[Επίσημο] Apple TV 4 @2015

Να δώσω και μια άχρηστη,ωστόσο και ενδιαφέρουσα πληροφορία για το atv4:
Μέχρι τώρα στα supports call center της Apple ανά την οικουμένη τα atv2 & atv3 τα έβαζαν στο iOS support.
Το atv4 το έχουν βάλει στο support του mac OS!
Νομίζω είναι αρκετά ενδεικτικό των προθέσεων της Apple!

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Μόλις εγκατέστησα το Kodi στο ATV4 στο σαλόνι.Η εγκατάσταση ήταν εύκολη και χωρίς προβλήματα,ακολουθώντας τις οδηγίες από το kodi forum.
Είναι βέβαιa αρκετά νωρίς ακόμη μιας και είναι pre-Alpha version για το ATV4 και υπάρχουν αρκετά προβλήματα.Εχω αρκετά μεγάλη library,περίπου 1700 ταινίες και γύρω στα 600-700 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών.Κρασάρει συνεχώς το πρόγραμμα σκανάρωντας τη library και κάνω restart για να συνεχίσει.Την movie library κατάφερε να την τελειώσει και τώρα προσπαθεί να φτιάξει τα tv shows,εκεί έχει και τα πιο πολλά κρασαρίσματα.Με nfs το ξεχνάμε προς το παρόν,με smb πάει πιο καλά.
Επίσης το remote κολλάει μερικές φορές και δεν αποκρίνεται.
Νομίζω ότι ακόμη δεν είναι έτοιμο προς χρήση στο ATV4.Θα το παρακολουθώ καθημερινά βέβαια και ότι καινούρια build βγάζουν θα τη δοκιμάζω.
Θα ποστάρω και αργότερα μόλις μου σκανάρει όλα τα αρχεία σχετικά με το πως παίζει (κίνηση κλπ)
Πείτε μου ποια add-ons θέλετε να δοκιμάσω ή ότι άλλο να δούμε αν δουλεύουν.

Αύριο το απόγευμα που θα έχω και περισσότερο χρόνο λόγω και της αργίας των φώτων θα το δω με περισσότερη προσοχή!

Να αναφέρω τις 1ες γρήγορες εντυπώσεις:

Το Youtube add-on για τα trailers των ταινιών δουλεύει μια χαρά.Αλλα διαθέσιμα skins πλην το official,καλό θα είναι να τα αποφύγουμε για την ώρα.Εκτός από τις πολλές δυσλειτουργίες,θα δούμε ακόμη και σε αγγλικά, ιερογλυφική γραφή.
Το tv library που το έχω στο Time Capsule δεν μου το τελείωσε ποτέ.Υπάρχουν ανάλογες αναφορές στα διεθνή φόρουμς και πολλές σε ότι αφορά συμβατότητα με Time Capsule.
από το μενού του Kodi,αρχικά αν επιλέξω Movies ή TV Shows μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει αναπαραγωγή.
Αν πάω στα files αναπαράγει κανονικά ταινίες και τηλεοπτικές σειρές χωρίς πρόβλημα.Γυρνώντας αμέσως μετά στο library πάλι όλα είναι ok!
Αργεί να κάνει αναπαραγωγή του video,είτε σε library,είτε σε file.
Κίνηση και εικόνα άψογη,όταν ξεκινήσει βέβαια.
DTS HD Master το αναπαράγει ως απλό DTS Core.Χωρίς άλλα προβλήματα όμως στον ήχο.
Αυτά για την ώρα,αύριο θα δοκιμάσω και μερικά add-ons!

Δεν έχω,αλλά αυτή τη στιγμή κοπιάρω ένα bd-dvd δισκάκι σε iso και το ίδιο θα κάνω και για dvd.Θα τα δοκιμάσω αργότερα μόλις είναι έτοιμα,αν και με μενού δεν νομίζω να παίζουν.

Ετοίμασε αγγελία για το htpc!
To Kodi παίζει κανονικά bd iso και bdmv folder χωρίς μενού φυσικά.Υπότιτλοι κανονικά,DTS HD Master ως Dts core.Κίνηση άψογη χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ετοιμάζω τώρα dvd iso & dvd folder μήπως τα παίζει με μενού αυτά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Dvd iso & folder κανονικά με μενού,υπότιτλους όλα.

Πάντως ακόμη δεν είναι πολύ σταθερό το Kodi,θέλει αρκετή δουλειά.Αλλά πιστεύω σύντομα θα διορθώσουν πολλά από τα bugs που έχει στο tv os.

βαλε τη τελευταια εκδοση και δες ...
αληθεια πως το κανεις delete για να ξαναπερασεις τη νεα εκδοση ?

ΑΠο το ιδιο το Apple tv (οπως τις υπολοιπες εφαρμογες ) ή καπως αλλιως ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης, συνδεεις το apple tv 4 με το mac μεσω USB-C to A cable και το power cable ?

Εχω την τελευταία έκδοση αυτή που βγήκε 3/1/2016.Απ'ότι είδα δεν έχει βγει άλλη.
Μπορεί να γίνει delete από το remote του atv4 όπως και οι υπόλοιπες εφαρμογές,θεωρητικά τουλάχιστον.Μόλις βγει επόμενη έκδοση θα σιγουρευτώ.Νομίζω όμως ότι θα μπορεί να γίνει και replace της νεώτερης μέσω το xcode χωρίς να γίνει delete στο atv της παλαιότερης.

Ναι ακριβώς έτσι.Usb-c to Usb-A και το power cable στο atv4.Δοκίμασα και χωρίς το καλώδιο αλλά δεν έπαιρνε ρεύμα από τη usb του mac το atv4.

Κάτι νεότερο για τα plugins όπως Genesis ή το Stram all the sources?
Υποστηρίζει έξοδο ήχου το kodi 7.1 που είναι και αρκετά σημαντικό;
Ευχαριστώ

Το Genesis το εγκατέστησα χθές και παρ'οτι έχω μέτρια γραμμή internet,με το ζόρι συγχρονίζω στα 11-12 MB,έτρεχε ικανοποιητικά.Το stream all the sources δεν το έχω δοκιμάσει θα το δω όμως αύριο.Το Hellenic Tv πάλι στο live streaming μου έκανε πολλά κολλήματα σχεδόν άχρηστο ήταν δηλαδή.
Υποστηρίζει 7.1 το kodi,αλλά το σύστημα μου είναι 5.1 και δεν μπορώ να το δοκιμάσω αν λειτουργεί σωστά στο atv4.

Ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές πληροφορίες και για τον κόπο.
Αναμένουμε περισσότερα καλά νέα

σε μενα δυστυχως , με γραμμη που συγχρονιζει στα 4, αχρηστα τα plugins... μονο για θεαση απο τον server Μου το θελω .
Δοκιμασα και το netflix , αλλα μονο SD προφανως , δεν εχει υποτιτλους και σχετικα λιγους τιτλους .

..προς το παρόν Neflix μόνο Αμερικανικό και με VPN.
Δυστυχώς, δεν αξίζουν τα 10 ευρώ στην Ελληνική έκδοση...
Έχω infuse pro, MrMC και Plex. Το plex είναι πολύ καλό και παίζει άψογα 1080p ασύρματα, φτάνει βέβαια να έχεις PC ανοικτό.
Το infuse έρχεται δεύτερο στην προτίμησή μου...καμιά φορά κολάει και μπερδεύει τα shares. Ελπίζω να το αναβαθμίσουν εν καιρώ..
Το MrMC δεν μου αρέσει γενικώς..