[Επίσημο] iMac @2012

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
16,102
Λιβαδειά

imaclogobyairb.png

Apple.com

iMac 1.jpg
iMac 2.jpg
iMac 3.jpg
fusiona.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iMac @2012

Είμαι άνθρωπος του Laptop και ειδικά του Air, φανατικός:worshippy:
Αλλά το καινούργιο iMac με έβαλε σε σκέψεις. Είναι σχεδιαστικά από άλλο πλανήτη!
Περιμένω με ανυπομονησία τους youtubers και τα reviews τον Δεκέμβριο, για τις πρώτες εντυπώσεις...

και τα αυθεντικά προγράμματα που έχει κάποιος σε cd, πως θα τα κάνει εγκατάσταση ?

Με το Remote Disc αν υπάρχει άλλο PC ή laptop με drive στο σπίτι, ή με Migration Assistant αν τα έχεις ήδη φορτωμένα στο παλιό σου Mac.

Είναι πάντως πολύ εντυπωσιακό μηχάνημα !
Εκτός του σχεδιασμού του, είναι κ πολύ φορτωμένο τεχνολογικά.
Κ οι τιμές είναι σχετικά καλές.
Πολύ λεπτό κ ελαφρύ το άτιμο !!!

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iMac @2012

Είναι πάντως πολύ εντυπωσιακό μηχάνημα !
Εκτός του σχεδιασμού του, είναι κ πολύ φορτωμένο τεχνολογικά.
Κ οι τιμές είναι σχετικά καλές.
Πολύ λεπτό κ ελαφρύ το άτιμο !!!
Δεν ειναι laptop....

Σε ολα τα αλλα προιόντα της Apple που ειναι φορτητα, ναι, να το (χρυσο)πληρωσεις το design και τη φορητότητα.

Αλλά σε ενα desktop μηχάνημα;

Πόσω μάλλον όταν ξερεις οτι πρεπει να το πεταξεις οταν θες αναβαθμιση. Ειναι παρανοικό / αντιοικολογικό κλπ να πετας μια καλή 27αρα οθονη επειδη πχ η CPU θελει αναβάθμιση....(σε λιγο θα πρεπει να αλλαζουμε και αυτοκινητο οταν θελουμε ram στο imac :p)

Κοίτα η μεγάλη πλειοψηφία του κοινού που απευθύνεται αυτό το μηχάνημα, ποσώς ενδιαφέρεται και για την cpu και για ram κλπ. Θα το πάρει θα το κρατήσει 5-6 χρόνια και μετά από 3-4 μοντέλα θα το χαρίσει/σκοτώσει και θα πάρει το καινούργιο. That's all.

Εδώ δεν ντρέπονται που πλασάρουν 5400 δίσκο σε τέτοιο μηχάνημα, τι να συζητάμε τώρα.

Είπαμε το ντιζάϊν να είναι καλά κι όλα τ' άλλα είναι δευτερεύοντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iMac @2012

Δεν ειναι laptop....

Σε ολα τα αλλα προιόντα της Apple που ειναι φορτητα, ναι, να το (χρυσο)πληρωσεις το design και τη φορητότητα.

Αλλά σε ενα desktop μηχάνημα;

Πόσω μάλλον όταν ξερεις οτι πρεπει να το πεταξεις οταν θες αναβαθμιση. Ειναι παρανοικό / αντιοικολογικό κλπ να πετας μια καλή 27αρα οθονη επειδη πχ η CPU θελει αναβάθμιση....(σε λιγο θα πρεπει να αλλαζουμε και αυτοκινητο οταν θελουμε ram στο imac :p)

Ο επεξεργαστής είναι πολύ γρήγορος κ υπερκαλύπτει ότι θέλει να κάνει ο χρήστης του.
Αν ξέρεις από πριν ότι θες περισσότερη δύναμη, τότε το επιλέγεις κ το αγοράζεις από πριν έτσι.
Θες να μου πεις δλδ ότι κάθε χρόνο χρειάζεσαι την νέα γενιά επεξεργαστή, γιατί αυτός που έχεις δεν σου φτάνει ; Δεν γίνεται αυτό...απλά είναι θέμα νοοτροπίας, ότι θες το σύγχρονο κτλ.

