έπιπλο για cd

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Ψάχνω ένα έπιπλο για αποθήκευση Cd.
Επειδή ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι συγκεκριμένος και για να μην καταλήξω στη λύση της παραγγελίας σε ξυλουργό όπου το κόστος θα ανέβει, μήπως έχετε υπόψη σας κάποιο κατάστημα (Αθήνα) που θα μπορούσα να βρω κάτι έτοιμο;
Όπως καταλάβατε μιλάμε για ξύλο (έστω μελαμίνη) διότι πλαστικά ,μεταλλικά και λοιπές hi-tech κατασκευές προσκρούουν στο γούστο της συζύγου.
Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα βρω κάτι έτοιμο διότι μιλάμε για πλάτος γύρω στα 70cm και ύψος ≥ 2,40μ (μάλλον εδώ θα δυσκολευτώ).
Ευχαριστώ.

Στον κατάλογο δεν έχει.
Στο μαγαζί βέβαια έχει και πράγματα που δεν υπάρχουν στον κατάλογο.
Είναι και μακριά (στο αεροδρόμιο) το άτιμο το ΙΚΕΑ.

Στον κατάλογο στάνταρ δεν έχει. Πρέπει να πας από εκεί, δυστυχώς.

Είναι να πάρεις μια απόφαση και να αφιερώσεις ένα Σάββατο εκεί.

Εγώ πάντως με ΙΚΕΑ βολέυτηκα, έχω πάρει τις πιό φτηνές "ξύλινες" που λέγονται BENNO νομίζω. Δεν είναι τόσο ψηλές νομίζω αλλά σε 70 πόντους χωράνε σίγουρα 2 απο αυτές. Και μπορείς να βάλεις αρκετά cds. Εγώ πήρα 4, τις οποίες έβαλα σε μια εσοχή που έχω στον τοίχο του δωματίου μου και με βόλεψαν απίστευτα.

Εγώ πάντως με ΙΚΕΑ βολέυτηκα, έχω πάρει τις πιό φτηνές "ξύλινες" που λέγονται BENNO νομίζω. Δεν είναι τόσο ψηλές νομίζω αλλά σε 70 πόντους χωράνε σίγουρα 2 απο αυτές. Και μπορείς να βάλεις αρκετά cds. Εγώ πήρα 4, τις οποίες έβαλα σε μια εσοχή που έχω στον τοίχο του δωματίου μου και με βόλεψαν απίστευτα.

Μάλλον τις BILLY λες (πλάτος 20cm) .Έχω ήδη 2 από αυτές αλλού , είναι καλή λύση αλλά χάνοντας σε ύψος έχω απώλεια χώρου για πάνω από 120 cd.

Billy είναι οι βιβλιοθήκες, οι θήκες για cd πρέπει να λέγονται BENNO.
Ναι το θέμα με το ύψος είναι οτι όντως χάνεις σε χώρο ,αλλά και ύψος πάνω απο 2.40 είναι πολύ για ένα έπιπλο που θα έχει πλάτος μέχρι 70 εκατοστά, θα χρειαστεί να πακτωθεί οπωσδήποτε.

Έχει στο Mediamarkt σε προσφορά (15 Ευρώ) κάποιες οριζόντιες θήκες για CD που χωράνε 60 τεμάχια. Αυτές αν θές μπορούν να κάνουν και stack η μία πάνω στην άλλη πάνω από κάποιο ερμάρι. Το έχω κάνει σπίτι και βολεύει αφάνταστα. Βγαίνουν σε μελαμίνη (μαύρο) και ξύλο.

Κάτι σαν αυτό που φαίνεται στο attachment

Attachments

• 690.jpg
    690.jpg
    9.8 KB · Views: 57
Έχει στο Mediamarkt σε προσφορά (15 Ευρώ) κάποιες οριζόντιες θήκες για CD που χωράνε 60 τεμάχια. Αυτές αν θές μπορούν να κάνουν και stack η μία πάνω στην άλλη πάνω από κάποιο ερμάρι. Το έχω κάνει σπίτι και βολεύει αφάνταστα. Βγαίνουν σε μελαμίνη (μαύρο) και ξύλο.

