[Επίσημο] iPad @2012

Σήμερα μπόρεσα και σύγκρινα το 2 (δικό μου) με ένα new IPad

Το αποτέλεσμα όπως το περίμενα πάνω κάτω.

Εκ πρώτης όψεως στην οθόνη ένας λογικός άνθρωπος δεν βλέπει διαφορά. Μιλάω για το HOME SCREEN.
Πρέπει να το ψάξει για να καταλάβει διαφορά αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.

Η διαφορά της οθόνης φαίνεται στο browsing που για μένα είναι το 90% του Ipad. Πλέον μπορείς να διαβάσεις μία σελίδα χωρίς να κάνεις zoom λόγο της ευκρύνειας.
Στο 2 έπρεπε να κάνω ένα zoom οπωσδήποτε για διάβασμα. Άμα κάνουμε zoom και στα δύo τα πράγματα εξισορροπούν αρκετά και τα δύο μηχανάκια είναι κοντά. Για τέρμα zoom που σίγουρα υπερτερεί το 3 δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω λόγο γιατί δεν ξέρω ποιος θα το χρησιμοποιήσει.

Το επόμενο που σύγκρινα ήταν οι εφαρμογές που έχουν βγει μόνο σε iphone. Εκεί η διαφορά ήταν τεράστια. Πλέον σε 2x μπορείς να δουλέψεις μια εφαρμογή άνετα καθώς όλα είναι πολύ πιο καθαρά.

Προσωπικά δεν έκανα τούμπες με το νέο Ipad. Για μένα που το surfing είναι σημαντικό είναι σημαντική η διαφορά στην οθόνη. Οπότε θα το πάρω.
Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι αξίζει η αναβάθμιση και τα χρήματα που πρέπει να δώσει κάποιος για να πάει από το 2 στο 3. Είναι πιο πολύ αναβάθμιση ψυχολογική και για όσους θέλουν να έχουν πάντα το τελευταίο μοντέλο. Άνετα θα ζούσα και με το 2. Εφόσον έχω όμως την οικονομική δυνατότητα θα πάω στο 3 για να πάρω το κάτι παραπάνω της οθόνης

Τέλος θα έλεγα να δείτε με τα ματάκια σας το νέο IPAD οι έχοντες το 2 πριν κάνετε αναβάθμιση.

Και στις φωτό έχει τεράστια διάφορα, ειδικά αυτές που εχουν μεγάλη ανάλυση.
Όπως και στα βιβλία (I books) και τα περιοδικά που είναι retina optimized.

Re: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Eπειδή έχω καεί στο παρελθόν, τη Παρασκευή πρώτα ο Θεός αν το αγοράσω, θα το ανοίξω στο μαγαζί να κοιτάξω για dead pixels. Ποια ακριβώς είναι η πολιτική σε αυτό το θέμα? Και επίσης που θα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να μου το αλλάξουν, ίσως στο istorm?

IMG_0950.jpg

και ιδού ο ανηψιός..."επί το έργον"!! :worshippy:

όταν ήμουν στην ηλικία του δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση....

Re: Απάντηση: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

εγω που δεν εχω κανενα
σκεφτωμαι τι να κανω τωρα ...να παρω το 2 με 300 ευρω μεταχειρισμενο
η το το 3 με 500 ?

επειδη ειμαι και αρκετα πισω τεχνολογικως πες τε μου κατι
οι προσωπικες φωτο και καποια βιντεακια που εχω στο pc η και στο ipad1 ας πουμε
αν τις μεταφερω στο νεο θα δειχνουν καλυτερα ?

θα καταλαβω διαφορα ?
Στο νέο, με κλειστά ματια :)

Απάντηση: [ ΕΠΙΣΗΜΟ ] : "new iPad" @ 23-03-2012

Oχι ...

:bang:

περιμενα να μου πειτε το 2
να καθαριζα μ ενα 300αρι ...

.για τις φωτο δεν μου ειπατε !

