Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

http://milaraki.com/blog/2010/07/get-your-free-cases/

iphone-reception-pc-0963-rm-eng.jpg

Μόλις πρίν απο λίγο στο προγραμματισμένο special press event, ο Steve Jobs ανακοίνωσε τα εξής σχετικά με το πρόβλημα σήματος στο νέο iPhone

Αποστολή δωρεάν θήκης (μιάς και η χρήση της περιορίζει το πρόβλημα λήψης) με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες.
Η θήκη ΔΕΝ θα είναι bumper case, διότι δεν φτάνουν τα αποθέματα
Επιστροφή χρημάτων σε όσους αγόρασαν bumper case
Επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών σε όσους αγόρασαν iPhone 4 και το επιστρέψουν ακέραιο
Οι αιτήσεις θα γίνονται στην ιστοσελίδα της Apple τέλη της επόμενης εβδομάδας και θα αφορούν τα iPhone4 τα οποία αγοράστηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Προφανώς οι νεότερες συσκευές θα περιλαμβάνουν ένα bumper case ή θα έχουν λύσει το πρόβλημα ;;!!

Επίσης αναφέρθηκαν ξανά οι χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει το iPhone4 στις 30 Ιουλίου

Την ίδια ημερομηνία θα τεθεί σε κυκλοφορία και η λευκή έκδοση του iPhone4

Last edited:
we can't make enough bumpers

:flipout:

we will send you a free case

we will offer a choice of cases

please don't sell !

please buy !

Last edited:
Δωρεάν θήκες για το νέο iPhone, δεκτές και οι επιστροφές

989D35977C0D2065C91CF205BEF62C68.jpg

Οι αγοραστές που προβληματίζονται με την ατέλεια στην κεραία του iPhone 4 μπορούν είτε να πάρουν δωρεάν θήκες που λύνουν το πρόβλημα, είτε να το επιστρέψουν εντός 30 ημερών και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Στιβ Τζομπς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη Τύπου για το «antennagate, όπως το χαρακτήρισε, μια σχεδιαστική ατέλεια που μετατράπηκε σε εφιάλτη των δημόσιων σχέσεων για την εταιρεία.

Μιλώντας στα κεντρικά της Apple στη Σίλικον Βάλει, ο Τζομπς παραδέχτηκε ότι τα τηλεφωνήματα που τερματίζονται λόγω ασθενούς σήματος είναι 1% περισσότερα στο iPhone 4 από ό,τι στην προηγούμενη έκδοση του κινητού.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κεραία έχει ένα ευαίσθητο σημείο (στην κάτω αριστερή γωνία) και ότι ο αλγόριθμος που υπολογίζει πόσες γραμμές σήματος εμφανίζονται στην οθόνη ήταν ανέκαθεν λανθασμένος.

Το αφεντικό της Apple θεωρεί πάντως ότι ο θόρυβος γύρω από το ελάττωμα ήταν υπερβολικός: «Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν σοβαρό πρόβλημα επειδή όλα τα τηλέφωνα εμφανίζουν αυτή την ατέλεια» είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα αντίστοιχα «ευαίσθητα σημεία» κινητών τηλεφώνων από άλλες εταιρείες.

Ο αλγόριθμος που υπολογίζει την ένδειξη σήματος στο iPhone 4 διορθώθηκε με ενημέρωση λογισμικού που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Όσοι έχουν ήδη αποκτήσει το iPhone 4 και όσοι το αγοράζουν στο εξής θα παίρνουν δωρεάν μια λαστιχένια θήκη που εμποδίζει τα δάχτυλα του χρήστη να αγγίζουν το ευαίσθητο σημείο της κεραίας.

Ο Τζομπς προειδοποίησε πάντως ότι οι θήκες δεν επαρκούν και το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης θα πρέπει να παραταθεί έως το Σεπτέμβριο. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας. Όσοι έχουν αγοράσει ήδη τη λαστιχένια θήκη της Apple θα αποζημιωθούν.

