Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Νομίζω θα συμφωνήσω σε αρκετά πράγματα μαζί σου ioronsienna.

Απάντηση: Re: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Σαφώς και το θέμα είναι υπαρκτό. Δεν είπα ότι δεν είναι. Δεν ξέρω όμως αν είναι περισσότερο υπαρκτό για την Apple απ' ό,τι για τις υπόλοιπες εταιρίες.

Ο Jobs είπε στην παρουσίαση ότι το φαινόμενο εμφανίζεται όταν βρίσκεσαι σε περιοχή με σχετικά ανίσχυρο σήμα. Στο σπίτι μου για παράδειγμα έχω 3/5.
Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω το death grip στο 3GS. Σε 10" είχε πέσει στο 1/5. Είμαι σίγουρος Λυκούργο ότι το ίδιο θα συμβεί και με την δική σου "μπακατέλα" :Banane0: αν το δοκιμάσεις.
Ηδη στο YouTube έχουν κάνει την εμφάνισή τους ένα σωρό βιντεάκια με το death grip σε διάφορα κινητά με το ίδιο αποτέλεσμα.
Αντίστοιχα υπάρχουν και βιντεάκια (όπως στο iphonehellas.gr) όπου όσο και να καλύψεις το iPhone 4 δεν συμβαίνει τίποτα (προφανώς βρίσκεται σε σημείο με πολύ καλό σήμα). Δεν βγάζεις άκρη.

Οσο για την Microsoft δεν μιλούσα για την περίοδο των Vista όπου και δικαίως την κράζαμε. Μιλάω για παλαιότερες περιόδους που αντί να κοιτάμε τα χάλια της Apple που ήταν σε φάση χρεωκοπίας, συζητούσαμε για τις μονοπωλιακές πρακτικές της διαβολικής M$ που δεν αφήνει κανέναν να ορθοποδήσει. Είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων αυτό να υποστηρίζουν αυτόν που βρίσκεται από κάτω και να χτυπάνε τον κυρίαρχο.
Ε, τώρα το παιχνίδι γύρισε σε όλα τα fora διαβάζεις αυτό ακριβώς που υποστηρίζεις και εσύ Λυκ: για την υπεροψία (σσ. arrogance) της Apple και για το πόσο διαβολικός είναι ο S. Jobs μπλα... μπλα....

Ειδικά κάτι νερντάκια σαν και σένα που υποστηρίζουν ανοικτές λύσεις τύπου Linux και Android... χα χα χα!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Γιώργο τις μετρήσεις του anand τις είδες? Το 4άρι χάνει 20dB σήμα με το "κακό" το κράτημα... Το αν εμφανίζει 2 ή 102 μπάρες σήματος λίγη σημασία έχει! Στο κάτω κάτω δεν είναι καν συγκρίσιμες οι μπάρες μεταξύ διαφορετικών κινητών, αφού ο κάθε κατασκευαστής δείχνει (απεικονίζει) με τις μπάρες ότι θέλει και όπως θέλει (δεν υπάρχουν στάνταρτ)! Οπως π.χ. η apple το αλλάζει αυτό το θέμα τις απεικόνισης με το τελευταίο update! Το θέμα είναι να μην γίνεται αδύνατη η πραγματοποίηση κλήσεων (dropped calls), κάτι το οποίο στο 4άρι συμβαίνει, και είναι αυτό για το οποίο κράζουν οι χρήστες!

υγ. Την apple όπου και αν ψάχνω, δεν την βλέπω "κυρίαρχο"... 3η μετά από Νόκια και RIM στα smartphones την βλέπω... Το οποίο φυσικά είναι κατόρθωμα με μόλις 1 συσκευή ανά χρόνο, αλλά αυτό είναι επιλογή της.