Κοίτα η μεγάλη πλειοψηφία του κοινού που απευθύνεται αυτό το μηχάνημα, ποσώς ενδιαφέρεται και για την cpu και για ram κλπ. Θα το πάρει θα το κρατήσει 5-6 χρόνια και μετά από 3-4 μοντέλα θα το χαρίσει/σκοτώσει και θα πάρει το καινούργιο. That's all.

Εδώ δεν ντρέπονται που πλασάρουν 5400 δίσκο σε τέτοιο μηχάνημα, τι να συζητάμε τώρα.

Είπαμε το ντιζάϊν να είναι καλά κι όλα τ' άλλα είναι δευτερεύοντα.

Έχεις κολλήσει Τάσο...παίζει η ίδια κασέτα συνέχεια... :flipout:
Η βασική επιλογή του υπολογιστή είναι με τον δίσκο στις 5400. Αν δεν σου κάνει τότε επιλέγεις άλλο δίσκο, πριν το αγοράσεις το μηχάνημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iMac @2012

Ο επεξεργαστής είναι πολύ γρήγορος κ υπερκαλύπτει ότι θέλει να κάνει ο χρήστης του.
Αν ξέρεις από πριν ότι θες περισσότερη δύναμη, τότε το επιλέγεις κ το αγοράζεις από πριν έτσι.
Θες να μου πεις δλδ ότι κάθε χρόνο χρειάζεσαι την νέα γενιά επεξεργαστή, γιατί αυτός που έχεις δεν σου φτάνει ; Δεν γίνεται αυτό...απλά είναι θέμα νοοτροπίας, ότι θες το σύγχρονο κτλ.
Προφανως δεν λεω αυτό.

Αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα καταλαβαινες τι λεω.

Αν θυμοσουν επισης καλυτερα θα ηξερες οτι ειμαι ο τελευταίος που τον νοιαζει η ταχυτητα της CPU.

Αν θες παντως να παμε σε αυτο τον δρομο, που δεν ειναι η ουσία όσων εγραψα, να σου φερω πιο ''πρακτικά'' παραδείγματα: RAM, HDD κλπ.

Anyway, οτι γουσταρει ο καθενας....μη το συνεχίσουμε, ειναι προφανης η διασταση αποψεων :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iMac @2012

Προφανως δεν λεω αυτό.

Αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα καταλαβαινες τι λεω.

Αν θυμοσουν επισης καλυτερα θα ηξερες οτι ειμαι ο τελευταίος που τον νοιαζει η ταχυτητα της CPU.

Αν θες παντως να παμε σε αυτο τον δρομο, που δεν ειναι η ουσία όσων εγραψα, να σου φερω πιο ''πρακτικά'' παραδείγματα: RAM, HDD κλπ.

Anyway, οτι γουσταρει ο καθενας....μη το συνεχίσουμε, ειναι προφανης η διασταση αποψεων :)

Μια χαρά προσεκτικά διαβάζω. :a0210:
Αν θες να κάνουμε κουβέντα οκ πάντως.
Μιλάς για αναβάθμιση...τι αλλάζεις σε ένα υπολογιστή ; επεξεργαστή, μνήμη, δίσκο, κάρτα γραφικών.
Ξέρεις όταν αγοράζεις έναν Apple ότι κάρτα γραφικών σχεδόν σε κανέναν υπολογιστή δεν αλλάζει.
Αυτό ισχύει κ στον επεξεργαστή.
Μνήμη κ δίσκος αλλάζει με ότι θέλουμε σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα.
:ernaehrung004:

Ε, αυτο λεω Μιχαλη, οτι πληρωνεις τρελά λεφτα για design (που σε desktop μηχανημα ειναι αδιαφορο - μιας και αναγεται στην ουσια στο design της οθόνης (το case μπορεις να το εχεις εκτός οπτικής επαφης)) και με κομμενες δυνατότητες αναβαθμισης.

