Γενικα παντως η εννοια του WS τεινει να εξαληφθεί με την προοδο και τη μειωση του κόστους της τεχνολογιας.....
Η Apple για να καταφέρει να κάνει το νέο iMac τόσο λεπτό αναγκαστικά αφαίρεσε μία πολύ σημαντική
δυνατότητα από τους χρήστες της: την μετέπειτα αναβάθμιση υλικού.
Όπως αναφέρει το Softpedia, ο χρήστης δεν μπορεί να αναβαθμίσει τίποτα. Η Apple επέλεξε να κάνει πιο
λεπτό το πάνελ της οθόνης για να γίνει και το μηχάνημα λεπτότερο. Αυτό οδήγησε και στην αφαίρεση της
δυνατότητας για ξεβίδωμα μερικών βιδών και αναβάθμισης της RAM όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Επιπλέον
η RAM είναι κολλημένη επάνω στη μητρική πλακέτα κάνοντάς το αδύναμο να αλλαχτεί. Φυσικά, με τα 8GB
που έρχεται το βασικό μοντέλο είναι αρκετά για να κάνει κάποιος και μία απαιτητική δουλειά, αλλά για
κάποιον πιο προχωρημένο αυτό είναι σημαντικό μειονέκτημα.
Παρ’ όλα αυτά, το μοντέλο με την οθόνη 27 ιντσών είναι αναβαθμίσιμο. Έτσι αν θες να έχεις την
δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον, το 27άρι (άρα και ακριβότερο) μοντέλο είναι μονόδρομος. Ή να
πάρεις το μοντέλο 21.5″ με 16GB RAM για να μην φοβάσαι ότι θα χρειαστείς αναβάθμιση στο μέλλον.
via
Προφανώς ο τρόπος αυτός "ωθεί" τον χρήστη να μην ανοίγει το μηχάνημα του. Και το θέμα δεν είναι μόνο η αναβάθμιση αλλά και κάποιο πρόβλημα που μπορεί να χρειαστεί να επέμβεις όταν θα είσαι πια εκτός εγγύησης. Ίσως τους είναι "φθηνότερος" αυτός ο τρόπος σχεδίασης (ας πούμε θα μπορούσε η μητρική να ήταν βιδωτή και όχι με κόλλα. Και όπως είδα στο Ipad αυτή η κόλλα είναι πολύ ισχυρή και δεν ξέρω πόσους κινδύνους κρύβει το ξεκόλλημα). Τουλάχιστον στον σκληρό έχεις σχετικά γρήγορη πρόσβαση.Γιαννη νομιζω το ζητουμενο δεν ειναι αν θ χρειασθεις ,αλλα γιατι θαπρεπει να το λυσειις ολοκληρο σχεδον για να αναβαθμισεις τη μνημη.Οσον αφορα το σκληρο ssd προς το παρον δεν μπορεσα να βρω πληροφοριες ,παρα μονον για τον υβριδικο
Άλλο το πείραγμα στα σωθικά γιατί δεν έχεις πως να περάσεις το βράδυ και άλλο η επέμβαση για να αλλάξεις κάτι όταν παρουσιαστεί πρόβλημα ή/και θελήσεις να αναβαθμίσεις. Ειδικά όταν είσαι εκτός εγγύησης και παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σε επεξεργαστή-μνήμη (καλά αν πάθει τίποτα η κάρτα γραφικών πηγαίνεις για μητρική. Φαντάζομαι 800-1.000 ευρώ κόστος αγοράς) καλό θα ήταν να μπορούσες να κάνεις κάτι μόνος σου. Βέβαια ο φίλος άνωθεν εντόπισε σωστά μία αιτία (πέρα από ενδεχόμενη οικονομία κλίμακας) για το "κλειστό" του θέματος.To imac ποτε δε σχεδιαστηκε για πειραγμα....
Σε κατανοούμε απόλυτα!!Καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια....
θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται...
Το πήρα πριν μια εβδομαδα ειναι το 1ο μου imac (ειχα ενα macbookpro πριν ενα χρονο, η πρωτη μου σχεση με macos) και εχω να πω ότι ειναι..... σκετη κ@υλ@.... ;-)
Ελπιζω και ευχομαι να μεινει έτσι όσο περισσοτερα χρονια γινετε.
Ευχαριστω για την κατανόηση![]()
Στο 27 αλλάζουν αν δεν κάνω λάθος...
Τα σχεδιάζει έτσι, ώστε αν χρειαστείς κάτι παραπάνω να τους τα σκασεις χοντρά...
Το 27άρι έχει πίσω αλουμινένιο πορτάκι που ανοίγει και έχει 4 θέσεις για μνήμες συνολικά. Πάντως εάν πάτε να επιλέξετε όταν το αγοράζετε αλλαγή από 8GB στα 16Gb, το κόστος είναι 200 και από 8GB στα 32GB, είναι 600. Τζάμπα πράμα που λέμε.
Επιλογές για όλους υπαρχουν...κάποιοι παίρνουν apple, άλλοι dell, άλλοι Lenovo κ άλλοι Πλαίσιο...οτι θέλει ο καθένας πληρώνει κ αγοράζει, μην συζητάμε συνέχεια τα ίδια κ τα ίδια...!
Επιλογές για όλους υπαρχουν...κάποιοι παίρνουν apple, άλλοι dell, άλλοι Lenovo κ άλλοι Πλαίσιο...οτι θέλει ο καθένας πληρώνει κ αγοράζει, μην συζητάμε συνέχεια τα ίδια κ τα ίδια...!
Δεν μπορείς να κρίνεις αν ειναι υπερκοστολογημενο ένα προϊόν σαν τον iMac , με διαφορετικό λειτουργικό, σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής.
Τα έχουμε ξαναπεί.... Τι σχέση ένα turbox μηχάνημα με έναν iMac?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.