υγ2. Μπορεί να μου αρέσουν οι ανοιχτές λύσεις, αλλά επί του παρόντος με BlackBerry την βγάζω... και το καλύτερο? Μου αρέσει! :damnyou:
Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω και κανά android ή κάνα limo (π.χ. samsung Η1), αλλά που χρήματα για "πέταμα"... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Αγαπητέ Φρα.Πε, προτιμώ 1000 φορές περισσότερο να κάνω έναν μικρό συμβιβασμό στο πως το κρατάω, κατά το 5 τις εκατό πες των περιπτώσεων που χρησιμοποιώ το κινητό και υπάρχει αλλαγή από 3G σε EDGE, παρά να συμβιβάζομαι με την ανεμική οθόνη των προηγουμένων γενεών του iPhone στο 100 τις εκατό των περιπτώσεων που χρησιμοποιώ την συσκευή. Και πραγματικά εάν θέλεις περαιτέρω ανάλυση για εμένα δεν είναι ούτε καν συμβιβασμός. Είναι επιλογή. Μερικοί επιλέγουν να βγάζουν τα μάτια τους με μια μέτρια οθόνη και να χρησιμοποιούν ακόμα το 1st generation iPhone. Το πρόβλημα με μερικούς σε αυτό το forum είναι η προκατάληψη, η ισχυρογνωμοσύνη και η έντονη ανάγκη στο να επιβάλουν τα αρνητικά συμπεράσματά τους ακόμα και όταν δεν έχουν καμία μα καμία πραγματική επαφή με κάποιο θέμα. Εάν το είχες πάρει στα χέρια σου λίγες μέρες και ένιωθες ότι συμβιβάζεσαι, τότε πραγματικά η άποψη σου θα ήταν σεβαστή.

Εν τέλει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κινητό. Και τέλειο σήμα να είχε, ένα κινητό θα ήταν πάλι.. Tα extra 800 που λες δεν τα δίνει κανείς όταν αγοράζει ένα iPhone 4 για να έχει σήμα καλύτερο από τον μέσο όρο. Τα δίνει γιατί είναι μια εύχρηστη και πανέμορφη πολισυσκευή που πραγματικά χαίρεσαι να ασχολείσαι μαζί της.

Μόλις έκανα τo update. Το κινητό δεν βγάζει πια full 3G σε όλα τα σημεία μέσα στο σπίτι αλλά περίπου 3 γραμμές. Το θετικό είναι ότι παρόλο που πάλι πέφτει κανα δυο γραμμές το 3G δεν χάνεται όπως πριν Θα πρέπει να περάσω περισσότερο χρόνο πάντως μαζί του μέχρι να βγάλω συμπεράσματα.

To αν απολαμβάνεις την χρήση της συσκευής σου ειναι κατι που το ξερεις εσυ μονο και φυσικά κανεις δε νομιζω να θέλει κατι διαφορετικο απο αυτό.

Το οτι η συσκευη σου ειναι ελλατωματική εκ κατασκευής ειναι πλέον δεδομένο. Αν αυτό το προβλημα το βλέπεις σήμερα λίγο αυριο μπορει να το δεις περισσότερο αλλη φορα ισως και καθόλου. Δε παυει όμως να συμβιβάζεσαι γιατι εχεις την επιλογή να το επιστρέψεις αλλα δε το κανεις γιατι σε βολευει "ως έχει".

Και φυσικά δεν εχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την συσκευή σου (περα απο το αμφιλεγομενο design) και ουτε βγαζω τα ματια μου με το 2G μου και την αναιμική ανάλυση που έχει η οποια μεχρι πριν απο μερικους μηνες ηταν "ιδανική" "ποιος χρειαζεται μεγαλυτερη αναλυση" και αλλα τετοια όμορφα απο φίλους που σθενερά στηρίζουν αυτο το gadgetακι!

Πραγματικά ευχομαι το glinch αυτο να μη σου σταθει εμπόδιο για τις επικοινωνίες σου, γιατι τηλεφωνική συσκευή πρέπει να ειναι πάνω απο ολα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Εν τέλει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κινητό. Και τέλειο σήμα να είχε, ένα κινητό θα ήταν πάλι..

Κινητό με προβληματική κεραία / σημα, είναι σαν αμάξι με πρόβλημα στην μηχανή... Και δεν πάει να έχει διζωνικούς κλιματισμούς, όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες, χώρους, μικρή κατανάλωση, κλπ... Τι θα έλεγες αν είχες την επιλογή να πάρεις ένα αμάξι με δεδομένο πρόβλημα στην μηχανή? -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

To αν απολαμβάνεις την χρήση της συσκευής σου ειναι κατι που το ξερεις εσυ μονο και φυσικά κανεις δε νομιζω να θέλει κατι διαφορετικο απο αυτό.

Το οτι η συσκευη σου ειναι ελλατωματική εκ κατασκευής ειναι πλέον δεδομένο. Αν αυτό το προβλημα το βλέπεις σήμερα λίγο αυριο μπορει να το δεις περισσότερο αλλη φορα ισως και καθόλου. Δε παυει όμως να συμβιβάζεσαι γιατι εχεις την επιλογή να το επιστρέψεις αλλα δε το κανεις γιατι σε βολευει "ως έχει".

