[Επίσημο] Apple AirPods Pro 3

Mια χαρα μετράει παλμούς το Apple Watch και όχι μόνο παλμούς αλλά και καρδιογράφημα. Το είχα δοκιμάσει παράλληλα με κανονικό καρδιογράφημα σε κλινική και η μέτρηση ήταν εντυπωσιακά κοντά σε εκείνη του ιατρικού μηχανήματος. Για τα AirPods δεν ξέρω ακόμη.

• Like
Reactions: dimitris777 and jig
Mια χαρα μετράει παλμούς το Apple Watch και όχι μόνο παλμούς αλλά και καρδιογράφημα. Το είχα δοκιμάσει παράλληλα με κανονικό καρδιογράφημα σε κλινική και η μέτρηση ήταν εντυπωσιακά κοντά σε εκείνη του ιατρικού μηχανήματος. Για τα AirPods δεν ξέρω ακόμη.

Εκεί που πονάνε τα ρολόγια είναι στις προπονήσεις. Σε προπονήσεις σταθερής εντάσεις δεν έχουν θέμα. Σε προπονήσεις με peaks όπως intervals / body building έχουν σοβαρό θέμα. Η μέτρηση από το αυτί μπορεί να δώσει πιο ακριβές αποτέλεσμα σε σύγκριση με τον καρπό. Το θέμα είναι η εφαρμογή που είναι προβληματική.

Τα έκανε παραγγελία online την προηγούμενη εβδομάδα εμάς μαθητής μου από istorm. Θα τον ρωτήσω αύριο στο σχολείο αν τα παρέλαβε. Είχε ήδη airpods αλλά μου είπε ότι τα καινούργια έχουν μέτρηση παλμών κτλ και έτσι ενέδωσε. Βέβαια σωστή μέτρηση παλμών γίνεται μόνο με ζώνη στο στήθος αλλά ούτε ή αλλιώς οποίος θέλει να κάνει σοβαρή άσκηση το ξέρει αυτό και δε μετράει στον καρπό ή στα αυτιά, για μία κοντινή μέτρηση και με το band των 30 ευρώ των γνωστών Κινέζων δουλειά γίνεται.
Κι εγώ τα έχω προ-παραγγείλει, αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση ακόμη από την istorm...

• Like
Reactions: tiniakos

Για το watch Ισχύει. Επιβεβαιώνω κι εγώ με τον καρδιολόγο μου.

• Like
Reactions: takisot
Παρέλαβα κι εγώ μόλις, δεν είχα χρόνο να κάτσω να ακούσω μουσική, αλλά λίγο με "χάλασε" το ότι αυτά που νιώθω άνετα (XS) δεν κάνουν σωστό seal (σύμφωνα με το iPhone πάντα), ενώ τα S που κάνουν με ενοχλούν στο αυτί. Θα δοκιμάσω στην πράξη αν όντως το seal είναι χειρότερο στα μικρά, και αν είναι, αν συνηθίζονται μετά από λίγο τα μεγάλα. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. :cool:

Κατά τα άλλα, πέρα από το κουμπάκι που δεν υπάρχει πια, με το ζόρι καταλαβαίνεις διαφορές στην εμφάνιση, κράτημα, βάρος, κλπ. Που δεν είναι κακό βέβαια, απεναντίας.

Last edited:
Λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι αυτά που "λίγο" με ενοχλούν (τα S) δεν κάνουν καθόλου sealing και το ANC είναι χειρότερο από τα παλιά. Βάζοντας τα M, το ANC ανασταίνεται, και η όχληση πολλαπλασιάζεται. Ο ήχος εν τω μεταξύ τελείως meh.

Εκεί λοιπόν που ήμουν έτοιμος να τα πακετάρω απογοητευμένος και να τα στείλω πίσω, λέω κάτσε ρε γαμώτο, I must be missing something... οπότε δοκιμάζω να τα φορέσω πολύ πιο έξω από το αυτί. Ενώ λοιπόν αισθάνεσαι σα να είναι έτοιμα να σου πέσουν, αφενός το seal και το ΑNC απομονώνει άψογα, αφετέρου ο ήχος είναι πολύ καλύτερος, και το βασικότερο, δεν πέφτουν με τίποτα που να χοροπηδάς. Το πρόβλημα που παραμένει είναι ότι το ANC ενώ σβήνει όντως θορύβους, εισάγει ένα μικρό hum που είναι αρκετά ενοχλητικό σε αθόρυβα περιβάλλοντα, φαντάζομαι μη αισθητό σε τρένα/αεροπλάνα κλπ.