Όσοι δεν αρκούνται στη δωρεάν θήκη, μπορούν να επιστρέψουν το κινητό για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Αυτό πρέπει να γίνει «εντός 30 ημερών» είπε ο Τζομπς, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς ή από την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple διέψευσε ακόμα ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό πριν από την κυκλοφορία της συσκευής, και δήλωσε πως οι μηχανικοί της εταιρείας δεν έχουν αρχίσει τον επανασχεδιασμό της κεραίας.

Επισήμανε μάλιστα ότι «το ίδιο πρόβλημα» υπήρχε και στην κεραία του προηγούμενου μοντέλου 3G S.

Στο iPhone τέταρτης γενιάς, η κεραία για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται ενσωματωμένη στην αριστερή πλευρά του μεταλλικού περιβλήματος, ενώ στη δεξιά πλευρά κρύβεται η κεραία Wi-Fi.

Παρά τα πρωτοσέλιδα και τις αγωγές που κατέθεσαν κατά της Apple Αμερικανοί καταναλωτές, οι πωλήσεις της συσκευής δεν φαίνεται να έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα: Όπως ανέφερε ο Τζομπς, από την περασμένη εβδομάδα το νέο κινητό έχει πουλήσει ακόμα 3 εκατομμύρια μονάδες.

Όλο το βίντεο θα το βρείτε εδώ : http://events.apple.com.edgesuite.net/100716iab73asc/event/index.html

Από κ πέρα, υπάρχει ειδική σελίδα που εξηγεί το θέμα της κεραίας του iPhone 4, ενώ κάνει άμεση σύγκριση με άλλα κινητά της αγοράς, που εμφανίζουν το ίδιο πρόβλημα : http://www.apple.com/antenna/

Μάλιστα, στα κινητά αυτά υπάρχει βίντεο που δείχνει ότι ανάλογα πως το κρατάς, πέφτει κ το σήμα της κεραίας τους.

Last edited:
Ναι, ξαφνικα ολα τα κινητα ειναι προβληματικά!
Αντι να κοιταξουν να το διορθώσουν και να κοψουν την παραγωγη εδω και τωρα κοιτάνε τους αλλους και οχι τα χάλια τους.
Εν γνωση τους έγιναν αυτα μη λενε αηδίες. Ειναι αδιανοητο μια τετοια συσκευη με τοσα μυαλα απο πισω απλα να τους "ξέφυγε". Και ενω τους ξεφυγε το δικο τους σε 1 μερα βρηκαν ολα τα ¨προβληματικα" κινητα της αγορας και τα παρουσιασαν. pathetic εντελως....

Aς περιμενουμε το Iphone4+ λοιπον, οσο για τους βιαστικούς και οσους εκαναν τεμενάδες μεγεια τα bumbers...

PS και τελικα δεν επεσα και πολυ έξω, τα bumbers που με προβληματισαν απο την 1η μερα παρουσιασης τους, ναι λοιπον δεν ηταν για να καλυψουν το κιτς περιβλημα (μετα το γιουχου που εφαγαν απο το "ξεχασμενο" κινητο) αλλα κατι ποιο ουσιαστικο, να δουλευει η κεραια....

Last edited:
Ξεφτίλα.
Από την άλλη όμως οι πορωμένοι με το IPhone είναι τόσοι πολλοί, που δεν πρόκειται να το επιστρέψουν.
Ξέρει τι κάνει ο Jobs.

Όταν βγει το iPhone 5, ούτε 10 ευρώ δεν θα πιάνει το 4 μεταχειρισμένο.. και αυτή τη φορά όσοι το αγοράσουν (το 4) δύσκολα θα πουν ότι θα το κρατήσουν για χρόνια.. ;)

Ευκαιρία λοιπόν να αγοράσουν iphone και κάποιοι που δεν μπορούν ή δε θέλουν να δώσουν 400 ευρά για κινητό-εγώ π.χ.

Υπαρχουν και αυτοι ομως που ετσι και αλλιως θα του εβαζαν θηκη οποτε δεν τους απασχολει καθολου το ολο θεμα.

Απάντηση: Re: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Υπαρχουν και αυτοι ομως που ετσι και αλλιως θα του εβαζαν θηκη οποτε δεν τους απασχολει καθολου το ολο θεμα.

Θα επρεπε να τους απασχολει οτι εδωσαν τα χρηματα τους σε μια εταιρεία που τους πουλησε εν γνωση της ενα προβληματικο προιον.
Αν δε τους ενδιαφέρει αυτο ουτε η αξια μεραπώλησης ουτε και το bumper/θηκη/γαντι φουρνου/ειδικες οδηγιες πως να το κρατας τοτε οκ ας το χαρούν! :award:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το θέμα έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις.
Ολα ξεκίνησαν από το gizmodo που βρίσκεται σε κόντρα με την Apple από την γνωστή ιστορία με το "κλεμμένο" πρωτότυπο iPhone 4.

Διαβάζοντας τα ξένα φόρουμ, υπάρχουν χιλιάδες χρήστες που δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα με το σήμα της συσκευής.

Νομίζω ότι τα data που παρουσιάζει ο Jobs στην παρουσίασή του (έχει ανέβει όλο το βίντεο στο apple.com), δείχνει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Είναι πάντως λογικό να δέχεται χτυπήματα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Πολλοί από εμάς τους Mac Users δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών αν δει κανείς την πρόσφατη ιστορία και τη στάση μας απέναντι στην Microsoft.

Τέτοια φαινόμενα θα δούμε πολλά στο μέλλον.
Αν κάποια στιγμή πάρει τα σκήπτρα το Android (πολύ πιθανόν, αν λάβει κανείς υπ' ψιν του την πληθώρα συσκευών που κυκλοφορούν έναντι μόλις μιας της Apple), θα δείτε τι έχει να "ακούσει" η "κακιά" Google.

Καλό είναι να τα παρακολουθούμε όλα αυτά από κάποια απόσταση και με λίγο σκεπτικισμό. Εγώ προσωπικά, έχοντας χρησιμοποιήσει 2 γενιές iPhone (original και 3GS), είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος από την συσκευή και έχω αποφασίσει να αποκτήσω και το 4.

Αυτά...

Ολα ξεκίνησαν από το gizmodo που βρίσκεται σε κόντρα με την Apple από την γνωστή ιστορία με το "κλεμμένο" πρωτότυπο iPhone 4.

Διαβάζοντας τα ξένα φόρουμ, υπάρχουν χιλιάδες χρήστες που δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα με το σήμα της συσκευής.

Νομίζω ότι τα data που παρουσιάζει ο Jobs στην παρουσίασή του (έχει ανέβει όλο το βίντεο στο apple.com), δείχνει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Είναι πάντως λογικό να δέχεται χτυπήματα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Πολλοί από εμάς τους Mac Users δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών αν δει κανείς την πρόσφατη ιστορία και τη στάση μας απέναντι στην Microsoft.

Τέτοια φαινόμενα θα δούμε πολλά στο μέλλον.
Αν κάποια στιγμή πάρει τα σκήπτρα το Android (πολύ πιθανόν, αν λάβει κανείς υπ' ψιν του την πληθώρα συσκευών που κυκλοφορούν έναντι μόλις μιας της Apple), θα δείτε τι έχει να "ακούσει" η "κακιά" Google.

Καλό είναι να τα παρακολουθούμε όλα αυτά από κάποια απόσταση και με λίγο σκεπτικισμό. Εγώ προσωπικά, έχοντας χρησιμοποιήσει 2 γενιές iPhone (original και 3GS), είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος από την συσκευή και έχω αποφασίσει να αποκτήσω και το 4.

Αυτά...

Το θέμα της κεραίας υπάρχει. Η ουσία είναι κατα πόσο αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή χρήση. Μέχρι στιγμής δεν έχω προβλήματα. Και κάποιες φορες που κρατάω την συσκευή με το αριστερό χέρι όταν θέλω να κάνω surfing σε safari και χάνω το 3G, απλά χαλαρώνω λίγο το χέρι και επανέρχεται. Απο την άλλη το σήμα δεν χάνεται πάντα. Είναι μέρη που όσο και να το κρατάω σφηχτα το κινητό, δεν χάνω ούτε μία μπάρα και άλλα που οι μπάρες πεύτουν κατακόρυφα. Το θέμα πραγματικά είναι γελίο και πιστεύω ότι όταν αγοράσει κανείς το κινητό θα καταλάβει τι εννοώ. Έχουμε και με άλα θέματα να ασχοληθούμε και το να καθόμαστε να βλέπουμε βιντεάκια απο apple funs και haters με full OCD δεν οδηγεί πουθενά.. Θα κάνω νεο post σήμερα και θα σας πώ νέα για τις διαφορες που βλέπω με το update.

Last edited:

Το θέμα της κεραίας υπάρχει. Η ουσία είναι κατα πόσο αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή χρήση. Μέχρι στιγμής δεν έχω προβλήματα. Και κάποιες φορες που κρατάω την συσκευή με το αριστερό χέρι όταν θέλω να κάνω surfing σε safari και χάνω το 3G, απλά χαλαρώνω λίγο το χέρι και επανέρχεται. Απο την άλλη το σήμα δεν χάνεται πάντα. Είναι μέρη που όσο και να το κρατάω σφηχτα το κινητό, δεν χάνω ούτε μία μπάρα και άλλα που οι μπάρες πεύτουν κατακόρυφα. Το θέμα πραγματικά είναι γελίο και πιστεύω ότι όταν αγοράσει κανείς το κινητό θα καταλάβει τι εννοώ. Έχουμε και με άλα θέματα να ασχοληθούμε και το να καθόμαστε να βλέπουμε βιντεάκια απο apple funs και haters με full OCD δεν οδηγεί πουθενά.. Θα κάνω νεο post σήμερα και θα σας πώ νέα για τις διαφορες που βλέπω με το update.

Ετσι που το περιγράφεις μονο γελοίο δεν ειναι το θέμα.
Απλα συμβιβάζεσαι.
Οσοι το αντέχετε να δωσετε τα 300 -800 για να κανετε μαγικα οποτε δε πιανει Go 4 it!
Κατα τα άλλα (ευτυχως) η συσκευή ειναι μια χαρα.

To θέμα είναι όμως υπαρκτό Γιώργο, και δεν θα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις αν η apple δεν είχε αυτήν την μόνιμα υπεροπτική στάση... ούτε φυσικά αν δεν είχε όλα αυτά τα ζωντόβολα που ξημεροβραδιαστήκανε, μην χάσουν την πρωτοπορία για την απόκτηση της μπακατέλας... Φυσικά όλοι οι άλλοι βρήκαν ευκαιρία τώρα που υπάρχει πάτημα, και βγάζουν το άχτι τους, και τα φτυάρια έχουν πάρει φωτιά! Και η γνώμη μου, καλά κάνουν! Μήπως η Μ$ δεν έφαγε ΤΟ κράξιμο για τα Βίστα? Αδικα το έφαγε? Καθόλου...
Να μάθουν όλοι να έχουν μέτρο στην αλλαζονία... -bye-

Σαφώς και το θέμα είναι υπαρκτό. Δεν είπα ότι δεν είναι. Δεν ξέρω όμως αν είναι περισσότερο υπαρκτό για την Apple απ' ό,τι για τις υπόλοιπες εταιρίες.

Ο Jobs είπε στην παρουσίαση ότι το φαινόμενο εμφανίζεται όταν βρίσκεσαι σε περιοχή με σχετικά ανίσχυρο σήμα. Στο σπίτι μου για παράδειγμα έχω 3/5.
Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω το death grip στο 3GS. Σε 10" είχε πέσει στο 1/5. Είμαι σίγουρος Λυκούργο ότι το ίδιο θα συμβεί και με την δική σου "μπακατέλα" :Banane0: αν το δοκιμάσεις.
Ηδη στο YouTube έχουν κάνει την εμφάνισή τους ένα σωρό βιντεάκια με το death grip σε διάφορα κινητά με το ίδιο αποτέλεσμα.
Αντίστοιχα υπάρχουν και βιντεάκια (όπως στο iphonehellas.gr) όπου όσο και να καλύψεις το iPhone 4 δεν συμβαίνει τίποτα (προφανώς βρίσκεται σε σημείο με πολύ καλό σήμα). Δεν βγάζεις άκρη.

Οσο για την Microsoft δεν μιλούσα για την περίοδο των Vista όπου και δικαίως την κράζαμε. Μιλάω για παλαιότερες περιόδους που αντί να κοιτάμε τα χάλια της Apple που ήταν σε φάση χρεωκοπίας, συζητούσαμε για τις μονοπωλιακές πρακτικές της διαβολικής M$ που δεν αφήνει κανέναν να ορθοποδήσει. Είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων αυτό να υποστηρίζουν αυτόν που βρίσκεται από κάτω και να χτυπάνε τον κυρίαρχο.
Ε, τώρα το παιχνίδι γύρισε σε όλα τα fora διαβάζεις αυτό ακριβώς που υποστηρίζεις και εσύ Λυκ: για την υπεροψία (σσ. arrogance) της Apple και για το πόσο διαβολικός είναι ο S. Jobs μπλα... μπλα....

Ειδικά κάτι νερντάκια σαν και σένα που υποστηρίζουν ανοικτές λύσεις τύπου Linux και Android... χα χα χα!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Ετσι που το περιγράφεις μονο γελοίο δεν ειναι το θέμα.
Απλα συμβιβάζεσαι.
Οσοι το αντέχετε να δωσετε τα 300 -800 για να κανετε μαγικα οποτε δε πιανει Go 4 it!
Κατα τα άλλα (ευτυχως) η συσκευή ειναι μια χαρα.

Αγαπητέ Φρα.Πε, προτιμώ 1000 φορές περισσότερο να κάνω έναν μικρό συμβιβασμό στο πως το κρατάω, κατά το 5 τις εκατό πες των περιπτώσεων που χρησιμοποιώ το κινητό και υπάρχει αλλαγή από 3G σε EDGE, παρά να συμβιβάζομαι με την ανεμική οθόνη των προηγουμένων γενεών του iPhone στο 100 τις εκατό των περιπτώσεων που χρησιμοποιώ την συσκευή. Και πραγματικά εάν θέλεις περαιτέρω ανάλυση για εμένα δεν είναι ούτε καν συμβιβασμός. Είναι επιλογή. Μερικοί επιλέγουν να βγάζουν τα μάτια τους με μια μέτρια οθόνη και να χρησιμοποιούν ακόμα το 1st generation iPhone. Το πρόβλημα με μερικούς σε αυτό το forum είναι η προκατάληψη, η ισχυρογνωμοσύνη και η έντονη ανάγκη στο να επιβάλουν τα αρνητικά συμπεράσματά τους ακόμα και όταν δεν έχουν καμία μα καμία πραγματική επαφή με κάποιο θέμα. Εάν το είχες πάρει στα χέρια σου λίγες μέρες και ένιωθες ότι συμβιβάζεσαι, τότε πραγματικά η άποψη σου θα ήταν σεβαστή.

Εν τέλει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κινητό. Και τέλειο σήμα να είχε, ένα κινητό θα ήταν πάλι.. Tα extra 800 που λες δεν τα δίνει κανείς όταν αγοράζει ένα iPhone 4 για να έχει σήμα καλύτερο από τον μέσο όρο. Τα δίνει γιατί είναι μια εύχρηστη και πανέμορφη πολισυσκευή που πραγματικά χαίρεσαι να ασχολείσαι μαζί της.

Μόλις έκανα τo update. Το κινητό δεν βγάζει πια full 3G σε όλα τα σημεία μέσα στο σπίτι αλλά περίπου 3 γραμμές. Το θετικό είναι ότι παρόλο που πάλι πέφτει κανα δυο γραμμές το 3G δεν χάνεται όπως πριν Θα πρέπει να περάσω περισσότερο χρόνο πάντως μαζί του μέχρι να βγάλω συμπεράσματα.