[Επίσημο] Apple TV 4K @2022

C έχει αλλά καλύτερα να περιμένεις. Το τηλεκοντρόλ πρέπει να είναι ότι χειρότερο, χάνει τη σύνδεση, δεν πιάνει καλά στα 2 μέτρα χωρίς κανένα απολύτως εμπόδιο και με οπτική επαφή με το Apple TV, διπλά πατήματα. Και όχι δεν είναι το δικό μου που έχει πρόβλημα, μια αναζήτησή για αυτά τα προβλήματα και θα καταλάβατε.
Σοβαρό το θέμα τού τηλεκοντρόλ. Και είναι ένα από τούς λόγους που ήθελα να κάνω τήν αγορά

Δεν συμφωνώ, μια χαρά είναι το τηλεκοντρόλ.
Και γενικά το Apple TV ειναι απολαυση σαν συσκευη, οτι καλυτερο κυκλοφορει σε streamer. Αν ειχε και ασυμπιεστο ηχο, θα ηταν τελειο.

• Like
Reactions: cinephile and jig
Δεν συμφωνώ, μια χαρά είναι το τηλεκοντρόλ.
Και γενικά το Apple TV ειναι απολαυση σαν συσκευη, οτι καλυτερο κυκλοφορει σε streamer. Αν ειχε και ασυμπιεστο ηχο, θα ηταν τελειο.
Δεν ανέφερα κάτι διαφορετικό, είναι εξαιρετική συσκευή με απαράδεκτο τηλεκοντρόλ. Ακόμη και το προηγούμενο με τη lightning ήταν καλύτερο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν ανέφερα κάτι διαφορετικό, είναι εξαιρετική συσκευή με απαράδεκτο τηλεκοντρόλ. Ακόμη και το προηγούμενο με τη lightning ήταν καλύτερο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μα στο τηλεκοντρόλ διαφωνώ. Μια χαρά παίζει σε εμένα, ούτε αποσυνδέεται, ούτε τίποτα.
Μήπως έχεις ελλατωματικο κομμάτι;

• Like
Reactions: jig
Μα στο τηλεκοντρόλ διαφωνώ. Μια χαρά παίζει σε εμένα, ούτε αποσυνδέεται, ούτε τίποτα.
Μήπως έχεις ελλατωματικο κομμάτι;
Δεν μπορεί όλοι να έχουν ελλατωματικο remote στο λινκ που έβαλα. Επίσης υποτίθεται ότι το έφτιαξαν με την 16.3.3 https://9to5mac.com/2023/03/06/apple-tv-siri-remote-connectivity-fix/ αλλά τίποτα δεν έφτιαξαν. Μια δουλεύει καλά, μια χάνει τη σύνδεση, πατιούνται δυο φορές τα κουμπιά ενώ πάτησα μόνο μια.

Δεν μπορεί όλοι να έχουν ελλατωματικο remote στο λινκ που έβαλα. Επίσης υποτίθεται ότι το έφτιαξαν με την 16.3.3 https://9to5mac.com/2023/03/06/apple-tv-siri-remote-connectivity-fix/ αλλά τίποτα δεν έφτιαξαν. Μια δουλεύει καλά, μια χάνει τη σύνδεση, πατιούνται δυο φορές τα κουμπιά ενώ πάτησα μόνο μια.
Και πάλι, το χρησιμοποιώ καθημερινά. Να έχει χάσει τη σύνδεση 1-2 φορές σε ένα χρόνο είναι ζήτημα...

• Like
Reactions: jig
Κανένα πρόβλημα το το τηλε χειριστήριο, ούτε όταν το πήρα ούτε τώρα. Δουλεύει άψογα χωρίς κανένα θεμα

• Like
Reactions: jig and takisot
Και πάλι, το χρησιμοποιώ καθημερινά. Να έχει χάσει τη σύνδεση 1-2 φορές σε ένα χρόνο είναι ζήτημα...
Κανένα πρόβλημα το το τηλε χειριστήριο, ούτε όταν το πήρα ούτε τώρα. Δουλεύει άψογα χωρίς κανένα θεμα
+1

Ποιον player χρησιμοποιείτε για να βλέπετε ταινίες από το τοπικό δίκτυο;
Ο vlc αρνείται να παίξει...

Τελικά προχώρησα στην αγορά. (Όταν βγει το καινούργιο βλέπουμε) Με πρώτη μάτια μού έκανε εντύπωση η ποιότητα εικόνας και ήχου. Δεν ξέρω αν το box κάνει κάποια upscale αλλά η ουσία είναι ότι η ποιότητα σε εφαρμογές (netflix, Amazon, paramount, now) είναι καλύτερη από να τα ανοίγεις μέσο google tv. Με το τηλεχειριστήριο δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Μάλλον ο @leo06 έχει πετύχει κάποια συγκεκριμένη παρτίδα προβληματική. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος. Αν και δεν με αφορά (διότι δεν τα παρακολουθώ καθόλου) είναι κρίμα πού δεν υπάρχουν ελληνικές εφαρμογές για το box αυτό (nova, cosmote, vodafone). Πόσο μάλλον να είναι integrated. Είμαστε χρόνια πίσω στο κομμάτι αυτό, δυστυχώς. Μέσο τής εφαρμογής Home έχω πρόσβαση στο mac mini αλλά από τι είδα μόνο σε αρχείο μουσικής. Είναι εφικτό να κατεβάσω μία ταινία μέσο mac και να το δω στο box?? Εννοώ μέσω home, οχι plex

• Like
Reactions: takisot and jig
Προσωπικά θα περίμενα το νέο Apple TV που θα έχει σίγουρα hardware decode για το AV1 το οποίο είναι game changer καθώς και Apple modem με πολύ καλύτερη υποστήριξη του WiFi.

