Να γράψω και τις εντυπώσεις μου από ενα δίωρο Α-Β που έκανα προχθές μεταξύ ενός Sonos Play 1 και του HomePod, μεσα στο υπνοδωμάτιο (αρα μικρός χώρος):
-Επιβεβαίωσα πως το HomePod είναι πανεύκολο στην τοποθέτηση αφού κάνει autocalibration χωρίς καν να το καταλάβεις χρησιμοποιώντας τους ηχους του κομματιού που παίζει. To Sonos αντιθέτως απαιτεί calibration μέσω app που διαρκεί κανένα δίλεπτο με καλά αποτελέσματα, χωρίς όμως να πιάνει το soundstage του HomePod με τα 7 του tweeter.
-Έχει επίσης βαθύτερο χαμηλό σε σχέση με το Sonos, χωρίς να σημάνει πως αυτό δεν έχει καλο χαμηλο, το αντίθετο, είναι εντυπωσιακό για το μέγεθος του.
-Σε Α-Β μου άρεσαν μάλλον καλύτερα οι λαμπρές μεσαιουψηλες του Sonos αν και το HomePod είχε περισσότερο "σώμα" που θα έλεγαν οι Χαιενταδες.

Είναι όμως θέμα γούστου αυτό γιατί υποψιάζομαι πως το HomePod είναι περισσότερο ουδέτερο άρα και τεχνικά πιο σωστό.
Overall, στην απόφαση μου να το δώσω έπαιξε κύριο ρόλο το ότι είμαι συνδρομητής Spotify και έχω ήδη 4 Sonos στο σπίτι που δουλεύουν με Spotify connect αλλά και το ότι το κάτι παραπάνω που θα έπαιρνα στον ήχο από το HomePod θα μου έκανε άνω-κάτω το current setup, από το οποίο είμαι ήδη πολύ ευχαριστημένος.