Με άλλα λόγια, φαίνεται πως τα 3 είναι σχεδιασμένα ώστε να στέκονται πολύ πιο έξω από τα αυτί σου σε σχέση με τα 2. Και αντί η Apple να το γράψει αυτό ξεκάθαρα, δίνει κάτι οδηγίες για καθυστερημένους, του τύπου "if the seal is not good, switch to a larger tip, if it's not comfortable switch to a smaller". Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιο άβολα από τα 2, απλά ίσως έτσι να μην είναι απολύτως deal breaker.

Ίσως γι'αυτό έχει γίνει χαμός με επιστροφές εδώ, σε βαθμό που το Amazon σε πληρώνει 20% partial refund για να τα κρατήσεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: scorpio3
Τα δοκίμασα σήμερα σε ελικοφόρο αεροπλάνο με απίστευτη φασαρία και το ANC κάνει τρελή δουλειά.

ΥΓ. Hum δεν ακούω. Μήπως παίζει κατι με τα δικά σου;
Έχεις κάνει το personalized audio?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τα δοκίμασα σήμερα σε ελικοφόρο αεροπλάνο με απίστευτη φασαρία και το ANC κάνει τρελή δουλειά.

ΥΓ. Hum δεν ακούω. Μήπως παίζει κατι με τα δικά σου;
Έχεις κάνει το personalized audio?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι, αν και από όσα βλέπω στα λινκς που έβαλα όλοι το έχουν. Από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερο θέμα, απλά δεν το θυμάμαι στα 2.

Τα έκανε παραγγελία online την προηγούμενη εβδομάδα εμάς μαθητής μου από istorm. Θα τον ρωτήσω αύριο στο σχολείο αν τα παρέλαβε. Είχε ήδη airpods αλλά μου είπε ότι τα καινούργια έχουν μέτρηση παλμών κτλ και έτσι ενέδωσε. Βέβαια σωστή μέτρηση παλμών γίνεται μόνο με ζώνη στο στήθος αλλά ούτε ή αλλιώς οποίος θέλει να κάνει σοβαρή άσκηση το ξέρει αυτό και δε μετράει στον καρπό ή στα αυτιά, για μία κοντινή μέτρηση και με το band των 30 ευρώ των γνωστών Κινέζων δουλειά γίνεται.
Δεν τα έχει παραλάβει ακόμη και είναι έξω φρενών. Στη μαμά του που τη βοήθησα να παραγγείλει 2 μέρες μετά τα απόλυτα vfm σε προσφορά στα 52 ευρώ τα παρέλαβε χτες.

Κρίμα, βλέπω πολύ απογοήτευση στο μουσικό κομμάτι στα reviews. 😞

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μα δεν ήταν ποτέ κάτι το σπουδαίο. Απλά ήταν μια βέλτιστη all-around λύση για φορητά NC ακουστικά με τις ευκολίες του οικοσυστήματος της Apple. Τα 2 έκαναν τα πάντα από καλά (ήχο) έως πάρα πολύ καλά (ΝC), έως και εξαιρετικά (άνεση).

Προσωπικά ο μόνος λόγος που τα πούλησα για τα μάτια των 3 ήταν το υπερατλαντικό ταξίδι με μια φόρτιση (8-9 ώρες που λένε). Αλλά για την ώρα το μετανιώνω, γιατί τόσο ως ήχος είναι μάλλον χειρότερα, και ως άνεση πάρα πολύ χειρότερα από τα 2. Οπότε τις μικρές διαφορές σε αυτονομία και ANC να τις βράσω.

Το πιθανότερο είναι να μην ασχοληθώ (aka επιστροφή, και ξανά-αγορά των 2), γιατί έτσι κι αλλιώς τα χρησιμοποιώ μόνο σε ταξίδια και βαριέμαι.

Τα έχω και εγώ εδώ και μερικές μέρες, οκ σίγουρα σε άνεση δεν είναι όπως τα 2, αλλά δεν τα βρίσκω τόσο άσχημα. Σε ήχο είναι απλά καλά δεν βρίσκω κάτι διαφορετικό ή καλύτερο σε σχέση με τα 2. Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ήταν κορυφαία στο κομμάτι αυτό.

Είναι γενικά ένα all around σετακι με συμπαθητικό ήχο, καλή κατασκευή, καλή πλέον μπαταρία, κορυφαίο noice cancelling που συνεργάζονται άψογα με το οικοσύστημα της Apple. Αν αξίζουν τα λεφτά που στοιχίζουν;;; Μάλλον όχι αλλά αν κάποιος θέλει κορυφαίο Noice cancelling δύσκολα θα βρει κάτι καλύτερο εκεί έξω.

