικές και οι κλασικές κιθάρες,αποκτούν μια δαντελένια απόχρωση με περισσότερες αρμονικές και ασυμπίεστες καταλήξεις,κάτι για το οποίο ευθύνεται μάλλον το στάδιο εξόδου ,θυμίζοντας έντονα πικάπ...

Αυτό που θέλω τώρα είναι να του βάλω πάνω ένα φθηνό dvd για να δω πως συμπεριφέρεται και ίσως αργότερα να δοκιμάσω ένα καλύτερο καλώδιο με πιο ογκώδη συμπεριφορά χαμηλά...

Για την ώρα...Το συναίσθημα έχει τον πρώτο λόγο...