Μιας και ειμαι μανιωδης φωτογραφος (και οχι μονο) , δοκιμασα το νεο iphoto για iPad... απλα απολαυστικο.
Θελει λιγη εξικοιωση στην αρχη, αλλα ειναι πραγματι απολαυση.

Δειχνει πως θα ειναι οι εφαρμογες για tablet στο μελλον (οπως και το Garage band - iMovie).

Αξιζει να εχεις ipad γι αυτες τις εφαρμογες και μονο....

Ερώτηση στους κατόχους του νέου ipad. Ακούγεται ένα μικρό θεματάκι περί αισθητής, αυξημένης θερμοκρασίας σε σχέση με τα προηγούμενα. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο;

..εγώ όσο το είχα στα χέρια μου όχι....θα κάνω όμως τις σχετικές παρατηρήσεις στην ιδιοκτήτρια αδελφή μου και θα ενημερώσω...

Τιποτα αξιομνημόνευτο στο θέμα θερμοκρασίας μέχρι στιγμής, αλλα δεν έχω τρέξει και κανένα παιχνίδι να το ζορίσω.

Oχι ...

:bang:

περιμενα να μου πειτε το 2
να καθαριζα μ ενα 300αρι ...

.για τις φωτο δεν μου ειπατε !

Εγω πιστεύω πως άνετα ζεις με το ipad2 το οποιο μπορείς να τσιμπήσεις σε καμια αγγελία κάνα 300ρι. Θα σου έδινα το δικό μου αλλα το καβατζωσε η σύζυγος.
Ναι, η νέα οθόνη είναι καταπληκτική, αλλα και η παλιά είναι εξαιρετική απλα υπολείπεται σε ανάλυση. Οι φωτός σου θα φαίνονται θαυμάσιες και στα δυο.

ΥΓ. Μολις πρόσεξα ότι είχες το 1 οποτε ξέρεις πως θα δείχνει το 2. Στις φωτό λοιπόν, θα δεις διαφορα ευκρίνειας σε φωτό υψηλης ανάλυσης. Επισης θα σε εντυπωσιάσει σε θέμα διαβάσματος σε βιβλία, web κλπ
Σε ταχύτητα ιδια με το 2, που είναι σαφώς γρηγορότερο από το 1 (περίπου 2Χ).
Το 2 είναι λίγο πιο ελαφρύ.

Last edited:

υπαρχει μια διαφορα 5.3 βαθμον κελσιου..καποιοι θα την καταλαβαινουν καποιοι αλλοι οχι..

Τα παράπονα των πρώτων κατόχων του νέου iPad για υπερθέρμανση της συσκευής τους έρχεται να επιβεβαιώσει συγκριτικό GLBenchmark test της ιστοσελίδας Tweakers.net ανάμεσα στο εν λόγω tablet και τον προκάτοχό του.

Κάνοντας χρήση υπέρυθρων καμερών στις δύο συσκευές, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τρίτης γενιάς iPad ανέπτυξε μέγιστη θερμοκρασία 33.6°C έναντι 28.3°C του iPad 2.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια διαφορά 5.3 βαθμών Κελσίου ή με άλλα λόγια αύξηση της τάξης του 18.7% που πιθανότατα οφείλεται στον επεξεργαστή τετραπύρηνων γραφικών του νέου iPad. Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν και υψηλή, η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τη θερμοκρασία λειτουργίας 0-35°C για το νέο iPad που ορίζει η Apple.

Update: Η απάντηση της Apple έρχεται δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου, Trudy Muller, η οποία δήλωσε στην ιστοσελίδα LoopInsight:

“Το νέο iPad διαθέτει εκπληκτική οθόνη Retina Display, επεξεργαστή A5X, υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE και έχει αυτονομία 10 ωρών, ενώ λειτουργεί μέσα στα αποδεκτά όρια θερμοκρασιών. Εάν οι πελάτες έχουν οποιαδήποτε ανησυχία, μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία AppleCare”