[Επίσημο] Apple TV 4K @2017

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Παιδιά βοήθεια, και ευχαριστώ προκαταβολικά.
Διαβάζω το νήμα αυτό εδώ και 3 μήνες περίπου, και παρακινήθηκα γιατί κάπου διάβασα ότι αποτελεί πολύ καλό MP, που ήταν κι αυτό που με απασχολούσε.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποφασίσω και θα ήθελα αν κάποιος έχει απαντήσεις να μου τις δώσει. Παραθέτω τους προβληματισμούς / σκέψεις μου.
Το MP θα αντικαταστήσει το τίμιο στην αναπαραγωγή λόγω Sigma αλλά χωρίς δυνατότητες WD TV Live Streaming (τα είχα όλα, Gen. 1,2 & 3). Ψήνομαι μεταξύ του NVIDIA Shield TV και του Apple TV 4K. Ξέρω ότι είναι τελείως διαφορετικά προϊόντα αλλά αυτό που δεν μπορώ να ξεδιαλύνω είναι ποιο είναι καλύτερο σαν media player και δευτερογενώς σαν προϊόν.
Ομολογουμένως δεν είμαι φαν του Android, γέρνω πιο πολύ προς το iOS, το Android θα με παιδέψει γιατί δεν το ξέρω. Απ' ότι διαβάζω για Novago/Cosmote TV Go μονόδρομος είναι το shield, αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως παρακάμπτονται οι προστασίες των εταιρειών για να μην προβάλλεται το περιεχόμενο σε τηλεοράσεις.
Το MP καλείται να αναπαραγάγει περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε QNAP NAS στο οποίο έχω εγκαταστήσει και Plex server. Το NASάκι έχει την ηλικία του και είναι ασθενικό για τα τωρινά δεδομένα, χωρητικότητα όμως 15TB και παίζει σε ενσύρματο δίκτυο από rack. Οι ταινίες είναι κατά 95% HD με προτίμηση σε DTS ήχο. 4K περιεχόμενο λιγοστό γιατί και το υπάρχον MP δεν μπορεί να αναπαραγάγει και η 42" Pany Plasma αντικαταστάθηκε με αποδεκτής ποιότητας VFM 55" 2K εν αναμονή δημιουργίας κομποδέματος για 4K μάλλον προς OLED. Ενισχυτής 5.1 ONKYO γηρασμένος κι αυτός, δεν νομίζω ότι μπορεί να αναπαραγάγει DTS-X ούτε ATMOS, δεν έχω και τα ηχεία όμως. Ο ενισχυτής θα είναι η επόμενη αναβάθμιση και βλέπουμε για τα ηχεία.
Τέλος πάντων, επειδή το "λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" δεν είναι το φόρτε μου, το ερώτημα είναι ποιο από τα 2 προαναφερθέντα MPs να προτιμήσω για απροβλημάτιστη λειτουργία (frame rate, audio types, embedded & external subtitles), από κάποιον/ους που έχουν δοκιμάσει και τα 2, τα υπέρ και κατά, και δευτερευόντως αν θέλετε να μου πείτε τι παραπάνω προσφέρουν. Σημαντικά θεωρώ και τη μουσική και τις φωτογραφίες και την κατηγοριοποίηση και αναζήτηση σε αυτά. Τέλος το Shield σαν παιχνιδομηχανή λέει τίποτα, μπορεί να υποκαταστήσει τη χρήση XBox ή PS;
Ότι άλλη σκέψη ευπρόσδεκτη. Σαφώς και το κόστος είναι παράμετρος.

P.S. Έχω ποστάρω και στο αντίστοιχο θέμα του 'αντιπάλου', μην με κράξετε για crossposting

Λοιπόν να τα πάρουμε από την αρχή:
1) Addons Με το Apple TV τα ξεχνάς.... Δεν θα σου παίξει τίποτα...
2) Για αναπαραγωγή ... Άριστο αποτέλεσμα στο Apple TV μέσω MrMC
3) Παιχνιδομηχανή.... Σαν το PS4 δεν υπάρχει... οπότε δεν υπάρχει συζήτηση :) ( το apple tv ειλικρινά έχει ελάχιστους τίτλους... )

Αυτά ..

NiKa ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Αναμενόμενο αυτό με τα add-ons. Οπότε να περιμένω μόνο ένα smart media player, φαντάζομαι το siri θα παίζει και στις εφαρμογές, που θα συνεργάζεται με το iPhone μου.
Παρεμπιπτόντως, ενδιαφέρον βρίσκω το ότι δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό , έχω βαρεθεί τα μασούρια εξωτερικών τροφοδοτικών. Άρα με αυτά που καταλαβαίνω πάω για το 32GB, δεν έχει νόημα το 64GB, σωστά;
Εν κατακλείδι, θα παίξει καλά με τον Plex server του NAS μου; Θα λειτουργούν καλά οι δυνατότητες αναζήτησης ταινιών, τραγουδιών και φωτογραφιών;

Φυσικά συνεργάζεται με Plex, και το MrMc και το Infuse, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει Plex Server οπότε δεν μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία...

Καλησπέρα.

