έπιπλο για cd

Re: Απάντηση: έπιπλο για cd

Έχω φτιάξει σε φίλο δύο cdοέπιπλα που χωράνε 1600 cd το καθένα.
Συνολικό κόστος 120 ευρώ. Ξύλα ,κόψιμο σε διαστάσεις που ήθελα.
Είναι ακόμα άβαφα βέβαια.

Ο φίλος σου εξυπηρετεί ''ξένους'' ή μόνο φίλους...;
:rolleyes:

Αν ναι για δώσε λεπτομέρειες...

Φίλε skakinen δυστυχώς είναι χομπίστας ξυλουργός.
Την πλάκα του κάνει.

Μάλιστα η διαδικασία μου φάνηκε υπερβολικά απλή. Τα εργαλεία μου λείπουν και ο χώρος.
Η πλάκα είναι πως όταν τα τελειώσαμε ,του είπα αν αυτό το πράγμα θα αντέξει τα cd και ο Κώστας έβαλε τη γυναίκα του να ανέβει πάνω στα ράφια σαν να ήταν σκάλα.
Από κει και πέρα μ´ένα πιστόλη κάνεις τρελά φινιρίσματα.

Πάντως σου προτείνω να πας σε ξυλουργό. Μη πάρεις έτοιμα.Τσάμπα λεφτά.

Φίλε skakinen δυστυχώς είναι χομπίστας ξυλουργός.
Την πλάκα του κάνει.

Μάλιστα η διαδικασία μου φάνηκε υπερβολικά απλή. Τα εργαλεία μου λείπουν και ο χώρος.
Η πλάκα είναι πως όταν τα τελειώσαμε ,του είπα αν αυτό το πράγμα θα αντέξει τα cd και ο Κώστας έβαλε τη γυναίκα του να ανέβει πάνω στα ράφια σαν να ήταν σκάλα.
Από κει και πέρα μ´ένα πιστόλη κάνεις τρελά φινιρίσματα.

Πάντως σου προτείνω να πας σε ξυλουργό. Μη πάρεις έτοιμα.Τσάμπα λεφτά.

Το σκέφτομαι ποικιλοτρόπως...
Ευχαριστώ Δημήτρη.

Εγώ παρείγγειλα ένα έπιπλο με 5 συρτάρια. Χωράει 1200 CD. Και γλυτώνεις πολύ χώρο.

Και εγώ στα συρτάρια κατέληξα. Κατασκευή σε μαραγκό για να ταιριάξω το χρώμα με τα υπόλοιπα επιπλα.
Θα αντικαταστήσω παλια CDθήκη 48Χ20Χ110Η με συρταριέρα 50Χ40Χ90Η (5 συρτάρια). Χωράνε σχεδον διπλάσια CD λόγω διπλάσιου βάθους. Εχεις και καλύτερη πρόσβαση στα χαμηλά.
Αυτη την πλαστική σκαλιέρα για να διαχωρισμό-στήριξη των CD που μπορεί κανείς να την βρει ??

Mια και είσαι σε φάση σχεδιασμού και αποφάσεων...σκέψου την λύση με πολλές χαμηλότερες βιβλιοθήκες τοποθετημένες πίσω από τα ηχεία. Κόβουν και τις ανακλάσεις ;) Βεβαια δεν ξέρω το setup του χώρου σου...just brainstorming.

Mια και είσαι σε φάση σχεδιασμού και αποφάσεων...σκέψου την λύση με πολλές χαμηλότερες βιβλιοθήκες τοποθετημένες πίσω από τα ηχεία. Κόβουν και τις ανακλάσεις ;) Βεβαια δεν ξέρω το setup του χώρου σου...just brainstorming.

Όχι για κάτι τέτοιο δεν βοηθά ο χώρος.
Έχω σχεδόν καταλήξει σε λύση από την EXELIXIS.

Κάτι όπως αυτό.
Είναι ακριβούτσικες οι προτάσεις τους αλλά φαίνονται ποιοτικές.
Θα πάω να τους δω και από κοντά αν και ...μακριά (Μενίδι)...

Όχι για κάτι τέτοιο δεν βοηθά ο χώρος.
Έχω σχεδόν καταλήξει σε λύση από την EXELIXIS.

Κάτι όπως αυτό.
Είναι ακριβούτσικες οι προτάσεις τους αλλά φαίνονται ποιοτικές.
Θα πάω να τους δω και από κοντά αν και ...μακριά (Μενίδι)...