Κάτι σαν αυτό που φαίνεται στο attachment

Τις έχω δει κι αυτές. Ήμουν χθές στο Mediamarkt.
Αυτό που δεν μου αρέσει σ'αυτές είναι ότι τα cd μπαίνουν οριζόντια και ότι υπάρχει το έλασμα πίσω που κάνει το Cd να κουμπώνει.
Είμαι και λίγο ιδιότροπος...
:rolleyes:

Εγώ έχω και κάποιες άλλες χωρίς έλασμα. Αλλά σε αυτές τα CD πολλές φορές δεν μπαίνουν όλα το ίδιο μέσα με αποτέλεσμα κάποια να προεξέχουν. Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο με ιδιοτροπίες σε αυτό το thread. Ούτε ο Μονκ δεν θα έκανε έτσι :ernaehrung004:

Εγώ έχω και κάποιες άλλες χωρίς έλασμα. Αλλά σε αυτές τα CD πολλές φορές δεν μπαίνουν όλα το ίδιο μέσα με αποτέλεσμα κάποια να προεξέχουν. Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο με ιδιοτροπίες σε αυτό το thread. Ούτε ο Μονκ δεν θα έκανε έτσι :ernaehrung004:

Ο άλλος ιδιότροπος είσαι εσύ;

Για τον Thelonious μιλάς;

Όχι βρε συ, για αυτόν τον ημι-αυτιστικό ντετέκτιβ στη σειρά του STAR, που ενώ είναι δαιμόνιος στις εξιχνιάσεις υποθέσεων, εντούτοις κολλάει άγρια αν κάπου -οπουδήποτε- ανακαλύψει έστω και την παραμικρή έλλειψη συμμετρίας.

Όχι βρε συ, για αυτόν τον ημι-αυτιστικό ντετέκτιβ στη σειρά του STAR, που ενώ είναι δαιμόνιος στις εξιχνιάσεις υποθέσεων, εντούτοις κολλάει άγρια αν κάπου -οπουδήποτε- ανακαλύψει έστω και την παραμικρή έλλειψη συμμετρίας.

Δυστυχώς δεν τον ξέρω αλλά ρώτησα τη γυναίκα μου και επιβεβαίωσε την υποχονδρία του...
:jester:

Αναζητούνται θήκες που να χωράνε 250 cd μίνιμουμ, με τα πλαστικά κουτιά εννοείται.
Όποιος πετύχει κάπου, ας αναφέρει εδώ. Thanks.

NEOSET/STOCK SATO.
Πιό ακριβή λύση,αλλά και πιό ποιοτική.
Παραγγέλνεις τις διαστάσεις που σε βολεύουν.

http://www.e-screen.gr/diskothikes.htm
Χρησιμοποιω το δεξι στη μεγαλη photo. Fully upgreatable τρομερη ποιοτητα.

Η Exelixis φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Θα τσεκαριστεί τάχιστα.

@ DIPIE
θα ρίξω και μια ματιά σε Neoset και Sato.
Στον on-line κατάλογο της Neoset δεν είδα κάτι αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει δυνατότητα να φτιάξουν κάτι στα μέτρα μου.

Τα ράφια της exelixis υπερέχουν με διαφορά από ότι έχω δει ως τώρα,
μπορούν να βολέψουν περισσότερα cd στον ίδιο όγκο,
το κακό έιναι ότι δεν είναι φτηνά αλλά αξίζουν.

Οι φωτογραφίες στο site τα αδικούν, τα έχει φίλος και τα έχω δει "στην πράξη" είναι πρακτικά και ωραία (αν και υποκειμενικό το τελευτο...)

Έχω φτιάξει σε φίλο δύο cdοέπιπλα που χωράνε 1600 cd το καθένα.
Συνολικό κόστος 120 ευρώ. Ξύλα ,κόψιμο σε διαστάσεις που ήθελα.
Είναι ακόμα άβαφα βέβαια.