Παράκουσα το macrumors byer's guide και πήρα ένα τέτοιο μόλις. Επειδή δεν έχω χρόνο να ξεψαχνίσω το thread όλο, μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η κορυφαία εφαρμογή που να παίζει όσα περισσότερα format video γίνεται με υπότιτλους κτλ, από το τοπικό μου δίκτυο;
Έχω ήδη αγορασμένα το AVPlayer και ο ΟPlayerHD για το iPad. Νομίζω όμως οτι υπάρχει ακόμη καλύτερη εφαρμογή.

Μετά, μέσα στο ΣΚ θα κάτσω να διαβάσω με την ησυχία μου και το υπόλοιπο thread. :-)

Καλησπέρα.

Παράκουσα το macrumors byer's guide και πήρα ένα τέτοιο μόλις. Επειδή δεν έχω χρόνο να ξεψαχνίσω το thread όλο, μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η κορυφαία εφαρμογή που να παίζει όσα περισσότερα format video γίνεται με υπότιτλους κτλ, από το τοπικό μου δίκτυο;
Έχω ήδη αγορασμένα το AVPlayer και ο ΟPlayerHD για το iPad. Νομίζω όμως οτι υπάρχει ακόμη καλύτερη εφαρμογή.

Μετά, μέσα στο ΣΚ θα κάτσω να διαβάσω με την ησυχία μου και το υπόλοιπο thread. :-)

Διαβασε και εδω
http://mediaplayers.gr/apple-tv-4k/

infuse και mrmc
Και τα δυο ειναι paid.

Το Infuse έχει και trial period.
Το αγοράζεις, δε σου αρέσει, (εντός 14 ημερών) ζητάς refund

Δοκίμασε και το MrMC Lite σου επιτρέπει να φτιάξεις library μέχρι 8 video.Αν σου αρέσει αγοράζεις την full έκδοση μετά.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Δοκίμασε και το MrMC Lite σου επιτρέπει να φτιάξεις library μέχρι 8 video.Αν σου αρέσει αγοράζεις την full έκδοση μετά.

Στο nvidia shield το MrMC Lite εχει χαλια εικονα

Δεν ξερω ποσοι χρησημοποιητε το πολυ καλο MrMC αλλα στην νεα του εκδοση v3.80 φερνει κατι πραγματικα πολυ ενδιαφερον:

"..Besides the normal bug stomping and fixes, we are happy to announce the first ever playback of eac3/atmos passthrough for non-native players under tvOS. This means you no longer have to transmux media with eac3/atmos into mp4/mov containers to get pure atmos output from a/v receivers. Got eac3/atmos in an mkv, no problem, MrMC can handle it.."

ΔΕΝ προλαβα να το δοκιμασω αλλα εαν ισχυει και παιζει σωστα τοτε αυτα ειναι ... 'καλα νεα'!!! :SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Στο nvidia shield το MrMC Lite εχει χαλια εικονα

Από Shield ξεκίνησα (πριν κανά χρόνο), σε Apple tv κατέληξα και τελικά έμεινα για playback 4k :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Apple TV 4K

Από Shield ξεκίνησα (πριν κανά χρόνο), σε Apple tv κατέληξα και τελικά έμεινα για playback 4k :)
Και με kodi το shield μια χαρά παίζει 4k. Εγώ δεν το αλλάζω λόγο plex server τα παίζει νεράκι όλα

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξερω ποσοι χρησημοποιητε το πολυ καλο MrMC αλλα στην νεα του εκδοση v3.80 φερνει κατι πραγματικα πολυ ενδιαφερον:

"..Besides the normal bug stomping and fixes, we are happy to announce the first ever playback of eac3/atmos passthrough for non-native players under tvOS. This means you no longer have to transmux media with eac3/atmos into mp4/mov containers to get pure atmos output from a/v receivers. Got eac3/atmos in an mkv, no problem, MrMC can handle it.."

ΔΕΝ προλαβα να το δοκιμασω αλλα εαν ισχυει και παιζει σωστα τοτε αυτα ειναι ... 'καλα νεα'!!! :SFGSFGSF:
Τι πρόσθετη δηλαδή

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μουφα όπως πάντα ο τίτλος για Dolby Atmos update....

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μουφα όπως πάντα ο τίτλος για Dolby Atmos update....

Μια χαρα Atmos περνάει απο ολες τις streaming υπηρεσίες (στους τιτλους που το υποστηρίζουν. Συνηθως οι πιο πρόσφατοι)
Δόθηκε κανονικά σαν update σχετικά πρόσφατα (πριν λίγους μήνες).

Σε αναπαραγωγή απο τοπικό περιεχόμενο, όλα αναφέρονται οπως πρέπει :)

Όπως είπες μόνο σε streaming.... Όχι κάτι καινούργιο.

Όπως είπες μόνο σε streaming.... Όχι κάτι καινούργιο.

Δεν το υποστήριζε εξ'αρχής.
Μακάρι να αλλαξει το τοπίο με το update του MrMC.
Απο αυτα που διαβάζω ομως κατάφεραν μονο Dolby Digital Plus passthrough, και οχι Atmos.

Επιβεβαιώνω οτι πλεον περνάει κανονικά Dolby Digital Plus, αλλα τα Atmos tracks τα περνάει επισης σαν DD+.
Οπότε περιμένουμε...