Υ.Γ. Για μουσική πάντως που αναφέρθηκε, οκ παιδιά προφανώς δεν θα είναι κορυφαία όπως δεν είναι κορυφαία κανένα σετακι ακουστικα Bluetooth. Αν ενδιαφέρεται κάποιος για κορυφαία ποιότητα σε μουσική πας σε εξειδικευμένες ψειρες με καλώδιο από πολλές εταιρίες που κάνουν σοβαρή δουλειά στο κομμάτι αυτό. Για αυτό που είναι λοιπόν τα ακουστικά αυτά μια all around λύση, ο ήχος τους είναι οκ, τίποτα ιδιαίτερο αλλά δεν θα σε απογοητεύσει δε.

Οι Αμερικανοί ανέκαθεν ήταν πιο δύσκολοι καταναλωτές.
Ισχύει. Μπορεί να βγάζουν αυτό το χαζοχαρούμενο, αλλά ξεγελάει, είναι μεγάλα φτιάρια και απαιτητικοί, δεν υπέρ ενθουσιάζονται με ό,τι αγοράζουν όπως εμείς στην Ευρώπη. Το Κράξιμο με τα νέα ακουστικά είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένο. Δεν είναι καθόλου φτηνά και σε αυτά τα λεφτά η αλήθεια είναι ότι περίμενες κάτι καλύτερο. Δεν είναι άσχημα όπως είπα, αλλά η τιμή τους είναι πρόβλημα για αυτά που προσφέρουν…σε καμία προσφορά στο μέλλον θα τα κάνει πιο καλή αγορά, γενικά τα AirPods είναι από τα λίγα προϊόντα της Apple που πέφτουν οι τιμές τους και βγαίνουν που και που σε προσφορές.

• Like
Ενα ενδιαφερον video με τις εντυπωσεις ενος μουσικου παραγωγου που εξηγει ποσο δυσκολο ειναι να βγαλεις συμπερασματα για τη ποιοτητα ηχου των airpods μονο βασει μετρησεων με οργανα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι, αν και από όσα βλέπω στα λινκς που έβαλα όλοι το έχουν. Από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερο θέμα, απλά δεν το θυμάμαι στα 2.
Εκατσα και τα δοκιμασα σε δωματιο με απολυτη ησυχια και δεν ακουω καποιο hum. Εκανα και το hearing test των airpods και δεν φαινεται να εχω κουφαθει, για την ωρα...

Από αυτά που μου λέει η γυναίκα μου που τα χρησιμοποιεί μια εβδομάδα (αλλά και από το ελάχιστο που τα δοκίμασα κι εγώ), το φιτ είναι πιο ζόρικο με αποτέλεσμα να ενοχλούν.

Τα 2 ήταν σαφώς πιο άνετα (αλλά στο τρέξιμο πχ μερικές φορές τα ένιωθες έτοιμα να πέσουν).

Μερικές φορές είχε τύχει να φορεσω τα 2 και στον ύπνο. Φαντάζομαι εκεί τα 3 δεν θα παλεύονται.

Θα τα δω κι εγώ στην πράξη.

Φυσικά όλα εξαρτώνται από την ανατομία (αλλά και τη χρήση) του καθενός.

• Like
Από αυτά που μου λέει η γυναίκα μου που τα χρησιμοποιεί μια εβδομάδα (αλλά και από το ελάχιστο που τα δοκίμασα κι εγώ), το φιτ είναι πιο ζόρικο με αποτέλεσμα να ενοχλούν.

Τα 2 ήταν σαφώς πιο άνετα (αλλά στο τρέξιμο πχ μερικές φορές τα ένιωθες έτοιμα να πέσουν).

Μερικές φορές είχε τύχει να φορεσω τα 2 και στον ύπνο. Φαντάζομαι εκεί τα 3 δεν θα παλεύονται.

Θα τα δω κι εγώ στην πράξη.

Φυσικά όλα εξαρτώνται από την ανατομία (αλλά και τη χρήση) του καθενός.
Είναι λίγο πιο ζόρικα, αλλά δεν ξέρω αν είναι πράγματι πιο ζόρικα ή απλά είναι θέμα συνήθειας καθώς το αυτι μας είχε μάθει αλλιώς….εμενα δεν με ενοχλούν τόσο, την πρώτη μέρα με δυσκόλευαν, αλλά πλέον μου είναι μια χαρά αλλά και εγώ προτιμώ μέχρι τώρα τα προηγούμενα.

• Like