(btw ειμαστε σιγουροι ότι στα νεα iMac δεν ειναι ολα κολλημενα, όπως στα MB; )

Αλλα περαν τουτου, αυτο που με ενοχλεί κυρίως ειναι το γεγονός οτι πρεπει να πεταξεις μαζι με το μηχανημα, εστω σε 2+ χρονια, μια ολοκληρη, καλή και ακριβή, οθόνη. Αυτό ειναι εκτός ''φιλοσοφίας'' μου (οχι μονο οικονομικής).

Ειδικα δε αναφορικα με τις οθόνες, θυμίζω οτι ειναι το μονο εξαρτημα που οσο περανει ο καιρος αντί να βελτιωνεται μαλλον υποβαθμίζεται (για λόγους κόστους παραγωγής κλπ - βλ. Pioneer (και τωρα Panasonic; ) Plasma). Εγω πχ εχω ακόμα (για 4+ χρονια) μια πολύ καλή 24αρα στο γραφειο που αν ημουν αναγκασμενος να την πεταξω οταν εκανα αναβαθμιση θα ημουν τωρα μαλλον αναγκαστικά με χειρότερη!

(ναι ξερω οτι η Apple προσεχει τις οθόνες της (γι αυτο την χρυσοπληρώνουμε κιόλας) αλλά μαγικά σε τεχνολογια panel δεν μπορεί να κάνει)

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iMac @2012

Ε, αυτο λεω Μιχαλη, οτι πληρωνεις τρελά λεφτα για design (που σε desktop μηχανημα ειναι αδιαφορο - μιας και αναγεται στην ουσια στο design της οθόνης (το case μπορεις να το εχεις εκτός οπτικής επαφης)) και με κομμενες δυνατότητες αναβαθμισης.

(btw ειμαστε σιγουροι ότι στα νεα iMac δεν ειναι ολα κολλημενα, όπως στα MB; )

Αλλα περαν τουτου, αυτο που με ενοχλεί κυρίως ειναι το γεγονός οτι πρεπει να πεταξεις μαζι με το μηχανημα, εστω σε 2+ χρονια, μια ολοκληρη, καλή και ακριβή, οθόνη. Αυτό ειναι εκτός ''φιλοσοφίας'' μου (οχι μονο οικονομικής).

Ειδικα δε αναφορικα με τις οθόνες, θυμίζω οτι ειναι το μονο εξαρτημα που οσο περανει ο καιρος αντί να βελτιωνεται μαλλον υποβαθμίζεται (για λόγους κόστους παραγωγής κλπ - βλ. Pioneer (και τωρα Panasonic; ) Plasma). Εγω πχ εχω ακόμα (για 4+ χρονια) μια πολύ καλή 24αρα στο γραφειο που αν ημουν αναγκασμενος να την πεταξω οταν εκανα αναβαθμιση θα ημουν τωρα μαλλον αναγκαστικά με χειρότερη!

(ναι ξερω οτι η Apple προσεχει τις οθόνες της (γι αυτο την χρυσοπληρώνουμε κιόλας) αλλά μαγικά σε τεχνολογια panel δεν μπορεί να κάνει)

Σε αυτό έχεις δίκιο !
Ναι όταν αλλάζεις υπολογιστή iMac αλλάζεις στην ουσία το πακέτο.
Από την άλλη βέβαια, υποθέτω ότι το πουλάς ως μεταχειρισμένο, οπότε παίρνεις ένα ποσό πίσω, μετά αγοράζεις έναν καινούργιο που έχει κάτι καλύτερο κ σε πολλές περιπτώσεις κ καλύτερη οθόνη.
Φαύλος κύκλος...:flipout:

Απο την στιγμη που υπάρχουν πολύ δυνατα mac mini (ισως οχι τοσο φετος που -επιτηδες- απομάκρυναν τις καλες καρτες γραφικών) δεν υπάρχει κανενας απολύτως λόγος ,ακομα και για εναν mac fan/user , να πάει σε imac.H διαφορα imac - mac mini = πολυ καλύτερη ή ισαξια 27αρα οθονη (Dell/Hp) η οποια κιολας δεν θα σου μεινει αχρηστη αν μετα το ενα ετος εγγυησης (η τα 2-3 με το care pack) κατι χαλασει και δεν ανοιγει το imac.