Από εκεί και πέρα ίσως μέχρι τότε δούμε και υποστήριξη για high res lossless ήχο μιας και πλέον υποστηρίζεται από το Apple Music , native εφαρμογές Cosmote και EON.

Τελικά προχώρησα στην αγορά. (Όταν βγει το καινούργιο βλέπουμε) Με πρώτη μάτια μού έκανε εντύπωση η ποιότητα εικόνας και ήχου. Δεν ξέρω αν το box κάνει κάποια upscale αλλά η ουσία είναι ότι η ποιότητα σε εφαρμογές (netflix, Amazon, paramount, now) είναι καλύτερη από να τα ανοίγεις μέσο google tv. Με το τηλεχειριστήριο δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Μάλλον ο @leo06 έχει πετύχει κάποια συγκεκριμένη παρτίδα προβληματική. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος. Αν και δεν με αφορά (διότι δεν τα παρακολουθώ καθόλου) είναι κρίμα πού δεν υπάρχουν ελληνικές εφαρμογές για το box αυτό (nova, cosmote, vodafone). Πόσο μάλλον να είναι integrated. Είμαστε χρόνια πίσω στο κομμάτι αυτό, δυστυχώς. Μέσο τής εφαρμογής Home έχω πρόσβαση στο mac mini αλλά από τι είδα μόνο σε αρχείο μουσικής. Είναι εφικτό να κατεβάσω μία ταινία μέσο mac και να το δω στο box?? Εννοώ μέσω home, οχι plex
Καλορίζικο. Να στήσεις ένα plex server στο Mac mini και να στριμαρεις ότι θες στο Apple TV.
Tip: Για Spatial Audio μέσω AirPods υλικού dolby atmos απο UHD υλικο, υπαρχει το εξαιρετικό infuse (με χαμηλή μηνιαία συνδρομή) που είναι και το καλύτερο εάν έχεις συλλογή home videos σωσμενα στον server σου γιατι υποστηριζει αψογα και τα Dolby Vision videos απο iPhone (το plex δεν τα αναπαραγει παντα καλα).

• Like
Reactions: eri77
Επειδή δεν έχω τής γνώσεις αλλά βλέπω πολλούς που ζητάνε υποστήριξη AV1, σε τι ακριβώς είναι χρήσιμο??

Επειδή δεν έχω τής γνώσεις αλλά βλέπω πολλούς που ζητάνε υποστήριξη AV1, σε τι ακριβώς είναι χρήσιμο??
Ένας πιο efficient codec είναι απλά δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένος. Πάντως το infuse υποστηρίζει κανονικά AV1 software decoding αλλα και hardware σε ολες συσκευες το υποστηριζουν ( με τσιπ Α17, Μ3 και μετα).

• Like
Reactions: eri77

Το AV1 είναι το παρόν και το μέλλον.

Καλύτερη συμπίεση στην ίδια ποιότητα.
Εχει γίνει ήδη adopt από τους μεγαλύτερους παίκτες και η ίδια η Apple πρόσθεσε hardware decode από το iPhone 15 και μετά.

Για μένα είναι λόγος μη αγοράς συσκευή χωρίς hardware decoder AV1 , θα αποτελεί το standard της αγοράς για χρόνια καθώς είναι royalty free και open source.

Το AV1 είναι το παρόν και το μέλλον.

Καλύτερη συμπίεση στην ίδια ποιότητα.
Εχει γίνει ήδη adopt από τους μεγαλύτερους παίκτες και η ίδια η Apple πρόσθεσε hardware decode από το iPhone 15 και μετά.

Για μένα είναι λόγος μη αγοράς συσκευή χωρίς hardware decoder AV1 , θα αποτελεί το standard της αγοράς για χρόνια καθώς είναι royalty free και open source.
Οπότε κάποια στιγμή όλα τα service streaming θα περάσουν σε αυτό το format και ο τωρινός box θα βγει άχρηστος?? Κατάλαβα σωστά?? Επίσης, το μελλοντικό apple TV box θα πρέπει να έχει το ίδιο επεξεργαστή τού iphone 15??κάνω λάθος κάπου??

Οπότε κάποια στιγμή όλα τα service streaming θα περάσουν σε αυτό το format και ο τωρινός box θα βγει άχρηστος?? Κατάλαβα σωστά?? Επίσης, το μελλοντικό apple TV box θα πρέπει να έχει το ίδιο επεξεργαστή τού iphone 15??κάνω λάθος κάπου??
Ίσως, στο πολύ μέλλον. Για τα επόμενα χρόνια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.