Και φυσικά δεν εχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την συσκευή σου (περα απο το αμφιλεγομενο design) και ουτε βγαζω τα ματια μου με το 2G μου και την αναιμική ανάλυση που έχει η οποια μεχρι πριν απο μερικους μηνες ηταν "ιδανική" "ποιος χρειαζεται μεγαλυτερη αναλυση" και αλλα τετοια όμορφα απο φίλους που σθενερά στηρίζουν αυτο το gadgetακι!

Πραγματικά ευχομαι το glinch αυτο να μη σου σταθει εμπόδιο για τις επικοινωνίες σου, γιατι τηλεφωνική συσκευή πρέπει να ειναι πάνω απο ολα.

Μέχρι στιγμής όσον αφορά την επικοινωνία δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Αυτά τα 20db που ανέφερε ο φίλος lykman μπορεί να υποδεικνύουν περισσότερη απώλειά σήματος από τον μέσο όρο, σε καθημερινή χρήση πάντως είναι αμελητέα και δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Το design δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις προβληματικό επειδή η απώλειά είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο τον κινητών όταν το ακουμπάς στο weak spot από την στιγμή που δεν δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή χρήση. Τώρα τι να πω.. ίσως επειδή είμαι μέσα σε πόλη, ίσως η κάλυψη να είναι καλύτερη και γι αυτό να μην έχω προβλήματα. Ίσως όπως λέει και το anand, τα πλεονεκτήματα του καλύπτουν τα μειονεκτήματα καταλήγοντας ότι τα προβλήματα όντως υπάρχουν στο τέλος.

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημά προς το παρόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μου έχει δημιουργήσει είναι ότι πρέπει να κάθομαι στο forum και να υπεραμύνομαι των απόψεών μου.

Κινητό με προβληματική κεραία / σημα, είναι σαν αμάξι με πρόβλημα στην μηχανή... Και δεν πάει να έχει διζωνικούς κλιματισμούς, όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες, χώρους, μικρή κατανάλωση, κλπ... Τι θα έλεγες αν είχες την επιλογή να πάρεις ένα αμάξι με δεδομένο πρόβλημα στην μηχανή? -bye-

Δεν ξέρω τι λες για αυτοκίνητα και air condition… Για εμένα το Μονό που είναι προβληματικό, είναι το να χαρακτηρίζεις κάτι "προβληματικό" όταν δεν σου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή χρήση παρά μόνο σε ελενχόμενες καταστάσεις και περιβάλοντα.

Για εμένα το Μονό που είναι προβληματικό, είναι το να χαρακτηρίζεις κάτι "προβληματικό" όταν δεν σου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή χρήση παρά μόνο σε ελενχόμενες καταστάσεις και περιβάλοντα.

Πόσο ακόμα όταν δεν το έχει δει κανείς από κοντά ώστε να έχει ιδία γνώμη...

Για εμένα το Μονό που είναι προβληματικό, είναι το να χαρακτηρίζεις κάτι "προβληματικό" όταν δεν σου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή χρήση παρά μόνο σε ελενχόμενες καταστάσεις και περιβάλοντα.

Εδώ το παραδέχεται ο ίδιος ο κατασκευαστής, πρέπει και να το έχουμε πιάσει όλοι στα χέρια μας για να μπορούμε να μιλήσουμε;

ΟΚ, δεν θα επηρεαστούν όλοι οι πελάτες το ίδιο, αλλά όχι και δεν είναι προβληματικό..

Είδα κι εγώ σήμερα το βίντεο με την παρουσίαση της apple πάνω στο σχετικό θέμα.

Μπορώ να πω ότι στο τέλος μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα....

Από τη μία δεν μου άρεσε το γεγονός ότι τελικά η apple γνώριζε εξ' αρχής το πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισε να βγάλει στην αγορά την συσκευή. Ίσως να μην περίμενε να το ανακαλύψει κάποιος,... τι να πω. Ερασιτεχνισμός σε αυτό το σημείο από μια κορυφαία εταιρία σαν την APPLE. Μιλάμε για συσκευή που κοστίζει 500-600 , ίσως και παραπάνω (θα δούμε όταν έρθει στην Ελλάδα τις τιμές). Επομένως, σκεπτόμενος αν θα αγόραζα οποιαδήποτε άλλη συσκευή-γκάτζετ της τιμής αυτής γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει πρόβλημα, είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση ούτε καν να σκεφτώ την αγορά της.