Διονύση, μια και θα τις δεις από κοντά κοίτα και αυτή εδώ. Στην φωτογραφία είναι για dvd αλλά υπάρχει και για cd. Είναι πιο λιτή και χωράει περισσότερα. Στο πίσω μέρος του ραφιού έχει μια μικρή πατούρα για τερματίζουν όλα τα δισκάκια στο ίδιο βάθος και να μη βρίσκουν τοίχο.

Μπορείς να τις δεις και σε μερικά μαγαζιά του κέντρου, κάνουν και μια έκπτωση στην τιμή που σου λένε τηλεφωνικώς από την αντιπροσωπεία.

Απάντηση: Re: έπιπλο για cd

Εγώ παρείγγειλα ένα έπιπλο με 5 συρτάρια. Χωράει 1200 CD. Και γλυτώνεις πολύ χώρο.
Δεν ξέρω φυσικά την κατασκευή που ετοιμάζετε αλλά να προσέξετε τους μηχανισμούς και το μέγεθος του συρταριού-ων.
Το βάρος (cds) είναι μεγάλο και απαιτούν ειδικά εξαρτήματα.

Το βάρος είναι τέτοιο που αν ανοίξεις και τα δύο επάνω συρτάρια αρχίζει να τουμπαίρνει όλο το έπιπλο! Κι όμως 5 χρόνια μετά οι πλήρως τηλεσκοπικοί μηχανισμοί ανοιγοκλείνουν εύκολα όπως στην πρώτη μέρα. Μόνο ο ένας κάτω-κάτω τραβάει λίγο ζόρι και ενώ ανοίγει εντελώς, δεν εκτείνεται έξω από το έπιπλο από τη μια μεριά. Εκεί έβαλα τα cd των περιοδικών που δεν είναι πιθανό να τα αναζητήσω. Για τους ενδιαφερόμενους ήταν παραγγελία στην EXELIXIS.

Σήμερα παρέλαβα το έπιπλο που είχα παραγείλει από την EXELIXIS.
Τελικά χαλάλι το κόστος.
Κάτι λιγότερο μου ζητούσαν οι μαραγκοί της γειτονιάς για το ίδιο σχέδιο σε μελαμίνη.
Το έφτιαξαν ακριβώς στις διαστάσεις που τους έδωσα με τις λεπτομέρειες που ήθελα, στο χρώμα που ζήτησα.
Για την ιστορία είναι Πλ x Υ x Βαθ= 65 x 2.46 x 18 , έχει 15 ράφια και χωράει συνολικά 840 cd.

Παρεμπιπτόντως βρίσκονται στο Μενίδι , στον ίδιο χώρο με την Audio Spectrum του Γ. Πετρόπουλου και υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους απ'ότι κατάλαβα.

2005372065150936597_rs.jpg

Ωραίο !

Έχω φτιάξει κάτι ανάλογο και με έχει βολέψει πολύ.

Αν θέλεις μια πρόταση.....θα σου έλεγα το τελευταία προς το πάτωμα ράφια να τα έκανες για dvd αφού είναι δύσκολο να ψάχνεις σκυφτός :cool4:

Re: Απάντηση: έπιπλο για cd

Ωραίο !

Έχω φτιάξει κάτι ανάλογο και με έχει βολέψει πολύ.

Αν θέλεις μια πρόταση.....θα σου έλεγα το τελευταία προς το πάτωμα ράφια να τα έκανες για dvd αφού είναι δύσκολο να ψάχνεις σκυφτός :cool4:

Το ήθελα αποκλειστικά για cd.
Τα λιγοστά μου dvd τα έχω αλλού ενώ των παιδών τα έχω σε φορητές θήκες.
Εξάλλου χαμηλά θα τοποθετηθούν Cd που δεν πολυακούγονται (αν και αυτό μεταβάλλεται κατά καιρούς...).

Απάντηση: Re: Απάντηση: έπιπλο για cd

..
..
Εξάλλου χαμηλά θα τοποθετηθούν Cd που δεν πολυακούγονται (αν και αυτό μεταβάλλεται κατά καιρούς...).

:2thumb22sup: σωστά !

Αυτη την πλαστική σκαλιέρα για να διαχωρισμό-στήριξη των CD που μπορεί κανείς να την βρει ??
Με ενδιαφέρει κι εμένα αυτό, αν το γνωρίζει κάποιος. Αναφερόμαστε σε αυτή που μπαίνει στα συρτάρια, και όχι στα ράφια, έτσι;

Ένας φίλος μου πλήρωσε ξυλουργό αλλά του πήγε ο κούκος αηδόνι.
Προσωπικά προσανατολίστηκα στην AVEC Media Central 427
και ειμαι πολύ ευχαριστημένος-bye-
Αν βρω λεφτά θα χτισω μια βιβλιοθηκη

Last edited by a moderator: