Επιπρόσθετο SUPER TWEETER-Είναι λύση;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
ΟΚ το ξέρω,οι περισσότεροι δεν ακούμε πάνω απο 14-15 ΚΗΖ,αλλά επιτρέψτε μου να πώ ότι εγώ(τουλάχιστον) αισθάνομαι τον επιπλέον "αέρα" και την ανοιχτοσύνη,που δημιουργεί ένα tweeter που πυροβολεί νυχτερίδες και σκύλους σε σχέση μ' ένα άλλο που δεν έχει αυτήν την έκταση.

Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω,όμως συμβαίνει.Για παράδειγμα το tweeter που ευρέως χρησιμοποιεί η SONUS FABER,AUDIO PHYSIC(40 ΚΗΖ) κι άλλοι κατασκευαστές έχει επιπλέον έκταση-τσίμπημα,που πολύ καθαρά κι αμέσως ξεχωρίζω στο σπίτι σε σχέση μ' αυτό που είναι εφοδιασμένο το PROAC μου (25 KHZ).

Πάμε τώρα στο ψητό.Εχω περιγράψει το πρόβλημά μου,με το μικρό χώρο του γραφείου.Αναζητώντας την προηγούμενη μεγαλύτερη αίσθηση αέρα κι ανοιχτοσύνης,αναζήτησα ανεξάρτητη μονάδα super tweeter και βρήκα προσφορά στις 695 λίρες (απο 1200) το ST 100 Tannoy.Τοποθετούνται επάνω στα ηχεία κι επιδέχονται ρυθμίσεις,για να τα φέρεις με τα ηχεία σου και τον χώρο.

Δεδομένου,ότι θα είναι μιά αγορά στα "τυφλά",έχεις κανείς εμπειρία απο κάτι τέτοιο;Το έχει κάνει κάποιος;

Το tweeter που ανέφερες και που ανεβαίνει έως τους 40Khz νομίζω είναι υπέραρκετό. Το φοράνε τα tempo μου καιδεν θα ζητούσα τίποτε περισότερο.

Όσο για τα s/tweeter της tannoy αναφέρθηκε στο μικρότερο (ή παλαιότερο, δεν ξέρω) ο Roy Gregory στην σελίδα 29. Είναι πάντως αρκετά τα χρήματα που ζητάει.
-bye-

Απάντηση: Re: Επιπρόσθετο SUPER TWEETER-Είναι λύση;

http://www.engadget.com/2006/08/01/teacs-tannoy-st-100-super-tweeter/

Νομιζω οτι ζητάει πάρα πολλα! Εκτός αν τα ηχεία σου ξεπερνούν αυτό το ποσό Χ3

Το θέμα(απαντόντας και στον Στέργιο)είναι,ότι είναι βάσης,είναι καλά και μ' αρέσουν κι ότι στο συγκεκριμένο χώρο δεν παίζουν ηχεία δαπέδου με τίποτα.
Απόλυτες λύσεις στα βάσεις υπάρχουν(βλ. πχ Wilson) αλλά άν μπώ σ' αυτό το λούκι,μάλλον συμφέρει ν' αλλάξω σπίτι κι όχι σύστημα-bye-

Δεν υπάρχει κάποιος,που το έχει κάνει;

καποτε το περιοδικο ΗΧΟΣ ειχε μια ιδιοκατασκευη Σουπερ τουιτερ με μια πιεζοηλεκτρικη κορνα των 10 ευρω με πολυ καλα αποτελεσματα !!!!

ετσι τουλαχιστον εγραφε .....

νομιζω ηταν την χρονια 2001 ......

ξερει κανεις η το εκανε κανεις αυτο ;;;

παντως δεν ηταν καθολου ασχημη ιδεα ....

καποτε το περιοδικο ΗΧΟΣ ειχε μια ιδιοκατασκευη Σουπερ τουιτερ με μια πιεζοηλεκτρικη κορνα των 10 ευρω με πολυ καλα αποτελεσματα !!!!

Ναι Γεια σου ρε Βαγγέλη!) μια πιεζοηλεκτρικη της μοτορολα και μαλιστα το συνολικο κοστος ηταν πολυ μικρό!

Re: Απάντηση: Επιπρόσθετο SUPER TWEETER-Είναι λύση;

Και εγω αυτο ηθελα να σου προτεινω!!!!!Ειναι παρα πολυ ευκολη κατασκευη κανα δυο αντιστασεις χρησ/ει και ελεγε,νομιζω πως το ειχε συγκρινει με εξωτερικο super tweeter της tannoy,μπορει και το ιδιο μοντελο,οτι πλησιαζε παρα πολυ την καμπυλη του tannoy.Παντως,ειναι παρα ειναι πολλα τα λεφτα για τετοιου ειδους βελτιωση.Βρες και φτιαξε αυτο και μετα βλεπεις.Δυστυχως ουτε και εγω εχω αυτο το τευχος.:bigcry: :bigcry:

Last edited:
Την εχω κανει αυτη την ιδιοκατασκευη...τοτε!
Οντως υπαρχει διαφορα-αερας!-αλλα αυτο εχει να κανει με το προσωπικο γουστο του καθενος.Μπορειτε να δωσετε διαφορες τιμες στις αντιστασεις,με τα αναλογα αποτελεσματα.
Αξιζει μια δοκιμη,το κοστος ειναι πολυ μικρο.

Περασαν και αρκετα χρονια...ισως καποιος να εχει το συγκεκριμενο περιοδικο.

Ρε παιδιά βλέπω ηχεία με super tweeter σε πολύ φτηνές τιμές και απο μόνα τους είναι απλησίαστα.
Γιατί;

παιδια το τευχος αυτο ειναι στην αποθηκη μου σε χαρτοκουτι ....

δεν μπορω να παω λογο ποδιου .... ενχειριση γαρ !

σε λιγες μερες θα προσπαθησω !