Από την άλλη, μπορώ να πω ότι μου άφησε και μια ικανοποίηση το γεγονός ότι βγήκε επίσημα μια εταιρία σαν την APPLE και παραδέχτηκε το λάθος της. Άσχετα αν κανονικά δεν έπρεπε να γίνουν τέτοια λάθη, εν πάση περιπτώσει έγινε το λάθος και βγήκε και το παραδέχτηκε. Έχουμε δει πολλές φορές εταιρίες κολοσσούς να βγαίνουν και να παραδέχονται ότι έχουν προβληματικά προϊόντα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία παραγωγής τους? Μπορεί να υπάρχουν, αλλά στο μυαλό μου δεν μου έρχονται πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Εδώ ολόκληρη Microsoft με το φιάσκο των Windows Vista και δεν βγήκε να πει από μόνη της ότι το λειτουργικό είναι προβληματικό ή μάλλον καλύτερα είναι για πέταμα... και πολλά άλλα παραδείγματα από μεγάλες εταιρίες, κυρίως στο χώρο των ηλεκτρονικών.

Στο δια ταύτα τώρα. Αν θα προβώ προσωπικά σε αγορά??? Να σας πω την αλήθεια με ψιλοχάλασε η όλη αυτή κατάσταση και δεν είμαι με το αρχικό κέφι και την προσμονή που είχα να το αγοράσω όταν έρθει στην ελληνική αγορά. Είμαι σαφώς πιο συγκρατημένος. Από την άλλη, αν είμαι σίγουρος ότι με μια θήκη/περίβλημα το πρόβλημα λύνεται, ίσως και να προβώ στην αγορά του, αφού έτσι κι αλλιώς θήκη θα αγοράσω για το κινητό. Αλλά να είμαι σίγουρος ότι η θήκη θα λύσει το πρόβλημα στα σίγουρα!

Το μόνο που περιμένουμε είναι να έρθει στην Ελλάδα, να το πιάσουμε στα χέρια μας αρχικά και να το επεξεργαστούμε λίγο και τότε θα αποφασίσει ο καθένας μας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα :grinning-smiley-043

Επειδη δεν εκατσα να δω το video ολοκληρο μπορει καποιος να μου πει
αν θα συνεχίσουν να βγαινουν στην παραγωγή τα τηλεφωνα ως έχουν και μέχρι πότε? Εκαναν καμμια δήλωση εαν θα επέμβουν δηλαδη ωστε απο καποιο σημειο να βγαινουν απροβλημάτιστα 4g η παμε με το next revision 4Gs?

Re: Απάντηση: Επίσημη Ανακοίνωση για το θέμα της κεραίας

Επειδη δεν εκατσα να δω το video ολοκληρο μπορει καποιος να μου πει
αν θα συνεχίσουν να βγαινουν στην παραγωγή τα τηλεφωνα ως έχουν και μέχρι πότε? Εκαναν καμμια δήλωση εαν θα επέμβουν δηλαδη ωστε απο καποιο σημειο να βγαινουν απροβλημάτιστα 4g η παμε με το next revision 4Gs?

Δεν ειπώθηκε τίποτα για αλλαγές στο υπάρχον μοντέλο, επομένως θεωρητικά η παραγωγή του συνεχίζει ως έχει.

Και ήρθε η απάντηση της RIM (BlackBerry) προς την apple σχετικά με το "όλα τα smartphones έχουν πρόβλημα ανάλογα το πιάσιμο"...

http://blogs.blackberry.com/2010/07...-in-response-to-misleading-comments-by-apple/

Joint statement from RIM Co-CEOs in response to misleading comments by Apple
07.18.10 Research In Motion

Apple’s attempt to draw RIM into Apple’s self-made debacle is unacceptable. Apple’s claims about RIM products appear to be deliberate attempts to distort the public’s understanding of an antenna design issue and to deflect attention from Apple’s difficult situation. RIM is a global leader in antenna design and has been successfully designing industry-leading wireless data products with efficient and effective radio performance for over 20 years. During that time, RIM has avoided designs like the one Apple used in the iPhone 4 and instead has used innovative designs which reduce the risk for dropped calls, especially in areas of lower coverage.

One thing is for certain, RIM’s customers don’t need to use a case for their BlackBerry® smartphone to maintain proper connectivity. Apple clearly made certain design decisions and it should take responsibility for these decisions rather than trying to draw RIM and others into a situation that relates specifically to Apple.
Mike Lazaridis and Jim Balsillie

Πολύ πολύ καυστική την βρήκα... :grinning-smiley-043

Επίσης, η Nokia απάντησε :

Antenna design is a complex subject and has been a core competence at Nokia for decades, across hundreds of phone models. Nokia was the pioneer in internal antennas; the Nokia 8810, launched in 1998, was the first commercial phone with this feature.

Nokia has invested thousands of man hours in studying human behavior, including how people hold their phones for calls, music playing, web browsing and so on. As you would expect from a company focused on connecting people, we prioritize antenna performance over physical design if they are ever in conflict.

In general, antenna performance of a mobile device/phone may be affected with a tight grip, depending on how the device is held. That’s why Nokia designs our phones to ensure acceptable performance in all real life cases, for example when the phone is held in either hand. Nokia has invested thousands of man hours in studying how people hold their phones and allows for this in designs, for example by having antennas both at the top and bottom of the phone and by careful selection of materials and their use in the mechanical design.

Πηγή : http://thenokiablog.com/2010/07/16/nokia-iphone-antenna/

Επίσης, οι απαντήσεις της HTC και της Samsung : http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703720504575376350043410396.html

Taiwan-based HTC said Monday that reception problems aren't common on smartphones and Apple should address the problem on its own rather than blame competitors.

Samsung, the world's second-largest cellphone maker by shipments after Nokia Corp. of Finland, said it "hasn't received significant customer feedbacks on any signal reduction issue for the Omnia II" smartphone that was featured in Apple's video.

Πηγή : http://www.appleinsider.com/article...so_take_issue_with_apples_antenna_claims.html

eris-100719.jpg

Παραπάνω είναι κείμενο από το εγχειρίδιο χρήσης του HTC Droid Eris, που μας λέει να μην ακουμπάμε σε συγκεκριμένο σημείο που είναι η κεραία, κάτι που είναι σίγουρα γνωστό σε όλους τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, δλδ να μην ακουμπάμε με τα χέρια μας στο σημείο που είναι η κεραία.

Άρα το iPhone 4G να μην το ακουμπάμε καθόλου, αφού γύρω γύρω είναι γεμάτο κεραίες...

Παραπάνω είναι κείμενο από το εγχειρίδιο χρήσης του HTC Droid Eris, που μας λέει να μην ακουμπάμε σε συγκεκριμένο σημείο που είναι η κεραία, κάτι που είναι σίγουρα γνωστό σε όλους τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, δλδ να μην ακουμπάμε με τα χέρια μας στο σημείο που είναι η κεραία.

Μιχάλη λέει να μην το ακουμπάμε, αλλά ο λόγος είναι διαφορετικός: Για να μην το αναγκάζεις να εκπέμπει δυνατότερα και ακτινοβολεί περισσότερο (και τραβάει και περισσότερη μπαταρία), και όχι γιατί αν το ακουμπήσεις θα "πεθάνει"... Αυτά (αύξηση ισχύος εκπομπής αν δυσκολέψουν οι συνθήκες) είναι γενικότερο χαρακτηριστικό όλων των τηλεφώνων, αλλά το ακούμπημα στο κακό σημείο = network off (έστω και υπό προϋποθέσεις) είναι πρωτοπορία της apple..

Δεν αναφέρεται πουθενά ότι αν το ακουμπάμε συγκεκριμένα στο κενό που είναι οι 2 κεραιές, αυτό κατευθείαν χάνει το σήμα του.

Αυτό ενδέχεται να γίνει, σε περιοχές που μπορεί να έχει χαμηλό σήμα κ πάλι δεν είναι κανόνας !

Κ το σημείο αυτό είναι ένα κ συγκεκριμένο, όχι παντού !

this amazing new phone... κατα τα αλλα δεν ειναι καν τηλεφωνο γιατι απλα χανει το σημα του. Αλλα επειδη είστε ώριμοι καταναλωτές ειναι δική σας η επιλογη/πατατια. Εμεις απλα θα συνεχισουμε να το παραγουμε οπως ειναι και σας γραφουμε στα Π@@@@α μας.

Δηλαδη εχουνε ξεφύγει οι άνθρωποι κυριολεκτικά.

http://www.youtube.com/watch?v=HJUt_x0gwug